Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Aguuu wrote:Dziewczyny, czy na pierwsze badanie bierzecie męża bądź inną osobę towarzyszącą?
Mój mąż chce być na każdym usg
17.01 mam mieć wizytę,liczę że zobaczymy serduszko/serduszka miałam dwa pęcherzyki i po cichu liczę na dwa skarby:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 03:00
Aguuu, pola0909, Inka90, Juusti69, Arashe lubią tę wiadomość
Miłosz 30.07.2019 cc
48cm 2700 gram szczęścia 💙
-
Widzę że nie tylko ja przechodzę infekcje. Dziś skończyłam antybiotyk i cały czas myślę czy to nie ma wpływu na ciążę... Niby lekarz dobrał taki lek co w ciąży jest bezpieczny, jednak mam takie wrażenie zawsze człowiek się martwi.29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc. -
nick nieaktualnyJa na USG chodziłam z mężem tylko jak miałam przez brzuch. czułabym się skrępowana jakby miał oglądać USG dopochwowe:) w 2.ciazy chodziłam sama na USG i teraz też będę. Ja mam tak, że po lekarzach wolę chodzić sama. Jak będzie bardzo chcial to niech idzie na jakieś usg, gdzie już dziecko będzie widać a nie kijankę )
Aguuu lubi tę wiadomość
-
Sylvuszka wrote:Ja na USG chodziłam z mężem tylko jak miałam przez brzuch. czułabym się skrępowana jakby miał oglądać USG dopochwowe:) w 2.ciazy chodziłam sama na USG i teraz też będę. Ja mam tak, że po lekarzach wolę chodzić sama. Jak będzie bardzo chcial to niech idzie na jakieś usg, gdzie już dziecko będzie widać a nie kijankę )
u mnie u lekarza jest zasłona więc mnie nie widać,mąż sobie siedzi wygodnie na kanapie i ogląda na oddzielnym ekranie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 02:56
Aguuu lubi tę wiadomość
Miłosz 30.07.2019 cc
48cm 2700 gram szczęścia 💙
-
Chyba zostanę u was na dłużej zrobiłam test na 9dni do @ i jest cień cienia w poniedziałek jeśli nic się nie zmieni idę na betę
speakyourmind93, Inka90, Lubieswieczki, Ann.., Juusti69, Lami, k878, Nagietek, Arashe, Chusy lubią tę wiadomość
Victoria 10.11.2013r
Pola 08.11.2015r
27.01.2018 aniołek 5tc (*)
27.09.2018 aniołki 6tc(*)
Franuś 💙
-
Widziałam pęcherzyk jeszcze nie widać zarodka, więc na początku pani doktor, że to jeszcze nic nie świadczy, że wiemy o dobrym miejscu, że nie jest to pozamaciczna. A za 5 minut już leżały przede mną 3 opakowania witamin, diety, kazała na następną wizytę przynieść grupę krwi i wadę wzroku i termin porodu chciała wyliczać i już polecała gdzie mam iść na USG 3d między 12 a 14 tyg, bo ona nie ma sprzętu, a poza tym zawsze lepiej mieć opinię jeszcze jakiegoś lekarza.
Na serdunio idziemy popatrzeć 17.01, żeby zdążyć zaprosić rodziców i dać prezent na dzień babci i dziadkaMamadwojki, k878, Borówka86, speakyourmind93, Inka90, Lubieswieczki, Ann.., zwichrowana, pola0909, Juusti69, Nagietek, Arashe lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Lami wrote:Widziałam pęcherzyk jeszcze nie widać zarodka, więc na początku pani doktor, że to jeszcze nic nie świadczy, że wiemy o dobrym miejscu, że nie jest to pozamaciczna. A za 5 minut już leżały przede mną 3 opakowania witamin, diety, kazała na następną wizytę przynieść grupę krwi i wadę wzroku i termin porodu chciała wyliczać i już polecała gdzie mam iść na USG 3d między 12 a 14 tyg, bo ona nie ma sprzętu, a poza tym zawsze lepiej mieć opinię jeszcze jakiegoś lekarza.
Na serdunio idziemy popatrzeć 17.01, żeby zdążyć zaprosić rodziców i dać prezent na dzień babci i dziadkaLami lubi tę wiadomość
Victoria 10.11.2013r
Pola 08.11.2015r
Franuś 💙
-
Lami wrote:Widziałam pęcherzyk jeszcze nie widać zarodka, więc na początku pani doktor, że to jeszcze nic nie świadczy, że wiemy o dobrym miejscu, że nie jest to pozamaciczna. A za 5 minut już leżały przede mną 3 opakowania witamin, diety, kazała na następną wizytę przynieść grupę krwi i wadę wzroku i termin porodu chciała wyliczać i już polecała gdzie mam iść na USG 3d między 12 a 14 tyg, bo ona nie ma sprzętu, a poza tym zawsze lepiej mieć opinię jeszcze jakiegoś lekarza.
Na serdunio idziemy popatrzeć 17.01, żeby zdążyć zaprosić rodziców i dać prezent na dzień babci i dziadka
Lami super!!! Calkowicie normalne, ze sam pecherzyk Wszystko idzie w dobrym kierunku
U mnie dzis plecy i brzuch juz nie bola, staram sie odganiac zle myli. latwo nie bedzie, ale strach zostanie pewnie przez cala ciaze... mam nadzieje ze kropek zostanie ze mna 9 miesiecy, a nie jak ostatnio 8 tygodni. Odliczam do poniedziałkowej wizyty zeby uslyszec jakies dobre wiesci!Lami, Inka90, Nagietek, Arashe lubią tę wiadomość
-
Aguuu wrote:Hej Dziewczyny, dołączam i ja! Poprzedni wpis mi nie wskoczył, nie wiem dlaczego.
Ostatnia @ 2 grudnia, 31.12 wyszedł pierwszy pozytywny test, dziś powtórzony i znów blada kreska. Trochę mnie to martwi i zastanawiam się nad zrobieniem bety chociaż na początku nie chciałam. Planowany termin porodu na 8 września, 14 stycznia idę do lekarza.
Na obecną chwilę pobolewają mnie piersi i ciągnie mnie brzuch- jak zakwasy ale bez treningu
Mamy te same daty ostatniej@ i co za tym idzie porodu! Witaj!Aguuu lubi tę wiadomość
-
Myślicie żeby się już do ginekologa zapisać czy iść pod koniec stycznia na tą prywatna i dopiero później na NFZ szukać??
Tu jest mało dobrych lekarzy a ten mój pomimo że dobry będzie na mnie zły więc muszę połykać na FB temat powtarza się jak rzeka jakiegoś gina i nawet na luty zablokować termin a tu prywatnie podlukac czy ok i czy problemów nie ma i jak może niech da jakieś leki czy coś bo do pracy muszę jeszcze dwa miesiące pochodzić niestety
Według belly mam termin na 20.09 ale według om 22.09 więc zobaczę jak już gin potwierdzi jaka datę podaVictoria 10.11.2013r
Pola 08.11.2015r
Franuś 💙
-
Mamadwojki, na pewno nie idź juz do tego ginekologa, zapisz się już na NFZ i czekaj w kolejce. Jak już wyjdzie ładny test ciążowy albo beta to policz sobie równy miesiąc od owulacji i możesz iść podejrzeć serduszko. Jak chcesz już pęcherzyk z zarodkiem to tydzień wcześniej, czyli z 3,5 tyg po owulacji. Ja byłam 3 tygodnie po owu i jeszcze zarodka nie było. No i wtedy pierwsza wizyta prywatnego, tak jak piszesz, żeby się uspokoić. A następne u nowego lekarza na NFZ. Na pewno nie chciałabym chodzić do takiego, który miałby mnie stresować niepotrzebnie i miałabym się bać wizyty.
Mamadwojki lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Cześć dziewczyny,
Jestem po pierwszym USG. Widziałam pęcherzyk- 6,2 mm ładny i w macicy oczywiście dostałam litanie, ze może to być puste jajo płodowe itp., ale to wiadomo, że lekarz tak musi. Powiedział mi, że jak na ten moment to wszystko jest dobrze. Dodatkowo dał skierowanie na badania, które mam mieć wykonane przed kolejną wizytą. Jestem spokojna i czuje, że wszystko będzie dobrze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 10:30
Inka90, speakyourmind93, pola0909, Lami, Juusti69, k878 lubią tę wiadomość
synuś
28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml -
ja z pierwszą ciążą też byłam dość wcześnie na wizycie, też byłam przeziębiona i dlatego pojechała po zwolnienie i żeby sprawdzić czy jest ok i był tylko zarodek z ciałkiem żółtkowym, teraz nie jadę tak wcześnie, chcę już widzieć serduszko, także wizytę mam za 3 tyg dopiero.
-
nick nieaktualny