X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Witaminy w ciąży +kwas foliowy??
Odpowiedz

Witaminy w ciąży +kwas foliowy??

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • patryka Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Mam duży dylemat. Odkąd dowiedziałam się o ciąży, biorę suplement PRENATAL UNO. Zawiera on niby w swoim składzie kwas foliowy. Na stronie producenta znalazłam taką informację :

Jest to połączenie kwasu foliowego oraz aktywnej formy folianów. Kwas foliowy to jedyny związek o udowodnionym wpływie na redukcję WCN, a aktywna forma folianów zapewnia lepszą biodostępnośœć dla kobiet z wolniejszym metabolizmemkwasu foliowego.

Ilość 800 uq.

Czytając tą informacje spokojnie brałam sobie tylko ten PRENATAL, nie łykając nic poza magnezem dodatkowo. Ostatnio siedziałam na innym forum a tam widziałam, że dziewczyny oprócz zestawu witamin brały osobno kwas foliowy np. Folic...
    I teraz i tak już po ptokach...ale zastanawiam się czy biorąc jedynie ten Prenatal mogłam zaszkodzić dziecku? I dostarczyć sobie zbyt małą ilość?

Pozdrawiam;)

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeden preparat zdecydowanie wystarczy. Niektore kobiety bardzo przesadzają. Poza tym, im mniej się bierze chemii w ciązy tym lepiej.
    Pozdrawiam.

dqprqps6kaqxmc83.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ