Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
k878 wrote:Marta-marcia, boli odkąd jest ciąża czy wcześniej tez? Ja tez jestem po cc i czasami ta blizna nieprzyjemnie ciągnie, ale teraz nic się nie dzieje14.03.2017 Nina
-
Witam! I ja się powoli i cichutko przyłaczam Od 4 dni testy pozytywne. Termin OM 04.12. Termin porodu 09.09.2019
Bety nie robię, wizyta 11.01
Mam córeczkę z marca 2016 Mam nadzieję, że wszystko pojdzie sprawnie i dobrze !
Pozdrawiam !speakyourmind93, Lami, zwichrowana, Nagietek lubią tę wiadomość
-
Witam wszystkie nowe mamy i gratulacje dla was widzę że dużo tu mam po stratach tak jak ja i trzymam za was mocno kciuki wierzę że tym razem wszystkie wytrwajcie do końca będę za was trzymała kciuki :*
Ja miałam bliźniaki i betę wysoka więc lami myślę że to u ciebie sa dwa bąbelki :* ja mam teraz w grudniu 3ci cykl po poronieniu i mój gin bedzie zły jeśli to ciąża bo mial mi zakładać wkładkę w styczniu właśnie 12 mam u niego wizytę w 1 dzień miesiączki ale jeśli się okaże że to ciąża zadzwonię i skłamie że chora jestem hehe a potem zmienię lekarza bo on lubi marudzić jak już wie że poroniłam dwa razy to mówi że mam sobie odpuścić a ja tak bardzo bym chciała jeszcze jedno maleństwoVictoria 10.11.2013r
Pola 08.11.2015r
27.01.2018 aniołek 5tc (*)
27.09.2018 aniołki 6tc(*)
Franuś 💙
-
Mamadwojki, ja już bym zmieniła lekarza. Co to za lekarz, który decyduje, że koniec starań. Tym bardziej, że jak rozumiem, nie jest tak, że kolejna ciąża zagraża Tobie, bo jesteś np chora.
A jeśli były dwa poronienia tzn, że musi się trochę wysilić i znaleźć przyczynę, a nie zakładać wkładkę. Więc głowa do góry! Zastanów się nad zmianą.
Speaky, ja wiem, że będzie dobrze. Jak Cię to uspokoi to idz na betę, albo umów się do innego lekarza na początek następnego tygodnia. Nie denerwuj się tylko :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 17:00
speakyourmind93, Nagietek lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
axie92 wrote:Ja koło 4 nad ranem muszę wstać i zjeść, bo jest mi niedobrze (5tc). Teraz czekam na wyniki pierwszej bety - stresuję się lekko
Czekamy na dobrą wiadomość :]synuś
28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml -
Mam wyniki
Hcg 675.5
Progesteron 17.83
31 dc 16 dpo.
Powtorka w pt
Prog troche niski ale w normie.speakyourmind93, Lami, Mamadwojki, Juusti69, Nagietek lubią tę wiadomość
-
Witam dziewczyny, dołączam i ja Nazywam się Paulina mama jednego aniołka, teraz zdarzył się cud i 24.12.2018 pojawiła się bladziutka kreseczka na teście, wczoraj już wyraźna, we wtorek mam umówioną wizytę u gina. Termin wg ostatniej @ 01.09.2019 Ogólnie bule podbrzusza, wrażliwe piersi oraz silne zmęczenie a mimo tego ogromna radość w sercu Z wpisów widzę, że nie tylko ja jestem po stracie więc trzymam za was bardzo mocno kciuki i życzę zdrówka
Lami, Mamadwojki, speakyourmind93, Nagietek lubią tę wiadomość
-
Lami wrote:Mamadwojki, ja już bym zmieniła lekarza. Co to za lekarz, który decyduje, że koniec starań. Tym bardziej, że jak rozumiem, nie jest tak, że kolejna ciąża zagraża Tobie, bo jesteś np chora.
A jeśli były dwa poronienia tzn, że musi się trochę wysilić i znaleźć przyczynę, a nie zakładać wkładkę. Więc głowa do góry! Zastanów się nad zmianą.
Speaky, ja wiem, że będzie dobrze. Jak Cię to uspokoi to idz na betę, albo umów się do innego lekarza na początek następnego tygodnia. Nie denerwuj się tylko :*Victoria 10.11.2013r
Pola 08.11.2015r
27.01.2018 aniołek 5tc (*)
27.09.2018 aniołki 6tc(*)
Franuś 💙
-
Ja mdłości zaczelam miec w 7tc w poprzedniej ciazy. Ustaly jakos po 2 tyg.zobaczymy jak bd teraz
Poki co lekkie bole podbrzusza i nabrzmiałe piersi co do skokow bety mi w kalkulatorze belly policzylo wzrost o 300% i teraz sie zastanawiam czy to w normie? -
Mamadwojki cóż nie lubię oceniać lekarzy, bo w końcu uczyli się swojego fachu, ale ten twój to jakiś słaby jest. Po pierwsze to w PL rzeczywiście badania są po 3 poronieniach, ale jak jest porządny lekarz to po 2 już powinien je zlecić. Ja jestem przykładem na to, że warto samej sobie zafundować takie badania - po 1 poronieniu namawiano mnie na szybkie starania, ze względu na to że mam wysokie miano przeciwciał ANA - 1:1280 zdecydowałam się zrobić badania na zespół antyfosfolipidowy. Wyszedł mi + antykoagulant toczniowy i od razu dostałam skierowanie na patologię ciąży. Tam wytłumaczyła mi ginekolog jak będzie wyglądać prowadzenie ciąży w moim przypadku - clexane, acard i encorton. Tak też się stało. Zmień lekarza! I zrób sama badania podstawowe ANA1 (koszt ok 45 zł) plus na zespół antyfosfolipidowy - przeciwciała kardiolipidowe IgG i IgM oraz antykoagulant toczniowy (oba ok 90 zł). Warto! Bez leczenia moje szanse na utrzymanie ciąży wynosiły ok 20%, teraz 70/80%! To ogromna różnica.
speakyourmind93 nie martw się bólami, to normalne w ciąży - zwłaszcza na początku. Jestem teraz wg OM w 6tc (wg Owu 5,5tc) i już bóle pomału odchodzą, ale w 4/5 tc to one czasami są porównywalne z bólami menstruacyjnymi. Jeśli nie plamisz to wszystko zapewne ok .
Agusia_pia tak progesteron w normie Ważne jest żeby robić go z rana na czczo, bo w ciągu dnia może spaść o nawet 50%.
speakyourmind93 lubi tę wiadomość
31lat
1. poronienie - 8 tc
2. poronienie - 9 tc
# zespół antyfosfolipidowy, toczeń układowy:
- ANA 1:1280 - przeciwciała przeciwmitochondrialne
- dsDNA 1:160
- antykoagulant toczniowy ++
# PCOS
Leki na:
-toczeń/zespół antyfosfolipidowy:
Encorton 25 mg, Plaquenil 200 mg, Acard 75 mg
w ew. ciąży Clexane 40 mg
-PCOS:
Duphaston 2*1
-dodatkowe:
wit. D3, Omega 3-6, magnez + B6, Femibion 0(1) -
nick nieaktualnyEwela1234 ja też pierwszą wizytę mam 8.01 ;]
U mnie objawy zależą od pory dnia. Rano muszę coś zjeść, bo mnie mdli, a że biorę euthyrox to 30 min chodzę z gulą w gardle W ciągu dnia straszna senność i na nic siły nie mam. Wieczorem (nawet jak nie mam drzemki) to zasnąć nie mogę, podbrzusze okropnie mnie ciągnie i znów mdłości tym razem nawet z pełnym brzuchem.
Mówiłam znajomej, że brzuch mnie dwa razy bardziej boli niż w pierwszej ciąży, to się śmiała, że może 2 lokatorów mam. Podobn po łyżeczkowaniu częściej się to zdarza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 19:16
pola0909 lubi tę wiadomość
-
Ja bym mogła mieć trochę mdłości, chętnie zostanę na kilka dni w domu i poleżę. Spać mi się chce bardzo. W pracy mogę do toalety co 2-3 h wyjść, wiec już jest problem z sikaniem, a jak zacznie mnie ciągnąć, to nawet się tam nie męczę. Z wiadrem przy biurku siedzieć nie będę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 19:20
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero