Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas srednia corka zakatarzona od
3 dni i pokasluje. Nie mam bladego pojecia czemu tak. A ona od zawsze jest ciezkim przypadkiem, jesli chodzi o czyszczenie nosa. Nigdy sobie nie dawala i nie daje dotknac nosa. Za kazdym razem jest walka, zeby jej chocby buzie wytrzec po jedzeniu.
Czy tylko ja mam dziwne dzieci????Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2020, 12:28
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
nick nieaktualny
-
łania wrote:Gomerka a wiesz, że brak okresu nie oznacza braku owulacji? Ja po pierwszym porodzie okres dostałam po 9,5 miesiąca, a owulację miałam w 9 tygodniu. Teraz też miałam jakieś plamienia koło 8 tygodnia, owulację koło 11 tygodnia i brak okresu do teraz.
My wkroczyłyśmy w nowy rok zasmarkane, najpierw starsza córka, potem ja i dziś w nocy malutka zaczęła pokasływać i furczeć nosem. Mam nadzieję, że inhalacje pomogą i odciąganie.
Wiem wiem 😀ja to tak sama nie wiem... niby umówiliśmy się, ze będzie co ma być, jak wpadniemy to super 😀ale ja z 1 str chciałabym chociaż na chwile wrócić do pracy, a z 2 zazdroszczę koleżance, ze juz jest w 2 ciąży 😀Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
_Stay wrote:Podziwiam kobiety ktore po.coazy w ogóle nie stosują zabezpieczeń ja bym się bała 😁 to życzę Ci żebyś jednak nie była w tej grupie rodzą 2020 hehe Wsyztskiego dobrego w Nowym roku . Pozdrowionka
Wiesz, ja miałam taki szybki i sprawny porod, ze absolutnie nie mam traumy 😂_Stay lubi tę wiadomość
Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Ja okresu jeszcze nie miałam. U nas z zajściem były problemy, owulacja wywoływana. Ale sie zabezpieczamy, gumka tylko bo ja już hormonów nie chce brać nigdy.
Laura też skończyła już 4 miesiące. Czas leci jak szalony. Jeszcze 2 miesiące i zaczniemy rozszerzać dietę, ciekawe jak to będzie z tą jej alergią. 7.01 mamy szczepienie to dopytam pediatry. Dzisiaj się rozglądałam za krzesełkiem do karmienia. Może jakaś promka się trafi to zamówię jeszcze czas ale powoli oglądać można
Dzisiaj też byłyśmy u rehabilitantki i już nie ma tej lekkiej asymetrii, wyćwiczyłyśmy zachwalała że mała taka sprawna. Głowę mega ładnie trzyma, zaczęła się obracać na brzuszek sama. Na razie nie jest to mega sprawne, ale próbujeLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Alex, rozszerzanie diety u alergika - z moich doświadczeń - na początku stres i się mega pilnujesz, co 3 dni coś nowego, po odrobinie najpierw, obserwujesz i każdy grymas dziecka interpretujesz jako objawy alergii. Potem wyluzowałam bo szło gładko, nie doszło nic nowego z alergenów.
Moja pyza tez się zaczęła turlac na brzuch, ale robi to rzadko bo woli rozmawiać i się śmiać z ludźmiCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Alex tez sie powoli rozglądam za krzeselkiem. Wyczytalam ze to z Ikei jest spoko, grunt zeby krzeselko mialo podporke na nozki. No i zeby nie mialo super bajerow bo potem bedziemy przeklinac przy czyszczeniu po kazdym jedzeniu.
Moj Maly sie jeszcze nie turla z pleckow na brzuszek. Jakos specjalnie stymulujecie Maluszki do takiej aktywnosci? -
Laurka lap troche silnej woli chociaz patrzac na Twoje zdjecie co kiedys wstawialas to z czego vhcesz sie odchudzac??
Co do krzeselka do karmienia to najwazneijsze zeby bylo ceratowe bo materialowe szybko sie brudzi a marchewke ciezko odeprac. To z ikei podobno malo stabilne... Ja kupilam na allegro krzeselko malemu za ok 200 zl i sparwdzilo sie przy starszym. Maly juz w nim siedzi oczywiscie oparcie jest rozlozone. I dzis poszla pieresza lyzeczka marchewko troche sie krzywil ale cos tam pociapal.
Ja juz mam spokoj.goscie pojechaly i juz jest luz. Tylko przezebiona jestem i zle sie czuje
-
Laurka moja da sobie nos wydmuchać, ale o inhalacjach nie ma mowy, ucieka przerażona i żadne prośby i przekupstwa nie działają. Tak samo jak chciałam odessać jej katarkiem.
U mnie też nadwaga... Po pierwszej ciąży zgubiłam 8 kg od wagi wyjściowej, teraz niestety stoję w miejscu, ale darowałam sobie ten temat na razie. Na święta założyłam majtki wyszczuplające, takie po cycki 😁
Ja mam krzesełko z ikei, dostaliśmy, fakt jest łatwe w myciu, w moment można rozmontować, ale wbrew pozorom trochę miejsca zajmuje, bo nogi rozchodzą się ku dołowi i nie zliczę ile razy się o nie potknęłam. Bratowa kupiła Safety 1st, ładne, drewniane, można złożyć, też bym teraz kupiła, ale skoro mam tamto to niech już będzie.Córka 02.2017 ❤️
Córka 11.09.2019 ❤️ -
Oo dobrze ze ten temat wyszedł krzesełek bo jest duży wybór to przynajmiej dowiem się na co zwracać uwagę mnie korci żeby już dać chodzby dwie łyżeczki gerberka z jakimś warzywem są one już od 4misiaca mały ma prawie 5 to może spróbuje aż jestem ciekawa jak zareaguje15.08.19r. Wojciech ❤️
-
Mi się podoba kinderkraft yummy. Rozkłada sie na 3 stopnie, można położyć oparcie. Wiadomo że na początku pewnie nie będzie w nim siedzieć. Chce spróbować z nią BLW
Trochę się właśnie boję, tym bardziej że ostatnio nic nowego nie sprawdzałam z "zakazanych" produktów bo po grzybach na święta dostała mega wysypki i dopiero zeszło. Dzisiaj zjadłam marchewkę w zupie, jutro też. Zobaczymy czy to marchew. Jak przejdzie to później jajko
Agusia szybko zaczynacie. Daj znać jak poszło, czy maluch gotowy Ja czekam do 6 mcWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2020, 20:38
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Laurka, Aster4n, k878, Sylwiu lubią tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Teraz zalecenia są takie żeby rozszerzać dietę po ukończeniu 6 mcy. Ja tam nie tęsknie do zdrapywania marchewek ze ścian. My tez byliśmy blw i zamierzam powtórkę. Ale syfu uniknąć się nie da. Nie zapomnę puree z groszku. Wyglądała jak Shrek. W uchu i w pępku to miała.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Alex powiem tak maly zjadl prawie cala lyzeczke oczywiscie w malutkich porcjac i miedlił jezykiem. Na sam poczatku sie skrzywil ale potem juz byl nawet zadowolony.
Ja starszemu zaraz po ukonczonym 4 mc rozszerzalam i bylo ok. Jutro dam mu kolejna lyzeczke. Moim zdaniem jest gotowy. -
Hej! U nas urwanie glowy. Nie moge sie doczekac przyszlego tygodnia, zeby bylo juz po wszystkim.
Zanim Wam napisze ciekawostke to najpierw nawiaze do poprzednich tematow:
- Ja okresu nie mam i nie mialam jeszcze od pologu. Nie spodziewam sie az zakoncze kp. Tak bylo w 2 poprzednich przypadkach.
- Nie moge sie doczekac rozszerzania diety. Ale ja czekam do ukonczenia 6. miesiaca. Mi syf niestraszny 😉 Ja z tych co to wola, zeby dziecko samo jadlo i brudzilo przy tym siebie po uszy i wszystko dookola po sufit, niz zebym musiala siedziec obok i karmic iles lat (to juz tak w przyszlosc odnosnie dawania lyzeczki do reki 😉). Wycierac i sprzatac i tak i tak ciagle trzeba.
Co do krzeselka to raczej nie pomoge, bo inny rynek. My mielismy kilka i teraz nic nie musze kupowac.
A ciekawostka jest taka, ze dzisiaj na spontanie zaraz po pracy poszlam do fryzjera i sie obcielam! Dlugo juz o tym rozmyslalam, ale sadzilam, ze to niewykonalne (bo zawsze kolor+ciecie to jest kilka godzin). Ale zaryzykowalam i panie w salonie zabawialy Enye i dalysmy rade! I mimo ze tylko sie ostrzyglam a odrosty nadal draznia, to i tak czuje sie o niebo lepiej i odhaczylam to jako swego rodzaju sukces 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2020, 03:10
k878 lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Ja mam krzesełko po starszej córce
KRZESEŁKO DO KARMIENIA 3W1 MULTIDINE KETER CURVER
bardzo długo uzywalismy,bo ma rozmontowywane nogi i można go używać przy starszakach kładąc na zwykłym krześle i wtedy dziecko jadło z nami przy stole,a krzesełko nie zajmowało dużo miejsca.
Zupełnie się nie spieszy z rozszerzaniem diety, więc na rękę mi zalecenia z ukończonym 6miesiacem na samej piersi.