X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dawno mnie nie było . U mnie już po takim pierwszym konkretnym okresie ! Uff w końcu się skończył a akurat dostawałam w dzień w którym miałam iść do giną na wywołanie.
    U nas dziś mały kończy 3 miesiące :) Jest cudny. I kurczę o ile czasem ma dzień marudzenia to ogólnie narzekać nie mogę, myśle ze jest dosc „tęczowo” u mnie. Śpi i je zawsze o tych samych porach. 3 razy dziennie drzemka w tym jedna długa na 3h. Lubi leżeć w bujaczku czy na macie edukacyjnej. Chociaż tez przytulać się czasem trzeba :) ogólnie tfu tfu odpukać i inne takie jest na prawdę ok :) Moj na szczęście duuuzo pomaga i wstaje za każdym razem w nocy ze mnąa po pracy dużo zajmuje się młodym wiec ostatnio pozwoliłam sobie na wyskok do galerii chyba na 4h. Fakt ze wróciłam stęskniona ale chłopaki przeżyli :) Ogólnie moj mnie wygrani co jakiś czas z domu żebym odpoczęła albo zabiera młodego do drugiego pokoju się pobawić jak no. Leci jakiś fajny film to mogę sobie nawet obejrzeć :)
    U nas ciemieniuszka tez już jest i walczyłam z nią wszystkim czym się dało i pomogły tylko jego siuski. Chociaż przez długie włosy jeszcze jej trochę jest ale ostatnio coś nie milam mocy z nią walczyć

Laurka wow zazdroszczę śniegi ! Pięknie jest ! U nas był jeden dzień i spacerek był piękny :)

Pom pon podziwiam ze ogarniesz dwójkę maluchów ! U mnie jak młody ma gorszy dzień to zastanawiam się co by było gdyby był taki maruda codziennie a co dopiero jakby było ich dwóch ! Także szacun dla Ciebie i pamiętaj ze to minie i będzie lepiej :) Trzymaj się ! 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2019, 14:29

Leksi lubi tę wiadomość

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Zielen Koleżanka

Wysłany: 8 grudnia 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Dziewczyny. Podczytuje Was juz od jakiegos czasu. Przyjmiecie do swojego grona kolejna duszyczke? Pozdrawiam wszystkich Mama Filipka (ur. 27.08.2019 termin byl na 10.09).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2019, 15:39

Mańka lubi tę wiadomość

• Pom-pon Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, wiem że wszystko mija ale ostatnie dni mi dały popalić konkretnie. Dobrze że wczoraj wyszłam na wigilię firmową bo trochę ochłonęłam. I walczymy dalej ;)

k878 lubi tę wiadomość

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielen wrote:
    Dzien dobry Dziewczyny. Podczytuje Was juz od jakiegos czasu. Przyjmiecie do swojego grona kolejna duszyczke? Pozdrawiam wszystkich Mama Filipka (ur. 27.08.2019 termin byl na 10.09).

A skoro nas podczytujesz i troche znasz, to napiszesz cos wiecej o sobie?

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki az sie nasuwa pytanie od czego tu odpoczywac skoro tak bajkowo to wyglada? 😉😉

A tak serio-serio, to po co wywolywanie okresu? Z jakiej racji? Co to ma na celu? Wiem, ze napisalas, ze sam Ci wrocil, ale jestem ciekawa po co sie cos takiego planuje w ogole.

Moje dziecko ostatnio daje koncerty w najmniej przewidywalnych porach. I ma tez problemy z zasnieciem w srodku dnia.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya

Wysłany: 8 grudnia 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Zielen :)

Laurka, stary w pracy, w całe nie musi wiedzieć ze aż tak mocno się nie przemęczam bo przestanie ogarniać ze mną dom :) A tak mogę poleżeć brzuchem do góry 😂 poza tym do ludzi czy na jakieś zakupki trzeba czasem wyjść bo chodzenie po osiedlu w kolko aż tyle atrakcji nie daje :) no ale tak, to ze jest grzeczny nie znaczy ze nic nie robię bo staram się spędzać z nim czas, bawić się i poświęcać mu uwagę.

A jeśli chodzi o ten okres to szczerze nie wiem 😂 poprostu powiedział ze jak nie dostanę do końca miesiąca okresu to mam przyjść zbadamy się jeszcze raz i da mi tabletki na wywołanie. Szczerze jakoś nie dopytywałam 😂

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Zielen Koleżanka

Wysłany: 8 grudnia 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    A skoro nas podczytujesz i troche znasz, to napiszesz cos wiecej o sobie?
    Z mila checia 😊 27.08, 2 tygodnie przed terminem urodziłam SN chlopczyka - mojego 1szego synka Filipka. Ciaza byla spoko oprocz I trymestru w ktorym mialam potężne mdłości. Koszmar. No ale minelo. Dalsza czesc ciazy bardzo laskawie sie ze mna obeszla. Tak samo poród. Od wejscia na porodowke do końca porodu minelo niecale 1.5h. I tak juz zaczelam wierzyć w to ze macierzyństwo to tylko tecza i jednorozce az przyszedl połóg i kopnal mnie solidnie w tylek. Potrzebuje sie komus wygadac i to nue tylko mezowi bo on ma mnie juz dosyc haha Nie no zartuje ale nie ma to jak w babskim gronie. Pozdrawiam Was serdecznie 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2019, 19:58

• Mańka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurko, pięknie wyglądasz ❤️ A na tym zdjęciu, na którym Enya płacze, daję słowo, słyszę jej płacz! 😂

A ja wreszcie po wizycie u ginekologa i wszystko jest już elegancko zagojone. Martwiło mnie najbardziej pęknięcie szyjki macicy, ale lekarz powiedział, że lekarz, który mnie szył zrobił to na prawdę na wysokim poziomie i... i jakbym chciała, to już w każdej chwili mogę starać się o kolejnego bobasa 😂😂😂

Dobra, jak już przestałam się śmiać, to powiem, że w sumie seksy są już za nami. Oczywiście nie planujemy już teraz kolejnej ciąży, ale kiedyś ten "pierwszy raz" musiał nastąpić. I powiem wam, że dopóki nie nastąpił, to nie wiedziałam, że tak bardzo mi tego brakowało. Jak dla mnie nic się nie zmieniło. Mąż zarzeka się, że również nie odczuwa różnicy. Szczerze czuję ogromną ulgę, że nic się nie zmieniło. No może piersi są bardziej wrażliwe, bo karmię, ale to akurat ma swoje zalety 🙈😂 Ehh dawno się tak nie czułam. Tak, jak kobieta.

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    Hej dziewczyny dawno mnie nie było . U mnie już po takim pierwszym konkretnym okresie ! Uff w końcu się skończył a akurat dostawałam w dzień w którym miałam iść do giną na wywołanie.
    U nas dziś mały kończy 3 miesiące :) Jest cudny. I kurczę o ile czasem ma dzień marudzenia to ogólnie narzekać nie mogę, myśle ze jest dosc „tęczowo” u mnie. Śpi i je zawsze o tych samych porach. 3 razy dziennie drzemka w tym jedna długa na 3h. Lubi leżeć w bujaczku czy na macie edukacyjnej. Chociaż tez przytulać się czasem trzeba :) ogólnie tfu tfu odpukać i inne takie jest na prawdę ok :) Moj na szczęście duuuzo pomaga i wstaje za każdym razem w nocy ze mnąa po pracy dużo zajmuje się młodym wiec ostatnio pozwoliłam sobie na wyskok do galerii chyba na 4h. Fakt ze wróciłam stęskniona ale chłopaki przeżyli :) Ogólnie moj mnie wygrani co jakiś czas z domu żebym odpoczęła albo zabiera młodego do drugiego pokoju się pobawić jak no. Leci jakiś fajny film to mogę sobie nawet obejrzeć :)
    U nas ciemieniuszka tez już jest i walczyłam z nią wszystkim czym się dało i pomogły tylko jego siuski. Chociaż przez długie włosy jeszcze jej trochę jest ale ostatnio coś nie milam mocy z nią walczyć

Laurka wow zazdroszczę śniegi ! Pięknie jest ! U nas był jeden dzień i spacerek był piękny :)

Pom pon podziwiam ze ogarniesz dwójkę maluchów ! U mnie jak młody ma gorszy dzień to zastanawiam się co by było gdyby był taki maruda codziennie a co dopiero jakby było ich dwóch ! Także szacun dla Ciebie i pamiętaj ze to minie i będzie lepiej :) Trzymaj się ! 😘
    My mamy straszny problem z ciemieniuszka, mozesz poradzic jak siuski dzialaja? I jak je ze tak powiem tam zaaplikowac? Na jaki czas?😀 i ogolnie prosze o instrukcje zastosowania siuskow😍

10.09.2019 Marcel
  • Lesnasarenka Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2019, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mańka my chcieliśmy starać się od razu ale mi dla odmiany doktórka powiedziała że minimum rok trzeba odczekać. Ale ten czas tak szybko leci że chyba jej posłucham.
    A my dzisiaj mamy drugą rocznicę ślubu, wczoraj stuknęło nam 12 lat bycia razem... Matko święta, w tym tempie to zaraz wspólna emerytura :D
    U nas na ciemieniuszkę oliwka pomogła ale wiem że są jakieś specjalne specyfiki. Emolium chyba ma żel na ciemieniuszkę czy coś takiego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 06:24

211x3e5eodhmswvb.png
    uch5anlinfucco2o.png

Wysłany: 9 grudnia 2019, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka, spisałaM jedna tetrę na straty i tnę ja w paski. Wkładam do pmpersa i czekam aż młody zrobi siku. Wyciągam i mokra przykładam do główki żeby nasiąklo i później ta tetra pocieram lekko główkę i wszystko ładnie odchodzi. Tylko trzeba szybko kasując z pampersa żeby nie wsiąkła wsztsko do niego. I mam ja awaryjnie przy przewijaku bo jak młody niespodziewanie puści fontannę to wtedy szybko choć trochę ja złapie😂

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    U nas byl ewidentnie skok bo maly od paru dni juz jak aniołek. Spi je bawi sie :)
    My dzis w szpitalu spedzamy dobe bo mamy kontrolne badania serduszka. Mam nadzieje ze jutro bedziemy w domu.
    Ja po tygodniu ostrego zupkowania w koncu ruszylam z waga i -1,5 kg :) tu w szpitalu ratuje sie goracymi kubkami. Zreszta nie jesc dwa dni nic nie zaszkodzi :)
    Pozdrawiam mamuski i zycze wytrwalosci :)

Laurka jak w pracy???

Pompon duuzo sil :*

Lubieswieczki super ze masz tak rozowo :* :) korzystaj ;)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka miała w nocy 37,8 :-( trochę pokasłuje i przed południem był katar. Czekam na wizytę domową po południu. Starsza w sobotę 38,9, dziś temperatury nie ma ale humor taki sobie. Mam dwie jęczybuły :-(
    Mam trochę siary zamrożonej, mam nadzieje ze nie wypluje małpa mała jak wszystkie kropelki...

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, nie załapałam się na fotkę... :(
    U nas wczoraj były rozmowy na tematy poważne i udało nam się dojść do porozumienia w sprawie starań. Teraz ogranicza mnie tylko operacja, której termin nadal jest nieustalony..

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • Jusi 28 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, karmię piersią i problem z kupkami się pojawił robi raz na 4 dni teraz ewidentnie problemy brzuszkowe się zaczynają pojawiać przez to i baczki cały czas są bardzo fuj😆. Można jakoś pomoc dziecku ?

t15bl9v.png
    fqzfby3.png
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusi a podajesz probiotyk? Spróbuj biogaje, 5 kropli raz dziennie.

Jusi 28 lubi tę wiadomość

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusi raz na 4 dni to nadal norma przy kp, ale wierze Ci, ze jest dyskomfort. Tak jak agjot radzi, podaj probiotyk.
    Ja znalazlam sposob na kupe 😆 Sadzam Enye w bujaczku w godzinach wieczornych i... dwojka murowana hahaha! Pierwsze 3 razy mowilam to pol zartem, pol serio. Ale jak wczoraj 6. lub 7. raz zrobila kupe w bujaczku, to uznalam, ze to juz nie moze byc przypadek 😂 Enya robi srednio 1 na dzien lub na poltorej doby. Jak nie ma 2 dni, to tez juz widze, ze wieczorem baki ja mecza.

U nas wczoraj slaba nocka bardzo. Enya dlugo plakala nie wiem czemu w ogole, bo piersi nie chciala, bekac nie bekala, bakow nie puszczala, tylko tak krzyczala. A jak w koncu sie zmeczyla i po raz dwunasty przystawilam na probe do piersi to przyssala sie z taka zawzietoscia, ze ssala poltorej godziny i dwa razy musialam zmieniac piers 😮 A potem srednie dziecko mi zaczelo ryczec i ewidentnie miala albo zly sen albo te nocne leki, ktore sie w tym wieku czasem pojawiaja. Ech..
    Ledwo przysnelam juz trzeba bylo budzic i szykowac Lune do przedszkola. A potem siebie i mala do pracy 😂
    Powiem Wam dobrze, ze zmienilam przed porodem godziny pracy, bo to, co wczesniej zajmowalo mi 1,5-2 godziny, teraz z nia zajmuje mi bite 5 godzin!
    Chustuje i moge wtedy klepac w klawiature komputera.
    Zamowilam tez - w ramach prezentu pod choinke - ergonomiczne nosidlo z wbudowanym siedzonkiem, ktore mozna odczepic i pozniej uzywac jako podporki do noszenia starszaka. Moje Ergobaby, ktore sluzylo nam kilka lat przy obu starszych corkach uleglo w minione lato wypadkowi, za ktory obwiniam meza. Zla bylam bardzo, ze dla 3. dziecka nie posluzy i bedzie wydatek niepotrzebny, ale teraz jestem podekscytowana na to nowe nosidlo!

Jusi 28 lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Malutka miała w nocy 37,8 :-( trochę pokasłuje i przed południem był katar. Czekam na wizytę domową po południu. Starsza w sobotę 38,9, dziś temperatury nie ma ale humor taki sobie. Mam dwie jęczybuły :-(
    Mam trochę siary zamrożonej, mam nadzieje ze nie wypluje małpa mała jak wszystkie kropelki...

Wspolczuje strasznie 😣 Nie wiadomo co gorsze: chore dzieci czy samej byc chora. Moje dzieci dzieki Bogu jakos ominelo przeziebienie, ale ja jeszcze nie odzyskalam glosu w 100%, choc juz nie wypluwam tak pluc.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lesnasarenka wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy!
    Tutaj mowia, ze optymalnie 2 lata czekac. Ale nikt nigdy mi nie wyjasnil czy ten czas to ma uplynac od porodu do porodu czy od czego do czego? Bo jak byscie sie teraz zaczeli starac i zalozmy od razu zaszli, to zanim 9 miesiecy ciazy minie, to akurat rok przerwy by byl. Miedzy mna a moim mlodszym bratem jest 13 miesiecy roznicy, wiec moja mama zaszla w 2. ciaze jak ja mialam okolo 4 miesiecy.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielen wrote:
    Z mila checia 😊 27.08, 2 tygodnie przed terminem urodziłam SN chlopczyka - mojego 1szego synka Filipka. Ciaza byla spoko oprocz I trymestru w ktorym mialam potężne mdłości. Koszmar. No ale minelo. Dalsza czesc ciazy bardzo laskawie sie ze mna obeszla. Tak samo poród. Od wejscia na porodowke do końca porodu minelo niecale 1.5h. I tak juz zaczelam wierzyć w to ze macierzyństwo to tylko tecza i jednorozce az przyszedl połóg i kopnal mnie solidnie w tylek. Potrzebuje sie komus wygadac i to nue tylko mezowi bo on ma mnie juz dosyc haha Nie no zartuje ale nie ma to jak w babskim gronie. Pozdrawiam Was serdecznie 😊

To niejedna pierworodka moglaby Ci tak blyskawicznej akcji pozazdroscic! Zdazyli Ci podac znieczulenie w ogole??

A dlaczego polog tak Ci dal w kosc? Wygadaj sie nam!

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
‹‹ 1150 1151 1152 1153 1154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ