Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ehh ci lekarze... u nas tez ostatnio na wizycie kazal dokarmiac mm bo mały przybrał tylko 260g przez 2 tygodnie. Wazy ponad 7kg i ma 4,5 miesiaca a waga w tym wieku juz tak szybko nie rosnie. Policzylismy ile przybiera na dzien i miesci sie w normie. Poza tym dzieci na piersi inaczej przybieraja od butelkowych, skokowo. Po drodze mial 2 infekcje wiec to tez ma wplyw. Ja tam olalam i nie dokarmiam. Maly nie placze, bawi sie, smieje, na głodnego nie wygląda.
Laurka, Sylwiu lubią tę wiadomość
-
Mi pediatra ostatnio powiedziała ze norma jest 120-200 g na tydzień. I poli dziecko się trzyma centyla to nie ma problemu. A jak się nie trzyma to tez może być chwilowe, każe wtedy przychodzić ważyć i potem się podejmuje decyzje żeby dokarmiać.
Zielen lubi tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
A u mnie pediatra nigdy nie przeliczala ile na dzien tydz mc przybieral ani jeden ani drugi. Fakt moje chlopaki duze sie porodzily to moze i z tego ale tez nie bylo ze za grube czy cos. Moim zdaniem to matka wie najlepiej czy dziecko najedzone czy nie i czy trzeba do karmic. Zreszta nic na sile. Jedno je duzo drugie mniej.
Zielen lubi tę wiadomość
-
Laurka witaj w klubie. Mojemu się paszczułka nie zamyka. Ciągle gada. I szybko też zacząl śmiać się na głos. A jak go zostawię w łóżeczku bo coś robię to krzyczy na mnie że msm przyjść. Nie płacze tylko krzyczy ej albo hej tak śmiesznie. Jak do niego dojdę to mega uśmiech.
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny a jak usypiacie maluszki do drzemek i co ile kladziecie? Ile macie drzemek w ciagu dnia?
U nas od dluzszego czasu (2 miesiace?) bylo jak w zegarku 1.5-2h aktywnosci/40 min drzemka. Drzemek wypadalo 4-5. A wczoraj zmiana, plakal przy usypianiu. Skakalam na pilce, bujalam, chodzilam i ryk przez 40 min zanim zasnal. I tak dwa razy. Co sie do czegos przyzwyczaimy to zmiana 😐 ehhhWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2020, 09:19
-
Zielen, u nas to wygląda tak: pobudka kolo 6 rano, okolo 1.5h aktywnosci, drzemka do 10.30, potem brak drzemki do 13, najczesciej spacer (z drzemka), pobudka ok.16, 2h aktywnosci, drzemka 1.5h, brak drzemki do 21 i do spania
Ja sie staram nie usypiac na sile, jak widze, ze nie chce spac to trudno. Ale tez moj egzemplarz czesto usypia sie sam bez mojej pomocy. Fakt, ze jest zmeczona, bo w czasie aktywnosci trzeba ja nosic na rekach, musi trzymac glowke, albo lezy na brzuchu i sie rozglada, no generalnie sie meczy, wiec czasem po prostu zmeczona zabawa odplywaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2020, 10:56
Zielen lubi tę wiadomość
Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Ja dzisiaj to najchętniej ucieklabym z domu! Cały dzień mimo ze na rękach to marudzenie z płaczem na przemian a usypianie to skakanie z nim na rękach a i tak ryk i wkurzanie a widze ze śpiący .. 21tyg ma to już niby po skoku powinno być.. sama nie wiem co o tym myśleć ..
A u nas tez przeważnie było 1,5-2h aktywności i drzemka po półgodziny i tak przez cały dzień a macie jakieś pomysły żeby trochę dłużej pospal bo umie wstać i zaraz być marudny przez to ze nie wyspał się porządnie ??czy taka natura ze ma turbo drzemki15.08.19r. Wojciech ❤️ -
nick nieaktualny
-
U nas tez nie licze drzemek czasem spi co dwie godz czasem i 3 i 4 nie spi. Teraz juz staram sie go popoludniu orzetrzymac trzy godz miedzy karmieniem zeby na noc padl a nie bujac go goz czy poltorej.
-
Ja wczoraj mialam ciezki dzien. Dzieciaki nie byly dokuczliwe ale ta samotnosc mnie dobila. Ze ciagle sama i sama z nimi
Wszystko na mojej glowie. Mialam dosc. Poryczalam sie i ulzylo. -
Jusi ja bym się żadnym bmi nie sugerowała. Przecież do tego podaje się wzrost dziecka, a takiego malucha nie da się dokładnie zmierzyć, a myślę, że 2 cm w tą czy tamtą zrobią dużą różnicę. Patrzyłabym na siatki centylowe, ale też tylko pod kątem czy nagle w nich nie spada. U mnie też pediatrzy nie przeliczają, ale ja mam kluska, może temu.
Zielen no tak już jest, ja się przy starszej córce więcej stresowałam, bo ledwo co ogarnęłam rytm to zmiana i tak ciągle. Potem dałam sobie na luz, bo bym osiwiała. Dziś kończymy 4 miesiące. Mamy 3-4 drzemki, łącznie max 3 h.
Moja jak ma humor to pogada, też jak mnie nie ma obok to najpierw ostrzegawczo woła eeeej nim zacznie krzyczeć, a potem płakać. Zasypia na rękach ze smoczkiem, czasem przy piersi. Lubi też mieć przy buzi pieluchę tetrową.Córka 02.2017 ❤️
Córka 11.09.2019 ❤️ -
My wczoraj organizowaliśmy urodziny męża, duza impreza na kilkadziesiąt osob. Malutka poczuła się gwiazda 😀uśmieszki, tyle raczek do noszenia. Ale w pewnym momencie chyba się przestraszyła i uderzyła w taki ryk, ze aż się przeraziłam. Na szczęście cyc zażegnał kryzys 😂pierwszy raz musiałam z nią spać, bo w hotelu brak łóżeczka. Ale to nie dla mnie, kompletnie. Ona przespała swoje standardowe 8h, a ja chyba 0, bo ciagle sprawdzałam, czy jej nie przygniatam,a Stary po % został wyekspediowany na kanapę 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2020, 07:52
Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')