Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja ciągle nie wiem co zrobić w pracy. Czy uprzedzić w pon że będę może mieć l4 czy już ich postawić przed faktem dokonanym... Szefa bezpośredniego mam super i wiem że on nie będzie miał pretensji za to nad nim szefowa to stara panna i w poprzedniej ciąży jak powiedziałam że mała ma podejrzenie wad i Idę na l4 to mnie zwyzywala i teraz nie mam ochoty do niej iść ale muszę.... Ale nie staram się stresowac bo moje dziecko jest najważniejsze. Pdziewczyny dobrze mówią praca nie ta to inna.
Karola9316, Inka90 lubią tę wiadomość
-
Powiedziałabym tylko szefowi, że jak wiadomo może być różnie i ciąża dla ciebie najważniejsza. Wrednej babie nic bym nie mowila, tylko postawiła przed faktem dokonanym. A jakby cokolwiek takiego powiedziała, jak przy poprzedniej ciąży, to śmiało skomentowałabym, że takie czasy, że lepiej ważyć słowa, bo o mobbing bardzo łatwo oskarżyć.
VianEthel2 lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Powiedz szefowi, przynies l4 i powiedz ''do zobaczenia za 2 lata''. Ja tam się w dyskusję nigdy nie wdawałam bo wymagać to potrafili, ale podziękować to już za dużo było.
Karola9316 lubi tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Hejka.Wpadłam dosłownie na chwilę.
Byłam dzisiaj u diabetologa.Dostałam glukometr, ścisłą dietę.Jestem przerażona tym czego nie mogę jeść.
Z drugiej strony to dla zdrowia maluszka więc zniosę wszystko.
Zazdroszczę Wam wizyt,ja mam dopiero
28 lutego,a prenatalne mam 5 marca.
Gratuluję maluszków.
Proszę Was- nauczcie mnie wstawiać tutaj zdjęcia,nie wiem jak to zrobićspeakyourmind93, kark lubią tę wiadomość
-
zapodaj.net
Na forum
Wybierasz plik z telefonu/kompa
Wciskasz "zapodaj"
Kopiujesz ostatni link, wklejasz na forum, dzięki czemu na forum wyświetla się miniaturka i nie trzeba kopiować adresu
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
animka899 wrote:Ja ciągle nie wiem co zrobić w pracy. Czy uprzedzić w pon że będę może mieć l4 czy już ich postawić przed faktem dokonanym... Szefa bezpośredniego mam super i wiem że on nie będzie miał pretensji za to nad nim szefowa to stara panna i w poprzedniej ciąży jak powiedziałam że mała ma podejrzenie wad i Idę na l4 to mnie zwyzywala i teraz nie mam ochoty do niej iść ale muszę.... Ale nie staram się stresowac bo moje dziecko jest najważniejsze. Pdziewczyny dobrze mówią praca nie ta to inna.
Ja bym w takiej sytuacji powiedziała bezpośredniemu szefowi- przed nim odpowiadasz, a on niech się buja z franca u góry. Głowa do goryInka90 lubi tę wiadomość
-
Komunikacja24 wrote:Hejka.Wpadłam dosłownie na chwilę.
Byłam dzisiaj u diabetologa.Dostałam glukometr, ścisłą dietę.Jestem przerażona tym czego nie mogę jeść.
Z drugiej strony to dla zdrowia maluszka więc zniosę wszystko.
Zazdroszczę Wam wizyt,ja mam dopiero
28 lutego,a prenatalne mam 5 marca.
Gratuluję maluszków.
Proszę Was- nauczcie mnie wstawiać tutaj zdjęcia,nie wiem jak to zrobić
Spokojnie masz glukometr będziesz widziała na co dobrze reagujesz na co gorzej :* wyjdzie to na pewno na dobre i Tobie i maluchowi :* to tylko na początku wydaje się straszne -
nick nieaktualny
-
Jak sie nie pracuje lub jest nizszy niz 1000 to wyrownuja do 1000zl. Tzn jesli nie pracujesz to skladasz wniosek o ,,becikowe'' ktore jest wyplacane przez 12 mcy, jesli pracujesz masz zasilek macierzynski
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 21:32
Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
Lami wrote:A ja czytałam, że jak jesteś bez pracy to coś tam od Zusu się dostaje, 1000 coś chyba.
Lami to w momencie jak ktoś nie miał pracy jak zaszedł w ciąże albo miał niższe zarobki niż ten tysiąc złotych to wtedy wyrównują, ale w momencie jak umowa przestanie obowiązywać w dniu porodu to wtedy ZUS przejmuje taka osobę z ta sama średnia jaka miała wyliczona w firmie