Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Przygotowalam cale Swieto Dziekczynienia! Indyk upieczony do perfekcji, zupa kukurydziana, ziemniaki, sosik, fasolka, sos zurawinowy. Jeszcze miesiac temu byloby to niewykonalne!
Tesciowa przywiozla tort czekoladowy z nadzieniem malinowym na deser.
Niedlugo sie przekonam jaka bedzie nocka.k878, Jusi 28, Agusia_pia, Mańka lubią tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Witam się z Wami w trakcie skoku rozwojowego..
Po wtorkowym szczepieniu Oli waży 5400gramów.
Od wczoraj śpi po 10-15 minut w dzień ze spokojnego,usmiechnietego dzidziusia zamieniła się w marude😔
Ciekawe czego się nauczy tym razem☺️Laurka, Jusi 28 lubią tę wiadomość
-
Laurka no to zaszalałaś w kuchni a jak tam twoje zdrowie?
Moja Ala to zachowaniem podobna do Luny. W zeszłym tygodniu na szczepienie zabraliśmy obie, bo też miała zaległe, odraczane. Z lekarzem z rok kontaktu nie miała, bo na szczęście żadnej poważnej choroby nie było, a z resztą radziłam sobie sama. I od jakiegoś czasu już ją przygotowywałam na wizytę, tłumaczyłam jak będzie wyglądała, że pani ją osłucha, zajrzy do gardła, ćwiczyłyśmy to, oglądałyśmy książeczki. Weszliśmy do gabinetu ta się męża uczepiła, jak tylko lekarka próbowała podejść ze stetoskopem to wrzask, płacz, wyrywanie się. Po paru minutach jakoś udało się ją przytrzymać, żeby osłuchać, ale do gardła zajrzeć szans nie było. Wyszła spocona, zasmarkana, masakra. O dziwo o pielęgniarki już spokojniesza była i jakoś dała sobie zastrzyk zrobić. Po tej akcji to o dentyście nawet nie marzę.Córka 02.2017 ❤️
Córka 11.09.2019 ❤️ -
Aster4n, u nas jeszcze wczoraj skok rozwojowy trwał, co chwile marudzenie, na rączki, drzemki trwały po 15minut i od nowa. Dzisiaj widzę, że jest spokojniej już
Laurka, wow, ale uczta. I jak tam nocka - spokojna? Ale mi narobiłaś ochoty na taki tort czekoladowy z malinami!
Ja dzisiaj w końcu wybieram się do ginekologa - masakra jakie terminy ma zawalone teraz. Mam nadzieję, ze wszystko będzie dobrze, no i czeka mnie później jeszcze dentysta na skończenie zęba.
Mój maluch waży już 5770g i powoli zaczynamy ubierać rozmiar 68
edit: jestem po wizycie, okazało się, że na jednym nacięciu jest ziarnina. Miała któraś? Oczywiście już się zmartwiłam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2019, 12:33
Laurka lubi tę wiadomość
Lena : 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g -
Ladnie rosna Wasze maluszki 👍 ☺
Lania my tez mamy metode przygotowywania Luny. Tez zawczasu mowimy i tlumaczymy co i jak i tez nie zawsze pomaga. Takze rozumiem Cie. Ale przynajmniej moge Cie pocieszyc, ze druga corka moze sie okazac zupelnie inna i bedzie latwiej.
Ja wczoraj czulam sie w miare OK, tylko z kazda mijajaca godzina coraz bardziej sucho mialam w gardle i nic nie pomagalo. Na wieczor kolo 19 jak jeszcze goscie byli to juz chrzakalam tak jakbym drapiaca szczotke polknela. I odkaslywalam na sucho.. Zaraz po tym jak wyszli goscie STRACILAM GLOS. Tak mnie gardlo boli, ze mowic nie moge 😮
A Enya znowu plakala wiecej niz normalnie i zasnac nie mogla dlugo, bo dopiero kolo 22:20 padla. I mogly byc w powody: goscie = za duzo wrazen i brzuszek - caly dzien nie bylo kupy za to przy kazdym baku byl placz od wczesnego popoludnia.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurka płucz gardło wodą z solą albo sodą. To drugie mi bardziej pomaga.
Co do wagi to u nas od wagi urodzeniowej 3200 na plusie. Obecnie 5900. Ale co się dziwić jak on ciągle je...
Jak tam dzisiejszy dzień? Wydane pieniądze? Bo ja trochę poszalalam... -
Dołączam moje dziecko do marudnych , płaczliwych i krótkich drzemkach.. masakra jakaś i teraz mi usną a przeważnie kładę go o 19 eh.. wiec jak się obudzi to ciekawe o której usnie .. wiem ze kiedyś był ten temat ale będę kupować małemu lozeczko bo kołyska robi się coraz mniejsza i dylemat materac : piankowy czy piankowy-kokosowy ?? Jaki lepszy i wy macie dla swoich maluszków ?15.08.19r. Wojciech ❤️
-
Ja mam pianka kokos
Laurka jakieś ubranka, zabawki, gryzak bo moje dziecko chce mi zjeść ręce! No w sumie nic specjalnego. Takie małe rzeczy na mikołaja
Spróbuj tą sodę. Rada jest tylko jedna - nie można za długo płukać. W sensie tak gulgac, nie wiem czy wiesz o co mi chodzi hehe.. często ale krótko. Ja się tak wyleczyłam z zapalenia gardła i wtedy też zaniemówiłam. Chłop się cieszył, że w końcu nic nie mówię -
Moje dziecko po szczepieniach sie zepsulo...
Zawsze po kompieli spal 4-5h, karmienie a potem po ok.3h i tak do momentu az nastawal dzien.
A teraz?
Masakra.... 2h ledwo po kompieli, potem to roznie, godzina, poltorej, w miedzyczasie karmienia...
Aaaaa co robic, jak zyc?!😂😀😣Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2019, 22:35
10.09.2019 Marcel -
Hej. Nadrobilam
Bylismy wczoraj na rehabilitacji. Pani zadowolona z malego. Cwiczyla z nim obroty. Kolejne spotkanie za tydz. W domu mam mu masowac szyje i cwiczyc obroty i rozciaganie.
U nas chyba tez skok! Dzis maly masakra... Spal po max 30 min. 10 min zabawy i placz na raczki tylko. Cwiczyc tez nie chcial. Padl przed 22 dopiero. Oby jutro bylo lepiej.
Ja mam pianka kokos materac.
Laurka wspolczuje gardla. Wracaj do zdrowia a raczej do glosu :* -
Agusia_pia wrote:Hej. Nadrobilam
Bylismy wczoraj na rehabilitacji. Pani zadowolona z malego. Cwiczyla z nim obroty. Kolejne spotkanie za tydz. W domu mam mu masowac szyje i cwiczyc obroty i rozciaganie.
U nas chyba tez skok! Dzis maly masakra... Spal po max 30 min. 10 min zabawy i placz na raczki tylko. Cwiczyc tez nie chcial. Padl przed 22 dopiero. Oby jutro bylo lepiej.
Ja mam pianka kokos materac.
Laurka wspolczuje gardla. Wracaj do zdrowia a raczej do glosu :*10.09.2019 Marcel -
Mamy 3 mc ale czas leci
Oleczka ciezko to opisac ale jakos die cwiczy. Albo noge mu przekladam albo reke prostuje i jakos sie obracak878, Laurka, Jusi 28 lubią tę wiadomość
-
U nas 9 tygodni I dwa dni po skoku rozwojowym
Laurka, Jusi 28, Mańka lubią tę wiadomość
Lena : 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g -
Co tu taka cisza? Czyżby nasze maluchy się skrzyknęły i postanowiły nam bardziej wypełnić dni? 🙈
Mój maluch dzisiaj w nocy się chyba wściekł. To była nasza pierwsza taka ciężka noc od narodzin. Już nie chcę więcej, dziękuję. Za to teraz śpi, jak aniołek. I tylko zastanawiam się, kto się obudzi po drzemce: Bruce Banner czy Hulk? 😂