Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
alis132 wrote:Który tydz z usg? Ile crl?
U Ciebie jakoś inaczej niż u mnie cudnie gratulacje!
crl 10,7mm
FHR 164
PTP- 11.09Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 20:11
Lami, Arashe, Finezja19 lubią tę wiadomość
Miłosz 30.07.2019 cc
48cm 2700 gram szczęścia 💙
-
m0nika wrote:Dziewczyny naprawdę polecacie ten segregator? Już któryś raz o nim piszecie, aż z ciekawości poszukałam go i pod Waszym wpływem zaczynam się zastanawiać czy też go zamówić
Arashe, pola0909, Finezja19 lubią tę wiadomość
Miłosz 30.07.2019 cc
48cm 2700 gram szczęścia 💙
-
Cześć wszystkim Przyszłym Mamom:)
Finezja, ja też mam usg 29.01., wg moich wyliczeń to będzie 5t3d. Wiem, że na serce za wcześnie, ale muszę się upewnić, że fasolka jest.
Walczę z pragnieniem powtarzania bety, myślicie, że jest sens?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 20:02
Finezja19 lubi tę wiadomość
2019.11.14 dwa bijące serduszka
2019.12.27 dziewczynki;)
2020.06.18 po drugiej stronie lustra;-)
ponad 4 lata starań; 2019.02. poronienie 9tc
-
Lami dobrze, że wszystko dobrze z dzidzia i pewnie dlatego dostałaś tylko mocz i morfologia, zwłaszcza, że to nie była pierwsza wizyta. Inne przeciwciała masz już na pewno zrobione, wirusowe zapalenie wątroby robią na NFZ jakoś później, krzywa cukrowa chyba po 18 tyg ciąży, więc w sumie nie miała co Ci dać, bo w zdrowej ciąży z wizyty na wizytę tylko jest waga, ciśnienie, morfologia i mocz a później jeszcze tętno dziecka dochodzi jak już nie robią usg
Alis Ty się nie martw, bo szkodzisz dziecku. Może Cię nastraszę, ale wiedz, że stres dla ciąży jest zabójczy. Wyłącz negatywne myślenie, bo poronisz. W stresie dochodzi do skrócenia i otwierania szyjki, nie wierzyłem, aż sama się na sobie przekonałam, więc nie martw się kiedy nie ma czym. Przecież walkujemy to codziennie, że każda ma inne objawy. Nawet w kolejnej ciąży są inne.
Dla pocieszenia, ja w pierwszej ciazy nie miałam żadnych objawów oprócz brzucha, który zaczął pojawiac się w 6 Msc. Głowa go górypola0909, alis132, Lami lubią tę wiadomość
-
Mila_88 chodzi Ci o 29.01?
Nie nastawiaj się, ze zobaczysz zarodek, w tych dniach to możesz zobaczyć pęcherzyk ciążowy i żółciowy
Sens jest zawsze póki beta rośnie a progesteron nie spada to wszytsko się dobrze rozwija i nie ma co się martwić
Jak jesteś panikara i nie możesz wytrzymać od wizyty do wizyty to możesz sobie robić ta betę co 3/4 dni żeby mieć spokojniejsza głowę ( przynajmniej ja tak robię )
A segregator tak jak mówiłam super, trochę mnie zaskoczyła paczka, ze taka mała przyszła i lekka, bo czytałam gdzieś, ze wazy 2 kg, ale jak go zobaczyłam to sobie uświadomiłam, ze 2 kg to będzie ważył ale pod koniec ciąży z tymi wszystkimi badaniami i zdjęciami w środku
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Arashe ma rację Alis wrzuć trochę na luz każda z nas przechodzi ciaze inaczej i się martwi ale nie szukajmy na siłę problemów tylko cieszmy się naszym cudownym stanem ! Ja też przeżywam wszystko, bo pierwszą ciaze straciłam ale teraz staram się cieszyć moim cudem razem z wami ! Mimo strachu mówię do dzidzi i staram się myśleć i wierzyć, że będzie dobrze do września. Dobrze , że mamy to forum i siebie !
Arashe, alis132, m0nika lubią tę wiadomość
-
Finezja19, oczywiście tak: 29.01.
Nawet jeśli nie będzie widać zarodka, a sam pęcherzyk, to już będzie COŚ. Chcę wiedzieć, czy tam coś jest i czy jest w macicy, a nie w jajowodzie:)
I jestem panikara straszna... tak długo na to czekałam i teraz się boję, że to zbyt piękne, żeby było prawdziwe.
Finezja19, kiedy robisz następną betę? Możemy tak testować razem:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 20:12
2019.11.14 dwa bijące serduszka
2019.12.27 dziewczynki;)
2020.06.18 po drugiej stronie lustra;-)
ponad 4 lata starań; 2019.02. poronienie 9tc
-
Mila 88 ja poszłam do lekarza w 5tc+2 bo też chciałam wiedzieć, czy się nie zagnieździło w jajowodzie. Co do usg, widać było sam pęcherzyk, jednak cieszę się, że poszłam, bo już te wiadomości mnie uspokoiły i mogę spokojnie czekać do 7.02 do kolejnej wizyty.
Lami lubi tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Manda ja też mam krwiaka ale funkcjonuje normalnie tzn. dom - praca - dom ale staram się nie dźwigać nic
Finezja rozumiem, rób tak żebyś była spokojna Trzymam mocno kciuki aby tym razem było wszystko w porządku. Na pewno tak będzie faktycznie lepiej gdybyś poszła tego 6 lutego bo serduszko będzie już na pewno. Teraz zależy jak z Twoją wytrzymałością kochana
4.03. 6,67 cm szczęścia, 175u/min
BhCG:
31.12.2018 | 12 dpo 179,50
02.01.2019 | 14 dpo 693,20
04.01.2019 | 16 dpo 2028,00
08.01.2019 | 20 dpo 11931,00 -
Ja byłam na pierwszym Usg w 5t3dniu i były same pecherzyki, ale tez właśnie chciałam sprawdzić czy wszystko jest dobrze umiejscowione. Dodatkowo bolał mnie wtedy brzuch i jakoś mnie ta wizyta tak uspokoila..
-
nick nieaktualnyMama_Zuzia wrote:Ja byłam na pierwszym Usg w 5t3dniu i były same pecherzyki, ale tez właśnie chciałam sprawdzić czy wszystko jest dobrze umiejscowione. Dodatkowo bolał mnie wtedy brzuch i jakoś mnie ta wizyta tak uspokoila..
pola0909, m0nika, monkle, Finezja19, Mama_Zuzia, Ann.., kark, Arashe lubią tę wiadomość
-
Janka0909 wrote:Kochana miałam tak samo.. Ból brzucha ustąpił, zostały tkliwe piersi i zaczęły się gazy.. Nie wiem może coś zjadłam ale nigdy nie miałam heh. Dzisiaj miałam wizytę usg - maleństwo ma 5 mm kolejna wizyta 06.02 mam nadzieję że będzie serduszko
Na następnej wizycie na pewno zobaczysz już serduszko ❤️ Gratulacje małego szczęścia!Ja w 5t3d miałam puste pecherzyki, w 6t0d miałam zarodek w jednym w drugim nic i na ostatniej wizycie w 7t0d już było serduszko jednego w drugim niestety nawet zarodka. Zobaczymy jak moje maleństwo jutro będzie się miewać. Mówię do męża ze pierwsza ciąża była znacznie bardziej u mnie beztroska i z nieświadomością różnych rzeczy.. pamietam ze byłam na wizycie w 6tygpdniu a potem 10 i wcale tak o tym nie myślałam przez ten miesiąc, a tutaj milion razy dziennie się nad wszystkim zastanawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 21:02
-
nick nieaktualnyFinezja19 wrote:Janka który masz dziś tydzien/dzień ?
Cieszę się Twoim 5mm szczęściemWiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 21:24
-
A macie może problemy z jedzeniem? Zaczynam się martwić. Ale albo nie jestem w stanie zjeść nic, a jesli już, to tylko mało wartościowe rzeczy... A ma mdłości pomaga jedynie cola Choruję na celiakię, nie jem glutenu. Mam masę alergii, w tym na jabłko, o którym marzę jak o niczym innym... No i boję się, czy taką byle jaką dietą nie zrobię krzywdy dziecku Ale naprawdę, nie jestem w stanie tknąć niczego, na co autentycznie nie mam ochoty...
-
nick nieaktualnyMama_Zuzia wrote:Na następnej wizycie na pewno zobaczysz już serduszko ❤️ Gratulacje małego szczęścia!Ja w 5t3d miałam puste pecherzyki, w 6t0d miałam zarodek w jednym w drugim nic i na ostatniej wizycie w 7t0d już było serduszko jednego w drugim niestety nawet zarodka. Zobaczymy jak moje maleństwo jutro będzie się miewać. Mówię do męża ze pierwsza ciąża była znacznie bardziej u mnie beztroska i z nieświadomością różnych rzeczy.. pamietam ze byłam na wizycie w 6tygpdniu a potem 10 i wcale tak o tym nie myślałam przez ten miesiąc, a tutaj milion razy dziennie się nad wszystkim zastanawiam