Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
k878 wrote:Laurka, nie pękaj! Łącze się w bólu, mąż dostał antybiotyk ale zwolnienia na kolejny tydzień nie wziął. Bo w pracy odpocznie, a w domu jak pol dnia poleży to nie.
Dzieki! Usypianie po kapieli tez horror. Zobaczymy jak bedzie dzisiaj.
A sytuacje Twojego meza znamy bardzo dobrze 😉
Dziewczyny co Wy kupujecie swoim dzieciom pod choinke? Bo ja juz nie mam pomyslow a maz stwierdzil, ze za malo prezentow.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Dziewczyny któraś tu pisała pare dni temu ze jej dziecko nie chce jeść. Dopadło nas to samo, młody tak wydziwia przy butli od wczoraj ze niewiem już co robić, każde karmienie to odpychanie, odwracanie głowy i na końcu ryk jak chce zmusić. Po za tym dziecko radosne, uśmiechnięte nie wyglada jakby mu coś było. O co kaman? Skok ? W sumie mamy 15 tydzien to by się nawet zgadzało... żeby zjadł to kombinuje na przemian ze smokiem i pare łyków mleka i znowu smok i tak wkoło. Myślałam ze może za wolno leci, po zmianie smoczka na większy to samo wiec to nie to.
Mati 16.07.2009
-
A dziewczyny czego używacie do wyciągania niespodzianek z nosa u dziecka?
Bo ja zwykły taki katarek: https://allegro.pl/oferta/katarek-aspirator-do-nosa-do-odkurzacza-z-atestami-6238365550?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_DCK_BC_pla_zdrowie_i_higiena_top&ev_adgr=Artykuły+higieniczne&gclid=Cj0KCQiArdLvBRCrARIsAGhB_sxP0pUL3Dr92Hm36AQmdFig9dkxaExfzUG_XvHbXQkA1g0_Eo_H4EAaAiFmEALw_wcB
I wcale za dobrze to się nie spisuje a codziennie jest w tym nosku.. co macie? Bo ten do odkurzacza to można uzywac już u takich mały dzieci ?15.08.19r. Wojciech ❤️ -
agjot1979 wrote:Dziewczyny któraś tu pisała pare dni temu ze jej dziecko nie chce jeść. Dopadło nas to samo, młody tak wydziwia przy butli od wczoraj ze niewiem już co robić, każde karmienie to odpychanie, odwracanie głowy i na końcu ryk jak chce zmusić. Po za tym dziecko radosne, uśmiechnięte nie wyglada jakby mu coś było. O co kaman? Skok ? W sumie mamy 15 tydzien to by się nawet zgadzało... żeby zjadł to kombinuje na przemian ze smokiem i pare łyków mleka i znowu smok i tak wkoło. Myślałam ze może za wolno leci, po zmianie smoczka na większy to samo wiec to nie to.
U nas to samo! Chce jeść bo rzuca się na butle, zaczyna płakać. Pociągnie trzy lyki i znowu histeria. Po kilku takich atakach się uspokaja i już zjada do końca. Ja też nie wiem o co chodzi naczytałam się że jak dziecko płacze podczas jedzenia to boli go ucho. Ale nie ma gorączki ani nie płaczę jak dotykam uszu. Gardło też nie jest czerwone. Smoczek zmieniłam na większy przepływ i bez zmian, może minimalnie. Dziewczyny na grupie pisały że jak brzuch boli to tak im dzieci reagują. To by się zgadzało bo od tygodnia z tym u nas gorzej. Może też zęby? Bo ogólnie jest marudny. Bladego pojęcia nie mam, ale jest ciężko -
Pom pom u nas tez tak to wyglada, karmienie moim sposobem trwa w cholerę długo ale przynajmniej coś zje. Gorączki nie ma, gardo tez ok, uszy wydaje mi się ze tez bo smoka ciągnie normalnie. Jak miał kolki to tez były takie jazdy, ale kołek nie mamy już od dawna, wiec niewiem, obstawiam skok i czekam aż minie.
Mati 16.07.2009
-
agjot1979 wrote:Pom pom u nas tez tak to wyglada, karmienie moim sposobem trwa w cholerę długo ale przynajmniej coś zje. Gorączki nie ma, gardo tez ok, uszy wydaje mi się ze tez bo smoka ciągnie normalnie. Jak miał kolki to tez były takie jazdy, ale kołek nie mamy już od dawna, wiec niewiem, obstawiam skok i czekam aż minie.
Oby 😒🙏 -
U nas póki co wystarcza Frida do noska, ale użyłam jej dosłownie ze dwa razy i na takie potrzeby, jak nasze, polecam. Tyle, że my nie mamy problemów z katarem. W innym wypadku (tfu tfu) zaopatrzymy się pewnie w ten do odkurzacza.
Nam trwa 11 tydzień i znów ktoś mi dziecko podmienił. Uśmiech ma na zawołanie, nie płacze, tylko rozdaje te bezzębne uśmiechy 😍 Oby to nie była cisza przed burzą 🙈
Jutro jedziemy prosić na ojca chrzestnego, za tydzień na matkę. Czekam, jak teściów jebnie informacja, że to nie nasze rodzeństwo będzie chrzestnymi a przyjaciele. Dotąd nie przejawiali zainteresowania, więc pewnie jebnie w święta. Ho ho ho merry christamas 🎅 -
U nas też kłopoty z jedzeniem się pojawiły. Stawiam na zęby ale sama nie wiem bo on po prostu nie wydaje się głodny. A może to jest tak że teraz właśnie jakoś zanika odruch ssania i dziecko nie ma tak już że raz zassie i napycha brzuszek do pełna tylko jakoś musi się tego nauczyć?
-
U nass 14tydzien a odruch ssania sie zwiekszyl.
Maly caly czas pakuje raczki do buzi po czym placz bo nic nie leci.😂
Ja uzywam do noska .katarek. ten do odkurzacza. Jest super. Maly sie przyzwyczail.
Dziewczyny z Krakowa! Potrzebuje numer do dermatologa! Prywatnie oczywiscie. Pomozecie?10.09.2019 Marcel -
nick nieaktualny
-
Mila u moje synka katar trwal ok. 2 tygodni. Najpierw taki lejacy a potem wydzielina się zagescila i zaczal furczec.
Agjot my też 15ty tydzien. Wycie przy piersi odpychanie sie i ogolne marudzenie, tez to znamy. Ja z karmieniem dopadam Malego jak tylko otworzy oczy z drzemki i nie zdazy sie wybudzic. U nas dziala, je nieświadomy 😀. W nocy je ladnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2019, 15:08
-
RudaAnna wrote:A dziewczyny czego używacie do wyciągania niespodzianek z nosa u dziecka?
Bo ja zwykły taki katarek: https://allegro.pl/oferta/katarek-aspirator-do-nosa-do-odkurzacza-z-atestami-6238365550?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_DCK_BC_pla_zdrowie_i_higiena_top&ev_adgr=Artykuły+higieniczne&gclid=Cj0KCQiArdLvBRCrARIsAGhB_sxP0pUL3Dr92Hm36AQmdFig9dkxaExfzUG_XvHbXQkA1g0_Eo_H4EAaAiFmEALw_wcB
I wcale za dobrze to się nie spisuje a codziennie jest w tym nosku.. co macie? Bo ten do odkurzacza to można uzywac już u takich mały dzieci ?