Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Wy już o wyprawce? O matko, przeraża mnie to. Ciuszki są u znajomych. Łóżeczko weźmiemy chyba od nich bo ich maluch jednak spi z nimi. Chyba ze na niecałe dwa latka małą przedłożymy do dużego łóżka z jakąś barierką. Jakieś smoczki jakby co. Fotelik i wózek podwójny musimy kupić - tylko najpierw sprawdzić jakim się da zaparkować w klatce
Z tamtej ciazy bardzo miło wspominam kompletowanie wyprawki teraz jakos mi się odechciewa na samą myśl. Może po usg mi się zmieni...Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Ja też nie mam nic.... nowego
Po córce mam sporo, miała wiele uniwersalnych ubranek, bo do porodu nie wiedziałam co będzie
Komunikacja ja też mysle o takiej kołysce na pierwsze miesiace, by mieć blisko przy łózku w sypialni, bo karmienie co chwile na przemian z przewijaniem... córka starsza musi miec spokoj w pokoju a my nie mamy dużej sypialni by wciskać tu duże łóżeczko. Spać z dzieckiem nie planuje... ale wyjdzie w praniu. Starsza trzy miesiace nam nie darwała, ale od po 3 msc spała już u siebie.
K878 nie przejmuj sie, przyjdzie pewnie ochota. Ja sobie powiedziałam, że kupować zaczne najwcześniej po połówkowym
-
Hey gratulacje z udanych wizyt:*
Co do zakupów ja zaczynam znów od zera brak ubranek wózka łóżeczka totalne zerorozglądam się na internecie za spodniami i bluzami dla małego dżentelmena hehe bo mam nadzieję że to będzie syn :*
Nie mogę się doczekać aż się dowiem jaka płeć i wtedy też ruszę na szal zakupowy
Ja to cierpię na bezsenność pęcherz wiecznie pełny spać się nie da zasypiam o 20 wstaje o 4 i siedzę do 20 bo dziś zero drzemkimdłości mam takie że aż mam metalowy posmak w buzi trzeci dzień i nawet cola już nie działa
na wadze Dalej minus i pewnie długo tak zostanie jem ale zaraz jest gorzej po 18 nie mogę nic już zjeść i mam problem z zaśnięciem bo głód jest a jak idę do kuchni mnie odpycha od wszystkiego
oby do 12 tc
Jutro zaczynam 11 tydzień od om i jutro też przyjdzie do mnie detektor tętna płodu długo się zastanawiałam aż kupiłam w poprzedniej ciąży to był afrodyzjak dla moich uszu :*Mama_Zuzia, pola0909, Agucha90s lubią tę wiadomość
Victoria 10.11.2013r
Pola 08.11.2015r
27.01.2018 aniołek 5tc (*)
27.09.2018 aniołki 6tc(*)
Franuś 💙
-
Hejo, ja po rozmowie z szefem podszedł po ludzku co się cieszę pytanie co z umową nadal nie wiem, ogólnie tyle stresu, potem dentysta zęba robiłam znieczulenie potem scaling i piaskowanie jestem totalnie wykończona jeszcze przeziębiona ledwo żyje, ja też wizytę mam za miesiąc 21.03, a tsh póki co ładne 1.6 biorę 75
elvira, Agucha90s, zwichrowana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
AmyLee44 wrote:Hejo, ja po rozmowie z szefem podszedł po ludzku co się cieszę pytanie co z umową nadal nie wiem, ogólnie tyle stresu, potem dentysta zęba robiłam znieczulenie potem scaling i piaskowanie jestem totalnie wykończona jeszcze przeziębiona ledwo żyje, ja też wizytę mam za miesiąc 21.03, a tsh póki co ładne 1.6 biorę 75
AmyLee44 lubi tę wiadomość
-
Ja mam umowę przedłożona do porodu potem ten ZUS mi macierzyńskie i rodzicielski wypłaci a pracę i tak chciałam zmienić tam już nie wrócę nie mój klimatVictoria 10.11.2013r
Pola 08.11.2015r
27.01.2018 aniołek 5tc (*)
27.09.2018 aniołki 6tc(*)
Franuś 💙
-
Matkoooo dziewczyny, nie nadrobię Was dzisiaj
Jeżeli dzisiaj były wizyty to z całego serca gratuluje dobrych wieści, bo tylko takie na tym forum mają być
Ja dziś przed pracą zaszalałam z mężem i... kupiliśmy kilka ubranek dla chłopca
Mama ZuziaTwój maluszek ma już prawie 9 cm???
Ale cudo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 18:01
Mama_Zuzia lubi tę wiadomość
4.03. 6,67 cm szczęścia, 175u/min
BhCG:
31.12.2018 | 12 dpo 179,50
02.01.2019 | 14 dpo 693,20
04.01.2019 | 16 dpo 2028,00
08.01.2019 | 20 dpo 11931,00 -
m0nika wrote:Matkoooo dziewczyny, nie nadrobię Was dzisiaj
Jeżeli dzisiaj były wizyty to z całego serca gratuluje dobrych wieści, bo tylko takie na tym forum mają być
Ja dziś przed pracą zaszalałam z mężem i... kupiliśmy kilka ubranek dla chłopca
Mama ZuziaTwój maluszek ma już prawie 9 cm???
Ale cudo
Nie kochana, crl 6,3cm, to program chyba wylicza prawdopodobna całkowita długość czegoś innegom0nika lubi tę wiadomość
-
Mama_Zuzia wrote:Nie kochana, crl 6,3cm, to program chyba wylicza prawdopodobna całkowita długość czegoś innego
Może to całkowita długość z nóżkami
W każdym razie śliczna dziewczynka
4.03. 6,67 cm szczęścia, 175u/min
BhCG:
31.12.2018 | 12 dpo 179,50
02.01.2019 | 14 dpo 693,20
04.01.2019 | 16 dpo 2028,00
08.01.2019 | 20 dpo 11931,00 -
nick nieaktualnyKarola to kupuj! Tescowe ciuszki dla bobasów mają super jakoś i fajną cenę
A ja jeszcze 3.5tygodnia do wizyty... Już mnie nosi!
Ja właśnie patrzyłam na bujaczki na olxJejciu, ale fajnie, dopiero jak na to patrzę to do mnie dociera, że będzie bobo
Ja butelek i skoczków nie kupujęKorzystałam tylko przy najstarszej, a przy kolejnych sam cyc, a smoków maluchy nie chciały.
-
Kark u mnie tak samo, nawet mojego mleka z butelki nie chciała
więc nie kupuje. Smoczka też nie lubię, i córka też nie chciała wcale, nawet jak na miałam chwilę słabości
za to najbardziej sprawdzalo się mocne motanie, które przez pierwsze 3 miesiące bardzo lubila.
Ja do wizyty już tak nie czekam, bo i tak nic na niej nie zobaczę, dopiero na połówkowe czekam... Tyle czasu -
Witam Was serdecznie! I bardzo chciałabym dołączyć do grona. Kilka słów o sobie: jestem mamą 3,5letniego Stasia (z końca sierpnia), teraz termin mam na 19.09. i szczerze mówiąc marzy mi się drugi chłopak, cała wyprawkę miałabym zgraną co do miesiaca, hehe.
Ogólnie wg om zaczęłam 11t, samopoczucie takie, że od dokładnie 3tyg jestem na L4. Jest dramat, choć jak to mój lekarz twierdzi 'to dobrze'. Marne pocieszenie, ale starał się
Najbliższa wizyta dopiero 15.03, będą to prenatalne. Tydzień wcześniej zalecenie testu pappa. Robicie??Lami, Arashe, speakyourmind93, kark lubią tę wiadomość
-
Cześć Mamo Stasia
Witaj u nas i rozgość się
Niektóre z nas robią od razu pappa, inne nie. Ja nie mam wskazań typu wiek i obciążenie, więc nie robię, chyba, że USG będzie wątpliwe i lekarz zasugeruje.Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Mama_Zuzia wrote:
-
Mama_Staszka wrote:Witam Was serdecznie! I bardzo chciałabym dołączyć do grona. Kilka słów o sobie: jestem mamą 3,5letniego Stasia (z końca sierpnia), teraz termin mam na 19.09. i szczerze mówiąc marzy mi się drugi chłopak, cała wyprawkę miałabym zgraną co do miesiaca, hehe.
Ogólnie wg om zaczęłam 11t, samopoczucie takie, że od dokładnie 3tyg jestem na L4. Jest dramat, choć jak to mój lekarz twierdzi 'to dobrze'. Marne pocieszenie, ale starał się
Najbliższa wizyta dopiero 15.03, będą to prenatalne. Tydzień wcześniej zalecenie testu pappa. Robicie??ja tak właśnie mam 11 marca krew do pappa 18 marzec usg