Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
kark wrote:Ja już czułam "coś" tydzień temu, ale bez jaj, żebym w 11tc czuła, przecież macica jeszcze nawet poza kość łonową nie wystaje, to gdzie tu o czuciu w brzuchu mówić
Ogólnie sn po cc pozwalają od przerwy 2 lataJa rodziłam sn po cc 2.5 roku po, bez 4 dni
Jak się dobrze dogadasz z lekarzem to powinno być cc.
Trzymam kciuki za Wasze wizyty
Ja mam dopiero w czwartek.
Ja jadę zaraz na paznokcie -
Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze
dziewczyny ja już mam tak pokaźny brzuszek , że nie jestem w stanie go ukryć nawet jak bym chciala. Dodam, że jestem szczupła bo spodnie ciążowe wszystkie mam 34. Tr9che się martwię, bo miesnik jest wielki czuje go ręka i widać tez gołym okiem jak leżę.. byle do 18 marca wtedy mam prenatalne!
Miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 09:23
Looka91, pola0909, Jusi 28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKomunikacja, ale dziecko ma 3cm i jakieś 3g. Spróbuj sobie wyciąć z ogórka takie wymiary i wagę i sama się zastanow czy to jest możliwe...
Ja ruchy liczę jako ruchy gdy je czuję regularnie (codziennie) plus widzę potwierdzenie na usg - czyli wtedy kiedy ja czuję to wtedy maluch obija się o ścianki macicy.
Wcześniej to mogą być jelita, gazy, czy właśnie macica, która się rozpycha, podnosi wszystko i wypycha -
nick nieaktualny
-
Poczekam grzecznie do 13 narazie pije wodę z cytryna i jem żurawię ale boli mnie brzuch cały sikam po kropelce co chwile przy czym kluje bardzo
Także podejrzewam ze bez furaginy się nie obędzie. Dziękuję za odzew Lami i klopsik :* Basenu mi się zachciało
-
Co do ruchów to mam dopiero 12 tydzień skończony a też miałam kilka razy wrażenie ze to TE ruchy
Ale czekam na jakieś konkretniejsze gilgotki żeby być pewna że to dzidzia. Przy córci poczułam w 16 tc wiec chyba tez całkiem szybko jak na pierwszą ciążę, bo kiedy powiedzialam o tym mojej doktor tylko się poblazliwie uśmiechnęła
-
kark wrote:Aanka, to mamy razem prenalatne
Ciekawe czy płeć już będziemy wtedy znały
?
ja mam dość późno prenatalne więc liczę, że dzidziol pokaże
dodatkowo lekarz jak się zapisywałam to kazał dwa okienka wolne zostawić więc wizyta będzie trwała długo
Z synem dowiedziałam się dopiero w 21 tyg bo się zakrywał
Na którą masz wizytę?kark lubi tę wiadomość
-
Ja tez od kilku dni czuje jakieś przewroty ale sądziłam ze to jelitowka, która rodzinnie właśnie przeszliśmy. Na szczęście biegunka u nas dobę, u małej niecałe dwie, potem tylko ból brzucha i słabsze samopoczucie.
Ale był już taki moment, ze ledwo naciagnelismy pieluchę i założyliśmy spodenki a tu znowu... młoda się nauczyła nawet mówić KU-PA!
Prenatalne miałam częściowo przez brzuch, częściowo przez pochwę, szyjkę i tak trzeba sprawdzić.
A z SN po Cc to myślałam ze 1,5 roku, chociaż nie wiem skąd to wiem. Zapytam ginke teraz na wizycie. Mnie blizna tez pobolewala ale teraz w ciazy to tylko na samym początku jak mnie cały brzuch pobolewal.
Robicie nifty czy tam inne sanco? Ja chciałam ale te 3000 to jednak 3000 i sama już nie wiem...Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Ja dzis wizyta na 17, prenatalne, trzymajcie kciuki prosze, po tej chorobie to boje sie ze cos bedzie nie tak. Dziewczyny ja nadal masakrycznie sie czuje, rano umieram dopoki czgos nie zjem a potem to wcale nie jest lepiej, jestem slaba i nie mam na nic sily, czy to kiedys minie? Jak narazie te ciaze znosze najgorzej, niewiem czy to wiek juz robi swoje czy co. Co do ruchow to juz dwa razy poczulam takie babelki w okolicy blizny po cc, niziutko wiec to na pewno nie jelita, pamietam ze w poprzednich ciazach tak sie wlasnie zaczynalo. Trzymam kciuki za was wszystkie, obyscie sie lepiej czuly niz ja.
pola0909, Ann.. lubią tę wiadomość
Mati 16.07.2009
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczynki, trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
Trochę mnie tu nie było, ale od piątku w zasadzie do wczoraj to nie wiedziałam co się dzieje. W piątek rano sąsiad z góry zalał mi doszczętnie mieszkanie, które jest wynajmowane pod turystów /w ten sam dzień mieli przyjechać kolejni goście/. Do tego właściciel nie ma polisy i nie chce płacić, a koszty naprawy to min. 30000 zł, bo mieszkanie było świeżo oddane do użytku. Ubezpieczenia też nie ma. Nerwy mnie tłuką jak cholera, a zostaje mi jedynie powództwo cywilne.
W dodatku kupiłam sobie chleb tostowy w czwartek, wzięłam sobie kromkę w sobotę na śniadanie a wieczorem mąż mówi, że cały chleb z boku jest już zielony. Więc na pewno zjadłam już z pleśnią... Teraz moje pytanie do Was czy to może mieć jakiś wpływ? Powinnam zrobić jakieś badanie czy coś? Nie nooo ręcę mi opadły generalnie... Wpadłam przez to wszystko w jakąś porządną deprechęWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 12:00
4.03. 6,67 cm szczęścia, 175u/min
BhCG:
31.12.2018 | 12 dpo 179,50
02.01.2019 | 14 dpo 693,20
04.01.2019 | 16 dpo 2028,00
08.01.2019 | 20 dpo 11931,00 -
Mnie od 3 dni nieco mocniej pobolewa brzuch, wczoraj pojawił się podbarwiony na brązowo śluz przy podcieraniu i dziś też, ale nie jest to za każdym razem. Dodatkowo mam głupie uczucie jakby zrobiło się pusto w środku i wydaje mi się, że coś jest nie w porządku. Z drugiej strony nadal jest mi niedobrze, ciągle chce mi się spać i biegam do łazienki co godzinkę. Wizyta w czwartek.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
kark wrote:Aanka 11.40
Mam nadzieję, że ni3 będzie dużego opóźnienia, bo już te 4 tygodnie są wiecznością...
najgorsze są te opóźnienia jak siedzisz już na poczekalni, racziczki z nerwów same chodzą a tu trzeba czekać wrr...
kark lubi tę wiadomość
-
mOnika, współczuję takiej akcji i nerwów. Straszne straty
To jest normalne, że ubezpieczenie mieszkania jest dobrowolne. Tak samo jak rowerzyści, którzy spowodują kolizję i nie zapłacą za uszkodzenia auta. Ale to są grosze przy Waszy stratach. Myślę, że adwokat od początku, bo nerwy będą Cię zjadać. A teraz jakiś inspektor do dokładnego ocenienia strat i posiadania dokumentacji.
I nie martw się o ten chleb. Pewnie nieraz zjadlysmy już coś co miało pleśń. Jedź teraz rzeczy które przyspieszają trawienie, żeby szybko przeszło przez organizm. I zrób sobie szklankę soku z dwóch pomarańczy i cytryny, żeby ten kwas wytrawił trochę organizm. Przy okazji witamina c tak potrzebna będzie
VianEthel2, a ty chodzisz prywatnie czy na nfz? Może lepiej podejść do swojego lekarza i się uspokoić?Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Ja bralam 3 razy dziennie po 2 tabletki urosept w ciazy przy zapaleniu pecherza z zalecenia lekarza. Dopiero jak to nie pomoze to myslalabym po 2-3 dniach o furarginie. Furargina nie jest obojetna.
Ja dzisiaj po wizycie. W koncu mam zalozona karte ciazy, termin lekarz zmienil mi z 15.09 na 11.09 na karcie. Morfologia po tygodniu brania zelaza delikatnie ponizej normy. Waze 2kg mniej niz we wczesniejszej ciazy w tym samym tygodniu. Dzidzia machala raczkami i nozkami i to mi wystarczy. Chyba bede jedyna osoba, ktora nie bedzie miec usg genetycznego na forum. Zdjecie usg identyczne jak we wczesniejszej ciazy tylko odbicie lustrzanemonkle, k878 lubią tę wiadomość
Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
Lami wrote:mOnika, współczuję takiej akcji i nerwów. Straszne straty
To jest normalne, że ubezpieczenie mieszkania jest dobrowolne. Tak samo jak rowerzyści, którzy spowodują kolizję i nie zapłacą za uszkodzenia auta. Ale to są grosze przy Waszy stratach. Myślę, że adwokat od początku, bo nerwy będą Cię zjadać. A teraz jakiś inspektor do dokładnego ocenienia strat i posiadania dokumentacji.
I nie martw się o ten chleb. Pewnie nieraz zjadlysmy już coś co miało pleśń. Jedź teraz rzeczy które przyspieszają trawienie, żeby szybko przeszło przez organizm. I zrób sobie szklankę soku z dwóch pomarańczy i cytryny, żeby ten kwas wytrawił trochę organizm. Przy okazji witamina c tak potrzebna będzie
VianEthel2, a ty chodzisz prywatnie czy na nfz? Może lepiej podejść do swojego lekarza i się uspokoić?
Dziękuję za te porady co do pleśniSpróbuję zrobić dziś sok, oby pomogło
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 15:19
4.03. 6,67 cm szczęścia, 175u/min
BhCG:
31.12.2018 | 12 dpo 179,50
02.01.2019 | 14 dpo 693,20
04.01.2019 | 16 dpo 2028,00
08.01.2019 | 20 dpo 11931,00