Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
K878 ale mały tak marudzi i marudzi ze nie mam serce go nie dokarmić no i nie ukrywam dla swojej ulgi bo jak moje fest to i nawet umie polezec no wiec ..a nie powiem trochę się stresuje ze jak zacznę na zmianę to może być coraz mniej tego mojego mleka..15.08.19r. Wojciech ❤️
-
Ruda Anna też myślę że tak może się skończyć twoje kp. Ale nawet jeśli to przecież krzywdy dziecku nie robisz. Musisz na pewno dobrze to przemyśleć bo już coraz bliżej do rozszerzania diety. Może wytrzymacie jeszcze to trochę bez mm jeśli dobrze mały przybiera a potem jak już wprowadzisz inne pokarmy to po prosty nakarmisz go czymś innym jak będzie mu mało cyca? A może to faktycznie tylko chwilowy kryzys? Pamiętaj że jak przejdziesz na mm to raczej nie da się tego cofnąć niestety.
-
Wrześniowe mamy! Wy czekacie na maleństwa, a tu Wrocławski Krasnal potrzebuje pomocy ASAP. Może dacie radę? Sposobów pomocy jest mnóstwo!
1. bezpośrednie wsparcie na www.siepomaga.pl/patrys
2. są super licytacje na fejsie grupa Licytacje dla PatRysia-możecie zgarnąć mnóstwo różnych ciuszków dla dzieci, chust, pieluch- a pieniądze lecą do Patrysia
3. akcję wspiera fit mama czyli Ania Lewandowska http://avanti24.pl/newsy/7,164772,25596438,ruszyla-sprzedaz-bluz-ktore-zaprojektowala-anna-lewandowska.html
4. Po prostu nagłaśniajcie!
Jestem mamą, pomagam bo, liczę na to, że jeśli którakolwiek z nas będzie w przyszłości tego potrzebować dla swojego maleństwa inni też pomogą!
Tę zbiórkę ciągną kobiety! W nas siła, bo to my pod sercem nosimy maluchy!
pozdrawiam Was ciepło!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2020, 11:11
-
Jusi powodzenia!
Laurka właśnie odwrotnie, najpierw dziecko przekręca się z pleców na brzuch, świadome obroty z brzucha na plecy pojawiają się później, może koło 6-7 miesiąca. A takie przeważanie ciałem jak się sporadycznie dzieje to ok, a jak nagminnie to lepiej skonsultować z fizjo.
Moja mała przekręca się tylko na bok i to też nie za często, zawsze w prawo. Byliśmy w tygodniu u fizjoterapeuty, ma wzmożone napięcie w kończynach górnych, masaże i trochę ćwiczeń ma pomóc.
U nas pobudki co 2 h, ale ona chyba rzeczywiście budzi się z głodu a nie bliskości, bo sporo zjada.Córka 02.2017 ❤️
Córka 11.09.2019 ❤️ -
Lesnasarenka wrote:Ja wiem że zalecenia są inne ale może lepiej już po prostu zamiast mm podać mu kaszkę albo jabłko na przykład?
RudaAnna może to chwilowy kryzys. Jeśli chcesz karmić piersią to spróbuj może zmiany pozycji i dostawiania na zmianę raz jeden cyc, raz drugi. Moja np ostatnio miała takie nerwy i nie chce w ogóle jeść na siedząco, muszę leżeć to wtedy jest ok. Ale od początku karmię na zmianę, prawy i lewy.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Tak samo jeśli zaczniemy rozszerzać dietę to pamiętajcie że to nie jest zastępowanie posiłków mlecznych! Tylko próby nowych smaków. Do roku podstawą jest mleczko polecam grupę na fb o rozszerzaniu diety po 6 mc. Ja sobie już czytam sporo i na razie się do tego próbuje przygotować żeby zrobić to świadomie.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
No zależało by mi karmić cycem chodzby jeszcze ten miesiąc skonczy pół roku i rozszerzenie diety wtedy było już łatwiej bo inne posiłki dojdą. Alex no spróbuje zmienić pozycje a ja niestety karmie tylko jedna piersią z drugiej nie mam pokarmu od małego mały nie lubił tego cyca plus mi było mniej wygodniej i tak doprowadziłam ze mleka nie ma niestety.. ale dziekuje dziewczyny za wszystkie wiadomości:*15.08.19r. Wojciech ❤️
-
To najwyrazniej w USA dzieci robia odwrotnie niz w Polsce 😂😂😂
"When do babies roll over? Your baby may be able to kick himself over, from his tummy to his back, as early as age 4 months. It may take him until he's about 5 or 6 months to flip from back to front, though, because he needs stronger neck and arm muscles for that maneuver."
https://www.parents.com/baby/development/physical/when-do-babies-roll-over/
Jakiego zrodla bym tu nie otwierala, wszedzie czytam to samo.
Moje zawsze obracaly sie z brzucha na plecy najpierw.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2020, 13:13
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurka to nie wiem, dziwne to. Najpierw prawidłowo jest z pleców na brzuch, później odwrotnie. Specjaliści tak twierdzą, książki też
Ja czekam do 6 mc chociaż widzę że ona ciekawa jedzenia. Ostatnio wyrwała mi prawie banana z ręki i chciała sobie do buzi załadować. Najpierw i tak zaczyna się od warzyw, później dopiero owoce. Ale Laura to alergik, mam zamiar postępować wg zaleceń żeby jej krzywdy nie zrobić.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Ja juz dzis podalam solidna porcje kaszki mleczna manna zamiast porcji mm. Starszy tez tak mial powoli zastepowalam porcje mm kaszka albo zupka. W 6 mc np jadl rano mm potem kaszka i owoc potem zupka i po poludniu juz 2-3 razy mm. Do roku tak bylo mnej wiecej. Po roku doszly kolacje zamiast mm. Z mlodszym ide tym samym schematem. Jutro daje malemu brolula -nowy smak. Jak skonczy 5 mc to juz zupka dwu lub trzyskładnikowa
Lesnasarenka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Gomerka wrote:Jusi, ja tez wyszłam w szoku od pediatry. Moja mała (3.5m-ca), 65cm i 7 kg. W ciągu 7 tyg przybrała 1200g, a wg lekarki to trochę mało... idę do innej, bo nie chce mi się w to wierzyć, jest gdzieś na 80 centylu przecież...
Nie wiem czy byłaś już u lekarza czy był późniejszy wpis, ale chciałabym tylko napisać, że wg mnie nie masz się czym przejmować. Mój mały ma 4mc i 7kg. W 6 tyg przytył 900g. I doktor mówiła, że ok.Gomerka lubi tę wiadomość
Bladzioch 04.01
Beta 07.01 - 206
Beta 10.01 - 650
29.01 -serduszko
Maluszek urodzony 12.09.2019 -
Jaga94 wrote:Nie wiem czy byłaś już u lekarza czy był późniejszy wpis, ale chciałabym tylko napisać, że wg mnie nie masz się czym przejmować. Mój mały ma 4mc i 7kg. W 6 tyg przytył 900g. I doktor mówiła, że ok.Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Ruda, ja bym też próbowała na Twoim miejscu dalej karmić piersią ile się da. U nas podobnie, częściej karmiłam jedną piersią i teraz jest wyraźna asymetria, ale dalej próbuję utrzymać laktację w tym drugim i jak nie chce z niej jeść to robimy przerwę i dalej próba.
U nas już chyba po skoku, znowu mam grzeczne i spokojne dziecko I zaczęła mi pięknie głowę trzymać jak leży na brzuszku. Strasznie jestem dumna z niej, bo dosyć późno to opanowała. Widać, że jej się ta pozycja bardzo podoba!
Kochane trochę prywaty i z mojej strony -> aktywnie wspieram zbiórkę dla malutkiej Marysi, może któraś dorzuciłby grosika jeśli tylko możecie -> https://www.siepomaga.pl/razem-dla-marysi?fbclid=IwAR0mt3JTTJyDxjJCKIrfM9Po8dE6QWov_9T-zh3RfGcPMzOWoQqnaocF6Gw
Lena : 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g