Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi na prenatalnych lekarz mówił że na 80% dziewczynka, a później w 16 tc i wczoraj miałam potwierdzenie tego u mojego gina
Wszyscy się przyzwyczailiśmy do myśli, że będzie Laura
Ann no tak, teraz możesz szalećLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Mnie bada palpacyjnie(szyjka) ale bez wziernika plus sprawdza wydzielinę papierkiem lakmusowym (pH)
Co do ubranek, to u nas na początku szło tego mnóstwo, bo młoda ulewala i była przebierana kilka razy dziennie, więc sporo tego miałam, bo puszczanie pralki z 5 małymi ubrankami nie miało dużego sensu.
Te najmniejsze ubranka 56-62-68 mam w piwnicy więc jak się potwierdzi dziewuszka, to nic nie dokupuje, ale większe wszystkie wydawałam 😮
Jeszcze weźcie dziewczyny pod uwagę, że bardzo popularne jest, że jak przychodzą goście zobaczyć maleństwo, to zazwyczaj przynoszą ubranko i z mojego doświadczenia nie jakieś bardzo "na wyrost".
-
Moja córka jak się urodziła, dostała tylko jeden komplecik od ciotki. Każdy mi mówił że pewnie dostane bardzo dużo ubranek ale tak się jednak nie stało pomimo tego że mam bardzo dużą rodzinę. Nikt nie kwapił się z ubrankami😁 więc i tym razem na to nie liczę. Ja już pomału chciałabym robić wyprawka bo jest tego sporo, wszystko dużo kosztuje.
-
Ja za wizytę płacę 130zl za usg dodatkowo 160 ale nie mam na każdej wizycie - średnio raz w miesiacu. Badanie na fotelu zawsze. Do tego ważenie i ciśnienie. Zawsze mam wysokie - nerwy.
Za prenatalne płaciłam 330zl ale robiłam u genetyka. Badanie długie dokładnie jestem zadowolona.
Co do samopoczucia przez wizyta denerwuje się zawsze. Bez kija nie podchodz.
08.2018 - 6tc poronienie chybione
08.2019 - ur. Joanna (córka)
-
Pom-pon wrote:A mnie zastanawia to zaznaczenie, że w cenie jest wizyta i USG.
Przecież wizyta bez USG to bez sensu? Przejrzenie badań krwi, szyjka i tyle. Nie wiadomo co u dziecka słychac. W życiu bym za taką tyle kasy nie zapłaciła -
Ja poszłam prywatnie tylko na pierwszą wizytę: 180 zł plus usg 150 zł, razem jedyne 330 zł
Jakby jeszcze badania doszły to już chyba tylko podkop pod bankWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2019, 19:19
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
elvira ja też się stresuję do tej pory- dlatego mąż wchodzi ze mną odrazu, bo ja połowy rzeczy nie pamiętam, które lekarz mi mówi
ciśnienie zawsze wyższe też w gabinecie
ja mam taką psychikę, że mnie martwi każdy nadzwyczajny stan u siebie-zarówno np. bóle czegoś jak i ich brak. lekarz to już ma ze mnie niezłą polewę zwłaszcza gdy we wtorek zaczęłam się martwić w gabinecie, że w sumie to nie czuję, że w ciąży jestem i nic mnie nie boli
Cyntia co do ruchów dziecka to ja teraz właśnie na wtorkowej wizycie dopytywałam się znowu lekarza o to. powiedział, że w tych tygodniach będą bardzo nieregularne, można całymi dniami nic nie czuć i aktualnie to w ogóle nie kazał mi się do nich jakoś przywiązywać ani przejmować.
co do badania- ja mam zawsze na fotelu + usg przez brzuch + usg dopochwowe w celu oceny szyjki.
dziewczyny a czy zauważacie czasami spadki apetytu? bo ja jakoś po świętach straciłam apetyt,nic mi się nie chce jeść, nawet waga lekko w dół
-
magda.g85 wrote:Pom-pon moja znajoma chodzi do ginekologa, który za samą wizytę bierze 150zł, usg płatne dodatkowo kolejen 150zł, cytologia 50zł
Mam nadzieję że to w Warszawie
Klopsik, u mnie bez zmian, tylko to łóżeczko się w piwnicy znalazło. Czekam twardo na połówkowe i powoli obczajam wózki na olx, bo polujemy na używany.klopsik lubi tę wiadomość
-
Magda g85 ja też czuję spadek apetytu... Gdyby nie fakt że mąż ma do pracy na 14.00 to pewnie nie zjadłabym ani śniadania ani obiadu za bardzo... Zmuszam się do tego żeby dużo pić ale też mnie denerwuje to że później latam do toalety co 15 min...
-
nick nieaktualnyJa place 200, dodatkowo za kazde ktg 50 zl.
Pytanie mam. Czy normalne jest ze czasami pojawia sie podczas podcierania taki duzy gesty glut w kolrze bialawo bezbarwntym? Zdarzylo mi sie to drugi raz. Dziwnie to wyglada, troche jak czop sluzowy na necie, ale bez domieszki krwi. Pojawia sie raz, przy jednorazowym podtarciu. Cos jestescie w stanie powiedziec na ten temat? -
Magda i Agucha trochę wam zazdroszczę braku apetyty bo ja odkąd nie wymiotuje co 2 godziny z zegarkiem w ręce jestem głodna:O aż się boję na wagę stanąć dzisiaj:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2019, 19:43
VianEthel2 lubi tę wiadomość
04.08.2017 Marcel 💙
09.2019 córeczka ❤ -
Elvira mnie jakby kto dał to i konia z kopytami bym zjadła i podobnie jak Ty, jestem głodna co 2 godziny.
Dziś nie obudziłam się nad ranem i dopiero jak wstałam to wzięłam euthyrox... Czekanie pół godziny, aż będę mogła zjeść to mordęga... A na wagę muszę uważać.elvira lubi tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Kumen wrote:Ja place 200, dodatkowo za kazde ktg 50 zl.
Pytanie mam. Czy normalne jest ze czasami pojawia sie podczas podcierania taki duzy gesty glut w kolrze bialawo bezbarwntym? Zdarzylo mi sie to drugi raz. Dziwnie to wyglada, troche jak czop sluzowy na necie, ale bez domieszki krwi. Pojawia sie raz, przy jednorazowym podtarciu. Cos jestescie w stanie powiedziec na ten temat? -
Ja też mam śluz. Czasem intensywniej leci, zmienia kolor z białego na przezroczysty, albo lekko żółty. Teraz sobie robię eksperyment i w końcu zaczynam spać bez majtek
Zawsze ubierałam, ale zauważyłam że jak śpię bez to później w trakcie dnia mam mniej tego śluzu
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵