X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Lami to w momencie jak ktoś nie miał pracy jak zaszedł w ciąże albo miał niższe zarobki niż ten tysiąc złotych to wtedy wyrównują, ale w momencie jak umowa przestanie obowiązywać w dniu porodu to wtedy ZUS przejmuje taka osobę z ta sama średnia jaka miała wyliczona w firmie
    Dokladnie

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Lami to w momencie jak ktoś nie miał pracy jak zaszedł w ciąże albo miał niższe zarobki niż ten tysiąc złotych to wtedy wyrównują, ale w momencie jak umowa przestanie obowiązywać w dniu porodu to wtedy ZUS przejmuje taka osobę z ta sama średnia jaka miała wyliczona w firmie
    Tak, doczytałam i wkleiłem link do stanu faktycznego, ale zdążyłaś mnie zacytować :D

Mama_Zuzia lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:
    Tak, doczytałam i wkleiłem link do stanu faktycznego, ale zdążyłaś mnie zacytować :D

Wybacz, opóźniony zapłon haha

Lami lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to jest jednorazowa wypłata, te 1000zł z ZUS?

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • Komunikacja24 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2019, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto nazwał w ciąży mdłości "poranne"?
    Ja mam wieczorne mdłości non stop.
    Rano wszystko ok,zdarzy się,że mam w ciągu dnia tzw.cofki,ale jak przychodzi wieczór to mam tragedię.
    Miska leży przy łóżku w razie "W" bo nie umiem zapanować nad tym,tam gdzie stoję tam leci..

Dziękuję dziewczyny za wsparcie.
    Trochę się notam co mogę zjadać ale może przynajmniej nie przytyję za dużo w tej ciąży.. dobrze by było,i tak mam już z 15 kg za dużo.

Pytanie z innej beczki- was też żołądek boki po zjedzeniu tabletki z witaminami? Bo mnie bardzo, codziennie.Biore z Olimpu.

Mikołaj-2010
    Marcel-2014
    w57v3e3kt83osyox.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komunikacja- też się zastanawiam co za idiota powiedział że mdłości poranne:p ja mam od rana do wieczora:p haha

A zoladek boli mnie chwilami bardzo ale mam wrażenie że przez zaparcie:( mam straszny z tym problem:(

201512131765.png

201909081765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Animka mi pomagały na zaparcia kiwi :)

Mnie wczoraj w kąpieli strasznie brzuch bolał. Jak się zaśmiałam, a potem kaszlałam. Cienki pasek na dole, jakby blizna po cc :( Na następnej wizycie muszę gin poprosić żeby na nią spojrzała.

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark- to spytaj koniecznie, rzeczywiście tez by mnie to zaniepokoiło, a może to nic takiego

Ja się niedawno przebudziłabym i mnie naszły lekkie mdłości właśnie :/

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wizyt :) Super macie maluchy :)
    Ja wczoraj w dzień cieszyłam się że to pierwszy bez rzyganka no i się przeliczylam, cały wieczór umieralam... :/
    Czy Wy też tak często chodźcie w nocy do toalety? Ledwo zasne a już muszę wstawać po 3-4razy...
    Któraś z dziewczyn pisała o bólu żołądka po witaminami, mnie co prawda nie boli ale mam wrażenie że mdli mnie jeszcze bardziej po nich... Dlatego staram się brać na noc.
    A brzuch jakoś wczoraj bolał mnie mocniej i jakby szyjka też... W pon wizyta więc staram się do niej dotrwac ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 07:09

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png

Wysłany: 21 lutego 2019, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    Ja wczoraj w dzień cieszyłam się że to pierwszy bez rzyganka no i się przeliczylam, cały wieczór umieralam... :/
    Czy Wy też tak często chodźcie w nocy do toalety? Ledwo zasne a już muszę wstawać po 3-4razy...
    Któraś z dziewczyn pisała o bólu żołądka po witaminami, mnie co prawda nie boli ale mam wrażenie że mdli mnie jeszcze bardziej po nich... Dlatego staram się brać na noc.
    A brzuch jakoś wczoraj bolał mnie mocniej i jakby szyjka też... W pon wizyta więc staram się do niej dotrwac ;)
    Ja wstaję ale właśnie za im zasnę,to 3-4 razy muszę iść siusiu,ale potem w nocy zdarza się że wcale,ale też zdarza się że kilka razy, pewnie zależy od tego ile wypiję.

No i cukier na czczo 108 i po czym?
    A powinien być do 90.
    Biorę na noc witaminy, jakoś najlepiej mi brać o tej porze bo potem pamiętam czy brałam,a wcześniej nie pamiętałam czy łykałam te witaminy czy nie....no i tak myślę czy to one mi nie podnoszą cukru... duża kapsułka.. może ma jakieś cukry.hmmm

Jutro mam wizytę u Endokrynolog, zobaczymy co mi powie o tym moim wysokim TSH

Mikołaj-2010
    Marcel-2014
    w57v3e3kt83osyox.png

Wysłany: 21 lutego 2019, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/528ea2c5d33c.png
    Nie wiem czy dobrze zrobiłam i wstawi mi zdjęcie.
    Taki wózek mi mama zamówiła.
    Marzyłam o takim,nie nowoczesnym tylko właśnie Retro.

kark lubi tę wiadomość

Mikołaj-2010
    Marcel-2014
    w57v3e3kt83osyox.png
  • Agucha90s Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    Ja jak nigdy nie wstawalam w nocy siusiu tak teraz 2-3razy w ciągu nocy... Co się uloze do spania to zaraz budzi mnie toaleta

8599skjo9dvue7er.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komunikacja24 wrote:
    Ja wstaję ale właśnie za im zasnę,to 3-4 razy muszę iść siusiu,ale potem w nocy zdarza się że wcale,ale też zdarza się że kilka razy, pewnie zależy od tego ile wypiję.

No i cukier na czczo 108 i po czym?
    A powinien być do 90.
    Biorę na noc witaminy, jakoś najlepiej mi brać o tej porze bo potem pamiętam czy brałam,a wcześniej nie pamiętałam czy łykałam te witaminy czy nie....no i tak myślę czy to one mi nie podnoszą cukru... duża kapsułka.. może ma jakieś cukry.hmmm

Jutro mam wizytę u Endokrynolog, zobaczymy co mi powie o tym moim wysokim TSH

Tez tak mam z tym sikaniem :/ doszło do tego ze nie mogę zanieść moczu do badania bo ja wstaje pare razy w nocy i już nie wiem który brać :/

Daj chwile organizmowi na przyzwyczajenie się do diety, na noc staraj się jeść białko w postaci jakiejś wędliny, kurczaka albo nabiału bo to trzyma poziom cukru przez noc i zapobiega wyrzutom cukru na czczo.

Komunikacja24 lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komunikacja24 wrote:

Fura jak się patrzy :)

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————

Wysłany: 21 lutego 2019, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komunikacja24 wrote:
    Dobrze, dobrze. Widać :)
    Super są te wózki :) Mi też bardzo się podobają :) Ale one takie bardziej do wyjścia na miasto :)
    Ja będę szukała jakiegoś zwykłego. żeby nie było mi szkoda śmigać po lesie cz y na dzialeczke:) No i wciskać do auta bo dużo jeździmy :)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png

Wysłany: 21 lutego 2019, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Tez tak mam z tym sikaniem :/ doszło do tego ze nie mogę zanieść moczu do badania bo ja wstaje pare razy w nocy i już nie wiem który brać :/
    Ja miałam to samo! Starałam się przytrzymać trochę w nocy i wtedy jakoś rano się udało.. Ale nie wiem czy tak dobrze..

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agucha90s wrote:
    Ja jak nigdy nie wstawałam w nocy siusiu tak teraz 2-3razy w ciągu nocy... Co się ułożę do spania to zaraz budzi mnie toaleta
    Hej dziewczyny, ja mam koszmarne noce nie dość, że ciężko się ułożyć do spania, to jak już zaczynam zasypiać to czuję parcie na pęcherz, idę do toalety, kładę się i zasypiam, po jakimś czasie chcę przekręcić się na drugi bok i znowu czuję siusiu ;) i tak z 5 razy w ciągu nocy a rano jak budzik dzwoni do pracy to oczy nie mogą mi się otworzyć i dopiero bym spała.
    Próbowałam mniej pić wieczorem ale nie da się czuję duże pragnienie i piję więcej niż przed ciążą, widocznie organizm potrzebuje.
    Jeszcze z trochę i będę chyba też myślała o jakimś zwolnieniu lekarskim, chciałam początkowo tylko na 3 trym ale nie wiem czy jednak wcześniej nie poproszę. W końcu moje samopoczucie i maluszka jest najważniejsze :)

Miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 07:45

Agucha90s lubi tę wiadomość

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    Ja miałam to samo! Starałam się przytrzymać trochę w nocy i wtedy jakoś rano się udało.. Ale nie wiem czy tak dobrze..

Ja nie dość ze zawsze ten mocz jakoś zle pobiorę to teraz jeszcze takie problemy natury technicznej doszły :/

Kto dzisiaj ze mną wizytuje? Ja dzisiaj idę do swojego lekarza ze wszystkimi wynikami badań + mam nadzieje ze mi włączy na usg opcje 3D/4D maleństwa.

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Zuzia to powodzenia i czekamy na nowe zdjęcia :)

Kciuki za wizytujące dzisiaj !!!

Mama_Zuzia lubi tę wiadomość

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola0909 wrote:
    Hej dziewczyny, ja mam koszmarne noce nie dość, że ciężko się ułożyć do spania, to jak już zaczynam zasypiać to czuję parcie na pęcherz, idę do toalety, kładę się i zasypiam, po jakimś czasie chcę przekręcić się na drugi bok i znowu czuję siusiu ;) i tak z 5 razy w ciągu nocy a rano jak budzik dzwoni do pracy to oczy nie mogą mi się otworzyć i dopiero bym spała.
    Próbowałam mniej pić wieczorem ale nie da się czuję duże pragnienie i piję więcej niż przed ciążą, widocznie organizm potrzebuje.
    Jeszcze z trochę i będę chyba też myślała o jakimś zwolnieniu lekarskim, chciałam początkowo tylko na 3 trym ale nie wiem czy jednak wcześniej nie poproszę. W końcu moje samopoczucie i maluszka jest najważniejsze :)

Miłego dnia :)

To ja zasypiam jak dziecko o godz 20, budzę się tylko na siku i dalej spac, narzeczony kładzie spać syna i jeszcze z nim siedzi i się bawi ale później przez to się budzę tak jak dzisiaj koło 5 i mi się nudzi.. wcale się nie dziwie ze ledwo na oczy patrzysz jak masz takie beznadziejne te nocki :/

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ