🐺 Wilcze Dzieciątka🤰🏼✨
-
WIADOMOŚĆ
-
Misiula wrote:My już po wizycie ,mamy około 4,7 cm , rączki ,nóżki wszystkie na miejscu 😍
https://zapodaj.net/plik-oAglx4OiRL
24.04 mam USG prenatalne 😊Misiula lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
z pomocą medyczną od 11/24 💉
22.01 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
4.03 ⏸️ - 💔 (10tc)
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
Letrox 50
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (kiepska budowa i ruch), TenFertilON -
M93 wrote:Vergreet Jeżeli faktycznie okaże sie, ze to serduszko przestało bić…. to i tak dotarłaś dalej niż poprzednio. Pamiętaj, że możesz zbadać zarodek po wszystkim, żeby dowiedzieć się więcej. I bierz l4 normalnie, nie żałuj sobie, ja roniłam w domu a przesiąkłam 3 czy 4 razy… Wierzę, że jeżeli ta ciąża faktycznie się poddała, to ta zdrowa już jest za rogiem!
A zarodka nie chce badać raczej. Nie zdążyłam się przywiązać więc nie chce sobie tego robić żeby poznawać płeć itp. Ale l4 nie będę sobie żałować, nie wyobrażam sobie pracować w przedszkolu w tym czasie… i fizycznie i psychicznie.🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
z pomocą medyczną od 11/24 💉
22.01 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
4.03 ⏸️ - 💔 (10tc)
Badania💉
👩🏼🦱AMH 2.78, TSH:LH✅ naturalne owulacje ✅
Letrox 50
🧔🏽♂️ ilość 418mln, 4% prawidłowe (kiepska budowa i ruch), TenFertilON -
Misiula ale człowieczek malutki już ❤️ piękny widok
Misiula lubi tę wiadomość
-
@M93 ja miałam dziś pobudkę 04:10🙈 i zasnęłam o 05:30 dospałam do 08:30..
co za…. 😤 jak tak można nie zadzwonić nawet…
@Ivka jak tam ćwiczenia?
@Agni97 bardzo się cieszę, że do nas dołączyłaś - poznałam Cię na wątku listopadowym i od razu czułam że pasowałabyś do naszego towarzystwa 🙈🥹 ja mam to samo z naszym wątkiem - też mnie przytłacza czasami i też rzadziej tam przez to zaglądam 😅
@Jeżowa prześcieradła do łóżeczek i gondoli 🥹🫠 maaaamo…. Już się roztapiam hahaha 😂 nie wyobrażam sobie tej cholestazy - bardzo Ci współczuję, mnie szlag trafia jak mnie coś ugryzie i swędzi a co dopiero całe ciało 🥺
@Misiula jaki śliczny dzidziusiek 🥹 Zapisane ❤️Agni97, Misiula lubią tę wiadomość
💁🏼♀️94'🧔🏼♂️92' 🐕🦺21’
💊 •PregnaStart •Omega 3-6-9 •Magne B6 Forte •LaciBios
Pierwsze Bąbelki🤰🏼:
✨13.02 ~ 1DC
🥚 28.02 ~ 16DC
💌 07.03 ~ 7dpo: Estr 212.10, Prog 17.52
⏸️ 09.03 ~ 9dpo:❣️Cieś 🐻
💌 10.03 ~ 10dpo: Beta 23.70, Prog 19.50
💌 12.03 ~ 12dpo: Beta 92.90, Prog 29.49 (+279.70%)
💌 14.03 ~ 14dpo: Beta 273.40, Prog 31.57 (+187.40%)
✨19.03 (4+6) ~ 37mm pęcherzyk Kropusia🥹
✨ 31.03 ~ dwa bijące serduszka💕(0.5cm🐻 + 0.3cm🐻)
✨ 16.04 ~ Misie mają po 2.11cm💕
⏳ 07.05 prenatalne
⏳ 14.05 wizyta kontrolna
-
Dziękuję Molcia 😘 jesteś kochana.
Oczywiście Was podczytywałam w między czasie, a z racji, że @Vergeet jesteś na naszym wątku ciążowym, to tym bardziej śledziłam Twoją historię z zapartym tchem. Bardzo ciężko mi było pozbierać myśli, jak przeczytałam wiadomość po Twojej wizycie.. ja kciuków jeszcze nie puszczam, może ta środowa wizyta jeszcze będzie przełomem 🥺
Domyślam się, że masz w sobie milion emocji i nawet nie mam słów, żeby otoczyć Cię odpowiednim wsparciem. Wierzę, że w końcu będzie Ci dane zostać Mamą. I wiem, że będziesz najcudowniejszą Mamą dla Kropeczka. ❤️🩹Molahonkeey, Vergeet lubią tę wiadomość
-
@Misiula, cudowny ten Bobas! Niech się dalej tak fantastycznie rozwija 😍
@M93 nie mogę uwierzyć, że nikt nie dał Ci znać o tej wizycie… masakra 🤦🏻♀️ trzymam kciuki za jutro 😊Misiula, Vergeet lubią tę wiadomość
-
Misiula wrote:My już po wizycie ,mamy około 4,7 cm , rączki ,nóżki wszystkie na miejscu 😍
24.04 mam USG prenatalne 😊
🎉 piękne maleństwo 🥹
Misiula a co do kręgosłupa, ja miałam dużo nawet podobnych bóli w pierwszej ciąży. Trochę problemów z dolnym odcinkim kręgosłupa właśnie między innymi i z biodrami. Idź do dobrej fizjoterapeutki uroginekologicznej. Nie dość, że sprawdzi czy masz wszystko ok z mięśniami dna miednicy, to pokaże Ci też ćwiczenia dobrane do Twoich dolegliwości bólowych. Mnie moja super rozmasowywała i (byłam kilka razy) za każdym razem dostawałam zestaw ćwiczeń konkretnie dla mnie. I wszystko oczywiście pod kątem ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia, 21:21
40 tc 💔
________
AMH 6,05
📅25.01 start stymulacji do in vitro
💉Menopur 75 j.m., Rekovelle 6 j.m., Orgalutran
📅 11.02 transfer 🥰 Zostań z nami Maluszku ❤️
19.02 beta 77,400 mIU/ml, progesteron 152,00 ng/ml
21.02 beta 169,000 mIU/ml (przyrost 119%)
28.02 beta 3207,000 mIU/ml, progesteron 183 ng/ml
11.03 mamy serduszko 🥹 -
To ja może chociaż się trochę przedstawię skoro tutaj tak wbiłam z partyzanta 🙈
Jestem Inga, mieszkam w Wielkopolsce, mam już jednego cudownego Synka, który niedawno skończył roczek, mamy też fantastycznego, rudego psiaka. Z macierzyńskiego, przeszłam na urlop wypoczynkowy, by po chwili wskoczyć już na L4 ciążowe.
Z pierwszym Bobasem, tak jak widzicie po stopce, poszło nam od razu (wiem, że w Waszym gronie niekoniecznie fajnie jest słuchać takich historii). O drugiego Bobasa zaczęliśmy się starać od października, w grudniu niestety spotkała nas CB. Mniej więcej od stycznia jestem na forum, bo właśnie wtedy pierwszy raz dostałam zastrzyk Ovitrelle i szukanie o nim informacji, tak naprawdę mnie naprowadziło na to forum, a później już tutaj przepadłam w ogromie wiedzy i ciepła od innych Dziewczyn. Trafiłam też na Wasz miesięczny wątek i bardzo zazdrościłam (oczywiście w sposób pozytywny!) Wam tej relacji (chyba tak to mogę nazwać), którą sobie zbudowałyście na forum 😊 naprawdę od każdej z Was bije ogrom wsparcia, ciepła i życzliwości!
Mam nadzieję, że nieśmiało uda mi się w końcu „przebić” w Waszym gronie i będę mogła dzielić z Wami dobre i gorsze chwile. W aspekcie macierzyństwa chętnie też wesprę dobrą radą, na tyle ile będę potrafiła 🫂❤️
Tyle o mnie! 🙈Ivka, Misiula, Molahonkeey, Kaliope, Vergeet lubią tę wiadomość
-
Insane wrote:🎉 piękne maleństwo 🥹
Misiula a co do kręgosłupa, ja miałam dużo nawet podobnych bóli w pierwszej ciąży. Trochę problemów z dolnym odcinkim kręgosłupa właśnie między innymi i z biodrami. Idź do dobrej fizjoterapeutki uroginekologicznej. Nie dość, że sprawdzi czy masz wszystko ok z mięśniami dna miednicy, to pokaże Ci też ćwiczenia dobrane do Twoich dolegliwości bólowych. Mnie moja super rozmasowywała i (byłam kilka razy) za każdym razem dostawałam zestaw ćwiczeń konkretnie dla mnie. I wszystko oczywiście pod kątem ciąży.Misiula lubi tę wiadomość
-
Molka, no powiem Ci, że ćwiczenia całkiem spoko! Duża grupa brzuchatek, ja z najmniejszym chyba 😅 miałam wrażenie, że połowa tam, to już powinna być na porodówce a nie na zajęciach, 8-9 miesiąc dziewczyny 🌱ale będę chodzić dwa razy w tygodniu, co by jakakolwiek aktywność utrzymać. Chociaż z drugiej strony może nie ćwiczę codziennie, ale przy remoncie mam i tak sporo roboty, więc nie siedzę na dupie 🤡
A to mieszkanie Wasze do deweloperka czy już jakoś urządzone ?
Agni, ja chyba też Cię kojarzę - Ty masz ozika? Czy Tollera?
Molahonkeey lubi tę wiadomość
-
Ivka wrote:Molka, no powiem Ci, że ćwiczenia całkiem spoko! Duża grupa brzuchatek, ja z najmniejszym chyba 😅 miałam wrażenie, że połowa tam, to już powinna być na porodówce a nie na zajęciach, 8-9 miesiąc dziewczyny 🌱ale będę chodzić dwa razy w tygodniu, co by jakakolwiek aktywność utrzymać. Chociaż z drugiej strony może nie ćwiczę codziennie, ale przy remoncie mam i tak sporo roboty, więc nie siedzę na dupie 🤡
A to mieszkanie Wasze do deweloperka czy już jakoś urządzone ?
Agni, ja chyba też Cię kojarzę - Ty masz ozika? Czy Tollera?
swoją drogą też myślę o jakichś zajęciach dla kobiet w ciąży. Póki co czekam aż Synek pójdzie do żłobka i się zaklimatyzuje i wtedy bardziej postawię na siebie w ciągu dnia 😅 niestety u mnie w mieście nie ma raczej opcji typowo dla kobiet ciężarnych, ale coś wymyślę 🤞 -
Agni97 wrote:Tollera 🧡
swoją drogą też myślę o jakichś zajęciach dla kobiet w ciąży. Póki co czekam aż Synek pójdzie do żłobka i się zaklimatyzuje i wtedy bardziej postawię na siebie w ciągu dnia 😅 niestety u mnie w mieście nie ma raczej opcji typowo dla kobiet ciężarnych, ale coś wymyślę 🤞Ogień i dym jest z niego 😂
No ja się świeżo przeprowadziłam pod Łódź, więc trochę poszukałam i znalazłam. „Aktywna mama” a najlepsze jest to, że zaraz po są zajęcia „aktywna mama z dzieckiem” i przyszło pełno mamusiek z małymi bobkami. Więc po porodzie jakby wszystko było w miarę okej, to mam opcje zabrać małego też i poćwiczyćpoza tym w ciazy tez polecam pilates albo jogę 🤗
Agni97 lubi tę wiadomość
-
Ivka wrote:My „mamy” ozika, ale aktualnie jest kilka wsi dalej u teściów i chyba sobie tam zostanie
Ogień i dym jest z niego 😂
No ja się świeżo przeprowadziłam pod Łódź, więc trochę poszukałam i znalazłam. „Aktywna mama” a najlepsze jest to, że zaraz po są zajęcia „aktywna mama z dzieckiem” i przyszło pełno mamusiek z małymi bobkami. Więc po porodzie jakby wszystko było w miarę okej, to mam opcje zabrać małego też i poćwiczyćpoza tym w ciazy tez polecam pilates albo jogę 🤗
Właśnie w większych miastach słyszałam o takich zajęciach dla mam z Bąbelkami, to jest suuuper sprawa! Moja siostra też chodziła z córeczką, zazdrościłam bardzo!
W pierwszej ciąży właśnie chodziłam na jogę, po ciąży też trochę chodziłam, ale ostatnio dużo odpuściłam kosztem Bąbla. Może uda się wrócić, ale wiem, że we wakacje z kolei mają przerwę w zajęciach -
Misiula ale bobas ! Rośnijcie zdrowo 🍀🍀🍀🍀
👩⚖️30 lat
🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
🧪morfologia ✅TSH 1.3, ft3,ft4 , FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
AMH 0.81❌
suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
🧔♂️33 lata
suplementacja omega,Wit D
24.02.2025 - ⏸️ 😍🥹😍🥹
25.02.2025 - beta 24.83 U/I rośnij kropeczko 🥰
27.02.2025 - beta 78.07 U/,prog 16.04 rośnij kropeczko 🥰
1.03.2025 beta 185 U/I, prog 15.4 rośnij kropeczko 🥰
6.03.2025 beta 2071 U/I rośnij kropeczko 🥰
12.03.2025 - mamy serduszko ❣️i 3,1mm człowieczka 🥰 rośnij kropeczko 🥰
2.04 2.9cm człowieczka i serduszko 150/min 😍 rośnij kropeczko!
23.04 wizyta kontrolna ⌛️
28.04 prenatalne ⌛️🩷💙
-
Insane wrote:🎉 piękne maleństwo 🥹
Misiula a co do kręgosłupa, ja miałam dużo nawet podobnych bóli w pierwszej ciąży. Trochę problemów z dolnym odcinkim kręgosłupa właśnie między innymi i z biodrami. Idź do dobrej fizjoterapeutki uroginekologicznej. Nie dość, że sprawdzi czy masz wszystko ok z mięśniami dna miednicy, to pokaże Ci też ćwiczenia dobrane do Twoich dolegliwości bólowych. Mnie moja super rozmasowywała i (byłam kilka razy) za każdym razem dostawałam zestaw ćwiczeń konkretnie dla mnie. I wszystko oczywiście pod kątem ciąży.
Taki właśnie miałam plan i nawet pomimo ,że ten ból minął tymczasowo to zamierzam pójść właśnie na taką wizytę i mam nadzieję ,że uda się uniknąć nawrotu tego bólu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia, 22:34
Insane lubi tę wiadomość
👩❤️👨👶 Starania od 03/2023
💃30 lat
09.2024- pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, diagnoza - Niepłodność idiopatyczna
5 cykli stymulowanych Lametta + Ovitrelle 💉❌
🍀Start z IVF🍀
10.01.2025 wizyta kwalifikacyjna do IVF MZ ✅
30.01.2025 początek stymulacji 💉Bemfola 150j , Orgalutran 0,25 mg, Mensinorm 75j,
10.02.2025 punkcja ( pobrano 11 🥚, zaplodniono 6, mamy 1 blastke 3BB)
15.02.2025 transfer ❤️
22.02.2025 (7dpt) Beta 93,4 mlU/ml 🥹 progesteron 167,00 ng/ml
24.02.2025 (9dpt) Beta 313,00 mlU/ml 🥹
01.03.2025 (14dpt) Beta 2584,00 mlU/ml 🥹
08.03.2025. 5t + 6d🥰 , 2,9mm maluszka z bijącym ❤️🥹
-
24.04 mam USG prenatalne 😊
Aż musiałam tutaj zajrzeć zobaczyć, co u Ciebie! Cieszę się, że maluszek zdrowy 😍😍. I już zaraz prenatalne 😲, będę trzymać kciuki oczywiście! ✊😘Misiula, Vergeet lubią tę wiadomość
💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
⌛2 IUI ✖️
Plan:
24/04 Wizyta w klinice
05/25 Biopsja/ histero+biopsja w zależności od decyzji Doktorka+KIR
❓3 miesiące AH
Diagnostyka:
❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony
❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia
➖ IO, BMI 23,8 📉(Siofor 1000 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
Julia24 wrote:Aż musiałam tutaj zajrzeć zobaczyć, co u Ciebie! Cieszę się, że maluszek zdrowy 😍😍. I już zaraz prenatalne 😲, będę trzymać kciuki oczywiście! ✊😘
Dziekuje ❤️ ja oczywiście niezmiennie tez ciągle trzymam kciuki kochana 💚🍀🤞Julia24 lubi tę wiadomość
👩❤️👨👶 Starania od 03/2023
💃30 lat
09.2024- pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, diagnoza - Niepłodność idiopatyczna
5 cykli stymulowanych Lametta + Ovitrelle 💉❌
🍀Start z IVF🍀
10.01.2025 wizyta kwalifikacyjna do IVF MZ ✅
30.01.2025 początek stymulacji 💉Bemfola 150j , Orgalutran 0,25 mg, Mensinorm 75j,
10.02.2025 punkcja ( pobrano 11 🥚, zaplodniono 6, mamy 1 blastke 3BB)
15.02.2025 transfer ❤️
22.02.2025 (7dpt) Beta 93,4 mlU/ml 🥹 progesteron 167,00 ng/ml
24.02.2025 (9dpt) Beta 313,00 mlU/ml 🥹
01.03.2025 (14dpt) Beta 2584,00 mlU/ml 🥹
08.03.2025. 5t + 6d🥰 , 2,9mm maluszka z bijącym ❤️🥹
-
Misiula jest prześliczny
bardzo, bardzo chciałabym zobaczyć taki widok u siebie 🥹
M93🤞🍀Misiula lubi tę wiadomość
Ja: 35, on: 34
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg, usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS, długie, bezowulacyjne cykle, hiperandrogenizm, hiperplazja endometrium, niedrożny lewy jajowód
❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
❌02.04.2025- chlamydia w posiewie- Azytromycyna
20.03.2025 ⏸️- beta 233
02.04.2025 pęcherzyk cążowy + żółtkowy
09.04.2025 jest serduszkocrl 0,46 cm
📆24.04.2025- kontrola
📆07.05.2025- kontrola
-
Dziewczyny czy Wy też miałyście codziennie takie ciągnięcia i bóle okresowe w podbrzuszu? Oprócz bezsenności, to u mnie oprócz wrażliwości sutków jedyne objawy ciąży. I sikam w nocy jak wariatka. Ale te ciągnięcia są takie, jak miałam od razu po histeroskopii i się zastanawiam, czy tak ma to wyglądać🤷Ja: 35, on: 34
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg, usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS, długie, bezowulacyjne cykle, hiperandrogenizm, hiperplazja endometrium, niedrożny lewy jajowód
❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
❌02.04.2025- chlamydia w posiewie- Azytromycyna
20.03.2025 ⏸️- beta 233
02.04.2025 pęcherzyk cążowy + żółtkowy
09.04.2025 jest serduszkocrl 0,46 cm
📆24.04.2025- kontrola
📆07.05.2025- kontrola