Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLubieswieczki wrote:Tak to u mnie też wygląda, średnio co dwie h mdli mnie z głodu i muszę coś zjeść. Zjem i po pół godz mdłości i chwilę później wszystko robi papa, później pół godziny spokoju i znów mdłości z głodu. I tak w kółko. Nie mówiąc już o piciu. Bo nawet sok potrafi męczyć.
Narazie poratowalam się wygazowana cola i narazie zostało
I ja mam tak samo, wieczny głódFinezja19, pola0909 lubią tę wiadomość
-
Jem śniadanie i czytam wasze wpisy od rana i nie mogę dojść do końća tyle ich
Ja wczoraj wieczorem miałam taka gastrofaze, że masakra Na kolacje krewetki z ryżem, później popcorn, poźniej prażynki, a póżniej wziełam sobie 1/4 bułki z masłem bo taka miałam ochotę, że nie wytrzymałam a ja nie za bardzo mogę jeść chleb
Dziś na śniadanie klasycznie kasza jaglana z owocami, nasionami chia i różnymi orzechami- ja raczej odżywiam się prawidłowo i w ogóle nie mam już mdłości ani nie odrzuca mnie od jedzenia, jeden dzień tak tylko miałam, dziwne.
Zbieram się właśnie na kolejną bete, trzymajcie kciuki
Nie wiem jeszcze co z tą moją chorobą, dziś chyba znowu przeleże dzień w łóżku, bo wczoraj jak wstałam to mega się czułam, jak ręką odjął, a dziś kaszel, katar z lekka krwią i głowa mnie boli od zatok
Trzymam kciuki za wasze usg dzisiaj! Chwalcie się odrazu
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
nick nieaktualnyPatrycja, mamadwójki to piąteczka, ja też dzisiaj zaczynam 7tc
Dokładnie axie, nic się nir martw, dziecko ściągnie z Ciebie wszystko co mu potrzebne, nawet kobiety w obozach koncentracyjnych rodziły duże, zdrowe bobasy (sory za porównanie dla wrażliwych, ale taka prawda) Także Ty możesz mieć gorsze wyniki morfologii czy anemie.Mamadwojki, Patrycja05 lubią tę wiadomość
-
Patrycja05 wrote:Hej dziewczyny. Ja z każdym dniem coraz gorzej się czuję, w ogóle nie mam apetytu.. Nad ranem spać nie mogłam bo było mi niedobrze.. W pierwszej ciąży wymiotowalam do 16 tygodnia, chyba będzie powtórka z rozrywki...
Patrycja05 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo to mnie od owoców i słodkiego odrzuca. Za to ser, szynka i warzywa... Ach
Co do tycia to ja z najstarszą miałam bmi startowe 17.6 i przytyłam 15kg.
Z synem bmi 18.7 i przytyłam 12kg.
Z najmłodszą bmi 20.2, cukrzyca ciążowa i przytyłam 8kg.
Teraz aż się boję, bo zawsze były mega mdłości i wymioty, więc w drugi trymestr wchodziłam na minusie, a tu parwie wogólę mdłości nie ma, jem normalnie... Także 10kg to marzenie -
Lubieswieczki wrote:Ja musze powiedzieć że podziwiam wszystkie z Was które mają dzieciaczki w domu i jeszcze męczą się tak z mdlosciami. Ja sama z sobą nie mogę sobie poradzić. Nie wyobrażam sobie jakbym miała tu jeszcze małego brzdąca
pola0909 lubi tę wiadomość
-
Moja nie chodzi jeszcze do przedszkola i cały czas jest ze mną, a mąż 2 tyg w delegacji i 2 w domu, jakoś dajemy radę, córka mi pomaga, dziś przyniosla mi wodę i płatki kukurydziane i cały czas pyta czy lepiej się czuję kochana jest
pola0909 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, chciałabym tylko przypomnieć, żebyście nie zażywały preparatów z żelazem do 8 tyg. ciąży! Ma działanie teratogenne. Może Wy o tym wiecie, ja dopiero wczoraj dowiedziałam się od koleżanki, która jest "świezym" ginekologiem, bo mój lekarz ani farmaceutka o tym nie wspomnieli... a niestety brałam preparat z żelazem, na całe szczęście nie dużo tych tabletek wzięłam.
Ja jestem po pierwszym USG, widać pęcherzyk, wszystko jest ok, za 2 tyg.kolejna wizyta, być może będzie widać już serduszko, bo będzie to 7tydz.
Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj!
Zakochałam się w kimś, kogo jeszcze nie spotkałam ... Mikołaj:)
-
Lami wrote:Na kiedy masz termin? Bo nie mogę znaleźć informacji. I gratuluję serduszka oczywiście
Do 12tc tylko kwas foliowy. Preparaty multiwitaminowe po 12tc. Nawet jest napisane w ulotkachWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 11:40
Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
Mi też gin zakazała łykać jakichkolwiek witamin dla kobiet w ciąży. W niedzielę zaczynam 9 tydzień i w tygodniu mam zrobić badania. Dopiero po otrzymanych wynikach zaczynam brać witaminy.
4.03. 6,67 cm szczęścia, 175u/min
BhCG:
31.12.2018 | 12 dpo 179,50
02.01.2019 | 14 dpo 693,20
04.01.2019 | 16 dpo 2028,00
08.01.2019 | 20 dpo 11931,00 -
nick nieaktualny
-
Ja mam dodatkowo przepisane zelazo zarówno przez ginekologa jak i przez diabetologa. Obydwoje są bardzo dobrymi lekarzami i nikt nic mi nie mówił na temat negatywnego wpływu żelaza do 8tyg. Oprócz tego biorę tylko kwas foliowy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 11:49
-
A mi kazała brać żółty femibion 1. Tam są wszystkie witaminy zalecane już przed ciążą, czyli z grupy b, kwas foliowy, d i jod. Kwas foliowy jest tam metylowany, więc najlepsza opcja kiedy nie ma się pobadanych mutacji genetycznych i nie wie się, czy kwas foliowy wchłania sie prawidłowo w zwykłej formie. Od drugiego trymestru dołączone są dha i żelazo.
zwichrowana lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero