X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Borówka86 Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super nasze grono się rozrazta o to dopiero poczatek :)
    Ps. Wam tez tak ucina tekst?

3jgx3e3k1cxa9mtv.png
    3i49roeqd2kczm3w.png
  • Aguuu Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola1234 wrote:
    Hej :) witam się u nas termin na 8 wrzesień. 31 grudnia test dodatni szok i niedowierzanie strach i przerażenie. Jestem mama 7msc Misi :) urodzone w dzień matki przez cc . 10 stycznia zaczynam nową pracę a tu taka heca . U ginekologa miałam pojawić się w 5 tc byłam 5tc+2 ale cisza w macicy . Beta 143 Więc wyszło że owulacja musiała się przesunąć . Miałam iść 8stycznia prywatnie znowu na wizytę ale idę na NFZ bo oprócz pęcherzyka nic więcej nie zobaczę.

Objawy : lekki ból piersi, senność, slinotok:)

Widze, że w tym samym dniu dowiedziałyśmy się o ciąży i poród też mam na 8 września

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 22:17

29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
    29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc.
  • Aguuu Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borówka86 wrote:
    Super nasze grono się rozrazta o to dopiero poczatek :)
    Ps. Wam tez tak ucina tekst?

No właśnie ucina mi za każdym razem i trochę mnie to już zaczyna drażnić.

Dziewczyny czy przed pierwszą wizytą u ginekologa robicie badanie bety? Zastanawiam się czy ma to sens czy to olać czy ma to jakiś wpływ na pierwszym badaniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 22:22

29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
    29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc.
  • axie92 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2019, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam betę. Tak dla swojego spokoju. Przyrost po 48h to 120%, więc jestem spokojniejsza. Wezmę na wizytę.

speakyourmind93 lubi tę wiadomość

xx4wxzdvt9quz2vg.png

ojxeroeq320a4lee.png
  • Karolina_Karola Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2019, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguu to już zależy od Ciebie, ja zrobiłam żeby potwierdzić ciążę bo mój partner w dwie kreski nie wierzy, a i do lekarza żeby dostać leki musiałam mieć. Także kwestia indywidualna. :)
    Paola0903 to widzę, że nie tylko ja świruję. Źle jak mnie boli brzuch, źle jak nie boli... Ciężko będzie ze mną wytrzymać jeszcze 8 mc :)

Arashe lubi tę wiadomość

31lat
    1. poronienie - 8 tc
    2. poronienie - 9 tc

# zespół antyfosfolipidowy, toczeń układowy:
    - ANA 1:1280 - przeciwciała przeciwmitochondrialne
    - dsDNA 1:160
    - antykoagulant toczniowy ++
    # PCOS

Leki na:
    -toczeń/zespół antyfosfolipidowy:
    Encorton 25 mg, Plaquenil 200 mg, Acard 75 mg
    w ew. ciąży Clexane 40 mg
    -PCOS:
    Duphaston 2*1
    -dodatkowe:
    wit. D3, Omega 3-6, magnez + B6, Femibion 0(1)
  • morowa Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2019, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to chyba ja też się przywita. Na razie bez euforii o żadnych cyferek bo jestem jeszcze przed terminem @ i kreska na teście jaśniutka. Kiedyś już taką miałam a @ przyszła w terminie. Może z testem coś było nie tak. Teraz mam dopiero drugi cykl po porodzie z mają tego roku, tak więc jestem mamą 8ms brzdąca i 12 latki. Zobaczymy jak sprawy się potoczą. Widzę że są tu mamy które będą miały tak niedużą różnicę wieku między y bobasami. Suuuuuper. Agusia_pia byłaś pierwszą babeczką w której historię wczytywałam się jak trafiłam na ovufriend. Trzymam za Ciebie wyjątkowo kciuki. I za pozostałe mamusie też.

s1985, speakyourmind93, Nagietek lubią tę wiadomość

3jgxj44jwujjucca.png
    3jgxf71x04ty3zd3.png
    <3 Aniołek <3 6/7tc 21.01.2019 [*]

99a49ce0de7932d8a83fb9de34765b1f.png[/url]
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 03:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morowa dziekuje slicznie :*

Co do bety przed wizyta ja uwazam ze nie trzeba robic bo usg lekarzowi wszystko powie no chyba ze wizyta jest wczesnie i nic nie widac. Ja nie robie bety drugiej. Jedna ladna mi starczy ;)

Witam nowe zafasolkowane ;)

Aguuu lubi tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • axie92 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2019, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilę temu obudził mnie mocniejszy ból brzucha, taki jak na @. Teraz jest już ok, po chwili przeszedł. Ale się zestresowałam... Czy mam się tym martwić? Czytałam, że ból może się pojawiać. Ale taki na chwilę, mocnijeszy, który mija...? Ehh może się za bardzo przejmuje...

xx4wxzdvt9quz2vg.png

ojxeroeq320a4lee.png
  • Gosa Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bolało tak jak na okres, ale od 2óch dni pobolewa tylko czasem i dużo delikatnie, więc znowu mam stresa czy to normalne, za pierwszym razem chyba tak nie miałam takich większych bólów, może to kwestia cc...?

uann3e3kzktf09v2.png
  • Fasola1234 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bete można zrobić jeśli np. Chcesz wiedzieć czy już iść do ginekologa. W macicy widać coś przy becie ok 1500. Ja zrobiłam ten błąd że uwierzyłam dacie ostatniej miesiączki bo miałam bardzo regularne cykle a tu jednak się okazało że owu była przesunięta . Ja zrobiłam bete bo musiałam sprawdzić czy czasami ciąża nie jest pozamaciczna. Na szczęście okazało się że ciąża jest po prostu młodsza niż wskazuje termin miesiączki .

Ja miałam lekkie bóle miesiaczkowe a w pierwszej ciąży nie przypominam sobie żeby mnie coś bolało. :)
    Axie92 nie martw się:) niektóre dziewczyny mocniej odczuwają te bóle rozszerzajace macice. To sprawa indywidualna .

klz9rjjgay1rk8f4.png

Fasola1234
  • Lami Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka, ja palę od kilku lat, nie jakoś dużo, ok 3 papierosów dziennie. Kiedy zdecydowaliśmy się na starania nie byłam w stanie rzucić, ale dużo ograniczyłam. Nie paliłam codziennie, odstawiałam na tydzień/półtora po owulacji, jak @ przychodziła to znowu z nerwów zapaliłam, ale jak już to jeden papieros. W dzień, w którym zaczęły dziać się różne rzeczy na testach i wydawało mi się , że coś przebija już nie zapaliłam. Minęły dwa tygodnie, nawet o fajkach nie myślę.
    Mój partner też pali z 2 papierosy na dzień, od pozytywnych wieści nie pali na balkonie, żeby nie wchodził dym do domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 11:50

Inka90, Arashe, Julka15 lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Inka90 Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie delikatniej ciągnie brzuch niż na początku. Po 15 dostaję mdłości i tak dopóki nie zasnę :/ Dużo gorzej było w pierwszej ciąży, ale to dopiero początek :/

3jgxrjjgcuhp0pk3.png
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie brzuch bardzo ciągnie jak leżę, może to przez słabsze mięśnie brzucha po porodzie, jak leżę na boku to muszę coś podkladac. Aż dziwne, że tak wcześnie

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • speakyourmind93 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    Ja miałam tak samo, poszłam zadowolona na pierwszą wizytę po skończonym ósmym tyg i był sam widoczny pęcherzyk a zarodek obumarl wcześniej.
    Pjp to puste jajo płodowe, czyli wtedy gdy zarodek wcześnie obumiera i nie widać go na usg

Dzieki, rozumiem juz. Ja mialam w polowie 5 tyg zarodek 3mm i slyszalam serduszko... Prawie 3 tyg żyłam w niewiedzy, zaraz potem serduszko stanelo, w 8tc zobaczylam czarna plame z zarodkiem znow 3mm bez serduszka... Siedzi to w glowie i przez to nie mogę cieszyc sie z obecnej ciazy. Moze niedlugo uda mi sie pokonac ten strach? W koncu Bardzo chcialam kolejnej ciazy i troche sie o nie staralam :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 09:13

eikts65gz0i70ci6.png
  • speakyourmind93 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola0909 wrote:
    Speakyourmind93 i Arashe ja niestety tak jak wy po poronieniu bez żadnych objawów i drżę o moje maleństwo, czasami ciągnie mnie brzuch to boję się, że za bardzo jak przestaje to boję się, że jednak nie boli, staram się podchodzić teraz z dystansem ale tak się nie da. We wtorek mam pierwszą wizytę a im bliżej tym bardziej się denerwuję. Życzę nam wszystkim spokoju i trzymam za wszystkie bardzo mocno kciuki ! :)

Podobnie wizytujemy, ja w poniedzialek :-) Duzo nas tu po stracie, az za duzo :-( Wiec rozumiemy sie bez slow... tez ostatnio panikowalam bo bardzo bolal mnie brzuch i plecy, nawet pisalam tutaj o tym, od tej pory spokoj:) I tak jak mowisz dystans w tej sytuacji na poczatku wskazany, ale ciężko prawda?

pola0909 lubi tę wiadomość

eikts65gz0i70ci6.png
  • Karolina_Karola Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe mam identycznie :) cóż widocznie macica się mocno rozciąga a to chyba dobrze.
    Ja się również boję wizyty usg, dlatego wybrałam ją w terminie gdy serduszko powinno już bić, żeby zmniejszyć stres. Moja pierwsza wizyta we wcześniejszej ciąży okazała się początkiem niewiarygodnie złych informacji, więc boję się jak cholera.
    Staram się myśleć pozytywnie, ale tak jak ty speakyourmind93 długo się o nią teraz starałam, bo prócz problemów z utrzymaniem ciąży, okazało się że mam też cykle bezowulacyjne... Miałam 07.01 iść do szpitala na leczenie, a tu taka niespodzianka. Trzymam za Was mocno kciuki i za wasze fasolki :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 09:22

speakyourmind93 lubi tę wiadomość

31lat
    1. poronienie - 8 tc
    2. poronienie - 9 tc

# zespół antyfosfolipidowy, toczeń układowy:
    - ANA 1:1280 - przeciwciała przeciwmitochondrialne
    - dsDNA 1:160
    - antykoagulant toczniowy ++
    # PCOS

Leki na:
    -toczeń/zespół antyfosfolipidowy:
    Encorton 25 mg, Plaquenil 200 mg, Acard 75 mg
    w ew. ciąży Clexane 40 mg
    -PCOS:
    Duphaston 2*1
    -dodatkowe:
    wit. D3, Omega 3-6, magnez + B6, Femibion 0(1)
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie czasem coś zakuje z prawej strony, w pierwszej ciąży miałam tak samo. nie mam czasu skupiać się na tym heh. druga ciąża jest inna. nie ma czasu na rozmyślanie. dni lecą szybko. :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • aranja Znajoma

Wysłany: 5 stycznia 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też nieśmiało wpisuje się tutaj, przewidywany termin 04.09.2018r, wyznaczony na podstawie kalkulatora więc może się jeszcze zmienić. Objawy takie jak pobolewanie brzucha, wrażliwe piersi, również śluz. Trzymam kciuki za wszystkie przyszłe mamy :)

Ann.., MOJE, speakyourmind93, Lami, Arashe, Agusia_pia, Inka90, Nagietek lubią tę wiadomość

2cs
    01.2019 poronienie 8tc. zaśniad częściowy
  • MOJE Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny ;) i ja dołączę do was ;) o ciąży dowiedziałam się w sylwestra a do lekarza idę w poniedzialek. Wg miesiączki 5t 3d. Zaraz będę miała chwilę to poczytam cały wątek i jeśli mogę to się dołączę ;) pozdrawiam goraco.

Aranja mój kalkulator też wykazał 4.09 ;) oby wszystko dobrze się potoczyło ;)

speakyourmind93, Lami, Arashe, Agusia_pia, Inka90, Nagietek lubią tę wiadomość

7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(
    👰 36 LAT
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2
    ANGELIUS- zabieg jajniki i reszta u mnie ok.

🧑37 LAT
    Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 9 lat 😔😔😔

Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
    09.2023
    Za mała ilość żeby zrobić morfologię 😭
    07.12.2023 zabieg żylaków powrózka nasiennego 🙏
    CZEKAMY NA CIEBIE MALUSZKU ❤️❤️
  • Lami Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie wszystkie nowe wrześniówki! Trzymamy kciuki za ciemniejące kreski, pięknie rosnące bety, pierwsze widoki pęcherzyków. W tym tygodniu pojawią się pierwsze wieści o serduszkach zapewne :) Jest nas już 28. Staram się uzupełniać na bieżąco listę, jeśli kogoś nie dopisałam, to pewnie przez brak terminu, dopiszcie, przypomnijcie się. Lista jest na pierwszej stronie, ale trochę niżej :)

speakyourmind93, Arashe, aranja, Inka90, Nagietek lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ