Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama_Zuzia wrote:
Jejku cudownaa jak sobie pomyślę, że sama mam takiego malucha w brzuszku to aż się ciepło na sercu robi- a tu jeszcze tydzień do genetycznych
coraz bardziej nie mogę się doczekać !
synuś
28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml -
Witaj Mama Stasia! Fajnie by było rzeczywiście z ta wyprawka jakbyście celowali specjalnie pewnie by tak idealnie Sie nie trafiło jak się trafiło haha
ja osobiście robiłam pappa i wolna podjednostkę beta hcg ale nie każda z nas się tutaj na to decyduje.
Dzieli dziewczyny za miłe słowa odnośnie zdjęć :* zwichrowana teraz ja będę oglądać Wasze kruszynki, niesamowite są teraz sprzęty ze można tak podglądać dzieciaczki -
Też byłam w Lidlu Ale spodnie zostały same 44 I 46. Rogali też nie było. Było za to spor9 ubranek Ale nie patrzyłam nawet na nie. Dla mnie jeszcze za wcześnie na takie zakupy. Może po prenatalnych się odważę coś myśleć e tym temacie
Gratuluję udanych wizyt. Same śliczności
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
Teraz w sklepach pełno wszystkiego,sklepy są całodobowe niektóre. Wszystko od ręki można dostać. Także ja czekam do końca.moze mam staroświeckie podejście ale tak zrobiłam z pierwszym dzieckiem tak i zrobię z drugim. Najważniejsze jest żeby wszystko z dzidzia było dobrze.
-
Hej Mamo Stasia. Ja robię testy papa i trochę się stresuje czekaniem na wynik. Boje się , że ze względu na wiek wyjdzie mi duże ryzyko. Chociaż obraz z usg nic złego nie pokazuje .
A co do wyprawki to ja spokojnie jeszcze czekam. Przynajmniej do 20 tygodnia
-
elvira wrote:Komunikacja A mogłabyś mi napisać jak wyglądały Twoje cukry przed diagnozą i czy masz włączoną insulinę?
Ale po obciążeniu było 180 a po 2 h 160.
Dostałam Glucophage 1000.
Potem już gin kazał go odstawić.
Zrobiłam ponownie obciążenie glukozą i wyszło 90/163/160
Byłam wczoraj u diabetologa.Dostałam glukometr, ścisłą dietę i muszę mierzyć cukier 7 razy dziennie.
Za 3 tygodnie kontrola i wtedy lekarz zadecyduje czy będzie trzeba insulinę czy sama dieta wystarczy -
Jakie masz normy podane przez lekarza? Ja dzisiaj pierwszy raz wzięłam glukometr po 1h od śniadania i miałam cukier 150 ale ale ... Nie pomyślałam A wcześniej zjadłam pół gumy mamby i dosłownie 4 tik taki . Nie wiem czy przez to byłyby tak wysoki . Mierzylam jeszcze po kolejnej godzinie i był 85
04.08.2017 Marcel 💙
09.2019 córeczka ❤ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyElvira na spokojnie. Pierwszy tydzień jest totalna tragedia i wszystkiego się człowiek uczy, nawet po chlebie żytnim człowiek może mieć mega cukier, bo się okazuje, że jest podbarwiony karmelem np
Z tego co kojarzę to pod koniec ciąży z najmłodszą, czyli styczeń 2017, zmieniły się normy i 1h po posiłku jest do 140 dobry cukier w cukrzycy. Nie wszyscy diabo o tym mówią (mój twierdzi, że stara norma jest lepsza np).
Co dokładnie miałaś na śniadanie, prócz mamby i tic taców?
-
Mała kromkę chleba wiejskiego + masło + plasterek szynki + plasterek sera + 2 łyżki sałaty jarzynowej. A tam są warzywa gotowane ... a mambe i tik taki zjadłam 10 min przed mierzeniem cukru
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 20:59
04.08.2017 Marcel 💙
09.2019 córeczka ❤ -
nick nieaktualnyElvira sałatka jarzynowa jest narazie be, póki z cukrami nie dojdziesz do ładu
Jarzyny i warzywa jedz głównie na surowo
Chleb wiejski przeczytaj skład, może być syf. Jak możesz podjedz do piekarni i zapytaj czy mają chleb dla diabetyków, może się okazać, że po 3 kanapkach z szynką i ogórkiem będzie cukier 105
Plus musisz obczaić sprawę majonezu - mi ketchup podnosi strasznie cukier, majonez o dziwo (a to przecież prawie sam tłuszcz) nie
Mamba mogła podnieść, ale tak szybko przed nie powinna o dużo.
A do picia co było?
A najlepsza rada na przyszłość - grejfrut i kapusta kiszona
Jak chcesz pogrzeszyć to potem grejfrut albo kapusta, one obniżają ślicznie cukierWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 21:08
-
nick nieaktualnyElvira herbata nieowocowa i bez cukru. Ew kup sobie cukier brązowy do wypieków i stevie do słodzenia herbatki, kawki itd
Będzie dobrze, to najgorszy tydzień, dwa. Potem złapiesz o co chodzi i bez glukometru będziesz wiedzieć czy cukier jest ok czy nie
elvira lubi tę wiadomość