Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
VianEthel2 wrote:Ja dopadłam cokolwiek w pepco po 30zł. Jeszcze nie mierzyłam.
Słuchajcie ja od 2 dni cały czas chcę spać. Nie dość, że w nocy te 8-9h to potem w dzień ze 3h ale spałabym więcej gdyby nie to, że sobie nie pozwalam. Miała tak któraś z Was? Nie wiem czy to organizm teraz tak bardzo ciężko pracuje czy coś nie tak. Trwa 10tc. -
Hej dziewczyny ja się obudziłam pół godziny temu z dużym bólem głowy. Wzięłam Apap i mam nadzieje ze zaraz przejdzie, żebym mogła jeszcze pójść spac na chwile. Witam się w 2 trymestrze czyli ukończonym 13 tygodniu, dzisiaj rozpoczynam 14
Mamadwojki, Ann.., pola0909, Lami, Jaga94, Komunikacja24, zwichrowana lubią tę wiadomość
-
Mama Zuzia wszystkiego najlepszego
Co do tego lekarza nie mogłam sobie wybrać bo nie wiedziałam kto tam przyjmuje i jaki jest więc postanowiłam zapytać mam na FB i się zaczęło lawina wiadomości że dobry specjalista ale nie jest rozmowny na koniec tylko powie o do domu a jak się odezwiesz zapytasz marudzi porażka totalnaVictoria 10.11.2013r
Pola 08.11.2015r
27.01.2018 aniołek 5tc (*)
27.09.2018 aniołki 6tc(*)
Franuś 💙
-
Hej ale pordukujecie
Ja siedze i czekam na pobranie krwi na badania.
Ja nie pamietam kiedy ruchy czylam jakos w okolicach 16-17 tc chyba. Takze jeszcze chwile.
W czwartek usg prenatalne -
nick nieaktualnyJa już czułam "coś" tydzień temu, ale bez jaj, żebym w 11tc czuła, przecież macica jeszcze nawet poza kość łonową nie wystaje, to gdzie tu o czuciu w brzuchu mówić
Ogólnie sn po cc pozwalają od przerwy 2 lataJa rodziłam sn po cc 2.5 roku po, bez 4 dni
Jak się dobrze dogadasz z lekarzem to powinno być cc.
-
nick nieaktualny
-
Fajnie dziewczyny, że rozpoczynacie kolejne tygodnie
U mnie w czwartek zaczyna się 4 miesiąc.
Już zauważyłam, że od czwartku do niedzieli bardzo mi się dłuży, a jak się robi poniedziałek, to nim się obejrzę kolejny tydzień ukonczony.
O co w ogóle pytać podczas USG prenetalnego? Zauważyłam, że jak idę na wizytę, to nie mam żadnych pytań. Tak jakbym się ta ciąża nie interesowała. Ostatnie moje błyskotliwe pytanie podczas USG brzmiało: to już taki mały jest ten pęcherzyk ciążowy? Ostatnio dziecko miało więcej miejsca. A odpowiedz, że to takie ustawienie sondy i pęcherzyk wydaje się mniejszy.
Dajcie jakaś listę pytańZapisze sobie na kartce
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Lami wrote:Fajnie dziewczyny, że rozpoczynacie kolejne tygodnie
U mnie w czwartek zaczyna się 4 miesiąc.
Już zauważyłam, że od czwartku do niedzieli bardzo mi się dłuży, a jak się robi poniedziałek, to nim się obejrzę kolejny tydzień ukonczony.
O co w ogóle pytać podczas USG prenetalnego? Zauważyłam, że jak idę na wizytę, to nie mam żadnych pytań. Tak jakbym się ta ciąża nie interesowała. Ostatnie moje błyskotliwe pytanie podczas USG brzmiało: to już taki mały jest ten pęcherzyk ciążowy? Ostatnio dziecko miało więcej miejsca. A odpowiedz, że to takie ustawienie sondy i pęcherzyk wydaje się mniejszy.
Dajcie jakaś listę pytańZapisze sobie na kartce
Lami, to nie tak ze mam jakaś listę pytań- ale doceniam jak lekarz opisuje mi co robi i co sprawdza na usg, bo czasami nam na oko może wyglądać coś nie ok, bo się na tym nie znamy, a okazuje się ze wszystko jest w jak najlepszym porządku -
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
.
Mama_Zuzia wszystkiego najlepszego
Ja dzisiaj też zaczynam 12tydzień. Za tydzień we wtorek prenatalne, ale już bym chciała, wszyscy w domu pytają czy jest już ptaszek. Może, może za tydzień pokaże co tam ma
. Zdecydowaliśmy z mężem że papa z krwi nie robimy, chyba że usg wyjdzie nie wyraźnie to wtedy odrazu skoczymy.
kark, Mama_Zuzia lubią tę wiadomość
Bladzioch 04.01
Beta 07.01 - 206
Beta 10.01 - 650
29.01 -serduszko
Maluszek urodzony 12.09.2019 -
Hej dziewczyny wszystkim bardzo gratuluję pozytywnych wiadomości a zwłaszcza tym z Was po prenatalnych które juz nawet znają płeć! Wow!
Ja dziś mam miec prenatalne o 13 ale chwilowo strach o wyniki zamienił się w inne zmartwienie...i tu pytanie do Was. Dostałam zapalenia pęcherza (objawy znam bo miewałam dość często przed ciążą) co myślicie o leczeniu furagina w ciąży? Mam skończony 12 tc i 3 dni, w ulotkach 2 trym jest jako bezpieczny a pierwszy już nie... i nie wiem jak yo traktować. Do lekarza próbuje się umówić jak najszybciej ale wiecie jak jest. Moze ten lekarz na prenatalnych będzie mógł wystawić recepte? Eh
-
No właśnie, ja u mojej generalnie żadnych pytań nie mam, bo jakoś też tak wszystko przedstawia, że jestem spokojna. Ale na prenatalne mam iść gdzie indziej, bo tam jest jeden z lepszych aparatów we Wrocławiu. I chyba po prostu jej powiem, że miałam koszmar o lekarzu niemowie i bardzo ją proszę, żeby wszystko nam na bieżąco komentowała.Szczęśliwa siódemka ❤️
-
Looka, może poczekaj na tę wizytę o 13, coś lekarz pomoże. Mnie łapią bardzo często objawy zapalenia pęcherza, jak się odkryje w nocy, zmarznę na dworze albo za mało piję. Jak tylko się zaczynam rozgrzewać i pić dużo herbaty to po kilku godzinach przechodzi.
Looka91 lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
-
Look, mi bardzo dobry lekarz kazał wziąć furaginę, jakoś w 7tc, pytałam go, o "ulotkę", że wyraźnie napisane, że w ciąży w I trym nie brać, to tłumaczył, że to jest lek z grupy B, tak jak większość leków, które teraz bierzemy m.in. acard czy clexane. Żeby, się nie martwić. Dawkę miałam 2xdziennie po 2 tabletki przez 7 dni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 08:44
Looka91 lubi tę wiadomość