X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • elvira Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkle Ja też mam takie wrażenie ale to dlatego że jesteśmy jedne z ostatnich. Niektóre dziewczyny już po prenatalnych :)

Z moim cukrem jest coś chybq nie tak po 1h jest 97 i strasznie rzuca mnie spanie:/

relgsg185a86vsml.png

04.08.2017 Marcel 💙
    09.2019 córeczka ❤
  • Agucha90s Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monkle wrote:
    I ja i ja! U mnie też dziś w końcu dwucyfrowy wynik (10t0d), a wydaje mi się że w tej ciąży jestem już baaaaardzo długo.
    I ja też witam się w dwucyfrowym tygodniu. :) w niedzielę przyjeżdża teściowa na kilka dni mam nadzieję że nie będzie nazbyt opiekuńcza:)

Mama_Zuzia, k878, Mamadwojki lubią tę wiadomość

8599skjo9dvue7er.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje dziewczyny ukończonych tygodni ja w poniedziałek kończę 13tygodni i zaczynam 14. Moja mama mi ostatnio powiedziała ze ma wrażenie ze już tyle czasu jestem w ciąży a to dopiero 13tyfzien. No ale ja wiedziałam od 3tyg ciąży o niej i mamie tez tak powiedziałam to dlatego jej się tak wydaje. W pierwszej ciąży dowiedziała się koło 9tyg to inaczej

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Cyan Debiutantka

Wysłany: 22 lutego 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Ja dzisiaj mam wizytę na NFZ na 16:0, wiem że nic konkretnego się nie dowiem bo lekarz nie ma nawet sprzętu do USG. Zatem idę tylko tak naprawdę z wynikami badań i pewnie dostanę skierowanie na to pierwsze USG.

Dziewczyny powiedzcie czy to normalne, że odczuwam od jakiegoś tygodnia wszędzie dym papierosowy u nas w domu nikt nie pali papierosów a cały czas i wszędzie czuję dym zastanawiam się czy iść z tym do lekarza Jak myślicie?

hchyxzkrttefd18s.png
  • monkle Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dowiedziałam się w 4
    tygodniu (dokładnie 3t5d) i to było już tak dawno temu. Ale chyba na to składa się fakt, że jestem z dzieckiem w domu (a dziecku daleko do tzw. high need'a), w poprzedniej ciąży pracowałam do 7 miesiąca i jakoś tak szybciej leciało. No i w tej ciąży czuję się kiepsko to i dni się ciągną nieziemsko..

Tomuś 06.12.2017r, 37t6d, 2400g szczęścia, SN.
    Bartuś 08.09.2019r, 38t2d, 3430g szczęścia, SN.

12.2016 [*] pamiętam Aniołku.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkle, a o której ta kolacja? Może za wcześnie i z głodu cukier skoczył?

Dziewczyny pamiętajcie też, że glukometr ma dany zakres błędu.

Ale polecam wszystkim zrobić doświadczenie jak ja - na czczo na glukozę z żyły i weźcie ze sobą glukometr i od razu sprawdźcie ile z palca wychodzi.
    Ja mam na glukometrze wyżej o 6. Więc jak mam cukier na czczo na nim do 95 to się cieszę ;)

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu w labie jak byłam na krzywej to na czczo z badania mi wyszło 73, a na glukometrze 62, mega duża różnica ale to w odwrotna stronę niż piszesz kark

Cyan- kciuki za wizytę. Nie przejmowałabym się tym ze masz węch wyczulony, na pewno nic Ci lekarz na to nie zaradzi. Mi ostatnio pachniało rosołem takim z kurczaka w całym domu a mąż jadł kebaba z wołowina haha

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyan, nie palicie węglem/drewnem albo nie macie kominka?
    Mi cały czas wali w domu, też nikt nie pali, ale mamy kocioł na węgiel i jak M wraca z kotłowni to mnie aż czasami nadciąga, tak mocny to jest dla mnie zapach.
    U teściów z kominka też mi śmierdzi :/

• Karola9316 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam taki etap na zapachy w 7-8 tygodniu nie mogłam nawet lodówki otworzyć bez cofki. Teraz już sporadycznie :)

Czekamy na Anię <3

8599dqk389wp0sv2.png
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyan wrote:
    Dziewczyny powiedzcie czy to normalne, że odczuwam od jakiegoś tygodnia wszędzie dym papierosowy u nas w domu nikt nie pali papierosów a cały czas i wszędzie czuję dym zastanawiam się czy iść z tym do lekarza Jak myślicie?
    A może gdzieś wentylacja idzie od sąsiadów? Albo ktoś na klatce czy balkonie palił (jeśli mieszkasz w bloku)? Albo byłaś gdzies w towarzystwie palących? Na przystanku czy coś? I jakaś kurtka śmierdzi? Sprawdź garderobę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 10:33

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyan napisała dom, więc chyba nie z klatki tak pachnie ;)

Ale fakt, może przy mężu ktoś pali np w pracy jakiś kolega i teraz kurtka śmierdzi?

• Lami Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie twój mąż ma kolegę, z którym staje na fejce i czujesz po kurtce. Niestety te zapachy wyczuwamy teraz masakrycznie. Nawet takie, które zawsze były wokół nas, a dopiero teraz nas drażnią :)
    U mnie już od trzech tygodni jest zasada, że kosz na śmieci stoi na balkonie, a ja zbieram śmieci do woreczków, a mój później na balkon je wyrzuca. Nie mogłam znieść nawet myśli, że w domu stoi kosz na śmieci, mimo, że odkażany i żadne zapachy teoretycznie się z niego nie wydobywają. Sam obraz śmietnika jest nie do wytrzymania. Nawet teraz jak o tym piszę :D

kark lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • monkle Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Monkle, a o której ta kolacja? Może za wcześnie i z głodu cukier skoczył?

Dziewczyny pamiętajcie też, że glukometr ma dany zakres błędu.

Ale polecam wszystkim zrobić doświadczenie jak ja - na czczo na glukozę z żyły i weźcie ze sobą glukometr i od razu sprawdźcie ile z palca wychodzi.
    Ja mam na glukometrze wyżej o 6. Więc jak mam cukier na czczo na nim do 95 to się cieszę ;)

No właśnie już nie popełniam tego błędu że jem dużo przed pójściem spać. O 22 zjadłam, o północy poszłam spać.
    Liczę na to że mi zawyża glukometr, bo tych wyników na czczo nie mam przerażająco wysokich i jakby o kilka zawyżał, to by znaczyło że mam większość wyników w normie, chociaż wysokiej.

Tomuś 06.12.2017r, 37t6d, 2400g szczęścia, SN.
    Bartuś 08.09.2019r, 38t2d, 3430g szczęścia, SN.

12.2016 [*] pamiętam Aniołku.
  • Lami Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyan, napiszę jeszcze jedną teorie, która pewnie się nie spodoba. Może mąż pali papierosa lub dwa w ukryciu i teraz prawda wyjdzie na jaw ;)
    Mój tak palił przez pół roku, ja zresztą też. Oboje się domyslaliśmy, ale jedno drugiego za rękę nie złapało ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 11:07

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • k878 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agucha, wykorzystuj teściową! Potem cię oleje razem z dzieckiem. Mi się tez wydawało ze nie potrzebuje pomocy i teraz teściowa planuje przyjechać zobaczyć wnusie jak jej pasuje, na nasza prośbę czy możemy przesunąć żebyśmy mogli jej zostawić małą i razem pójść na prenatalne to nie, bo ona ma swoje plany, z jakaś koleżanka się umówiła.

Wychodzi na to ze mąż na żadnym usg nie będzie. Mała ma motorek w pupie i każda wizyta u lekarza to rozróba, nie ma mowy żeby wejść razem.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Agucha90s Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Gratuluje dziewczyny ukończonych tygodni ja w poniedziałek kończę 13tygodni i zaczynam 14. Moja mama mi ostatnio powiedziała ze ma wrażenie ze już tyle czasu jestem w ciąży a to dopiero 13tyfzien. No ale ja wiedziałam od 3tyg ciąży o niej i mamie tez tak powiedziałam to dlatego jej się tak wydaje. W pierwszej ciąży dowiedziała się koło 9tyg to inaczej
    Ja swojej mamie powiedziałam zaraz jak się dowiedziałam czyli w 5 tygodniu i dla niej ten czas leci jak szalony ale to pierwsza ciąża więc może inaczej płynie ten czas :) w sobote zamierzam poinformowac moje dwie siostry i brata. Brat na pewno będzie się cieszył bo sam ma dwójkę szkrabow za to siostry to stare panny tzn maja "chłopaków" ale nic konkretnego.. Jedna ma 41 lat druga 34... Aż się boję ich reakcji i od razu o wiazuje się czerwonymi wstążka mi hehe :)

8599skjo9dvue7er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami, moja bratowa dwa razy była w ciąży i wtedy 2 razy się zorientowała, że mój brat pali XD
    W międzyczasie rzucił, myślała, że na dobre, a tu się potem okazało, że jednak wrócił do nałogu ;)

Kurcze, mama-zuzia, to ja wolę mój glukometr, z Twoim trzeba się pilnować :P

Monkle mi diabo kazał 0.5h przed snem i to coś lekkiego.
    Także ja kolacja 19, przekąska (zazwyczaj wafel ryżowy) 21.30, a 22 w łóżku śpię już ;)

Lami lubi tę wiadomość

• Agucha90s Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Agucha, wykorzystuj teściową! Potem cię oleje razem z dzieckiem. Mi się tez wydawało ze nie potrzebuje pomocy i teraz teściowa planuje przyjechać zobaczyć wnusie jak jej pasuje, na nasza prośbę czy możemy przesunąć żebyśmy mogli jej zostawić małą i razem pójść na prenatalne to nie, bo ona ma swoje plany, z jakaś koleżanka się umówiła.

Wychodzi na to ze mąż na żadnym usg nie będzie. Mała ma motorek w pupie i każda wizyta u lekarza to rozróba, nie ma mowy żeby wejść razem.
    Moja teściowa mieszka 500 km od nas więc za każdym razem jak przyjeżdża to wpada na pomysł żeby np. Wyprać mi firanki albo umyć okna ja oczywiście zawsze się "bronię" ale dla. Niej to przyjemność więc nie będę jje tego odmawiała szczególnie teraz :)

k878, kark lubią tę wiadomość

8599skjo9dvue7er.png
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, potwierdzam mój węch też szalenie się wyostrzył a mąż ma zakaz przynoszenia do domu ryb, piwa i czosnku, bo jak tylko poczuję gdzieś w pobliżu to mam odruchy wymiotne a nawet jak tylko o tym pomyślę, kosze na śmieci M opróżnia codziennie rano zanim ja wstaję ;) Także to chyba normalne ;)

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z moim paliliśmy po dwa dziennie. Więc nie byliśmy takimi "palaczami" żeby nie wyczuć drugiego palacza, a jednocześnie łatwo było zakamuflować. A tylko rozpoznałam go po tych samych unikach, które sama stosowałam. Czyli sam jechał do sklepu, a po powrocie pilnie musiał do toalety. Później bach już wyszorowany i w piżamie idzie. Ale i tak był sprytniejszy, bo miał szklaną lufkę :D Mówił, że to najgorszy czas był, bo wszyscy koledzy w pracy mieli z niego niezły pocisk hahaha :D

Szczęśliwa siódemka ❤️
‹‹ 272 273 274 275 276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ