Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Zwichrowana, mamy pęcherzyki takiej samej wielkości i ta sama gadka poszła Super!
Nona! To jest to! Proszę się zapylać, podawać termin, za 2 tygodnie uzupełniam Twój nick na liście!zwichrowana lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Nona w takim razie czekamy na Ciebie
Dziewczyny jak to jest u Was chodzicie tylko do jednego ginekologa na NFZ lub prywatnie czy moze do dwóch? Bo ja juz na NFZ bylam w poniedzialek idę prywatnie tylko nie wiem jak to ugryźć powiedziec im czy raczej przemilczeć? I czy nie wplynie to źle na dzidzie jeżeli bedzie częściej wykonywane usg ?
-
Borówka, mam dokładnie ten sam problem. Przemilczę, zobaczę, czy skończy się tylko na jednej wizycie u tego na nfz czy nie. Zależy od jego podejścia do zawodu. Jak mnie zleje, to ja go też.Szczęśliwa siódemka ❤️
-
Borówka86 wrote:Nona w takim razie czekamy na Ciebie
Dziewczyny jak to jest u Was chodzicie tylko do jednego ginekologa na NFZ lub prywatnie czy moze do dwóch? Bo ja juz na NFZ bylam w poniedzialek idę prywatnie tylko nie wiem jak to ugryźć powiedziec im czy raczej przemilczeć? I czy nie wplynie to źle na dzidzie jeżeli bedzie częściej wykonywane usg ?
Myślę że lekarze nie muszą o sobie wiedzieć. Możesz wybrać jednego lekarza prowadzącego no na NFZ a do drugiego prywatnie chodzić od czasu do czasu żeby zerknal czy wszystko gra Jak nie możesz się zdecydować na jednego Jak zapłacisz prywatnie to przecież nikt Cię nie wygoniWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 12:26
-
nick nieaktualnyLami wrote:Głupie pytanie, ale się nie orientuję, ale co z kartą ciąży? Ma się dwie? Ta karta ciąży to tylko zostaje u ginekologa, czy idzie ze mną na porodówkę itd?
Możesz chodzić do 10lekarzy i nikogo to nie powinno interesować
PS. Macie sprawdzone sposoby na mdłości (całodzienne)? W 1.ciąży ratował mnie imbir. Teraz nie pomaga, a jeszcze stres przed wizytą u gin wspomaga złe samopoczucie;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 14:32
Lami lubi tę wiadomość
-
Dzięki Sylviuszka, już wszystko wiem, więc idę spokojnie do drugiego, skoro niejedna z Was tak robi
Ja dzisiaj z rana miałam pierwsze mdłości, ale szybko przeszły. I teraz zaczęły mnie boleć sutki. Więc beta rośnie
Przyszły wyniki aptt, 33, norma 26-36, więc ładnie. Chyba tak mi się zdaje
Szczęśliwa siódemka ❤️
-
Sylvuszka wrote:PS. Macie sprawdzone sposoby na mdłości (całodzienne)? W 1.ciąży ratował mnie imbir. Teraz nie pomaga, a jeszcze stres przed wizytą u gin wspomaga złe samopoczucie;/
Dla mnie tylko zjedzenie czegoś i tylko na chwilęSylvuszka lubi tę wiadomość
-
Ja chodzę na NFZ, ponieważ muszę mieć prowadzoną ciążę przez patologa. Prywatnie takiego brak. Jednak będę chodzić do swojej "starej" ginekolog, jeśli będę miała jakieś wątpliwości na wizyty prywatne. Książeczkę ciąży powinno się mieć zawsze przy sobie jak i oznaczenie grupy krwi, zwłaszcza na wyjazdach czy pfu pfu wizyty w szpitalu. Pytanie do dziewczyn po wizytach - która z was już ją otrzymała? Wiem, że większość lekarzy czeka na akcje serca, ale to nie jest reguła chyba31lat
1. poronienie - 8 tc
2. poronienie - 9 tc
# zespół antyfosfolipidowy, toczeń układowy:
- ANA 1:1280 - przeciwciała przeciwmitochondrialne
- dsDNA 1:160
- antykoagulant toczniowy ++
# PCOS
Leki na:
-toczeń/zespół antyfosfolipidowy:
Encorton 25 mg, Plaquenil 200 mg, Acard 75 mg
w ew. ciąży Clexane 40 mg
-PCOS:
Duphaston 2*1
-dodatkowe:
wit. D3, Omega 3-6, magnez + B6, Femibion 0(1) -
Karolina_Karola wrote:Ja chodzę na NFZ, ponieważ muszę mieć prowadzoną ciążę przez patologa. Prywatnie takiego brak. Jednak będę chodzić do swojej "starej" ginekolog, jeśli będę miała jakieś wątpliwości na wizyty prywatne. Książeczkę ciąży powinno się mieć zawsze przy sobie jak i oznaczenie grupy krwi, zwłaszcza na wyjazdach czy pfu pfu wizyty w szpitalu. Pytanie do dziewczyn po wizytach - która z was już ją otrzymała? Wiem, że większość lekarzy czeka na akcje serca, ale to nie jest reguła chyba
Mi powiedział, że za dwa tygodnie, a może nawet za tydzień będzie już akcje serduszka i wtedy mi założy kartę ciąży. Zalecił jednak, żebym się z kolejną wizytą nie spieszyła i przyszła nawet za miesiąc. Oczywiście miesiąc to zbyt długo i przyjdę za jakieś trzy tygodnie maksymalniesynuś
28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml -
Zwrichrowana Ty już po pierwszej wizycie z planami na drugą a ja dopiero 14 stycznia idę na pierwszą i już nie mogę się doczekać. Dziewczyny, jak wygląda pierwsza wizyta? W związku z tym że to moja pierwsza ciąża to jestem zielona w tych tematach:)29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc. -
Aguu mam dzień po Tobie
Na mojej pierwszej, w pierwszej ciazy polozna najpierw robiła wywiad, która ciąża, używki, choroby moje i w rodzinie, tryb życia. Do tego standardowo pomiar wagi i tętna. A ginekolog to krzesło, badanie szyjki, wymaz do cytologii i potem usg.
Kartę pomimo akcji serca miałam założona na kolejnej wizycieAguuu lubi tę wiadomość
-
Karolina_Karola wrote:Ja chodzę na NFZ, ponieważ muszę mieć prowadzoną ciążę przez patologa. Prywatnie takiego brak. Jednak będę chodzić do swojej "starej" ginekolog, jeśli będę miała jakieś wątpliwości na wizyty prywatne. Książeczkę ciąży powinno się mieć zawsze przy sobie jak i oznaczenie grupy krwi, zwłaszcza na wyjazdach czy pfu pfu wizyty w szpitalu. Pytanie do dziewczyn po wizytach - która z was już ją otrzymała? Wiem, że większość lekarzy czeka na akcje serca, ale to nie jest reguła chybaJulka15