Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny jak miło was czytać
buzia się sama cieszy
mi to do porodu wydaje się cała wieczność
. W tej ciąży niestety zakupy mnie omina bo mam wszystko z syna . Chyba że będzie córka to troszkę różowych ubrań
04.08.2017 Marcel 💙
09.2019 córeczka ❤ -
VianEthel2 wrote:Dzień dobry
rany dziewczyny, ale macie wszystko poogarniane, ładnie jestem w tyle. Mój dorobek to 1x body, 1x śpiochy, 2x kombinezon na jesień i zimę i kocyk.. czekam jak się u brata rozwinie sytuacja, bo się starają. Być może dostanę od nich wózek, łóżeczko. Ciuszki pewnie jakieś też, wrócą do mnie, bo im kupowałam dla młodego
Ja nie mam nicani jednej bobasowej rzeczy! Chyba pora to zmienić
hihi ^^
Gratuluje Wszystkim dobrych wizyt.
Zaglądam tu do Was prawie codziennie, ale tyyyyle piszecie, że jest mi ciężko nadrobić.
Czekam tez na informacje jak poszła rozmowa z szefem :] ja zamierzam powiedzieć za tydzień/ dwaLami lubi tę wiadomość
synuś
28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml -
O matko wy już o wózkach i lozeczkach a ja jeszcze mojego Maleństwa na usg nie widziałam. W pierwszej ciąży tyle przeszłam że do samego końca nic nie miałam. Najważniejsze było dla mnie żeby szczęśliwie urodzić. Potem mój mąż i siostra wszystko ogarneli raz dwa.
-
Ja póki co kupuję wszystko neutralne,ani różowe a u niebieskie..raczej białe, beżowe,fioletowe,szare.
Mi też się ciągnie ta ciąża,tak bardzo bym chciała żeby to był już dwudziesty któryś tydzień lub trzydziesty...
Zastanawiam się nad tym aby mówić lekarzom,że nie chcę znać płci...
Któraś też tak będzie robić? No chyba, że sama zobaczę na USG jajka i sisiaka,poznam odrazu,w poprzednich ciążach też poznałam więc sama zauważę.
Z drugiej strony chciałabym aby to była niespodzianka do samego porodu. -
Ja też będę chciała wiedzieć. Ciekawe kiedy się uda podglądnąć.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Ja o zakupach nie mysle. Wszystsko mam po synku. Kolyska stoi na strychu wozek ubranka. Jak bedzie dziewczynka to mam ubranek sporo po corce szwagierki wiec chyba nic nie kupie
ale znajac zycie jak bede w pepco albo w smyku cos kupie
-
Chodzi o to, że krew mam zrobić między 11-12 marca i wynik bezpośrednio idzie do mojego lekarza. Wizytę mam mieć 20 marca, ale to będzie za późno wydaje mi się, że mój ginekolog się pomylił bo wg om to będzie 14t0d wg usg 13t5d. Chce się szybciej umówić na wizytę tylko nie mam pojęcia kiedy wynik będzie u niego. Koleżanka mówiła, że na następny dzień ale czy to prawda, że tak szybko
-
aannkka wrote:Chodzi o to, że krew mam zrobić między 11-12 marca i wynik bezpośrednio idzie do mojego lekarza. Wizytę mam mieć 20 marca, ale to będzie za późno wydaje mi się, że mój ginekolog się pomylił bo wg om to będzie 14t0d wg usg 13t5d. Chce się szybciej umówić na wizytę tylko nie mam pojęcia kiedy wynik będzie u niego. Koleżanka mówiła, że na następny dzień ale czy to prawda, że tak szybko
Na następny dzień raczej nie, ale u nas jest tak ze nawet jak nie masz wyniku pappa na usg to donosisz jeden czy dwa czy nawet trzy dni później do lekarza i on to dodatkowo wpisuje w ten kalkulator i wylicza nowe ryzyko. Ja bym na Twoim miejscu poszła 11 rano na test pappa i wtedy na pewno będzie już, ale wizytę bym umówiła dla bezpieczeństwa wymiarów 18 marca jak jest taka szansa -
Mama_Zuzia wrote:Na następny dzień raczej nie, ale u nas jest tak ze nawet jak nie masz wyniku pappa na usg to donosisz jeden czy dwa czy nawet trzy dni później do lekarza i on to dodatkowo wpisuje w ten kalkulator i wylicza nowe ryzyko. Ja bym na Twoim miejscu poszła 11 rano na test pappa i wtedy na pewno będzie już, ale wizytę bym umówiła dla bezpieczeństwa wymiarów 18 marca jak jest taka szansa
Dzięki bardzo kochana ;* -
Mama_Zuzia wrote:No i super, mniejsze ryzyko jednak ze wymiary będą za duże do prenatalnego
Jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc -
Oleczka94 wrote:Kochane moge was prosic o interpretacje wynikow? Jestem obecnie w 9t1d ciazy.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e688c8d3871f.png
Progesteron jest ok, chociaż niby na tym etapie mógłby być większy. Ale jeśli nie masz żadnych plamień, to jest ok. Ja mierzyłam w 4tc i był 22, później już nie sprawdzałam.
A zresztą widzę że jesteś na duphastonie, a on podbija proga, tylko nie wychodzi w badaniu, więc nie ma co o tym myśleć, bo na pewno jest okSzczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero