Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Witaminy w ciąży +kwas foliowy??
Odpowiedz

Witaminy w ciąży +kwas foliowy??

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • patryka Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Mam duży dylemat. Odkąd dowiedziałam się o ciąży, biorę suplement PRENATAL UNO. Zawiera on niby w swoim składzie kwas foliowy. Na stronie producenta znalazłam taką informację :

Jest to połączenie kwasu foliowego oraz aktywnej formy folianów. Kwas foliowy to jedyny związek o udowodnionym wpływie na redukcję WCN, a aktywna forma folianów zapewnia lepszą biodostępnośœć dla kobiet z wolniejszym metabolizmemkwasu foliowego.

Ilość 800 uq.

Czytając tą informacje spokojnie brałam sobie tylko ten PRENATAL, nie łykając nic poza magnezem dodatkowo. Ostatnio siedziałam na innym forum a tam widziałam, że dziewczyny oprócz zestawu witamin brały osobno kwas foliowy np. Folic...
    I teraz i tak już po ptokach...ale zastanawiam się czy biorąc jedynie ten Prenatal mogłam zaszkodzić dziecku? I dostarczyć sobie zbyt małą ilość?

Pozdrawiam;)

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeden preparat zdecydowanie wystarczy. Niektore kobiety bardzo przesadzają. Poza tym, im mniej się bierze chemii w ciązy tym lepiej.
    Pozdrawiam.

dqprqps6kaqxmc83.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ