Wrocławskie ciężarówki
-
WIADOMOŚĆ
-
no ładnie... niemal dwa lata i żadnej Wrocławianki w tym temacie Może teraz jakaś się znajdzie?
-
Gdzies juz był podobny temat ale umarł śmiercią naturalną niestety więc możemy "odgrzać" ten
Piszcie dziewczyny gdzie chodzicie do gin, gdzie planujecie rodzić?
Ja co prawda świeża mama (dzisiaj moja Polinka kończy 12 tygodni) ale opini o lekarzach chętnie wysłucham -
Nas prowadzi dr. Żołnierczyk ze szpitala na Kamieńskiego. a przychodnie mamy na Gubińskiej na Nowym Dworze;) dla mnie lekarz bardzo dobry plus ma taki że jest także genetykiem wiec wszytskie badania u niego teraz idziemy za tydzień na 4d do Ginemedica również do niego koszt wizyty badanie plus usg 130 zł. 4d 200 zł.
przerobiłam wielu ginekologów nie tylko z Wrocławia i tego moge polecić
a rodzic docelowo chcemy na Kamieńskiego bo najbliżej aczkolwiek jak nie przyjmą to jedziemy do Trzebnicy.. chyba że znaczne rodzić poza Wrocławiem bo listopad mamy wyjazdowy no to już nie ode mnie zależy gdzie bede rodzić.
Szkołe Rodzenia polecam na Inżynierskiej MAmaGajaEdka lubi tę wiadomość
-
Witajcie. Ja też z Wrocławia. Mikado a ten lekarz to przyjmuje na Gubińskiej? Mój dzieć ma co prawda już 5 miesięcy, więc trochę tu nie pasuję ale poszukuję dobrego gina. Ja od kilku lat chodziłam do jednego lekarza ale pod koniec ciąży mnie trochę wkurzył a na pierwszej wizycie po prawie zignorował więc więcej do niego nie pójdę.
Rodziłam na Kamieńskiego i szpital mogę polecić. Opieka średnia jeśli ktoś jest nieśmiały i się boi ale jeśli o wszystko pyta bez skrępowania to położne pomagają.Edka lubi tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o szkołę rodzenia to z całego serca polecam Szkołę Rodzenia Agnieszki Czajkowskiej na ul. Legnickiej. Plus jest taki, że zajęcia można zacząć w dowolnym tygodniu ciąży a terminy dostosowane są indywidualnie. Pani Agnieszka, super babka, zajęcia prowadzi rewelacyjnie. Miła atmosfera i co równie ważne - refundacja NFZ, więc darmowe.
-
Witam, ja również z Wrocławia Gdzie planujecie rodzić? Zależy mi na porodzie rodzinnym, dobrych warunkach i doradcy laktacyjnym w szpitalu, więc skłaniam się ku Kamieńskiego, mimo że coraz więcej osób go odradza... Z kolei słyszałam dużo pochwał nt. szpitala na Brochowie, tylko że tam podobno dokarmiają MM bez pytania.
Macie już wybrany szpital? Czym się kierowałyście?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 14:13
-
To jest nas coraz więcej. Ja chodzę do dr. Joanny Krzemieniewskiej, która pracuje na klinikach więc pewnie ten szpital wybiorę, ale to jeszcze długa droga, bo dopiero jestem w 5 t.c.
Synka rodziłam na Brochowie, wybierając z opinii na internecie. Byłam średnio zadowolona. W trakcie porodu byłam zostawiona sama sobie, całe szczęście, że mąż mnie wspierał. Na salę porodową zawołali mnie dopiero tuż przed samą końcówką.Alis lubi tę wiadomość
Synek 12.09.2010 - mój kochany urwisek
Maluszek 12 tc [*] 23.07.2015
-
WrocławskaCiężaróweczka, ja słyszałam o Borowskiej tylko niepochlebne opinie... Że w zasadzie są nastawieni na cesarki, nawet jak nie ma komplikacji. A jeśli chodzi o Brochów, to ogólna opieka podobno dobra, tylko doradztwo laktacyjne kuleje - podobno podają MM bez wiedzy, plotą brednie o braku pokarmu itd.
Na Facebooku jest taka grupa "Hallo gdzie rodzić - Wrocław" i tam dziewczyny dzielą się swoimi doświadczeniami
Na kiedy masz termin?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 09:46
Alis lubi tę wiadomość
-
salomea wrote:. A jeśli chodzi o Brochów, to ogólna opieka podobno dobra, tylko doradztwo laktacyjne kuleje - podobno podają MM bez wiedzy, plotą brednie o braku pokarmu itd.
To potwierdzam, nakarmili dziecko butelką zanim mi je przynieśli po rano po porodzie. Potem mimo, że byłam słaba fizycznie już dziecka nie oddawałam. Jeszcze mi wmawiali mi że dziecko spada na wadze i trzeba dokarmiać. Ale to już puściłam mimo uszu.
Jeśli kogoś to interesuje to dodam coś w sprawie szczepień. Nie wiem jaka teraz jest praktyka, ale na Brochowie 5 lat temu szczepienia w 1 dobie zrobili bez mojej wiedzy i zgody. Nikt się mnie w ogóle o to nie pytał.
Z kolei na Klinikach koleżanka rodziła miesiąc temu i tam się jej pytali o zgodę.Synek 12.09.2010 - mój kochany urwisek
Maluszek 12 tc [*] 23.07.2015