Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🐺 Wilcze Dzieciątka🤰🏼✨
Odpowiedz

🐺 Wilcze Dzieciątka🤰🏼✨

Oceń ten wątek:
  • Krysia1411 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szamanka wrote:
    Krysiu, to jest najgorsze… jak chcesz wychować dziecko po swojemu, a dziadkowie wchodza w kompetencje bo myślą, że wiedzą lepiej.

Współczuję że teściowa wpada tak bez uprzedzenia :( mówiłaś kiedys chyba ze mąż też nie pomaga w stawianiu granic?

Problem w tym, że ona nie rozumie co się do niej mówi... Bo ona wie lepiej, bo przecież wychowała dzieci... Do tego do typ, który podważa wszystkie naukowe badania i co tylko, był juz wykład o szczepieniach, o podawaniu wody i co tylko... Ja nie krytykuje że kiedyś było inaczej, ale ona zatrzymala się w czasie i uważa ze to co wiemy teraz to "matki wyczytały w internecie"...
    Że starszym były wykłady o tym, że powinnam np wozić go w wózku na siedząco "bo chce oglądać swiat" a to że nie siedzi to nie przeszkadzało... o nocniku nie wspomnę 😉.

Nie, on nie pomaga... sama go najpierw usprawiedliwiałam, bo nigdy nie chciałam stawać między nimi, żeby wybierał między żona a matka... I mam za swoje... jak jej nie ma to między nami jest dobrze, a jak jest, to czuje, że im przeszkadzam we własnym domu...
    Ktoś mi powiedział kiedyś, że ona pozwala sobie na to wszystko, bo w pewnym sensie on jej pozwala...
    On chce być neutralny, nie stanąć po żadnej stronie... A ja czuje, że nie stając po żadnej, to jakby stanął po jej... Bo jak mozna rozumieć to, że nie reaguje jak ona mnie obraża w moim domu? 🫣

27tc+3 - 😢 [*] 11.20
    37tc+3 - 🌈
    6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
    3tc+4 💔
    39+0 🌈🩵

event.png
    event.png

_ _ _

X.21 - 1️⃣ IVF - 3️⃣❄️

23.12.21 - 1️⃣FET ❄️4AA 25.08.22 🌈
    _
    04.06.24 2️⃣FET ❄️3AA
    06.07.24 💔
    _
    05.09.24 - 3️⃣FET ❄️4AB
    11.10.24 cp 💔

30.04.25 - 3️⃣IVF

24.09.25 - 4️⃣ FET ❄️4AA
    05.06.2026 - 4080g, 58cm Nunusia 🩵

❄️4AA ❄️4BB ❄️4BB

"Ojcze, jeśli możliwe, oddal ode mnie ten kielich
    Ojcze, jeżeli trzeba, chcę Twoją wolę wypełnić"
  • Szamanka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, Clara, napisałyśmy w tym samym czasie i nie zauważyłam Twojej wiadomości 😅 Tylko Ty miałaś chyba prenatalne dobry tydzień przede mną. Ale racja, że nie powinnam świrować z takiego powodu, trochę mi od wczoraj lepiej ☺️

Sylaada, poszłyśmy do jakiejś trendy polskiej knajpki, jadłyśmy pyszną ogórkową z ziemniaczkami i niestety nie mogłam głównego dania którym była wołowina w czerwonym winie, ale zjadłam gryczane naleśniki z miętą na słono 🤌🏼

Krysiu, myślę że brak wsparcia męża jest tu kluczowy. Niestety powinien stanąć po Twojej stronie. I nie jest to żaden bunt przeciwko matce, tylko stawianie granic w swoim dorosłym życiu. Z domu wynosimy pewne rzeczy, ale często żyjemy inaczej. Moi rodzice mają zupełnie inny styl życia niż ja i bardzo jasno stawiam granicę gdzie mogą próbować mi doradzić, a gdzie rady nie są mile widziane, bo to mój przemyślany wybór.

clara lubi tę wiadomość

👧🏻 34👦🏻36

IVF 1 stymulacja
    16 🫧 14 MII 🥚 11 ❄️🤯
    8 x 5 doba ( 4x5AA, 4AA, 5BA, 2x4AB) 3 x 6 doba ( 3x5BB)
    4 PGTA (2x5AA, 4AA ✅, 5BA mozaika trisomia 5)
    15.05 FET 5AA - 🥲 CB (6dpt - 3.1, 7dpt - 5.7, 10dpt - 4.1) dziura w sercu

16.06 FET 5AA 🍓🥰 (Diagnostyka - 7dpt - 69.2, 9dpt - 248, 11dpt - 618) (Klinika - 10dpt - 405, 13dpt - 1233)
    10.07 (6+1) - 0,66cm 🫘 z sercem ♥️
    16.07 (7+0) - 1-1,14cm 🍓 FHR 140/150
    24.07 (8+1) - 1,82cm 🐛 FHR 178
    30.07 (9+0) - 2,61cm 🦎 FHR 181
    14.08 (11+1) - 5,17cm 🐥 FHR 176
    SANCO - czekamy na chłopca 🩵
    22.08 (12+2) - 6,1cm prenatalne ✅

preg.png
  • Krysia1411 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety ja jestem pokolenia, gdzie rodzice uważali ze maja rację bo są rodzicami... że matce, ojcu nie wolno zwrócić uwagi...
    Ja moim też stawiam granice i często, zwłaszcza mój tata się obraża, bo przecież powinnam go szanować... tylko dla mnie stwierdzenie ze ktoś mir ma racji, albo ze ja uwazam inaczej nie jest brakiem szacunku...
    A moich synów chciałabym nauczyć, że jeżeli będę taka teściowa jaka sama mam, to mają mnie stopować... że szacunek do drugiej osoby kończy się wtedy kiedy ta osoba nie szanuje ciebie...
    A mój mąż nie umie postawić tych granic i widzę że ona sobie coraz więcej pozwala... jest nią zmęczony, ale nie umie powiedzieć "stop"... I to we własnym domu...

27tc+3 - 😢 [*] 11.20
    37tc+3 - 🌈
    3tc+4 💔
    39+0 🌈🩵

event.png
    event.png

_ _ _

X.21 - 1️⃣ IVF - 3️⃣❄️

_
    04.06.24 2️⃣FET ❄️3AA
    06.07.24 💔
    _
    05.09.24 - 3️⃣FET ❄️4AB
    11.10.24 cp 💔

30.04.25 - 3️⃣IVF

24.09.25 - 4️⃣ FET ❄️4AA

❄️4AA ❄️4BB ❄️4BB

• Piret Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny hehe właśnie nic się nie dzieje ! Ja już podłogi umyłam, okna również w weekend chodzę na czworaka po podłodze 🤣 i na piłce ostro ćwiczę. Herbatka z tych liści niczym z „mchu i paproci” też parzona od kilku dni 🙉 jutro wizyta mam nadzieję że ta szyjka się skróciła sporo, choć skoro skurczy nie odczuwam to marne szanse 🥺

Ann z samego Twojego opisu aż oczy się szklą, więc wyobrażam sobie jak trzyma się dzidzię zapłakaną w trakcie pobierania tych badan 😢
    No i kibicuję, aby laktacja nabrała pełnych obrotów ✊

Sylaada może dobrze, że tak trafiłaś przynajmniej jesteś teraz pewna gdzie chcesz rodzic, to bardzo ważne aby czuć się komfortowo i zaopiekowaną, ja przede wszystkim też tym się kierowałam - ze swojego doświadczenia jak i opini (z tego roku najbardziej), bo podczytuje grupy w tematach gdzie rodzić w moim mieście 😉

Krysiu współczuję nieprzyjemności z teściową… mam nadzieję, że szybko zażegnacie kryzys. Najważniejsze, aby mąż miał swój rozum i nie zmieniał się pod jej wpływem. Bo to prawda co piszesz, że na tyle ile wchodzi teściowa na głowę pozwala jej syn … nie można być w takiej relacji neutralnym jeżeli teściowa jest właśnie taka, bo od tego cienka granica, aby psuć relacje między Wami. 🍀

Szamanko ale miałaś maraton z rodzicami i teściami mój by tego nie wytrzymał 🤣🤣🤣
    Super, że po prenatalnych wszystko w porządku 💚 nie ma szansy, że jest coś źle masz tyle potwierdzonych badań, że maluszek rozwija się dobrze 👍 mój lekarz sam mi tłumaczył jak dopytywałam o te przeziernosc żeby nie czytać w necie bo to też zależy od długości pomiarów całego dzidziusia czasem może być delikatnie inna odległość bo sam dzidziuś wymiarowo tak wypada, a ogólnie będzie wszytko ok. Kość nosowa jest ok więc nie stresuj się kochana!

Pytanko do mamusiek o szczepienia, przesuwałyście te które podają w pierwszej dobie na kolejne dni? Czy można tak zrobić z wzw? Tak łatwo złapać te wzw np w szpitalu? 🤔 mój szpital na wszystko chce zgodę rodzica i spoko, ale w takiej sytuacji gdy mamy wybór to zawsze jestem w kropce jaką podjąć decyzję 😐

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia, 14:15

clara, PaulinKA lubią tę wiadomość

👩🏼 35 🧔🏻‍♂️ 37

cp 💔 2x cb 💔

✅ MUCHa, zespół antyfosfolipidowy, białko C i S, ANA1, ANA2 < 1:100; ASA, test CBA, immunofenotyp, homocysteina 7 📉 SonoHsg; fragmentacja DNA 6% ✔️
    ❌ Kir AA, mutacja MTHFR A1298C, antytrombina III, 06-09.25 r. walka z e.coli. ~ monitorowane cykle

21.12 ⏸️ 🌟 ktoś tu chce być 🥹
    9dpo beta 53, prog 37, 11dpo beta 179, prog 47, 13dpo beta 461, 21dpo beta 13682 🌱prog. 40
    7.01- jest🐣 CRL 0,4 cm i bije❤️
    27.01 - 2,40 cm Gumisia 🧸
    20.02 - 5,90 cm wiercipiętka 👣
    3.03 - prawie 8 cm szczęścia 🐥
    31.03 - ok. 230 g bobaska 😍
    17.04 - połówkowe, 310 g 💚
    26.05 - 780 g cudu 🥹
    25.06 - 1,5 kg zdrowej dzidzi 🙏
    21.07 - 2,2 kg słodkości 🥥
    11.08 - 2,9 kg skarbu 💟

preg.png
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Piret nam polozna tłumaczyła ze wzw im szybciej tym lepiej (bo oczywiscie ryzyko kontaktu maluszka z zakażona krwia jest minimalne, ale jest) a gruźlicę warto opóźnić choc na 2 czy 3 dobe zeby zobaczyć czy dzidzia nie ma jakiejs wrodzonej infekcji ktora bylaby przeciwwskazaniem do podania tej szczepionki.

Słuchaj jak bedziesz na skraju oczekiwania to moze jakas reflekso albo osteopatia, czasem specjalista cos pouciska i gdzies pomasuje i sie akcja rozpoczyna😅 aczkolwiek Twoja córeczka ma jeszcze chwile czasu i mysle ze wyjdzie wtedy kiedy bedzie gotowa🌸🌸🌸 a ty pomiedzy tym maratonem sprzątania pamiętaj o odpoczynku by miec sily na to rodzenie!
    Pamiętam tez ze m93 polecala ciepły prysznic na brzuchala hehe :)

Piret lubi tę wiadomość

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

"Zes*am się, a nie dam się."
  • clara Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa, u mnie ja też zawiaduję wykończeniem, bo mężowi dużo rzeczy jest obojętne, nie ma szczególnych preferencji, byle się wprowadzić. A ja chcę mieć po swojemu, od układu gniazdek, po konkretne płytki, sprzęty, meble, armaturę itd. Ale ile stresu decyzyjnego mnie to kosztuje... Nawet zatrudniliśmy projektantkę, ale finalnie nie do końca jestem zadowolona z jej usług. Pocieszam się, że i tak będzie nieidealnie, ale że wybieram najlepiej, jak potrafię na daną chwilę. My się oboje nie znamy zupełnie na remontach, to nasze pierwsze własne kąty i chcieliśmy mieć dopieszczone gniazdko, ale budżet nam się mocno skurczył przez leczenie, a pensja nie urosła. Niepotrzebnie naoglądałam się instagrama i pinteresta, miało być japandi, ale takie wnętrza, żeby to wyszło tak ładnie, to jest połowa ceny mieszkania :/ Naprawdę chciałabym mieć podejście męża, łatwiej by mi się żyło :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia, 16:52

💃🏻32🕺🏻43
    3 lata starań
    niepłodność idiopatyczna
    26 cykli (8 stymulacji, 1 IUI) ❌
    ⤷ IVF

2026
    I PROCEDURA
    03.02 → 20 MII (6 zapł., 14 zamroż.) → ❄️❄️
    10.04 → 1 FET 4.2.3, CN ❌
    09.05 → 2 FET 3.1.2, CN, AH, 6dpt⏸️
    ✨6dpt 17,6
    ✨10dpt 207 → 12dpt 485 → 14dpt 1173
    ✨30dpt 0,99 cm ❤️
    🌸10+3 → 4 cm; SANCO OK
    🌸11+3 → 5,46 cm; prenatalne OK
    🌸15+3 → 140 g szczęścia
    🌸20+3 ⏳

preg.png

Masz władzę nad swoim umysłem, nie nad wydarzeniami.
  • Krysia1411 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piret to już 38+6? Ja myślałam że nie dotrwam tyle, a przyjęli na patologię właśnie 38+6... to juz naprawdę blisko 🥹.
    Niestety mam wrażenie że przy niej jego rozum gdzieś znika... A to dobra aktorka jest...

Clara, mój mąż wykonawcom mówił "tak jak moja żona zdecyduje". Ale trochę siedzę w budowlance i lubiłam to robić... łazienki projektowałam sama i nadal jestem z nich dumna 😉 chociaż kilka innych rzeczy zrobiłabym inaczej... chociażby oświetlenie salonu, gdzie dałam się namówić na jedno źródło światła i mi tam ciemno...

27tc+3 - 😢 [*] 11.20
    37tc+3 - 🌈
    3tc+4 💔
    39+0 🌈🩵

event.png
    event.png

_ _ _

X.21 - 1️⃣ IVF - 3️⃣❄️

_
    04.06.24 2️⃣FET ❄️3AA
    06.07.24 💔
    _
    05.09.24 - 3️⃣FET ❄️4AB
    11.10.24 cp 💔

30.04.25 - 3️⃣IVF

24.09.25 - 4️⃣ FET ❄️4AA

❄️4AA ❄️4BB ❄️4BB

‹‹ 351 352 353 354 355
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ