X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Karola9316 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie sny interpretujemy na odwrót :)

Lami lubi tę wiadomość

Czekamy na Anię <3

8599dqk389wp0sv2.png
  • Agucha90s Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VianEthel2 wrote:
    Ja dopadłam cokolwiek w pepco po 30zł. Jeszcze nie mierzyłam.
    Słuchajcie ja od 2 dni cały czas chcę spać. Nie dość, że w nocy te 8-9h to potem w dzień ze 3h ale spałabym więcej gdyby nie to, że sobie nie pozwalam. Miała tak któraś z Was? Nie wiem czy to organizm teraz tak bardzo ciężko pracuje czy coś nie tak. Trwa 10tc.
    Ja tez tak miałam jak poszłam na zwolnienie to pierwsze dwa dni przespałam całe dnie i noce. Tak organizm wykonuje teraz ogromną pracę jaka jest tworzenie łożyska. Do tej pory dziecko pobiera energię z Ciebie do rozwijania się i łożyska więc to jest ten czas kiedy sen jest bardzo potrzebny i nie wolno go sobie odmawiać. :)

8599skjo9dvue7er.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja się obudziłam pół godziny temu z dużym bólem głowy. Wzięłam Apap i mam nadzieje ze zaraz przejdzie, żebym mogła jeszcze pójść spac na chwile. Witam się w 2 trymestrze czyli ukończonym 13 tygodniu, dzisiaj rozpoczynam 14 :)

Mamadwojki, Ann.., pola0909, Lami, Jaga94, Komunikacja24, zwichrowana lubią tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Mamadwojki Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Zuzia wszystkiego najlepszego :)
    Co do tego lekarza nie mogłam sobie wybrać bo nie wiedziałam kto tam przyjmuje i jaki jest więc postanowiłam zapytać mam na FB i się zaczęło lawina wiadomości że dobry specjalista ale nie jest rozmowny na koniec tylko powie o do domu a jak się odezwiesz zapytasz marudzi porażka totalna :(

Victoria 10.11.2013r
    Pola 08.11.2015r
    27.01.2018 aniołek 5tc (*)
    27.09.2018 aniołki 6tc(*)
    Franuś 💙
    74dipiqvv0x8l1oc.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ale pordukujecie :D
    Ja siedze i czekam na pobranie krwi na badania.
    Ja nie pamietam kiedy ruchy czylam jakos w okolicach 16-17 tc chyba. Takze jeszcze chwile.
    W czwartek usg prenatalne ;)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto dzisiaj wizytuje? Za kogo trzymać kciuki?:)

Agusia- za Twoje badania potrzymam !:)

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już czułam "coś" tydzień temu, ale bez jaj, żebym w 11tc czuła, przecież macica jeszcze nawet poza kość łonową nie wystaje, to gdzie tu o czuciu w brzuchu mówić XD

Ogólnie sn po cc pozwalają od przerwy 2 lata :) Ja rodziłam sn po cc 2.5 roku po, bez 4 dni :P Jak się dobrze dogadasz z lekarzem to powinno być cc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś zaczynamy 12 tydzień :D

Lami, Ann.., Arashe, pola0909 lubią tę wiadomość

• AmyLee44 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, ja czułam w 16 tc ruchu zobaczymy jak teraz :) też dorwalam spodnie w Lidlu 34 jako jedyne były z chyba 50 par a i tak są luźne i trochę krótkie ale spoko coś wymyślę mam też jedne z hm ale one są na większy brzuch hihi

3i49tv734kk70k5a.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie dziewczyny, że rozpoczynacie kolejne tygodnie :) U mnie w czwartek zaczyna się 4 miesiąc.

Już zauważyłam, że od czwartku do niedzieli bardzo mi się dłuży, a jak się robi poniedziałek, to nim się obejrzę kolejny tydzień ukonczony.

O co w ogóle pytać podczas USG prenetalnego? Zauważyłam, że jak idę na wizytę, to nie mam żadnych pytań. Tak jakbym się ta ciąża nie interesowała. Ostatnie moje błyskotliwe pytanie podczas USG brzmiało: to już taki mały jest ten pęcherzyk ciążowy? Ostatnio dziecko miało więcej miejsca. A odpowiedz, że to takie ustawienie sondy i pęcherzyk wydaje się mniejszy.
    Dajcie jakaś listę pytań :D Zapisze sobie na kartce :D

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:
    Fajnie dziewczyny, że rozpoczynacie kolejne tygodnie :) U mnie w czwartek zaczyna się 4 miesiąc.

Już zauważyłam, że od czwartku do niedzieli bardzo mi się dłuży, a jak się robi poniedziałek, to nim się obejrzę kolejny tydzień ukonczony.

O co w ogóle pytać podczas USG prenetalnego? Zauważyłam, że jak idę na wizytę, to nie mam żadnych pytań. Tak jakbym się ta ciąża nie interesowała. Ostatnie moje błyskotliwe pytanie podczas USG brzmiało: to już taki mały jest ten pęcherzyk ciążowy? Ostatnio dziecko miało więcej miejsca. A odpowiedz, że to takie ustawienie sondy i pęcherzyk wydaje się mniejszy.
    Dajcie jakaś listę pytań :D Zapisze sobie na kartce :D

Lami, to nie tak ze mam jakaś listę pytań- ale doceniam jak lekarz opisuje mi co robi i co sprawdza na usg, bo czasami nam na oko może wyglądać coś nie ok, bo się na tym nie znamy, a okazuje się ze wszystko jest w jak najlepszym porządku :)

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wizytuje o 17:) Pierwszy raz zobacze mojego szkraba:)

Ja nigdy nie musiałam pytać w czasie usg bo moja lekarka wszystko mi opisywała sama więc to chyba od lekarza zależy.

Lami, Mama_Zuzia, Bunia86 lubią tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja doceniam lekarza, u którego byłam, bo mówił co sprawdza i po co i co powinien zobaczyć. Nie wyobrażam sobie 40 minut w ciszy

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Kto dzisiaj wizytuje? Za kogo trzymać kciuki?:)

Agusia- za Twoje badania potrzymam !:)
    Ja ja! O 17:15 ;)
    A jutro o 15:15 prenatalne ;) ;)

Arashe, Lami, Mama_Zuzia, Bunia86 lubią tę wiadomość

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Jaga94 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :-).
    Mama_Zuzia wszystkiego najlepszego :-)
    Ja dzisiaj też zaczynam 12tydzień. Za tydzień we wtorek prenatalne, ale już bym chciała, wszyscy w domu pytają czy jest już ptaszek :-). Może, może za tydzień pokaże co tam ma :-). Zdecydowaliśmy z mężem że papa z krwi nie robimy, chyba że usg wyjdzie nie wyraźnie to wtedy odrazu skoczymy.

kark, Mama_Zuzia lubią tę wiadomość

Bladzioch 04.01
    Beta 07.01 - 206
    Beta 10.01 - 650
    29.01 -serduszko
    Maluszek urodzony 12.09.2019
  • Looka91 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wszystkim bardzo gratuluję pozytywnych wiadomości a zwłaszcza tym z Was po prenatalnych które juz nawet znają płeć! Wow! :)
    Ja dziś mam miec prenatalne o 13 ale chwilowo strach o wyniki zamienił się w inne zmartwienie...i tu pytanie do Was. Dostałam zapalenia pęcherza (objawy znam bo miewałam dość często przed ciążą) co myślicie o leczeniu furagina w ciąży? Mam skończony 12 tc i 3 dni, w ulotkach 2 trym jest jako bezpieczny a pierwszy już nie... i nie wiem jak yo traktować. Do lekarza próbuje się umówić jak najszybciej ale wiecie jak jest. Moze ten lekarz na prenatalnych będzie mógł wystawić recepte? Eh ;)

p19u43r8cpj0frfl.png
    w5wqdf9hn1832kxf.png
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki i reszta dziewczyn wizytujących duże kciuki zaciśnięte !!! :)

Lubieswieczki lubi tę wiadomość

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, ja u mojej generalnie żadnych pytań nie mam, bo jakoś też tak wszystko przedstawia, że jestem spokojna. Ale na prenatalne mam iść gdzie indziej, bo tam jest jeden z lepszych aparatów we Wrocławiu. I chyba po prostu jej powiem, że miałam koszmar o lekarzu niemowie i bardzo ją proszę, żeby wszystko nam na bieżąco komentowała.

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Lami Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Looka, może poczekaj na tę wizytę o 13, coś lekarz pomoże. Mnie łapią bardzo często objawy zapalenia pęcherza, jak się odkryje w nocy, zmarznę na dworze albo za mało piję. Jak tylko się zaczynam rozgrzewać i pić dużo herbaty to po kilku godzinach przechodzi.

Looka91 lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • klopsik Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Look, mi bardzo dobry lekarz kazał wziąć furaginę, jakoś w 7tc, pytałam go, o "ulotkę", że wyraźnie napisane, że w ciąży w I trym nie brać, to tłumaczył, że to jest lek z grupy B, tak jak większość leków, które teraz bierzemy m.in. acard czy clexane. Żeby, się nie martwić. Dawkę miałam 2xdziennie po 2 tabletki przez 7 dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 08:44

Looka91 lubi tę wiadomość

‹‹ 278 279 280 281 282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ