X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monkle wrote:
    Ja dziś po wizycie. Wszystko jest ok, a moje ciche nadzieje na zmianę na dziewczynkę legły w gruzach - cytując Pana Doktora - maczuga po same kolana 😂

Haha uśmiałam się x tej maczugi 😂 ale całe szczęście ze wszystko ok!

Witam się i ja, pierwsza noc w miarę względnie spokojna bez 100pobudek na leki albo herbatę dla uspokojenia bólu.
    W Krakowie ohydna pogoda :)

Co do kopniaków przypomniałam sobie ze teraz są bardzo przyjemne, ale później jak syn już był duży z uporem maniaka wkładał mi stopy między zebra i nimi tak mocno ruszał... brrrr to już w ogole nie było przyjemne wręcz mu ta nogę wypychalam

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Ann.. Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w rozpoczętym 20tc :) a 6 dni stuknie mi połowa.. aby teraz poleciało z górki:)

Trzymam mocno kciuki za wizytujące dziewczyny <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 12:43

pola0909, Agusia_pia, Jusi 28, marchev, aannkka lubią tę wiadomość

Miłosz 30.07.2019 cc
    48cm 2700 gram szczęścia 💙
    zem3i09ksajtfi0a.png
  • Mamadwojki Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey witam się w nowym tygodniu mamy 18+0 a już w poniedziałek wizyta i chwila prawdy boy czy girl?? :D

pola0909, Agusia_pia, Agucha90s, Ann.., Jusi 28, marchev lubią tę wiadomość

Victoria 10.11.2013r
    Pola 08.11.2015r
    27.01.2018 aniołek 5tc (*)
    27.09.2018 aniołki 6tc(*)
    Franuś 💙
    74dipiqvv0x8l1oc.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczyny przy piątku :) Powiedzcie mi, czy boli was czasem brzuch lekko jak na okres? Takie dziwne uczucie w podbrzuszu? Bo mnie czasem tak ciągnie. Wczoraj trochę pochodziłam i dzisiaj boli. Oczywiście nie tak mocno, żebym leki chciała brać. Może przez to, że mała taka spora i na dodatek się rusza?

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dargol wrote:
    O! A znasz przyczynę? Myślisz, ze to jedna z dolegliwości ciążowych? Skąd pomysł na probiotyka? Jak długo go stosowałaś? Mam w domu Docoflor. Może będę brała po 1 tabletce dziennie?
    akurat mialam w domu i stwierdzilam, ze nie zaszkodzi. Mi w tej ciazy od poczatku dokuczal zoladek, taki ucisk plus biegunki. Do tego stopnia ze gin kazal duphaston odstawic. Staralam sie jesc lekko i nic to nie pomagalo. Pozniej bylam chora, antybiotyk i jeszcze gorzej, wiec bralam dluzej probiotyk. W koncu jest dobrze.

U mnie bylo to do tego stopnia, ze w nocy potragil mnie obudzic bol zoladka. Moja kolezanke tez przez ciaze bardzo bolal, ale jest niska i bardzo wymiotowala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 08:55

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Witam się dziewczyny przy piątku :) Powiedzcie mi, czy boli was czasem brzuch lekko jak na okres? Takie dziwne uczucie w podbrzuszu? Bo mnie czasem tak ciągnie. Wczoraj trochę pochodziłam i dzisiaj boli. Oczywiście nie tak mocno, żebym leki chciała brać. Może przez to, że mała taka spora i na dodatek się rusza?
    To macica sie rozciaga i cwiczy przygotowujac do porodu. Jezeli skurcze sa lekkie i przechodza same to nie ma powodu do obaw. Jezeli sie nasila i beda mocne i bolesne to jedz na IP.

Ja dzis juz zagniotlam ciasto na orzeszki. Chlodzi sie. I bede piekla na swieta :) zrobilam juz obiad i w sumie mam chwile wolnego :) syn sie jakos sam bawi chwile hehe. Pogoda dzis ladna slonce swieci. Dzis bedzie spacerek :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Lenka82 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex ja też tak mam. Spokojnie. Dziś jest nawet gorzej, ale myślę, że to dlatego, że się zdenerwowałam. Cały czas sobie powtarzam, że nie mogę się denerwować, ale czasem kuźwa nie wychodzi. Baaaa... zazwyczaj. Na dodatek znów głowa pęka.

bl9cjw4z4bshjmmh.png

08.2018 - 6tc poronienie chybione
    08.2019 - ur. Joanna (córka)
  • Mama_Staszka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, u mnie też. Wczoraj mówiłam o tym lekarzowi bo zawsze pyta o wszystko i oczywiście powiedział, że to normalne na tym etapie.

• elvira Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie tyle śniegu nasypalo;( pogoda paskudna a już się człowiek przyzwyczaił do słoneczka:)

Miłego dnia :)

relgsg185a86vsml.png

04.08.2017 Marcel 💙
    09.2019 córeczka ❤
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :* Uspokoiłyście mnie. We wtorek lekarka stwierdziła, że to normalne, ale ja nie za bardzo jej ufam, bo to nie mój lekarz prowadzący.
    To tylko tak lekko boli, jak leżę płasko to prawie wcale. A mała wczoraj też mega ruchliwa była, prawie nie spała, więc może macica mocno oberwała :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Staszka wrote:
    Dzięki dziewczyny.
    Cytrynowka, teraz na suwaczku widzę że też masz Stasia i to prawie w tym samym wieku. Mój z sierpnia 2015. Super :) i teraz wychodzi ci dziewczyna? Jakue imię planujecie?

o proszę, mój Staś ze stycznia 2016 :) teraz prawdopodobnie dziewczynka,we wtorek mam usg połówkowe, to myślę, że już doktor z dużym prawdopodobieństwem określi płeć, zobaczymy :D
    A imię... syn chce, żeby była Matylda :) chyba ma taką koleżankę w żłobku, bo nie wiem skąd u niego taki pomysł na imię :D

alex0806 wrote:

bóle jak na okres ( tylko 100x mocniejsze ;) ) - tak właśnie wspominam swój poród :D
    więc macica powolutku zaczyna trenować :D

monkle wrote:
    Ja dziś po wizycie. Wszystko jest ok, a moje ciche nadzieje na zmianę na dziewczynkę legły w gruzach - cytując Pana Doktora - maczuga po same kolana 😂

hahahaha :D :D pamiętam, że mój dr powiedział coś podobnego, spojrzał na męża i dodał "po tatusiu pewnie" ahahaha :D

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • Dargol Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:

Ja tez miałam takie bóle i to całkiem niedawno. I to identyczne jak na okres. Nic fajnego bo kojarzą się z miesiączka czyli krwawieniem🙁 nawet często tego dnia biegałam do ubikacji:) ale wszystko Ok. Macica się rozciąga. Lekarz tez mi to potwierdził. Także spokojnie. Niedługo samo przejdzie :)

nzjd9n73lhky3rsn.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)
    Wiem ze rzadko się odzywam ale staram się Was czytać na bieżąco 😊
    Ja dziś byłam na badaniach i mało nke zemdlałam w autobusie, musiałam jechać z małą wiec ciagle stałam i trzymałam wózek. Zrobiło mi się tak słabo ze jakaś pani pomogła mi usiąść:( wiem ze tą ciąże znoszę o wiele gorzej. Niestety.
    A w poniedziałek wizyta u lekarza, w czwartek u drugiego 🤩 wiec mam nadzieje ze powiedzą już na 100% jaka płeć.
    Życzę Wam miłego piątku ❤️

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Jusi 28 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem po wizycie miesniak zniknął ciesze sie bardzo.

U nas na 100% dziewczynka bedzie pipkę bylo widac dokladnie. Czyli mozna wpisac na pierwsza strone

Pom-pon, Agusia_pia, pola0909, cytrynówka, marchev, stayaway, elvira, monkle, Cyntia, aannkka lubią tę wiadomość

t15bl9v.png
    fqzfby3.png
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palma,
    dobrze, że nie zemdlałaś i to jeszcze z drugim dzieckiem.

Zazdroszczę Wam usg połówkowych, ja mam dopiero 13 maja, więc jeszcze miesiąc czekania.

I tak sobie myślę, że my bardzo wcześnie znaliśmy płeć bo w 12+4 lekarz nie miał wątpliwości. A z usg 15+2 mam juz zdjęcia potwierdzające ;)

Miłego piątku, ja z piesełem leniuchuję, on nawet nie chce chodzić na spacery w ten ziąb. w ogóle mu się nie dziwię ;)

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2020, 16:43

• pola0909 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakiś czas temu pisałyśmy o wózkach więc pochwalę się prezentem, mama dzisiaj nam zamówiła za co jestem bardzo wdzięczna - adamex monte de lux 2w1. Wiem, że tyle ile nas jest to każda ma swoje gusta i zdanie ale ja się cieszę a mama tak się napaliła, że nie mogło być sprzeciwu ;) pozwoliła wybrać kolor haha ale z tego co pisałyście to ma dobre opinie, a ja mieszkam na parterze więc dźwigać nie muszę :) ale się ciesze :) tylko czas oczekiwania długi od 30-60 dni.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e05f2f88d1e0.jpg

Więc pierwszy poważny zakup za nami :) Ja aktualnie jestem na etapie wymiany okna w pokoiku małej, na szczęście mam go już po remoncie więc potem czeka nas tylko malowanie lub tapeta bo teraz są tak piękne, że się zakochałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 11:18

Jusi 28, palma, cytrynówka, Agusia_pia, Dori777, elvira, monkle lubią tę wiadomość

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • Jusi 28 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola0909 wrote:
    Dziewczyny jakiś czas temu pisałyśmy o wózkach więc pochwalę się prezentem, mama dzisiaj nam zamówiła za co jestem bardzo wdzięczna - adamex monte de lux 2w1. Wiem, że tyle ile nas jest to każda ma swoje gusta i zdanie ale ja się cieszę a mama tak się napaliła, że nie mogło być sprzeciwu ;) pozwoliła wybrać kolor haha ale z tego co pisałyście to ma dobre opinie, a ja mieszkam na parterze więc dźwigać nie muszę :) ale się ciesze :) tylko czas oczekiwania długi od 30-60 dni.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e05f2f88d1e0.jpg

Więc pierwszy poważny zakup za nami :) Ja aktualnie jestem na etapie wymiany okna w pokoiku małej, na szczęście mam go już po remoncie więc potem czeka nas tylko malowanie lub tapeta bo teraz są tak piękne, że się zakochałam :)
    Sliczny :-) mi sie tez podobają wózki w tym stylu wlasnie. Czas szybko ucieka niedługo wszystkie juz będziemy przygotowywały się

pola0909 lubi tę wiadomość

t15bl9v.png
    fqzfby3.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola super ze już taki poważny zakup za Wami 🤩 wózek ładny 😊
    Ja chyba wstrzymam się do polowy maja z zakupami. Wtedy starsza córa przeniesie się do większego łóżka bo jej zamówiliśmy, a ja wtedy zacznę szykować kącik dla bobaska ❤️ Nie mam jakoś sporo rzeczy do kupienia, chciałam kokon, rożek, smoczek, pieluszki tetrowe, ubranka, ochraniacz do łóżeczka, jakiś kocyk. Nie mam jakiejś długiej listy potrzeb. To raczej moje upodobania 😂
    Powiem Wam ze ja nawet z kosmetykami nie będę szaleć. Z Kornelia przydał mi się tylko octenisept do pępka. Nic więcej. I przy drugim dziecku tez tak zrobie. Chyba ze będą jakieś problemu to wtedy na bieżąco będziemy kupować. Ja wychodzę z założenia ze nie chce na takiego maluszka nakładać mnóstwa kosmetyków. Sprawdziło mi się to raz wiec mam nadzieje ze drugi raz tez się uda.

pola0909 lubi tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Mama_Staszka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy maluchu stosowałam jedynie olej kokosowy (w tym go kąpaliśmy i smarowalismt). Do pępka spirytus salicylowy, bo do octaniseptu nie mam zaufania.

‹‹ 492 493 494 495 496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ