Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Laurka, my wszyscy chorzy, tylko ja mam gardło i trochę kataru. I ból głowy straszny ale to raczej z niewyspania.
Vian, rozmowa najważniejsza! Trzymam za Was kciuki.
Pediatra stwierdził u małej... katarek. Powiedzial ze może błąd pomiaru. Anyway, nic tylko się cieszyć. Siare jej podaliśmy strzykawka. Wszystko wypluła, raz się zagapiła i przełknęła. Mina jakby tran dostała, albo smecta. Co za dzieciak.
Pom-pon szukaj swojego sposobu. Mi pomagaj spacery a w innych sytuacjach śpiewam piosenki. W aucie obie mi wyją a ja se śpiewam piosenki dziecięce. Czasem na nie działa czasem tylko chodzi o to żebym ja się skupiła na drodze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2019, 21:51
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
k878 wrote:Laurka, my wszyscy chorzy, tylko ja mam gardło i trochę kataru. I ból głowy straszny ale to raczej z niewyspania.
Vian, rozmowa najważniejsza! Trzymam za Was kciuki.
Pediatra stwierdził u małej... katarek. Powiedzial ze może błąd pomiaru. Anyway, nic tylko się cieszyć. Siare jej podaliśmy strzykawka. Wszystko wypluła, raz się zagapiła i przełknęła. Mina jakby tran dostała, albo smecta. Co za dzieciak.
Pom-pon szukaj swojego sposobu. Mi pomagaj spacery a w innych sytuacjach śpiewam piosenki. W aucie obie mi wyją a ja se śpiewam piosenki dziecięce. Czasem na nie działa czasem tylko chodzi o to żebym ja się skupiła na drodze.
A jesli chodzi o krzywienie sie na cos do piciA, to jest to woda.😀 glukoza nie pomaga.10.09.2019 Marcel -
Zajrzałam na wątek o hipciach, aż mnie zmroziło ze córeczka Evli zmarła. Złapałam dola. Szczególnie ze malutka od rana nie chce jesc. Pediatra mi napisał ze jeszcze 2-3 h i trzeba coś robić bo się odwodni. Aż mnie trzęsie ze stresu.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
k878 wrote:Zajrzałam na wątek o hipciach, aż mnie zmroziło ze córeczka Evli zmarła. Złapałam dola. Szczególnie ze malutka od rana nie chce jesc. Pediatra mi napisał ze jeszcze 2-3 h i trzeba coś robić bo się odwodni. Aż mnie trzęsie ze stresu.
Boze😣10.09.2019 Marcel -
K878 a ona nie chce jeść bo ja gardło boli? Czy jakaś jelitówka? Bo pisałaś ze jesteście przeziebieni, a pediatra stwierdził u małej katarek. Mój miał ostatni tydzien katar ale apetyt w normie. Może to coś więcej u was, może trzeba antybiotyk. I o co chodzi, jaki wątek? Trzymaj się, ja tez panikuje jak dzieciaki chorują mimo ze to moje 3.
Mati 16.07.2009
-
Laurka wrote:To niejedna pierworodka moglaby Ci tak blyskawicznej akcji pozazdroscic! Zdazyli Ci podac znieczulenie w ogole??
A dlaczego polog tak Ci dal w kosc? Wygadaj sie nam!
Teraz tez nie jest super extra, dobija mnie siedzenie w domu i to, ze jestem tak podporządkowana Maluszkowi. Chyba przeraza mjie ta odpowiedzialność ktora spadla na mnie wraz z macierzynstwem.
Odkad urodzilam bylismy juz 2 razy w szpitalu. 1 raz na zoltaczke, 2 tygodnie po porodzie. A drugi to wrocilismy tydzien temu bylismy na ZUM. Ze szpitala przywleklismy jakiegos wirusa i cala trojka jestesmy chorzy. Ehh takie mnie dopadly smuty wybaczcie 😉
Ps. Też walcze z ciemienkuszka. Najpierw natarlam oliwka poczekalam kilka godzin i wyczrdywalam miekka szczoteczka do zebow. Pomoglo na jakis czas bo niedawno wraca ale juz takie bardziej suche skorki, bez tych żółtych tlustych lusek.
Pozdrawiam Was serdecznie dzieki za przyjęcie do grona 😗 -
k878 wrote:Zajrzałam na wątek o hipciach, aż mnie zmroziło ze córeczka Evli zmarła. Złapałam dola. Szczególnie ze malutka od rana nie chce jesc. Pediatra mi napisał ze jeszcze 2-3 h i trzeba coś robić bo się odwodni. Aż mnie trzęsie ze stresu.
Boze ja tez nie wiem o co chodzi 😱 K878 nie ma co od razu zakladac czarnych scenariuszy. Przystawiaj malutka kiedy sie da. Nawet jak possie tylko minute, to zawsze przyjmie jakies plyny.
Zielen a Ty w jakiej okolicy mieszkasz? Jest lokalnie jakies wsparcie dla mam? Kobiety moga miec zdiagnozowana depresje poporodowa nawet rok po porodzie i nadal nalezy im sie wsparcie i pomoc.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Zjadła wreszcie. Minutkę to ona zjada normalnie. Mi tak szybko leci. Ale mam zjazd. Już się miałam pakować na SOR. 3 razy już zjadła. Nienwiem o co chodziło. Katar, brzuszek, nie mam pojecia. Osiwieje do lata z tymi kobietkami.
Zielen, miałaś trudny start z tymi szpitalami. I Laurka dobrze radzi.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Byl bujaczek, byla kupka 😂
Dziewczyny mialyscie tak kiedys, ze dziecko Wam sie zle przyssalo i poczulyscie sile tego ssania?? Enya mi w srodku nocy juz dwa razy zamiast sutka zlapala bok piersi i az wydalam z siebie lekki okrzyk z bolu! Normalnie jakby sobie rure odkurzacza przytknac! 😮😮08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurka, hahahaha ja tak miałam parę razy! Dosłownie jakby rurę od odkurzacza przystawić!
Lena : 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g