Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Super
Gratulację !!!
Jaka wielkość maluszka? Udało się określić w jakimś stopniu płeć?
AmyLee44 lubi tę wiadomość
4.03. 6,67 cm szczęścia, 175u/min
BhCG:
31.12.2018 | 12 dpo 179,50
02.01.2019 | 14 dpo 693,20
04.01.2019 | 16 dpo 2028,00
08.01.2019 | 20 dpo 11931,00 -
AmyLee44 wrote:6,12 cm
mały klopsik hihi niby jeszcze za szybko ale lekarz między nogami nic nie widzi hihi
To między naszymi maleństwami niewielka różnica- moje 6.24cm wiec to dosłownie milimetry ❤️AmyLee44 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
AmyLee44 wrote:A jutro rozmowa z szefem masakra na samą myśl już mi słabo hehe
Tez miałam gule w gardle ale po pierwsze to było na naprawdę samym początku a po drugie podejdź do tego tak, ze to jest normalna rzecz- nie zrobiłaś nic złego, wiec czego się tu baća skoro ktoś tego noe umie zrozumieć i nie dopuszcza do siebie tego, ze kobiety w wieku rozrodczym decydują się na dzieci to jest to tylko i wyłącznie jego problem
-
Dokładnie, wyzbądź się wszelkich głupich myśli. Taka kolej rzeczy, kobiety zawsze zachodziły w ciążę i przestawały pracować, zawsze na ich miejsca przychodziły inne osoby. Totalny luz. Życie to życie, praca to praca. A są takie momenty, że praca schodzi na dalszy plan. Ciąża to właśnie taki moment.Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Lami wrote:Dokładnie, wyzbądź się wszelkich głupich myśli. Taka kolej rzeczy, kobiety zawsze zachodziły w ciążę i przestawały pracować, zawsze na ich miejsca przychodziły inne osoby. Totalny luz. Życie to życie, praca to praca. A są takie momenty, że praca schodzi na dalszy plan. Ciąża to właśnie taki moment.
Zreszta pomysl, ze do momentu jak będziesz miała wracać do minie przynajmniej prawie 2 lata- o ile będziesz chciała tam wracać, o ile nie zajdziesz w kolejna ciąże, a nawet jeśli nie to może wychowawczy, a może twój szef odejdzie, a może firma się zamknie, a może to a może tamto.. nie ma co gdybać, życie pisze różne scenariusze- powiem tak zawsze szanowałam mojego dyrektora regionu ale od momentu jak zasugerował ze symuluje L4 pod koniec grudnia 2018 (syn był w szpitalu z mocnym poparzeniem) to przestałam mieć skrupuły i po prostu stwierdziłam ze nie warto wierzyć w ludzi.najważniejsza jest dla mnie moja rodzina i dzieci, a nie ta praca to inna, trudno! A zazwyczaj faceci szefowie nie rozumieją, ale jak ich żony lub córki są w ciąży to jakoś dziwnie im się tylko dla nich zmienia punkt patrzenia i chcą je chronić nagle, nic nie zrobisz!
Nie bój się bo nikogo nie zabiłas, nie zdradziłeś, nie masz urodzić słonia ani konia, tylko pięknego maluszka który będzie z Tobą do końca Twych dni, w każdym momencie życia, a za 40 lat nie będziesz nawet pamiętać jak dyrektor się nazywał!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 18:43
VianEthel2, Lami, Agucha90s lubią tę wiadomość
-
Tak! Mama_Zuzia! To rodzina jest naszym fundamentem! Ale wiecie co, wydaje mi się, że jak posiedzialam na L4 z dwa tygodnie to dopiero zmieniło mi się myślenie. Tak też miałam jakieś głupie wyrzuty. Ale to trzeba odetchnąć od pracy i wtedy wszystko się rozjaśnia
Mama_Zuzia lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Lami wrote:Tak! Mama_Zuzia! To rodzina jest naszym fundamentem! Ale wiecie co, wydaje mi się, że jak posiedzialam na L4 z dwa tygodnie to dopiero zmieniło mi się myślenie. Tak też miałam jakieś głupie wyrzuty. Ale to trzeba odetchnąć od pracy i wtedy wszystko się rozjaśnia
Ja mam totalny odpoczynek od pracy- naprawdę widzę dopiero teraz jak goniłam za własnym ogonem próbując zadowolić wszystkich naokoło a i tak zawsze było mało i mało i zle. Naprawdę w tym momencie dopiero odsapnelam i odnalazłam psychiczny spokój od tego wszystkiego i patrzę na to z zupełnie innej perspektywy. A uważam ze okres ciąży to właśnie powinien być czas takiego spokoju i przygotowania. Kilka lat temu inaczej do tego podchodziłam, męczyłam się na L4, ale teraz zupełnie inaczej to traktuje- w końcu przygotowuje się do roli bycia podwójna mama, mam różne dolegliwości jak każda z nas i jeśli lekarz widzi wskazania do zwolnienia lekarskiego- choćby właśnie przez ogromny stres w pracy to musimy go posłuchać.Lami lubi tę wiadomość
-
elvira wrote:Czekam już pół godziny opóźnienia
Ty nie strasz tak tutaj ciężarnych:) wdech, wydech, spokojnie, u nas od długiego czasu są same dobre wieści i tylko takie one będą również u Ciebie :*