Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane jak oddychaja wasze dzieci?
Moj juz od dawna(tutejsi lekarze nie stwierdzili nic osluchowo na klatce piersiowej) tak chrypieje jak oddycha. Zwlaszcza podczas ekscytacji. W nocy cicho. Sprawdzam nieraz czy oddycha. W dzien chrypieje. Kij wie czemu. Moze cos poradzicie?10.09.2019 Marcel -
A jak przygotowania do swiat?
My jedziemy do Polski. Autem🙄😶
Troche mnie to przeraza ale jak wlasnie robilam liste rzeczy do wziecia to nie wiem czy sie w ciezarowke spakujemy😂
Dodam ze jedziemy na miesiac.
Na szczescie na gotowe jesli chodzi o przygotowania swiateczne bo po podrozy bede pewnie padnieta, plus trzeba jakos funkcjonowac przy malym. Nie ma zmiluj😂😀10.09.2019 Marcel -
agjot1979 wrote:Moje bobo ma 5950g, waga z dzisiaj. Zwiększyłam mu ostatnio ilość mleka na 150 ml bo było mało. Ubrana wciąż na 62 nosimy.
Agusia co będziesz robić u fryzjera? Ja idę w sobotę, farba i cięcie.10.09.2019 Marcel -
Alez Wam zazdroszcze tych wypadow do fryzjera. Ja przez rok chyba moge zapomniec o wyjsciu gdziekolwiek 😣
Pieknie przybieraja i rosna te maluszki! Chlopcy chyba ogolnie wieksi sa, co? Moja corcia mi po 5 cm na miesiac do tej pory rosla. Ciekawa jestem bardzo jak wypadnie bilans na 4 miesiace w styczniu!
Oleczka a to w dzien w trakcie aktywnosci tak jest? Ja nie mam pojecia. Moze ktos inny sie wypowie.
Oby Wam podroz znosna i bezpieczna byla!
U nas tym razem chrzest bedzie pewnie w okolicach 1. urodzin, wiec za jakies 9-10 miesiecy bede Ci mogla odpowiedziec na to pytanie 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 01:53
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Oleczka może to ślina w gardle po prostu. Spróbuj zaopserwować czy jak przełknie to przestanie chrypić. Mój też trochę chrypi ale to ewidentnie przez ślinę.
My chcemy chrzcić dopiero po wielkanocy jak już będzie ciepło i w garniturek młodego wcisnę. I zależnie od pogody albo kurteczka albo nie. Ale jeszcze nawet sala nie zarezerwowana ani nic. Nie spieszy nam się. Najwyżej zrobimy chrzciny młodego i komunię starszego za jednym zamachem
-
RudaAnna wrote:Witam się zielen fajnie ze do nas dolanczylas po urodzeniu dzieci duzo z nas poodchodzilo.. my w niedziele mamy 4miesiace a mały się zrobił tylko na raczkach -kiedyś był bujaczek i mata a teraz ryk i widać ze wymusza bo jak wezmę na ręce to przestaje.. dostaliśmy na te prężenie i bolesne pierdy lek i widze już mała poprawę całe szczęście bo można było zwariować. A do dziewczyn co karmią piersią macie stanik do karmienia jak tak to skąd? Hm? Bo one jakoś mi srednio leza (nie trzymają tak piersi ) może polecacie z jakiegoś innego sklepu ??
Ja mam 2 miękkie staniki z Hm i noszę na zmianę.
Jaki lek dostałaś na prężenie i gazy? -
Laurka, witaj w klubie. Zaczęłam wczoraj czytać o depilacji laserowej bo już nie mogę na siebie patrzeć.
Staniki mam jakieś przypadkowe, tylko dwa fajne, resztę nosze bo nie mam kiedy kupić. Pamietam ze było ciężko znalezc cokolwiek sensownego.
Zęby kojarzą mi się raczej z nagłym wyciem w nocy. Trochę się ślini ale bez przesady. W nocy je normalnie. Rano o 6 miała zapchany nosek ewidentne, i dlatego nie zjadła. Nie wiem, martwię się, bo jedzenie to podstawa u takiego malucha.
Dzisiaj echo serca starszej. Ona trochę kaszle i ma katar. Nie wiem czy przekładać, za pol roku termin pewnie. Jak pytałam pediatrę o jutrzejszy bilans to powiedział ze be przesady, najwyżej trochę kataru tonie szkodzi. Tyle o „dzieciach zdrowych”.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
U nas chrzest w drugi dzień świąt moja malutka będzie miała sukieneczkę i kurteczkę udało mi się znaleźć białą bo w de nie ma typowo sklepów do chrztu trzeba samemu sobie kompletowac ubranko. I babcia zrobiła na szydełku buciki i białą czapeczkę bardzo ślicznie. A w restauracji potem nałożymy na główkę białą kokardę.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Agjot lekko scinam i rozjasniam
Udalo sie wyrwac
Ja chcialam kmbinezon bo maly bedzie na rekach w kosciele. Na sali bedzie w spodniach materialowych na szelkach w gwiazdki plus koszula biala mucha i sweterek i biale buciki.
-
nick nieaktualny
-
Mila wrote:A wczoraj bylam sobie zrobic pazurki, juz drugi raz. Po karmieniu bez problemu moge corke zostawić z mężem. Przez ten czas sobie przewaznie gadają, oboje szczesliwi:)
Mila a Wy kp czy mm? I ile czasu mala potrafi tak zadowolona po karmieniu wytrzymac? Ja raz (2 lub 3 tyg temu) wyskoczylam do biblioteki zaraz po tym jak mala zasnela. Nie bylo mnie 33 minuty i jak wrocilam juz byl placz. Moja nawet na rekach czy w chuscie w ciagu dnia spi MAX godzine.
K878 ja lata temu w Warszawie zaczelam chodzic na depilacje laserowa ale trzeba odbyc iles sesji, zeby efekty byly permanentne, a mi sie zdarzyl uraz plecow i przepuscilam kilka wyznaczonych zabiegow i potem mi sie nie udalo wrocic do tego salonu, a potem sie wyprowadzilam na inny kontynent 🙉
Ale jak ktos ma czas i kase to na pewno jest to warte zachodu.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Jaki lek dostałaś na prężenie i gazy?[/QUOTE]
Dostał DEBRIDAT ale okAzalo się ze wycofali go z aptek bo niby jakieś obce ciała miał i moja pediatra dała recepte na zrobienie jego w aptece odpowiednich dawek do jego masy ciała na 30dni i 5dni bierze i widze różnice bo po mimo dziennych kup mały dziennie wrzeszczał i prężyłWiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 12:36
15.08.19r. Wojciech ❤️ -
nick nieaktualny