Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć
Witam się po wizycie. U chłopców wszystko w najlepszym porządku, mają po 21 cm z nóżkami i ważą 235 i 279 g, szaleli równo w brzuchu :*
U mnie standardowo jak u wszystkich hemoglobina mocno w dół więc za buraki biorę się na powaznie
Połówkowe 13 maja niezmiennie.
Kamień z serca i niech rosną szkraby
manda21, VianEthel2, alex0806, pola0909, klopsik, monkle, Cyntia, Dori777, Mańka lubią tę wiadomość
-
animka899 wrote:Ja mam ochotę tylko na warzywa i owoce.mieso mogłoby nie istnieć...szynka mi śmierdzi,zupe jak gotuje to mi śmierdzi no Masakra....a owoce kilogramami bym jadła...
ja tak mialam w ciazy z synem
Mi mdlosci dokuczaja spowrotem, ale juz nie tak bardzo jak w 1 trym. Na wadze +3,5kg. Nie moge sie doczekac wizyty w poniedzialek, bo nie powiedzial mi plci ostatnio i jeszcze nic nie kupowalam. Nadrobilam sobie za to i syn zostal zaopatrzony w ubranka. Mi prawie nikt nie wstrzelil sie z rozmiarem, wszyscy za male przynosili w prezencie. Kolezance tylko udalo sie takie na styk i tesciowa kupila dwa pajacyki w rozmiarze 56 w ktorych 2 tyg chodzil.. A tak to reszta lezy nowa..Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
Pom-pon gratuluję wizyty
Cieszę się, że u chłopaków wszystko dobrze
Dziewczyny co do wyprawki to może któraś ma małą ściąga albo stronkę gdzie jest ściąga
mam tylko kilka ubranek i nie wiem od czego dalej startować a powoli chciałam się zabrać za kompletowanie żeby z kasą wyrobić
jeśli chodzi o wagę to u mnie aż strach +6kg i apetyt cały czas dopisuje
Pom-pon, VianEthel2 lubią tę wiadomość
-
Klopsik - ja nic jeszcze nie kupiłam, ale wszystko mam po prawie 4letnim synu. Tyle że córka ma być teraz.
Cyntia - u mnie też nie było wcale prezentów odzieżowych. Jakieś pojedyncze body może się trafiły, ale to można na palcach jednej ręki policzyć. -
Czy któraś z Was próbowała krem wzmacniający przeciw rozstępom tołpa mum?
Ja mam z nimi problem od okresu dojrzewania i widzę, że już się pojawiają nowe... eh te geny... mogłam wziąć lepszy zestaw 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2019, 22:57
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Melduję się po wizycie . Jestem przeszczesliwa bo z dzidziusiem wszystko ok:) na wadze dalej od początkowej -1 więc to też bardzo dobrze . Dzidziuś młodszy o 5 dni . szyjka 4cm. A co do płci to u mnie komedia, 3 tygodnie temu Pani dr powiedziała że prawdopodobnie chlopiec, a dzisiaj dzidziuś nie chciał pokazać. I powiedziała że ostatnio to było gdybanie i żebym nie brała tego pod uwagę
czekamy do polowkowych 14 maja
Oh jaka ulgaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2019, 23:16
Pom-pon, magda.g85, VianEthel2, monkle, Mańka lubią tę wiadomość
04.08.2017 Marcel 💙
09.2019 córeczka ❤ -
Kumen wg mnie to normalne.
Ja za wizytę płacę 200, za dokładniejsze np. połówkowe 300. Małe miasto, a ceny kosmiczne. Badania płatne. Ja mam tylko usg, żadnego wchodzenia na fotel całe szczęście. W poprzedniej ciąży jak przeszliśmy na usg przez brzuch to tak mi mierzył szyjkę więc się da.
U mnie jakieś 3-4 kg na plusie. Żadnych problemów typu mdłości, zgaga. Czasem coś pokłuje, wiadomo wszystko rośnie. Za to forma tragiczna. Na 4 piętro wchodzę zasapana. I w ogóle zaczynam czasem już człapać a nie chodzićPo majówce zapisuję się na ćwiczenia. Teraz jedynie ze 2 razy w tygodniu jeżdżę rowerem.
Córka 02.2017 ❤️
Córka 11.09.2019 ❤️ -
nick nieaktualnyFajnie ze u waszych dzidziow wszystko dobrze:)
Odnosnie tego gluta, to nie chodzilo mi o sluz ktorego jest wiecej w ciazy, tylko o jednorazowe wypadniecie takiego brzydkiego gluta. Strasznie gestego i duzego. Nie umiem go opisac inaczej niz tak wulgarnie. Jak szukalam zdjec w internecie jak wyglada czop sluzowy, to to wlasnie tak samo wyglada. Dzis mam wizyte i 17 to zapytam lekarza. Przyznam szczerze ze troche sie przestraszylam wczoraj, zwazywszy ze dwa dni wczesniej bylo bzykanko z mezem i pomyslalam sobie ze cos moglo sie obluzowac:) -
Hej i ja dzis mam wizyte usg polowkowe ba 17.
Pisalyscie o wadze. U mnie juz plus 6,5 kg z czego 2.5 kg w ciagu ost dwoch tyg. Swieta daly sie weznakiteraz czas zbastowac ze slodyczami bo mam tylko 4 kg limitu jeszcze i 4 mc do cesarki.
Kciuki za wizyty -
Ja nie kupuje nic, może pieluch trochę bo się po niszczyły ale chyba zainwestuje w jakieś porządne bo w zeszłej ciąży moja siostra mi kupila w pepco i mówiła ze jak orala to się harmonijki porobily bo takie dziadostwo. Wogole modlę się żebym wreszcie mogła poznać radość szykowania ubrań dla dzidzi bo w poprzedniej iej ciąży przez leżenie wszystko mi siostra zrobiła z mężem;)
Miałam też mnóstwo ubranek po jej synkach i na prawdę nie zwracała na to uwagi. Ale ja to dziwna jestem,bo wręcz się staram żeby Ola nie miała takich przeslodzonyvh różowych ubrań. Hehe -
Agusia czemu tylko 4kg limitu i 4 m-ce do cesarski? Masz już planowana? Na który tydzień?
3mam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty. Dawajcie sprawozdania.
Ach dziś piękny dzionek się szykuje cieplutko. Trzeba korzystać bo od jutra ponoć ochłodzenie. Ja idę na śniadanko i kawkę bo już umieram z głodu (niestety też mam fazę na głód ciągły) i coś ciśnienie słabe.
08.2018 - 6tc poronienie chybione
08.2019 - ur. Joanna (córka)
-
Lenka82 wrote:Agusia czemu tylko 4kg limitu i 4 m-ce do cesarski? Masz już planowana? Na który tydzień?
3mam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty. Dawajcie sprawozdania.
Ach dziś piękny dzionek się szykuje cieplutko. Trzeba korzystać bo od jutra ponoć ochłodzenie. Ja idę na śniadanko i kawkę bo już umieram z głodu (niestety też mam fazę na głód ciągły) i coś ciśnienie słabe.
A bo postawilam sobie ze wiecej jak 10 kg nie chce przytyc a ze startowalam z waga 80 kg to i tak duzo... Mam planowana cesarke na 38 tc. -
Lenka82 wrote:Elvira jak Ty to robisz że otrzymujesz taką wagę? Ja ostatnio non stop jestem głodna. Masakra.
04.08.2017 Marcel 💙
09.2019 córeczka ❤ -
Kumen wrote:Fajnie ze u waszych dzidziow wszystko dobrze:)
Odnosnie tego gluta, to nie chodzilo mi o sluz ktorego jest wiecej w ciazy, tylko o jednorazowe wypadniecie takiego brzydkiego gluta. Strasznie gestego i duzego. Nie umiem go opisac inaczej niz tak wulgarnie. Jak szukalam zdjec w internecie jak wyglada czop sluzowy, to to wlasnie tak samo wyglada. Dzis mam wizyte i 17 to zapytam lekarza. Przyznam szczerze ze troche sie przestraszylam wczoraj, zwazywszy ze dwa dni wczesniej bylo bzykanko z mezem i pomyslalam sobie ze cos moglo sie obluzowac:) -
A ja z apetytem mam odwrotnie. W pierwszym trymestrze mimo okropnych mdłości musiałam jeść maks co godzinę bo byłam strasznie głodna, a gdy nie zjadłam to nudności były jeszcze gorsze (paradoks - część z was to zna). A teraz jem co ok 3godz. Normalnej wielkości porcje. Jest to dla mnie ogromną ulga po tym ciągłym wcześniejszym głodzie. Może to też dlatego, że teraz jak już jem to najadam się do syta, wcześniej jadłam bardzo często ale niewielkie ilości.
Animka, ja też nie lubię przesłodzonych różowych dziewczynek. W sumie dobrze że pierwszy u mnie był chłopak, więc mam same chłopięce ubrania. Teraz wystarcza jakieś różowe/kwiatowe dodatki i będzie ok -
Dobrze wiedzieć, że nie jestem tu jedyna, która ma nieco więcej ciałka. Poważnie, jak oglądam zdjęcia brzuszków jak wrzucacie to mam wrażenie, że jestem przy Was jak słoń. Podejrzewam, że Wy na koncówce może dobijecie do mojej wagi z początku 😉 a ja bym nie chciała na koniec przekroczyć 80kg.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy