X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2019, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kontynuuje suplementy te co w ciazy. Wlosy mi nie leca, ale nie zaszkodziloby cos brac na wzmocnienie.

U nas prawdopodobnie byl skok piatek-sobota-niedziela. Dzisiaj juz duzo lepiej.
    Pisalam juz wielokrotnie, ze wszystko w kratke. Przyklad dam dwoch poprzednich nocy. Z soboty na niedziele po kapieli po 19 karmienie i lulu i do 22 prob odlozenia bylo 5 lub 6 i za kazdym razem natychmiast oczy sie otwieraly z placzem i proces sie zaczynal od poczatku. A mezowi sie zachcialo intymnosci i sie tak bujalismy , bo co zaczelismy, to trzeba bylo przerywac. Takze Enya nam swietnie zastepuje antykoncepcje.

Wczoraj z kolei po ciezkim dniu po kapieli o 19 karmienie i lulu i zasnela szybciutko. Trzymalam ja nieodkladajac tak dlugo az bylam pewna, ze sen jest gleboki. O 21 na pewno juz byla w lozeczku i sie nie obudzila... do 3:15! Absolutny rekord!
    Takze tak na przemian caly czas raz dobrze raz zle i nigdy nie jest nudno.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 02:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dupką kręcimy tak:

https://www.ofeminin.pl/dziecko/mam-dziecko/jak-uspokoic-niemowle-oto-nowatorski-sposob-polecany-przez-pediatre/d6tz91x

Tylko, że ja biorę dziecko w objęcia. U nas działa 😁

Oleczka, osobiście nie mam kogo polecić, jeśli chodzi o dermatologa, ale przeszukałam grupę na fb "krakowskie mamy" i tam pojawia się wciąż jedno nazwisko- dr Grażyna Antoszczyk. Może to jakiś punkt wyjścia 😊

Dziewczyny, mamy dwójki i więcej dzieciaków- bardzo was podziwiam. Podoba mi się sformułowanie, że Laurce należy się odznaczenie od Trumpa, jak dla mnie taki order dla was wszystkich ❤️

Stayaway, myślałam dzisiaj o Tobie i o Oliwce. Zagladasz tu jeszcze? Jeśli tak, odezwij się. Mam nadzieję, że u was najgorsze scenariusze się nie spełniły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 02:08

Laurka lubi tę wiadomość

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• Laurka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 03:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez myslalam ostatnio o Stayaway.

I Mamy Zuzi brakuje.

I Lania sie cos dlugo nie odzywa a byla do niedawna z nami.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzień dobry!
    Podczytuje Was ale najczęściej w nocy. I to o dziwo nie dlatego ze moje dziecko nie śpi, ale dlatego ze po nakarmieniu jej się kompletnie wybudzam no i.. nie spie bo trzymam kredens albo coś równie głupiego hahah 😂

U nas wszystko w porządku, dzieciaki rosną. Ostatnio starszak miał zabieg korekty blizny wiec był ze starym w szpitalu a my same w domu. Malutka jest grzeczna, aczkolwiek ma tez dni takie ze skokiem ze ja sama mam ochotę skoczyć ale z balkonu 😂
    Noce na szczęście przesypia ładnie. Budzi się tylko na jedzenie i to nawet nie płacze a tak długo macha łapkami dopóki ja się nie obudzę i jej nie dam cycka 🤷🏼‍♀️ A potem idzie z powrotem w kime.
    Po tych prawie 4mscach mogę powiedzieć z cała pewnością ze mam dwójkę dzieci o kompletnie różnych charakterach i temperamentach. Niby jedni rodzice a kompletnie różne dzieci.
    Malutka po 4mscach ma wagę 5800-5900 i 63cm. Chodzimy do fizjo bo miała obniżone napięcie mięśniowe no i po 5 spotkaniach już jest super, ale kontynuujemy je dalej. Ja chodzę na uczelnie, połowa zjazdów praktycznie za mną, ale muszę wybierać na co mogę nie iść a na co muszę iść, ponieważ mała robi protest głodowy jak mnie nie ma i ona z butelki nie zje 😖😖😖
    Przy tym wszystkim jest radosna, nie płacze o jedzenie ani nic.. no ale jak kiedyś nie było mnie 7h, to nie jadła przez 7h. Czujecie klimat? Dziecko odmówiło jedzenia i po prostu przez większość czasu spała. Jak wróciłam to opędzlowała cycki i dalej wesoła. No takie charakterne dziecko.

Czytam Was tu ale ciężko się wbić w rozmowę powiem szczerze jak się wypadnie tak z obiegu. Może mi się teraz uda skoro zostałam wywołana do tablicy :)

Mańka lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Zielen Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, no zawsze cos. Maly od kilku dni noe zasypia juz tak ladnie jak kiedys. Po wieczornym karmieniu zawsze zasypial i czesc na kilka godzin. A teraz naje sie i wybucha placzem, trzeba go ponosic i dopiero ewentualnie usnie. Potem budzi sie z placzem ok 4.00 i bujaj go. Zwalam to na skok i mam nadzieje ze minie i spanie wroci do normy. Aktualnie jestem matka-zombie.

Ja biore witamiby te co w ciazy DoppelHerz Premium Mama i dodatkowo wit.d i magnez ostatnio zaczelam na te moje dolki.

Fajnie jak Wy sie juz znacie na tym forum. Tez bym medale dala tym mamusiom ktore maja wiecej niz jedno dziecko. Niecwiem serio jak to robicie. Ja chcialam miec drugie ale...no nie wiem, nie wiem. Na obecna chwile nie ma opcji.

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas problem z oczkiem. Ropieje od wczoraj mocno :( przemywam solą i poczekam jak do czwartku nie przejdzie to ide z nim do pediatry. Ehh ciagle cos :(

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    A u nas problem z oczkiem. Ropieje od wczoraj mocno :( przemywam solą i poczekam jak do czwartku nie przejdzie to ide z nim do pediatry. Ehh ciagle cos :(

Agusia sporo masuj kanalik, u nas ropialo jeszcze niedawno bardzo mocno i w końcu okulista pokazał mi jak należy to poprawnie robić i z jaka mocą i jest coraz lepiej. Do tego kropelki i mam nadzieje ze raz a dobrze uporamy się z problemem 🙏🏼

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Leksi Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia, u nas też oczko bardzo mocno ropiało, przemywanie u nas nic nie dawało, poszliśmy do pediatry i po kropelkach jak ręką odjął :)

Mama Zuzia, mam to samo, po wieczornym karmieniu totalnie się wybudzam i czasem do 24 nie mam co ze sobą zrobić, mimo, że malutka spi, a rano nieprzytomna jestem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2019, 11:33

iv096iyewk8s7le5.png

iv096iyewivbyvps.png

Lena <3 : 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia nie pamietasz czy karmisz piersia, ale jesli tak to wkraplaj mu mleczko do oczka. Mega sposob.

Co do wlosow to wlasnie mialam sie was pytac czy wy tez tak macie ze wlosy garsciami sie sypia? U mnie tragedia. Co prawda nie zazywam nic, ale zeby az tak? Matko... do lata bede lysa jak nic😂

Manka dzieki za info, napewno obczaje babeczke. 😀

10.09.2019 Marcel
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmie mm.
    No masuje kanalik. Zobaczymy. Wczesniej troche lezki mu lecialy ale lo soli przeszlo.

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Lesnasarenka Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki to normalne że po porodzie wypadają włosy garściami. To sprawka hormonów a nie braku witamin i biotyna nic nie pomoże. Trzeba przeczekać. Wypadają te które w ciąży nie wypadły bo im hormony nie pozwalały.

Mila, Mańka, Zielen lubią tę wiadomość

211x3e5eodhmswvb.png
    uch5anlinfucco2o.png
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenkasarenka dokładnie tak jak piszesz. Teraz tak mi nie leciały ale po poprzednim porodzie strasznie, zaczęło się ok 2 miesiące po porodzie i trwało jakiś miesiąc. Nic nie brałam, samo przeszło.

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2020, 07:46

Lesnasarenka lubi tę wiadomość

• Mańka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia o Tobie też myślałam ❤️ Też tak mam, że przy małym dziecku nie śpię nie dlatego, że ono ode mnie tego wymaga, ale dlatego, że sama spać nie mogę 🙈 Poza tym fajnie, że u was wszystko ok. Charakterna dziewuszka Ci to rośnie, ale to dobrze, że od najmłodszego wie, czego chce 😁

Agusia, my na początku miałyśmy problem z oczkiem. Przemywałam solą fizjologiczną zbierając ropę a tej czasami było tyle, że aż tworzyła się na powiece skorupa. Po tygodniu przeszło. Ważne zachować higienę- Twoje czyste ręce, wacikiem smyrać od zewnętrznej części oka do kącika. Nam na wszelki wypadek lekarka przepisała jakies kropelki, ale nie pamiętam nazwy, bo recepty ostatecznie nie wykorzystałam. Mam nadzieję, że i u was to chwilowe.

Dziewczyny, mnie też wypadają włosy. Tak,jak piszecie, to trzeba przeczekać. Staram się często szczotkować włosy, żeby jak najmniej gubić ich po domu. Nie zażywam też już tych suplementów, co w ciąży, ale przerzucilam się na tran od Mollers. Niech budżet domowy nieco odsapnie 😅

Czuję w kościach, że zbliża nam się skok. Miśka kokosi się przy karmieniu, jakbym diabła wodą święconą poiła 😂

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• Zielen Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez wlosy leca. Po kazdym czesaniu zostawiam spory koltun na szczotce. Nic na to nie biore poczekam az samo przejdzie.

Dzisiaj bylismy na krotkim spacerku, pierwszym od 3 tygodni (najpierw ZUM, potem infekcja). Czuje ze zyje mimo ze tylko wpadliśmy na 5 min do Biedronki 😀 Siedzenie w domu non stop jest dla mnie strrrraszne.

• k878 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarudzilam i mi lepiej :-)

Malutka ma fazę na turlanie. Od wczoraj zostawiam na macie na plecach, potem krzyczy, ja przychodzę, a ona na boku, odcięta i próbuje się turlac na brzuch :-) starsza w tym wieku już umiała.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany! Właśnie ogarnęłam, że na forum pojawił się już wątek "mam sierpniowych 2020" 🙈 No może nie takie już, bo wątek założony pod koniec listopada.

A dopiero co, sama powoływałam się na OM z 13.12. Jak ten czas zapitala 😱😱😱

Jusi 28 lubi tę wiadomość

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez leca wlosy. Swoje musi wypasc po porodzie.

Z oczkiem.troche lepiej. Zobaczymy jak bedzie jutro rano.

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • RudaAnna Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem ze tak jest ze teraz te włosy co miały podczas ciąży wypaść to wypadają ale u mnie to już trwa 2miesiac i poprawy nie widać a łysa nie chce być a nóż coś te tabletki pomoga . Dzisiaj był fatalny dzień.. już jestem przyzwyczajona ze muszę go większość dnia nosić ale dziś to mnie tak podburzylo to plus jego płacz ze wyszłam z siebie .. dobrze chociaż ze tylko w myślach złe o nim pomyślałam ale i tak mam wyrzuty jeszcze patrząc jak słodko spi ah.. nie jest łatwo ale byle do przodu co ja tez marudzę przy dwójce czy trójce dzieci to macie hardcor a ja z jednym czasami wymiękam ..🙈

15.08.19r. Wojciech ❤️
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2019, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d5734b15beb2.jpg

Powtarzam, to jak mantrę za każdym razem, gdy czuję się bezsilna. Ale absolutnie w to wierzę i boję się dnia, kiedy ten przytulas, to będzie za mało.

Zostawiam więc to tutaj. Mnie te słowa dzisiaj szczególnie dodały otuchy. Może doda i wam 😊

Mila, k878, Zielen, RudaAnna, Sylwiu lubią tę wiadomość

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

‹‹ 1157 1158 1159 1160 1161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ