Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też czekam do 6 miesiąca. Ciekawi mnie jak to teraz będzie, bo przy starszej córce to porażka. Miałam piękne wyobrażenia, blw, dziecko jedzące samo i wiele ciekawych potraw. Trafił mi się straszny niejadek, dla niej nawet jak była starsza nie było różnicy czy dam jej słoiczek, sama ugotuję czy nałożę nasz obiad. Blw jej nie zainteresowało. Wszystko zawsze jadła w mikro ilościach, oczywiście zabawiana czy przed tv. W wieku 1,5 roku średni słoiczek wystarczał jej na 3 dni... I wcale nie nadrabiała mlekiem, a rosła duża. Teraz je już lepiej, chociaż dalej pewnie mniej niż rówieśnicy. I niestety ją w większości karmię, bo inaczej po 1 łyżce traci zainteresowanie jedzeniem. Jedyne co się udało to od początku wprowadziłam różne konsystencje, grudki, kawałki itp. Już nie wspomnę, że pije też bardzo mało...
Także żywię w tej malutkiej nadziejęCórka 02.2017 ❤️
Córka 11.09.2019 ❤️ -
My z synem mieliśmy Chicco magic bodajże. To taki ileś tam w jednym, teoretycznie służy na dłużej ale..... Z pewnością nie przyniosę go z piwnicy. Klamot jakich mało to raz, a dwa, za dużo zakamarków do późniejszego czyszczenia. Teraz kupię zwykle tanie białe krzesełko z Ikei.
Z rozszerzeniem nie planuje się spieszyć, poczekam do minimum 6 miesiąca a później okaże się czy młoda jest gotowa. Podobnie jak że starszym będziemy zaczynać blw. Syn załapał pokarmy ok 8 miesiąca. Wcześniej w ogóle jedzenie inne niż mleko go nie interesowało. -
Ja tez się jakoś nie spieszę, akurat mi na rękę kp do marca, bo na wakacjach jednak łatwiej wyciągnąć cycka niż wozić te wszystkie klamoty.
Dziewczyny, w Lidlu od 13.01.rozne cuda ubraniowe dla dzieci - z misiem koala 😻😻i staniki do karmienia, usztywniane.k878, k878 lubią tę wiadomość
Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Gomerka, na pewno usztywniane? Nie mogę znaleźć w gazetce. Ubranka widziałam bo mi koleżanka zrobiła zdjęcie papierowej gazetki. A przydałoby się kupić stanik za grosze ;p zamówiłam ostatnio na necie i tak niewygodny że masakra, fiszbiny się wbijają w żebra ;/
Ja też się nie śpieszę z rozszerzeniem. Do 6 mc poczekam, zobaczę czy gotowa. Na razie to cycuś mamusi, nawet butli nie chce, więc będzie z nią wesoło..
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Ja sie dlatego nie moge doczekac rozszerzania, bo moja tylko piers. Starsze corki pily z butelki moje odciagniete mleko rowniez a pozniej mm a pozniej mleko krowie bez laktozy.
Mam nadzieje, ze zalapie kubek niekapek przynajmniej i bede mogla ja choc troche od siebie uniezaleznic. Ja nie z tych, co to chca karmic do 2. roku zycia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2020, 19:17
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
My juz probowalismy jabluszka startego. Maly sobie swietnie radzi, polyka, nie wypluwa. A i kupki sa codziennie a nie jak wczesniej co 4 czy 5 dni:-)
Jestesmy na etapie wycia i odwracanua sie od cyca po drzemkach w dzien. Nie wiem czym sa spowodowane... nie idzie przez 20min uspokoic.10.09.2019 Marcel -
A tak poza tym to Enya mi 4 dni ladnie jadla w ciagu dnia, a dzisiaj znowu placz i wyginanie sie. Maz sie pyta czy to troche nie za wczesnie na zabkowanie. No chyba za wczesnie, chyba dopiero slinianki sie po prostu uaktywnily mocno, ale juz sama nie wiem co myslec. Bo zeby od samej sliny tak mocno plakala?? Jak jej dwa razy posmarowalam zelem dziasla to nie zauwazylam zeby jej to ulge przynioslo.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Oleczka94 wrote:My juz probowalismy jabluszka startego. Maly sobie swietnie radzi, polyka, nie wypluwa. A i kupki sa codziennie a nie jak wczesniej co 4 czy 5 dni:-)
Jestesmy na etapie wycia i odwracanua sie od cyca po drzemkach w dzien. Nie wiem czym sa spowodowane... nie idzie przez 20min uspokoic.
O kurcze, tak wcześnie rozszerzacie? Po 3 miesiącach?Oleczka94 lubi tę wiadomość
-
Ja tym razem poczekam z rozszerzaniem do pół roku, mimo ze młody na mm. Nie spieszy mi się jakoś. Mój syncio skończył dziś 4 miesiące ❤️! Ma 64 cm i 6,5 kg wagi! I dziś wyprowadził się z naszej sypialni, ale coś czuje ze szybko wróci bo mamy skok i od wczoraj kiepsko śpi, co chwila gubi smoka i się wybudza.
Mati 16.07.2009
-
Ja bym chciała by szybciej udało się rozszerzyć dietę bo mały tylko na cycu i ciagle przy mnie ,nie zawsze ładnie je a potem zchizuje a tak zawsze to dwie łyżeczki w brzuszku by się znalazły.. wczoraj był pierwZy raz marchewka ale coś się kwasil i więcej chyba wypluł niż połkną wiec odczekam troszkę bo na sile nie ma sensu.15.08.19r. Wojciech ❤️
-
U nas dzisiaj wielki dzien: moja najstarsza corka zostanie oficjalnie najmlodsza w historii, ktora zdobyla wszystkie szczyty powyzej 3500 stop (1067 m) + 4 w zimie w nowojorskich gorach Catskills! Obecny rekord nalezy do 5-letniego chlopca.
Duma nas rozpiera, ale ja sie tez stresuje jak ogarne przygotowywanie imprezy w restauracji z dwojka maluchow przy boku, bo nie mam nikogo do pomocy.Jusi 28, łania lubią tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Teraz są zalecenia, nieważne czy kp czy mm, 6 mcy tylko mleko. RudaAnna, serio jak nie chce to z łyżeczki tez wypluje.
Lania, a starsza jak przybiera? Trzyma się w centylaxh? Może tobie się wydaje ze mało, może wydajnie trawi
Laurka, nonono, niezłe. Kurczę, sama pochodziłaby po górach...Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
K878 przybiera dobrze, nie wiem jak teraz, ale zawsze była w górnych granicach siatki. Może to moje mleko ją tuczyło mam nadzieję, że jak pójdzie we wrześniu do przedszkola to razem z dziećmi będzie jeść. Zostało mi jeszcze odpieluchowanie. Próbowałam latem, ale odpuściłam. Ciężko mi też było z brzuchem ciągle za nią latać i pilnować, z perspektywy żałuję, bo z małą na rękach nie jest łatwiej 😂
Laurka gratuluję! Fajnie, że taka mała dziewczynka chce i ma siły chodzić po górach. Świetna pasja. Duże te przyjęcie masz zorganizować? To dla rodziny tylko czy nie?Córka 02.2017 ❤️
Córka 11.09.2019 ❤️ -
Hej. U nas masakra sie zrobila z usypianiem na wieczor glownie. Bujeanie w wozku min godz a i tak sie budzi po chwili i prezy sie. Bąki normalnie puszcza. Kupa codziennie ladna. Nie wiem. Moze zęby?? Smaruje mu zelem ale nie widze jakiegos efektu wow. Goscie juz pojechaly. Maz tez do pracy to moze juz sie unormuje wszystko.
Mnie tesciowa wkurwia juz do czerwonosci. Juz mam jej dosc! Marze zeby sie wyprowadzic! Ostatnia sytuacja. W sob od rana maly na rekach. Bawil sie moze max 30 min. I kolo 13 juz maz przyszedl do domu i wial mi go z rak a ja do niego "ooo jak dobrze" a tesciowa do mnie "nie jęcz, chcialas dzieci to czego jęczysz" no az mnie zagotowalo! Tak mam dosc tej baby po tych swietach ze szok. Jeszcze jej az tak nie lubilam jak ją znam tyle lat! Jak jej coreczka jeczy bo jej ciezko to plakala nad nia i zalowala jej a mi tak ciagle dogryza. Jeszcze poltorej roku musze wytrzymac ale bedzie ciezko juz widze. -
Agusia, współczuje
Lania, skoro przybiera to co za problem? Z pieluchami mam to samo, tylko moja młodsza. Mam plan ostro zacząć w marcu. Póki co lubi siedzieć na nocniku z dziadkami, z nami się buntuje i czasem zrobi łaskę.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019