Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Alex, a co już udało się wam wprowadzić? Wprowadzaj ile wlezie, nie zwlekaj. U nas jak już wyszłyśmy bardziej do ludzi to nie mam kiedy tych prób robić bo albochora albo zęby albo szczepienie albo jesteśmy poza domem czy w żłobku i nie mam kontroli 100 proc co zjada. I smutne ale w zasadzie przeszło tylko kakao. Pozostałe rzeczy jak uczulały tak uczulają. Zjada masło, śmietanę kwaśna z mlecznych i tyle. Z jajka tylko pieczone w cieście i smażone typu naleśniki. Gotowane długo nie przeszło dziś jej dałam odrobinkę hummusu żeby przetestować sezam.
Ja natomiast jem masło, bo tyle alergolog pozwoliła. I odliczam dni do 6 tyg bo moje jelita cierpią a tyle mamy czekać na prowokacje. Tyle dobrego ze wyłącznie mleko jest podejrzane.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
K878 bardzo mozliwe, ze tak jest. Ja nigdy tak nie robilam. Moje corki maslo orzechowe zaczynaly dopiero jesc jak byly ciut starsze - jak byly gotowe na kanapke z pajdy chleba 😉
Wiadomo, ze kazdemu moze cos nagle wyjsc, ale my zasadniczo nie jestesmy alergikami, wiec ja sie tak nie przejmuje. Przy kp zawsze jadlam wszystko i nie bylo problemow. Wrecz odwrotnie u nas bylo. Najstarsza dostala ostrej reakcji alergicznej na mleko modyfikowane jak jej podano pierwszy raz.
A potem na jeden antybiotyk ona jest uczulona. A tak to pokarmowych alergii nie mamy.
Najstarszej jak pierwszy raz podalismy sloiczek to nie zjadla jednej czy poltorej lyzeczki - wciagnela caly sloik w mgnieniu oka 😂
Zobaczymy jak bedzie teraz. W poniedzialek Enya ma wizyte, to pogadam z pediatra.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Z kolei moja srednia corka powoli odklada na bok bunt na nocnik, ktorym zaczelismy ja interesowac w lato. Jak sie mala urodzila to oczywiscie nastapil regres i odmawiala. Od kilku dni chodzi siadac na nocnik, szczegolnie wieczorem
Nic jeszcze tam nie zrobila, ale ciesze sie, ze zainteresowanie wrocilo. Nie robie nic na sile, ale do 3. urodzin pod koniec lipca chcialabym to miec odhaczone. Bo chce ja na jesieni wyslac do przedszkola.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2020, 14:55
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Na razie wprowadziłam marchewkę i jajko. Dzisiaj startuję z pomidorami, zrobiłam zupę. Kurczę tyle tego A jak cos po drodze uczuli to znowu krok w tył ;/ muszę stopniowo to wprowadzać żeby być pewną co dało reakcję.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Ile matek tyle opinii ile dzieci tyle sposobow na diete wychowanie itp. Kazda ma prawo robic jak uwaza bo to swiete prawo matki decydowac co kiedy i jak podac dziecku. Ja juz daje warzywka poki co ze sloiczna bo sa to male ilosci. Dzis brokuł. Jadl
Jak przejdziemy przez kilka podstawowych warzyw zaczne sama mu gotowac.
Laurka no to super ze zainteresowanie wrocilo. Ja starszego tez chce przez lato odpieluchowac. Poki co nie chce siadac za bardzo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2020, 14:27
Lesnasarenka lubi tę wiadomość
-
Agusia_pia wrote:Ile matek tyle opinii ile dzieci tyle sposobow na diete wychowanie itp. Kazda ma prawo robic jak uwaza bo to swiete prawo matki decydowac co kiedy i jak podac dziecku. Ja juz daje warzywka poki co ze sloiczna bo sa to male ilosci. Dzis brokuł. Jadl
Jak przejdziemy przez kilka podstawowych warzyw zaczne sama mu gotowac.
Laurka no to super ze zainteresowanie wrocilo. Ja starszego tez chce przez lato odpieluchowac. Poki co nie chce siadac za bardzo.
Ale Twoj starszak duzo mlodszy od mojej Gai! Moja juz spokojnie moglaby korzystac z nocnika.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Mamy alergikow, jak się u waszych dzieci objawiała alergia na bmk, cytrusy czy cokolwiek? Moja mała ma generalnie bardzo wrażliwa skore, jak czasem mleko poleci po policzku i nie wytre to zaraz wysypka. Poza tym sluzowate kupy i pediatra mówi ze alergia i kaze odstawić wszystkie alergeny a ona poza tym co napisałam jest zdrowa i nic jej nie dolega...
-
Hej dziewczyny dziękuję za kciuki
Po badaniu bioderek lekarz mówił że jest wszystko super już. I w ciągu dwóch tyg bedziemy powoludku jej to ściągać najpierw przez kilka dni na godz dziennie potem na 2godz i w nocy tylko ma mieć przez 5dni potem już cholerstwo wyrzucić możemy. Jaka szczęśliwa była w końcu na brzuszku sobie polezala.k878, RudaAnna, Agusia_pia, Mila, Zielen lubią tę wiadomość
-
Jusi jaka ulga, że możecie się tego pozbyć już
Laurka, fajnie, że z Enyą lepiej
U nas trochę trudny dzień, mała dziś bardzo mało jadła, wieczorem to już całkiem odmawiała, pomyślałabym, że gardło albo zęby, ale ona nawet nie próbowała zassać, wystarczyło, że ją obróciłam do poziomu jak do karmienia i zaczynała się histeria. Ostatecznie zasnęła płacząc i szlochając i dopiero nakarmiłam ją na śpiocha po pół godz. Pewnie w nocy będzie nadrabiać. ObyJusi 28 lubi tę wiadomość
Córka 02.2017 ❤️
Córka 11.09.2019 ❤️ -
Miśka06 wrote:Mamy alergikow, jak się u waszych dzieci objawiała alergia na bmk, cytrusy czy cokolwiek? Moja mała ma generalnie bardzo wrażliwa skore, jak czasem mleko poleci po policzku i nie wytre to zaraz wysypka. Poza tym sluzowate kupy i pediatra mówi ze alergia i kaze odstawić wszystkie alergeny a ona poza tym co napisałam jest zdrowa i nic jej nie dolega...
Silne kolki do 3-4h dziennie, sucha skóra i tzw lakierowane policzki - nie do zakremowania żadnym kremem nawet najlepsze emolienty nie działały. Śluz w kupie, bardzo dużo tych kupek, prężenie pol dnia a czasem cały.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
RudaAnna wrote:Chce tylko pochwalić ze wyjazd w góry się udał 💪mały był bardzo grzeczny a my z niego dumni ze się udało tego mi brakowało ,czułam ze żyje wśród ludzi i gwaru dookoła
A gdzie byliście i co robiliście? Mi si marzą góry, ale wyjście w góry... musiałabym dzieci zostawić i póki co to myśle ze szybciej jak za rok to się nie udaCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
k878 wrote:Silne kolki do 3-4h dziennie, sucha skóra i tzw lakierowane policzki - nie do zakremowania żadnym kremem nawet najlepsze emolienty nie działały. Śluz w kupie, bardzo dużo tych kupek, prężenie pol dnia a czasem cały.
U nas w sumie tez sporo tych kup, to znaczy 1-2 duże i z baczkiem tez często coś poleci... sama nie wiem.. samo robienie kupy nie robi jej problemu.. kolek nigdy nie mieliśmy -
My byliśmy w Wiśle najpierw pospacerowalismy potem poszliśmy na pizze ogrzalismy się i potem znowu pospacerowalismy i wracaliśmy a tak typowo pochodzić po górach fajnie tak pochodzić ale to za zimno ale i tak fajna wycieczka 👍
k878 lubi tę wiadomość
15.08.19r. Wojciech ❤️ -
Miśka06 wrote:U nas w sumie tez sporo tych kup, to znaczy 1-2 duże i z baczkiem tez często coś poleci... sama nie wiem.. samo robienie kupy nie robi jej problemu.. kolek nigdy nie mieliśmy
No to u nas była kupa po każdym karmieniu w tym ze 2 takie ze na kocyk wyleciałyCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019