Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Lesnasarenka Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas powoli, powolutku przebija się pierwszy ząbek. Już widać białą plamkę na dziąsełku. Chyba Nikoś pobije rekord starszego brata. Gabryś miał 4 miesiące i 1 dzień jak ząb przebił dziąsło i ujrzał swiatło dzienne :)

211x3e5eodhmswvb.png
    uch5anlinfucco2o.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksi wrote:
    Laurka, hahahaha ja tak miałam parę razy! Dosłownie jakby rurę od odkurzacza przystawić! :D

Leksi dobrze wiedziec! Niesamowite jaka sile ssania te male ssaki posiadaja!

Lesnasarenka serio? 😮 Ja myslalam, ze na tym etapie to tylko wzmozona praca slinianek, ale zeby od razu zab szedl? Wow. Ciekawa jestem jak bedzie u nas tym razem z zebami. Starsze obie okolo 6. miesiaca mialy pierwsze zabki.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Lesnasarenka Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio Laurka. Niektóre dzieci podobno rodzą się z zębami tylko że trzeba je usunąć od razu bo są słabo zmineralizowane i ciemne. Przeszkadzają i mogą prowadzić do infekcji. Wtedy dziecko nie ma zęba mlecznego tylko dopiero stały. To kiedy się zaczną zęby wyżynać zależy przedewszystkim od genów. Ale u nas to w sumie nie wiadomo czemu bo nikomu tak szybko nie rosły tylko moim szkrabom...

211x3e5eodhmswvb.png
    uch5anlinfucco2o.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zazdroszczę ząbkowania.

Z ta rura do odkurzacza to święta prawda.

Mała w nocy jadła normalnie, Pielucha mokra jak zawsze, od rana te same cyrki. Druga pieluszka sucha a z kupą.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Lesnasarenka Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K878 może nie może jeść przez zapchany nosek? Spróbuj wyczyścić przed samym jedzeniem albo karm jak jest rozespana i zasysa odruchowo tak jak w nocy

211x3e5eodhmswvb.png
    uch5anlinfucco2o.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyszczę jej nosek. Ale to raczej by odpychała rano albo po spaniu jak ma zatkany. A ona cały dzień się wykeca. Nakarmiłam pôłśpiącą Ok 14 i 14:30. Zobaczymy, w piątek starsza ma bilans to podpytam lekarza co z tym niejadkiem.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Jusi 28 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj po ważeniu i mierzeniu u lekarza bo byłam z tym katarkiem. Już ważymy prawie 6kg szok jak szybko w ciągu 6tyg 1kg do przodu mamy i 61cm już 7 cm więcej od ostatnich pomiarów 😲 nie dążę się obejrzeć a zachwilke ubranka wszystkie będę wymieniala na większe.

Leksi, Laurka, k878 lubią tę wiadomość

t15bl9v.png
    fqzfby3.png
  • Jusi 28 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojej starszej ząbki wyszły w 4 miesiącu ciekawe jak tym razem ale pewnie podobnie

t15bl9v.png
    fqzfby3.png
  • Zielen Koleżanka

Wysłany: 11 grudnia 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka mieszkam pod Warszawa. Nie wiem czy mam te depresje. Wstaje z lozka rano i ogolnie normalnie funkcjonuje tyle ze nie umiem sie pogodzic z ta radykalna zmiana dotychczasowego życia. To ze nie moge wyjsc do sklepu obecnie do przyjscia meza z pracy no bo Maly chory a na dworze na minusie.

• Zielen Koleżanka

Wysłany: 11 grudnia 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez tak jakby dwie jedynki chcialy sie pojawić. Maly ma takie białe dziaselka w tym miejscu i wyraznie sie odrozniaja od reszty. Maly ma 3,5 miesiaca.

K878 a oprocz katarku moze skok rozwojowy? My też mamy male problemy z karmieniem. Do niedawna nie bylo problemu cycus to najlepszy przyjaciel o kazdej porze. Teraz musze go dopadac po drzemkach jak sie jeszcze nie wybudzi. Dopiero ladnie je.

• RudaAnna Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :) zielen fajnie ze do nas dolanczylas po urodzeniu dzieci duzo z nas poodchodzilo.. my w niedziele mamy 4miesiace a mały się zrobił tylko na raczkach -kiedyś był bujaczek i mata a teraz ryk i widać ze wymusza bo jak wezmę na ręce to przestaje.. dostaliśmy na te prężenie i bolesne pierdy lek i widze już mała poprawę całe szczęście bo można było zwariować. A do dziewczyn co karmią piersią macie stanik do karmienia jak tak to skąd? Hm? Bo one jakoś mi srednio leza (nie trzymają tak piersi ) może polecacie z jakiegoś innego sklepu ??

15.08.19r. Wojciech ❤️
  • Zielen Koleżanka

Wysłany: 11 grudnia 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja próbowałam te z HM, mam 2 w roznych kolorach i one były spoko w ciazy. Odkad karmię i piersi mam jak balony to nie sprawdzają mi sie. Jakos mi tak wszystko wylazi bokiem, góra.

Kupiłam w Decathlonie stanik sportowy najtanszy za 24.99zl i jestem zadowolona. Odchylam do karmienia od dolu i jest super.

• Lesnasarenka Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K878 a może u was też zęby?
    A ja w ogóle się wam nie chwaliłam a 3.12 byliśmy na szczepieniu i ważyliśmy wtedy 6100! Niedługo podwoimy urodzeniową :D a ubranka już zaczynam ubierać 74 bo 68 niektóre tak ciasne że w życiu bym go w nie nie wcisnęła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2019, 20:17

Jusi 28, Laurka lubią tę wiadomość

211x3e5eodhmswvb.png
    uch5anlinfucco2o.png
  • RudaAnna Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi tez właśnie wychodza te piersi ze stanika najgorzej jak śpię jakaś tragedia to będę musiała spróbować taki sportowy może będzie lepiej bo szału dostaje z tym..ale Wam te dzieciaczki rosną :) moj tez się bardzo śliny i pani pediatra mowila ze szybko zacznie zabkowac i myślałam ze od 6miesiaca zwyz wiec jestem w szoku ze może dziecko zabkowac nawet od 4 miesiąca Oo

15.08.19r. Wojciech ❤️
  • RudaAnna Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj nosi 62 rozmiar no nie które ma 68 wiec Lenka bo twój syn to prawdziwy mężczyzna ;)

15.08.19r. Wojciech ❤️
  • Jusi 28 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też sportowy bo do karmienia biustonosze na początku były ok a potem też mi piersi zaczęły z niego uciekać jak leżę na boku to pierś nie jest w środku tylko wychodziła i się zalewalam mlekiem więc pozostalam przy sportowych i są super jak dla mnie 🤷

Zielen lubi tę wiadomość

t15bl9v.png
    fqzfby3.png
  • RudaAnna Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusi i tez taki sportowy kupowałas w Decathlonie ?

15.08.19r. Wojciech ❤️
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam nie doradze, bo czy z laktacja czy bez cyckow nie mam, wiec nie mam takich problemow jak opisujecie 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2019, 20:47

Lesnasarenka, Zielen lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Lesnasarenka Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaAnna tatuś ma 198cm więc obaj synowie go gonią. Starszy nosi już ubrania na 146. Niedługo będzie na mnie patrzeć z góry bo ja mam szalone 153cm... :D
    Ja sportowe kupowałam najtańsze z najtańszych szmateczkowe w pepco po 8.99 i też dały radę zwłaszcza na noc bo jak na dzień to jednak nic nie "zbierały" i nie podtrzymywały za bardzo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2019, 20:53

211x3e5eodhmswvb.png
    uch5anlinfucco2o.png
  • Sylwiu Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to moj synek ma juz na wadze 6400! :-) a urodzil sie 3500..także tego :-)
    Laurka, mój synek tez ma dużą siłę ssania, czasem jak sie pomyli i nie może sie doczekać mamusi to robi malinki tatusiowi na ramieniu :-)

Laurka, Lesnasarenka, Zielen lubią tę wiadomość

‹‹ 1152 1153 1154 1155 1156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ