Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny nie spieszcie się z odpieluchowaniem, jak dziecko gotowe to się praktycznie samo odpieluchuje, z nasza tak było, próbowałam kilka razy i nic. Jak dojrzała to załapała w 3 dni o co kaman z nocnikiem i to praktycznie od razu bez wpadek i bez pieluchy w nocy. Tylko ze ona miała 3 lata i 3 miesiące 😀 wcześniej po prostu nie była gotowa.
Nas chyba dopadł regres snu 4 miesiąca 😞 od 3 dni, a właściwie nocy Miko bardzo słabo śpi, wybudza się co chwila i chyba się uzależnił od smoczka bo wcześniej jak zasnął to go wypluwał i spał dalej bez, a teraz jak tylko go zgubi to jest wrzask i się budzi. Oby to szybko minęło bo się wykończymy, boli tym bardziej ze już przesypial nocki a tu takie coś.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2020, 18:23
Mati 16.07.2009
-
Agjot, dlatego się nie spinam, ale od września chce ja dać do przedszkola bo oprocz pieluchy to jest gotowa i to nie tylko moje zdanie. Poza tym właśnie mam wrażenie to jej wygoda z ta Pielucha. Tak jak niektóre dzieci się buntują z jedzeniem bo nie chcą się odrywać od zabawy. Muszę wymyślić system motywacyjny.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Ja tez chce swojego odpieluchowac bo od wrzesnia chce go dac do przdszkola. U nas na wsi jest male przedszkole i biora juz dwulatki ale bez pieluchy. Poki co komunikuje ze chce jak juz zrobi tzn pokazjuje ze ma sisi albo kupe i zeby mu zmienic pieluche.
-
No moja nie ogarniała totalnie jak miała ponad 2,5 roku, nawet sama ciocia ze żłobka stwierdziła po kilku dniach prób ze to jeszcze nie czas. Najstarszego zadziałał system motywacyjny, No ale on autysta to może tez inaczej, za każde siusiu na kibelek był ukochany cukierek nimm2, jak zaskoczył to z czasem nagroda była co któryś raz aż zeszliśmy zupełnie do zera. Na córkę kompletnie nic nie działało, ani słodycze, ani prezenty ani obietnice fajnych wyjsc, ona po prostu mówiła ze nie chce i lala w gacie. Dopiero jak sama postanowiła pozbyć się pieluch to się udało.
Mati 16.07.2009
-
Ja nie mam jak pisac ostatnio zbytnio 😞 Miedzy domem a praca (jak wiecie rowniez z dzieckiem) nie mam nawet chwili. Przeczytac przeczytam, ale zeby klepac wiadomosc to kiepsko.
K878 Enya wczoraj w nocy spala bardzo ladnie, ale za to dzisiaj w dzien dramat. Teraz dochodzi 15:30 i przysypia przy cycu w koncu. Wczesniej raz w poludnie w nosidle pospala moze pol godziny.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
nick nieaktualny
-
Wiecie jak to jest z tym BMI u niemowląt moja malutka ma 15 i lekarz mówił że jest ok ale troszkę mogła by więcej przybierać na wadze. Kazał mi przez tydz piers dawać i mm dokarmic jeszcze i po tyg kontrola wagowa będzie... Fakt lepiej mi śpi i jest mniej marudna albo to zbieg okoliczności poprostu
-
Jusi 28 wrote:Wiecie jak to jest z tym BMI u niemowląt moja malutka ma 15 i lekarz mówił że jest ok ale troszkę mogła by więcej przybierać na wadze. Kazał mi przez tydz piers dawać i mm dokarmic jeszcze i po tyg kontrola wagowa będzie... Fakt lepiej mi śpi i jest mniej marudna albo to zbieg okoliczności poprostu
Moje tylko i wylacznie prywatne zdanie: Jak jest OK i miesci sie w siatkach centylowych to po co tworzyc problem, ktorego nie ma? Dziecko nie tucznik, nie musisz jej pasc. Widac taka jej uroda.Sylwiu lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Ja juz sie nie moge doczekac wizyty u pediatry 20-ego, zeby sie dowiedziec ile Enya przybrala. Raz stanelam na wadze lazienkowej z nia i bez niej i takim sposobem wyszlo mniej wiecej 5,6 kg. Ale ta nasza waga to pokazuje wartosci od Sasa do lasa zaleznie jak sie na niej stanie i w ktorym miejscu na podlodze lazienki sie ja ustawi 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2020, 02:22
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Jusi 28 wrote:Też mi się tak wydaje i jakoś nie wzięłam rad lekarza na poważnie. Butelkę jej daje to fakt ale 2razy dziennie jak już naprawdę pusto mam i się mi denerwuje że nic nie ma.
Jusi, ja tez wyszłam w szoku od pediatry. Moja mała (3.5m-ca), 65cm i 7 kg. W ciągu 7 tyg przybrała 1200g, a wg lekarki to trochę mało... idę do innej, bo nie chce mi się w to wierzyć, jest gdzieś na 80 centylu przecież...Jusi 28 lubi tę wiadomość
Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
nick nieaktualny