X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Staszka będziesz super mamą, córeczki są świetne! Sama popatrz, my jesteśmy super to tym bardziej nasze córki :-)

Szczerze, ja jak wróciłam z USG i powiedziałam mężowi, że będzie córka to się popłakałam, aczkolwiek z nieco innych powodów. Dla mnie najważniejsze, że jest zdrowa, wiadomo. Ale zwyczajnie się boję.

pola0909 lubi tę wiadomość

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Lenka82 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gomerka to zrozumiałe, że się boisz. Ja też się boję, bardzo. I też się popłakałam.

bl9cjw4z4bshjmmh.png

08.2018 - 6tc poronienie chybione
    08.2019 - ur. Joanna (córka)
  • elvira Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak was teraz czytam to mam nadzieję że ja też usłyszę taka wiadomość na najbliższej wizycie.

relgsg185a86vsml.png

04.08.2017 Marcel 💙
    09.2019 córeczka ❤
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej czytam o waszych odczuciach a ja miałam od początku ciąży przekonanie nie wiem dlaczego, ze to chłopiec i nastawiłam się na synka nawet kupiłam małe body "my little boy" :), jak na prenatalnych powiedział mi, że dziewczynka to po cichu skakałam z radości, że jednak mała księżniczka a jak po miesiącu potwierdził to już szykuję różowy pokoik, dla mnie to ogromna radość. Chociaż oczywiście przyznaję wam rację, że zdrowie dzidzi najważniejsze :):):)

Lenka82, VianEthel2 lubią tę wiadomość

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • Lenka82 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola0909 - dokładnie tak też miałam...

elvira - 3mam kciuki aby maleństwo chciało współpracować i się ładnie pokazało. Kiedy wizytujesz?

pola0909 lubi tę wiadomość

bl9cjw4z4bshjmmh.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nadrobię was dziewczyny. Coś ostatnio nie ogarniam życia. Na dodatek wczoraj złamał mi się ząb i mam mega problem :/ Dentysty już wieczorem nie było, jego asystentka zakleiła mi dziurkę (pół siódemki na górze mi pękło). A wizyta dopiero w poniedziałek. Jeść nie mogę, same papki. Mała się chyba denerwuje, bo wczoraj spokojna była, a dzisiaj się rzuca i chyba znowu czkawkę ma. Liczę na to, że jeszcze się uda dzisiaj, żeby mnie przyjął jak ktoś się wykruszy.
    Ale mówił, że raczej tu kanałówka będzie. Bo usunięcia się nie podejmie w gabinecie, jak ja na heparynie jestem - ewentualnie wyśle mnie do szpitala. Mówi, że kanałowe w znieczuleniu miejscowym (już ostatnio takie znieczulenie miałam i nic się nie działo). Wiadomo że jak kanałowe, to zalecane by było sprawdzenie na RTG. I że on może mi je zrobić, bo ma jakieś nowoczesne punktowe. Ale kurde, chyba bym się bała nawet takiego. Do lekarza napisałam maila, mam nadzieję że do poniedziałku to ja wytrzymam ;/
    Czy któraś z was, może w poprzednich ciążach, miała taką sytuację?

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie zab popsul pod koniec ciazy i sie meczylam z nim, a 2tyg po porodzie usunelam. Wlasnie siodemka, najpierw mi sie tak wykruszyla, ze wbijala mi sie w policzek to dziekowalam dentystce ze mnie tego samego dnia przyjela, ale to jeszcze przed ciaza. Chyba najlepiej podleczyc bez robienia zdjecia a po ciazy wziasc sie za niego konkretnie. Zrobic zdjecie i sprawdzic czy jest ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 15:10

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    manda21 wrote:
    Mi sie zab popsul pod koniec ciazy i sie meczylam z nim, a 2tyg po porodzie usunelam. Wlasnie siodemka, najpierw mi sie tak wykruszyla, ze wbijala mi sie w policzek to dziekowalam dentystce ze mnie tego samego dnia przyjela, ale to jeszcze przed ciaza. Chyba najlepiej podleczyc bez robienia zdjecia a po ciazy wziasc sie za niego konkretnie. Zrobic zdjecie i sprawdzic czy jest ok
    Też tak myślałam, że zdjęcie po ciąży wtedy. Ale kanałówkę musi mi zrobić, bo inaczej będzie bolał nawet jak zaleje. Tak mocno się złamał :/ Wcześniej już go miałam robionego, bo poprzednia dentystka go zepsuła i głęboko rozwierciła, a on po jakimś czasie pękł... I w sumie 3 raz będzie teraz robiony.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Lenka82 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znów wraca temat kompetencji lekarzy. Alex ja chodziłam do dentystki niby mi leczyła kanały wszystko a potem zaczęły się problemy bólowe to jeden to drugi ząb. Zmieniłam dentystę. I co się okazało. Na RTG wyszło, że mam niepodopełniane kanały - sama już na pierwszy rzut oka widziałam jak mi lekarz wyświetlił obraz na monitorze. No masakra.

Co do RTG w ciąży to niby mówią, że to bardzo mała dawka i nie powinna mieć negatywnego wpływu na dziecko, ale ja bym chyba też nie ryzykowała.

bl9cjw4z4bshjmmh.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka moja poprzednia właśnie takim dentystą byla... Niby kanałowo mi zęby leczyła, ja płaciłam, a później u tego obecnego się okazało, że wcale nie wypełniła kanału :/ I teraz ten wszystko po niej poprawia. Zrobię chyba kanałowo bez zdjęcia, w tym bezpiecznym znieczuleniu. A po ciąży jakby coś się działo to będę robić/wyrywać, albo zwyczajnie zrobię zdjęcie.

Na pocieszenie moja mała dzisiaj bardzo aktywna. Chyba odczuwa mój stres, a ja tak bardzo staram się być spokojna. Udało mi się na filmiku uchwycić, jak mała się rusza :) Ale nie wiem, czy uda mi się wkleić film tutaj

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gomerka- każda z nas dobrze wie, że najważniejsze jest by dzieciątko było zdrowe, ale też mamy pewne oczekiwania i marzenia. Ja wiem, że jakby się okazało że ma być chłopiec u mnie to też byłabym w szoku pewnie. Zobaczysz oswoisz się i będziesz się cieszyć najbardziej na świecie.

Alex- kurcze też bym się nie zdecydowała na rtg:/ jakoś bym się bała mimo wszystko. Ja w pierwszej ciąży miałam leczenie kanałowe, i było tak, że po prostu mi rozwiercił i w ten sposób leczył. A po ciąży zrobił rtg i okazało się że na czuja, ale świetnei mu się udało wszystko zaleczyć.

201512131765.png

201909081765.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie Dziewczyny, to nie tak, że ja marzę o chłopcu, a tu dziewczynka i z tego powodu płaczę. Tylko w mojej poprzedniej ciąży to była córeczka. I po prostu boję się, że zawsze gdzieś będę się w niej dopatrywać starszej siostry. I trochę też tego, że wiecie, czasem tak jest, że para nie może urodzić zdrowego dziecka konkretnej płci. Ale ja zawsze marzyłam o córce i strasznie się cieszę. Tylko ten strach.

Lenka82 lubi tę wiadomość

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Lenka82 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gomerka, rozumiem doskonale twój strach. Każda strata niestety zmienia już na zawsze spojrzenie na pewne rzeczy i choćby nie wiadomo jak Ci kto tłumaczył strach pozostanie.

Ale zobaczysz wszystko będzie dobrze i będziesz miała śliczną córeczkę. Tulę Cię mocno.

bl9cjw4z4bshjmmh.png

• Lenka82 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 i co z tym filmikiem?

bl9cjw4z4bshjmmh.png

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie umiem wrzucić na forum. Dzisiaj to mam istny armagedon w brzuchu, wczoraj ospała była, a dzisiaj buszuje :)

Jusi 28 lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gomerka, trzymam kciuki żebyś się oswoila z tą myślą, na pewno będzie wszystko dobrze. Będziesz miała swoją wymarzoną księżniczkę.
    Alex super, że masz te ruchy aż tak intensywne, że jesteś w stanie je nawet uchwycić na filmiku! Zazdroszczę 😍
    Ja jestem właśnie u fryzjera, byłam umówiona na 16:30 A dalej siedzę i czekam, bo opóźnienie. Moja cierpliwość w ciąży na prawdę jest zanizona. Mąż może potwierdzić bez zawahania 😅

3jgx3e3koyqms61s.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stayaway to chyba mamy coś wspólnego, bo ja też się strasznie niecierpliwa zrobiłam. Do poniedziałku to chyba z siebie wyjdę. Jutro spotykam się z dziewczynami z forum, to pewnie się trochę rozerwę, ale ogólnie to przebieram nogami. Nie dość że stres, to jeszcze kanałówka ładnie trzepnie po kieszeni.
    Ja w sumie małą tak mocno tydzień czuję. Wcześniej lekkie pluski. Lekarz się pewnie zdziwi bo mówił, że koło 20-21 tc coś będzie czuć. Ale mam łożysko na tylnej ścianie, więc pewnie szybciej. Do tego moja kluska już chyba spora, bo lekarka w środę podsumowała "ale duże dziecko" :D tylko jej nie mierzyła i nie ważyła, na oko oceniała. NFZ...

Lenka82, Jusi 28 lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • elvira Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka na ostatniej wizycie przycisnelam Panią dr to byl 15 tydzien . Powiedziała że na około 60% chłopczyk chociaż nic nie odstawalo. Stwierdziła że albo chłopczyk albo dziewczynka i ma jeszcze opuchnięte wargi sromowe. Ja wyczytałam że na tym etapie to normalne że były opuchnięte. A że marzy mi się córeczka to nie mogę się doczekać aż ktoś jednoznacznie stwierdzi co jest . Następna wizyta 2 maja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 17:39

Lenka82 lubi tę wiadomość

relgsg185a86vsml.png

04.08.2017 Marcel 💙
    09.2019 córeczka ❤
  • Mama_Staszka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.
    Cytrynowka, teraz na suwaczku widzę że też masz Stasia i to prawie w tym samym wieku. Mój z sierpnia 2015. Super :) i teraz wychodzi ci dziewczyna? Jakue imię planujecie?

• Lenka82 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 - ja też mam łożysko ponoć na tylnej ścianie i mała ponoć duża jest ale co do dokładnych pomiarów to też nie wiem, może coś za tydzień będę wiedziała. Już nie mogę się doczekać. Co do ruchów ja też czuję od jakiegoś tygodnia, ale różnie raz więcej raz mniej. Dziś od rana prawie nic a potem jak się rozbrykała to aż mi się brzuch unosił miejscami.

elvira - 3mam kciuki aby była dziewczynka. Ja na genetycznym usłyszałam, że raczej dziewczynka (ale miałam późno, bo prawie w 14 tyg.) potem w 16 znów potwierdzone, że wygląda na dziewczynkę. Zobaczymy co wyjdzie w 19 ale mam nadzieję, że się potwierdzi bo już jakoś zaprzyjaźniłam się z tą myślą.

bl9cjw4z4bshjmmh.png

‹‹ 490 491 492 493 494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ