Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Laurka wrote:Oleczka ja pamietam, ze moja najstarsza corka robila mnostwo tych kup na poczatku, a potem kolo 2. miesiaca przestala zupelnie i meczyla sie tak gdzies 10 dni! (a my razem z nia). Po tej blokadzie/zastoju jak sie w koncu odkorkowala 😉 zaczela robic jedna, gora dwie kupy dziennie i tak juz zostalo.10.09.2019 Marcel
-
Oleczka delicol to enzym ktory pomaga trawic laktoze. Maluszki maja tego enzymu za malo stad te dolegliwosci brzuszkowe. A espumisan to symetykon ktory dziala na gazy w jelitach i na wzdecia. Daje przed jedzeniem bo wtedy cos wypije. Czasem mu daje jak jest aktywny ale nie zawsze chce.
-
Agusia_pia wrote:Oleczka delicol to enzym ktory pomaga trawic laktoze. Maluszki maja tego enzymu za malo stad te dolegliwosci brzuszkowe. A espumisan to symetykon ktory dziala na gazy w jelitach i na wzdecia. Daje przed jedzeniem bo wtedy cos wypije. Czasem mu daje jak jest aktywny ale nie zawsze chce.
A espumisan mozna laczyc z delicolem?
Pytanie czy jesli moj pierdzioszek duzo gazuje to czy jest sens go podawac? A i tak sie prezy...eh..10.09.2019 Marcel -
Lubieswieczki ja mam dokladnie taka poduszke
https://allegro.pl/oferta/poduszka-ortopedyczna-profilowana-niemowle-0-6-msc-7348632935?bi_s=ads&bi_m=listing%3Amobile%3Aquery&bi_c=YWUxNDZiZTgtZmQxMC00MjI5LThkMTYtZDI3ZjI1YjJlYjE0AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=05e5b4f7-d152-47ff-b7aa-05f394270dad
Oleczka mozna dawac jednoczesnie bo to dwa 'leki' na co innego. A czy delicol profilaktycznie?? Nie wiem. To tylko enzym wiec nic szkodliwego. Bedzie mu sie lepiej melczko trawilo.
Moj bez espumisanu wali bąki jak oszalaly wiec ja mu to odstawiam. -
Agusia_pia wrote:Lubieswieczki ja mam dokladnie taka poduszke
https://allegro.pl/oferta/poduszka-ortopedyczna-profilowana-niemowle-0-6-msc-7348632935?bi_s=ads&bi_m=listing%3Amobile%3Aquery&bi_c=YWUxNDZiZTgtZmQxMC00MjI5LThkMTYtZDI3ZjI1YjJlYjE0AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=05e5b4f7-d152-47ff-b7aa-05f394270dad
Oleczka mozna dawac jednoczesnie bo to dwa 'leki' na co innego. A czy delicol profilaktycznie?? Nie wiem. To tylko enzym wiec nic szkodliwego. Bedzie mu sie lepiej melczko trawilo.
Moj bez espumisanu wali bąki jak oszalaly wiec ja mu to odstawiam.PierwiastkaZuza lubi tę wiadomość
10.09.2019 Marcel -
Melduje się, że u nas wszystko ok, starsza ładnie przyjęła siostre, teraz jej śpiewa jak ta placze, co nie do końca podoba się malzowi, ale on słuchu nie ma hehe (ogólnie głośno jest wtedy).
Poza tym jesteśmy tylko na piersi. Młoda zaakceptowała drugi smoczek jaki kupiłam, bo już myślałam, że będę chodzącym smoczkiem 😜
Mam pytanie z serii "wyparował mi mózg po ciąży": czy jeśli pieluszki 1sa do 5kg to ciągnięcie na nich jak najdłużej czy po przekroczeniu 4kg (rozmiar 2 pieluszek) przechodziłysxie na większe? Jakoś moja ma maly brzuszek, te rzepy w 1 muszą być prawie na maksa ściśnięte, za to w nóżkach mam wrażenie że lepsze są 2, ale za szerokie w brzuszku..monkle, Mańka lubią tę wiadomość
-
Oleczka ciężko powiedzieć czy pomoże... moj w nocy puszcza bez problemu baki, a w dzień nie... także ten. Za bardzo ten wspumisan nie ratuje. Chyba przestane go podawać.
Astern brawo za pierś i brawo dla starszej siostry najważniejsze ze zaakceptowała Może da radę ja namówić zeby śpiewał ciszej ? 😁
Jeśli chodzi o pieluszki to my już dawno na 2 jesteśmy. Tak na prawdę może tydzień po szpitalu używałam 1 ale ciagle coś wypływało z nich i wiecznie młody osikany. Teraz używamy pampersa 2 4-8kg. Jak kupiłam 2 z dady czy baby dream to były wielkościowe jak pampers 1. Także warto sprawdzać wagę i w tym przypadku musiałabym pewnie kupować nawet3.
Ja zapinam po prostu górę ciaśniej a młody przynajmniej nie ma ściśniętych jajek i pisiorka jak to było przy 1. Także myśle ze z dziewczynkami tez inaczej, nie musisz doliczać „zapasu” 😁 Ale nie ma się co sugerować tez waga z opakowania kupuj jakie uważasz za wygodniejszeAster4n lubi tę wiadomość
-
Aster nie patrz na wage na opakowaniu. Patrz na dziecko. Czy nie ma odgniecen. Czy pielucha wytrzymuje. My np z dady juz na 3 przechodzimy a z pampersa dalej 2.
Po szczepieniu ok. Maly malo plakal eazy 5900
Na zielone kupy pediatra dala enterol po 1/2 saszetki przez dwa tyg i powinno sie unormowac. Dzis maly zrobil kupe troche zielona. Wczoraj tez byla wiec moze bedzie juz co dziennie. Kazala dwac delicol dalej plus woda/koperekAster4n, monkle lubią tę wiadomość
-
Agusi super! U nas wczoraj kupy nie było i dziś widzę ze się meczy. Ale ae zapomniałam się pochwalić... młody przespał pierwsza noc w łóżeczku i już chyba tam zostanie a ogólnie tak mu się tam spodobało ze leży teraz i gapi się na karuzele... nie wiem co ja sobie myslaam kupując nakręcana karuzele... muszę co chwile przybiegac i ja nakręcać 😂
Ja właśnie gotuje krochmal i zaparzam rumianek. Dzisiaj testowałam podawanie małemu wody łyżeczka a nie z butelki i zdecydowanie lepiej nam szło. Także teraz dostanie trochę ruminku na brzuszek:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2019, 13:00
-
My tez po szczepieniu, trochę się płakał mój bidulek🥺 teraz odsypia. Za dwa tygodnie pneumokoki. Dziś mamy w przedszkolu u córki pasowanie na przedszkolaka i tak się zastanawiam czy brać Mikołaja ze sobą czy zostawić z babcia? Miałam go wziasc ale trochę się boje po tym szczepieniu... No nic do 15 mam czas żeby się namyślić. A i mój klocek wg wagi w przychodni ma 4760 g! Na mojej wczoraj pokazało 4490 wiec trochę różnica jest, najważniejsze ze rosnie.
monkle lubi tę wiadomość
Mati 16.07.2009
-
My korzystamy z pieluch 2, bo 1 cisnęły ją już w nóżki, miała podrażnione, a na brzuchu jeszcze był luz. Starsza szybko przechodziła na kolejne rozmiary, bo była długa i były dla niej za niskie i często kupa uciekała.Córka 02.2017 ❤️
Córka 11.09.2019 ❤️ -
Oleczka przy karmieniu piersią nie daje się innych płynów. A sama możesz pić
Aster myślę, że sami musicie dobrać odpowiednie. Nie sugeruje się za mocno wagą. Pewnie jest trochę inna obsługa w przypadku chłopca, bo u nas jakby było za luźno w brzuchu to by miał całe ubranie zasikane
U nas wczoraj była położna. Mały waży już 4370 600 gram w 10 dni także dobrze koksuje. Szczepienie w przyszłym tygodniu. No właśnie jakimi szczepicie?
Laurka serio trzy córki takie nieodkladalne? Mój starszak taki był, ale ten o niebo lepiej. Da się przy nim coś zrobić. No wiadomo, ma też gorsze dni i wtedy ciągle jęczy...
Agjot my byliśmy z Olafem na pasowaniu w szkole. Przespał cały występ. Chociaż u Was chodziło o to szczepienie...
monkle lubi tę wiadomość
-
Kaśka No chodziło o szczepienie i koniec końców został w domu z babcia. Przespał praktycznie cała dobę ale obyło się bez gorączki. My szczepilismy infanrix hexa i rotarix, a za dwa tygodnie prevenar12 na pneumokoki.
monkle lubi tę wiadomość
Mati 16.07.2009
-
Oleczka94 wrote:Podajecie koperek bezposrednio dziecku?
Mi wszystkie kolezanki mowily ze to ja mam go pic😀
Przy starszej podawałam koperek z butelki,chyba z firmy HiPP była taka herbatka od któregoś dnia życia.
Dziś odpadl malutkiej kikut:)
Właśnie te pampersy 2 muszę spinać na maxa w brzuszku bo jak leży na boku, to zdarzy się że bodziak mokry, czyli nie są tak idealnie dopasowane.
Rano dziewczyny tak wcześnie wstały, że zamiast autem, to odprowadziliśmy starsza do przedszkola zaliczając spacer z wozkiem, a dla mnie to wyczyn,bo wiecznie spóźniona jestem.
-
Wczoraj nam minęły 3 wspólne tygodnie. Jak ten czas zapitala 🙈
U nas wciąż pampersy w rozmiarze 1, ale myślę, że jeszcze tydzień, dwa i wejdziemy w większy rozmiar. Może akurat skończymy paczkę, którą mamy. Póki co, używaliśmy Lupilu i Pampersy (pampersy z tej promki na allegro, o której któraś dziewczyna tutaj kiedyś wspomniała), ale szczerze mówiąc nie widzę różnicy, więc po co przepłacać 😅
U nas, odpukać, bez rewelacji brzuszkowych. Czasami mała się pręży i stęka, ale bąki bez problemu lecą, kupa też jest, więc tylko ją obserwuję. Współczuję i waszym maluchom i wam, bo tak, jak któraś wspmniała- gdyby tylko nasze dzieci potrafiły powiedzieć, co im potrzeba.
Za to zauważyłam, że Miśka ma tendencję do odwracania głowy w prawą stronę, więc już teraz pilnujemy, żeby nie wykluła nam się z tego jakaś poważniejsza asymetria.
Ej a Miśce odpadł kikut w 6 dobie 🙈 I właśnie nawet taka drobnostka świadczy o tym, że co dziecko, to obyczaj ☺️