Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama_Zuzia wrote:Lami to w momencie jak ktoś nie miał pracy jak zaszedł w ciąże albo miał niższe zarobki niż ten tysiąc złotych to wtedy wyrównują, ale w momencie jak umowa przestanie obowiązywać w dniu porodu to wtedy ZUS przejmuje taka osobę z ta sama średnia jaka miała wyliczona w firmieSyn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
Mama_Zuzia wrote:Lami to w momencie jak ktoś nie miał pracy jak zaszedł w ciąże albo miał niższe zarobki niż ten tysiąc złotych to wtedy wyrównują, ale w momencie jak umowa przestanie obowiązywać w dniu porodu to wtedy ZUS przejmuje taka osobę z ta sama średnia jaka miała wyliczona w firmie
Mama_Zuzia lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Kto nazwał w ciąży mdłości "poranne"?
Ja mam wieczorne mdłości non stop.
Rano wszystko ok,zdarzy się,że mam w ciągu dnia tzw.cofki,ale jak przychodzi wieczór to mam tragedię.
Miska leży przy łóżku w razie "W" bo nie umiem zapanować nad tym,tam gdzie stoję tam leci..
Dziękuję dziewczyny za wsparcie.
Trochę się notam co mogę zjadać ale może przynajmniej nie przytyję za dużo w tej ciąży.. dobrze by było,i tak mam już z 15 kg za dużo.
Pytanie z innej beczki- was też żołądek boki po zjedzeniu tabletki z witaminami? Bo mnie bardzo, codziennie.Biore z Olimpu. -
nick nieaktualny
-
Gratuluję wizyt
Super macie maluchy
Ja wczoraj w dzień cieszyłam się że to pierwszy bez rzyganka no i się przeliczylam, cały wieczór umieralam...
Czy Wy też tak często chodźcie w nocy do toalety? Ledwo zasne a już muszę wstawać po 3-4razy...
Któraś z dziewczyn pisała o bólu żołądka po witaminami, mnie co prawda nie boli ale mam wrażenie że mdli mnie jeszcze bardziej po nich... Dlatego staram się brać na noc.
A brzuch jakoś wczoraj bolał mnie mocniej i jakby szyjka też... W pon wizyta więc staram się do niej dotrwacWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 07:09
-
Lubieswieczki wrote:Gratuluję wizyt
Super macie maluchy
Ja wczoraj w dzień cieszyłam się że to pierwszy bez rzyganka no i się przeliczylam, cały wieczór umieralam...
Czy Wy też tak często chodźcie w nocy do toalety? Ledwo zasne a już muszę wstawać po 3-4razy...
Któraś z dziewczyn pisała o bólu żołądka po witaminami, mnie co prawda nie boli ale mam wrażenie że mdli mnie jeszcze bardziej po nich... Dlatego staram się brać na noc.
A brzuch jakoś wczoraj bolał mnie mocniej i jakby szyjka też... W pon wizyta więc staram się do niej dotrwac
No i cukier na czczo 108 i po czym?
A powinien być do 90.
Biorę na noc witaminy, jakoś najlepiej mi brać o tej porze bo potem pamiętam czy brałam,a wcześniej nie pamiętałam czy łykałam te witaminy czy nie....no i tak myślę czy to one mi nie podnoszą cukru... duża kapsułka.. może ma jakieś cukry.hmmm
Jutro mam wizytę u Endokrynolog, zobaczymy co mi powie o tym moim wysokim TSH -
Lubieswieczki wrote:Gratuluję wizyt
Super macie maluchy
A brzuch jakoś wczoraj bolał mnie mocniej i jakby szyjka też... W pon wizyta więc staram się do niej dotrwac -
Komunikacja24 wrote:Ja wstaję ale właśnie za im zasnę,to 3-4 razy muszę iść siusiu,ale potem w nocy zdarza się że wcale,ale też zdarza się że kilka razy, pewnie zależy od tego ile wypiję.
No i cukier na czczo 108 i po czym?
A powinien być do 90.
Biorę na noc witaminy, jakoś najlepiej mi brać o tej porze bo potem pamiętam czy brałam,a wcześniej nie pamiętałam czy łykałam te witaminy czy nie....no i tak myślę czy to one mi nie podnoszą cukru... duża kapsułka.. może ma jakieś cukry.hmmm
Jutro mam wizytę u Endokrynolog, zobaczymy co mi powie o tym moim wysokim TSH
Tez tak mam z tym sikaniemdoszło do tego ze nie mogę zanieść moczu do badania bo ja wstaje pare razy w nocy i już nie wiem który brać
Daj chwile organizmowi na przyzwyczajenie się do diety, na noc staraj się jeść białko w postaci jakiejś wędliny, kurczaka albo nabiału bo to trzyma poziom cukru przez noc i zapobiega wyrzutom cukru na czczo.Komunikacja24 lubi tę wiadomość
-
Komunikacja24 wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/528ea2c5d33c.png
Nie wiem czy dobrze zrobiłam i wstawi mi zdjęcie.
Taki wózek mi mama zamówiła.
Marzyłam o takim,nie nowoczesnym tylko właśnie Retro.
Fura jak się patrzy -
Komunikacja24 wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/528ea2c5d33c.png
Nie wiem czy dobrze zrobiłam i wstawi mi zdjęcie.
Taki wózek mi mama zamówiła.
Marzyłam o takim,nie nowoczesnym tylko właśnie Retro.
Super są te wózkiMi też bardzo się podobają
Ale one takie bardziej do wyjścia na miasto
Ja będę szukała jakiegoś zwykłego. żeby nie było mi szkoda śmigać po lesie cz y na dzialeczke:) No i wciskać do auta bo dużo jeździmy -
Mama_Zuzia wrote:Tez tak mam z tym sikaniem
doszło do tego ze nie mogę zanieść moczu do badania bo ja wstaje pare razy w nocy i już nie wiem który brać
-
Agucha90s wrote:Ja jak nigdy nie wstawałam w nocy siusiu tak teraz 2-3razy w ciągu nocy... Co się ułożę do spania to zaraz budzi mnie toaleta
i tak z 5 razy w ciągu nocy a rano jak budzik dzwoni do pracy to oczy nie mogą mi się otworzyć i dopiero bym spała.
Próbowałam mniej pić wieczorem ale nie da się czuję duże pragnienie i piję więcej niż przed ciążą, widocznie organizm potrzebuje.
Jeszcze z trochę i będę chyba też myślała o jakimś zwolnieniu lekarskim, chciałam początkowo tylko na 3 trym ale nie wiem czy jednak wcześniej nie poproszę. W końcu moje samopoczucie i maluszka jest najważniejsze
Miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 07:45
Agucha90s lubi tę wiadomość
-
Lubieswieczki wrote:Ja miałam to samo! Starałam się przytrzymać trochę w nocy i wtedy jakoś rano się udało.. Ale nie wiem czy tak dobrze..
Ja nie dość ze zawsze ten mocz jakoś zle pobiorę to teraz jeszcze takie problemy natury technicznej doszły
Kto dzisiaj ze mną wizytuje? Ja dzisiaj idę do swojego lekarza ze wszystkimi wynikami badań + mam nadzieje ze mi włączy na usg opcje 3D/4D maleństwa. -
pola0909 wrote:Hej dziewczyny, ja mam koszmarne noce nie dość, że ciężko się ułożyć do spania, to jak już zaczynam zasypiać to czuję parcie na pęcherz, idę do toalety, kładę się i zasypiam, po jakimś czasie chcę przekręcić się na drugi bok i znowu czuję siusiu
i tak z 5 razy w ciągu nocy a rano jak budzik dzwoni do pracy to oczy nie mogą mi się otworzyć i dopiero bym spała.
Próbowałam mniej pić wieczorem ale nie da się czuję duże pragnienie i piję więcej niż przed ciążą, widocznie organizm potrzebuje.
Jeszcze z trochę i będę chyba też myślała o jakimś zwolnieniu lekarskim, chciałam początkowo tylko na 3 trym ale nie wiem czy jednak wcześniej nie poproszę. W końcu moje samopoczucie i maluszka jest najważniejsze
Miłego dnia
To ja zasypiam jak dziecko o godz 20, budzę się tylko na siku i dalej spac, narzeczony kładzie spać syna i jeszcze z nim siedzi i się bawi ale później przez to się budzę tak jak dzisiaj koło 5 i mi się nudzi.. wcale się nie dziwie ze ledwo na oczy patrzysz jak masz takie beznadziejne te nocki