Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
dzieki za wsparcie dziewczyny... troche zelzal ten bol plecow. tak jak większość z was stracilam juz jednego Aniolka w 8tc rok temu. wiedzialam ze ciaza po poronieniu (w dodatku zatrzymanym) bedzie wyzwaniem psychicznym, ale jest ciezko max... wszystko widze w ciemnych barwach,kazdy objaw jak ten bol plecow badz brzucha zaraz powoduje panike i myśli, ze znow sie nie uda.
-
Cześć dziewczyny!
Od dwóch dni odczuwam ból brzucha. Jest to taki lekki ciągły ból (jakby brzuch mi się rozciągał), zdarzają się też kłucia, nawet często je odczuwam.
Pierwszą wizytę u gina mam dopiero za 8 dni. Dziś zrobiłam test i może ze względu na świadomość ciąży odczuwam ten brzuch bardziej. -
zatroskana większość dziewczyn pisało, o takich objawach w terminie spodziewanej miesiączki, także nie martw się niepotrzebnie.
zatroskana lubi tę wiadomość
31lat
1. poronienie - 8 tc
2. poronienie - 9 tc
# zespół antyfosfolipidowy, toczeń układowy:
- ANA 1:1280 - przeciwciała przeciwmitochondrialne
- dsDNA 1:160
- antykoagulant toczniowy ++
# PCOS
Leki na:
-toczeń/zespół antyfosfolipidowy:
Encorton 25 mg, Plaquenil 200 mg, Acard 75 mg
w ew. ciąży Clexane 40 mg
-PCOS:
Duphaston 2*1
-dodatkowe:
wit. D3, Omega 3-6, magnez + B6, Femibion 0(1) -
Gratuluję pięknych wyników bety:)
Zatroskana ból brzucha czy ciagniecie klucie jajnika to normalne na początku ciąży. Myślę że jeśli będzie działo się coś niepokojącego to zauważysz to od razu a wtedy sio do lekarza.
Ja jak odczuwam większy ból to staram się odpoczywać więcejzatroskana lubi tę wiadomość
-
Witam wszystkie nowe ciężarówki Super, że już nas tak dużo
Mamadwojki - zdecydowanie zmień lekarza
Bóle podbrzusza w ciąży są normalne, jeżeli się martwicie zawsze możecie zrobić dwa razy betę i obliczyć czy przyrost jest w normie.
U mnie nadal bez objawów (dzięki boziu za brak mdłości!). A pierwszą wizytę mam już 4.01 czyli w ten piątekspeakyourmind93 lubi tę wiadomość
-
Nagietek wrote:Witam wszystkie nowe ciężarówki Super, że już nas tak dużo
Mamadwojki - zdecydowanie zmień lekarza
Bóle podbrzusza w ciąży są normalne, jeżeli się martwicie zawsze możecie zrobić dwa razy betę i obliczyć czy przyrost jest w normie.
U mnie nadal bez objawów (dzięki boziu za brak mdłości!). A pierwszą wizytę mam już 4.01 czyli w ten piątek
daj znac w piatek jak po wizycieNagietek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyzatroskana wrote:Czytałam rzeczywiście o tych bólach tu na forum przed swoim zapytaniem. Jednak żadna z dziewczyn nie pisała że czuje te bóle cały czas. Ja dziś czułam przez cały dzień. Dlatego tak się zatroskałam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 21:46
-
Nagietek wrote:Witam wszystkie nowe ciężarówki Super, że już nas tak dużo
[...] A pierwszą wizytę mam już 4.01 czyli w ten piątek
Ja też nie odwołałam wizyty i mam w piątek czwartego - postanowiłam podreptać do lekarza i podpytać o moje wyniki- beta rośnie, a progesteron maleje więc wolę się upewnić, czy nie powinnam brać supli ;]
zatroskana wrote:Czytałam rzeczywiście o tych bólach tu na forum przed swoim zapytaniem. Jednak żadna z dziewczyn nie pisała że czuje te bóle cały czas. Ja dziś czułam przez cały dzień.
PS
Mój mąż odkrył dzisiaj, że siedzę na tym forum i się prawie posikał ze śmiechu. Powiedział, że jestem nienormalna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 21:46
zatroskana, Nagietek lubią tę wiadomość
synuś
28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml -
Axie92 zwlezy czego oczekujesz od usg. Jeśli zobaczyć pęcherzyk to najlepiej 6tc, choć i w 5 czasami widać. Jeśli serce i tętno to w 7tc. Ja wybrałam drugą opcję, choć sama najpierw chciałam pierwszą. Wiele zależy od Ciebie, także jak wybierzesz 6/8tc to będzie dobrze.
axie92 lubi tę wiadomość
31lat
1. poronienie - 8 tc
2. poronienie - 9 tc
# PCOS
Leki na:
-PCOS:
Duphaston 2*1
-dodatkowe:
wit. D3, Omega 3-6, magnez + B6, Femibion 0(1) -
Karolina_Karola wrote:Axie92 zwlezy czego oczekujesz od usg. Jeśli zobaczyć pęcherzyk to najlepiej 6tc, choć i w 5 czasami widać. Jeśli serce i tętno to w 7tc. Ja wybrałam drugą opcję, choć sama najpierw chciałam pierwszą. Wiele zależy od Ciebie, także jak wybierzesz 6/8tc to będzie dobrze.
W takim razie pójdę już w 6tc. W ogóle od czego zależy, czy lekarz stwierdza ciążę? W sensie kiedy dostanę zaświadczenie do pracy? Gubię się już w tym wszystkim! Z góry dziękuję Wam za pomoc
-
Widzę, że nasza lista pięknie się rozrasta
Dzwoniłam wczoraj do mojej dr bo chciała poznać wyniki bety jak przyrasta i na koniec moja dr mówi tak.. pani Aniu szykujemy się na zwolnienie... czyli jak wszystko doprze pójdzie to od 17.01 idę na zwolnienie.
Z jednej strony się cieszę, ale z drugiej za dużo czasu na myślenie... muszę sobie znaleźć jakieś nowe zajęcie.Miłosz 30.07.2019 cc
48cm 2700 gram szczęścia 💙
-
Lami wrote:Ann. A coś się dzieje, że od razu L4? Czy ciężkie warunki pracy?Miłosz 30.07.2019 cc
48cm 2700 gram szczęścia 💙
-
Axie92 i też super. Pamiętaj że i tak będziesz musiała powtórzyć usg żeby zobaczyć czy serce bije, więc jeśli na NFZ to polecam poczekać do 7tc, żeby nie musieć potem czekać do 12. Jeśli prywatnie i nie ma dla ciebie znaczenia czy będziesz chodzi częściej to super31lat
1. poronienie - 8 tc
2. poronienie - 9 tc
# PCOS
Leki na:
-PCOS:
Duphaston 2*1
-dodatkowe:
wit. D3, Omega 3-6, magnez + B6, Femibion 0(1)