X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo ja bym nie ryzykowała z kalendarzykiem , mimo że cykle miałam regularne i wiedziałam kiedy owulacja. Tabletki już próbowałam. Nie było źle dopóki mnie łydki nie zaczęły boleć i odstawiłam wpadając na pomysł, że to już mój ostatni czas na zajście w ciążę. Stwierdziłam, że albo teraz albo nigdy bo już mi tak było wygodnie, że jak pomyślałam o noworodku to mi się słabo robiło. 3 już bym nie chciała (chyba, że się trafi ;)) i teraz to nie wiem co stosować. Chyba abstynencja :D zresztą po porodzie to mi się i tak nie chciało. Psychika nie pozwała

Lenka właśnie co u Ciebie?

Ja apetyt mam za co później przyplacam mega zgagą. No ale staram się jeść zdrowo i nie jem słodyczy że względu na cukier w górnej granicy.

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo ja bym nie ryzykowała z kalendarzykiem , mimo że cykle miałam regularne i wiedziałam kiedy owulacja. Tabletki już próbowałam. Nie było źle dopóki mnie łydki nie zaczęły boleć i odstawiłam wpadając na pomysł, że to już mój ostatni czas na zajście w ciążę. Stwierdziłam, że albo teraz albo nigdy bo już mi tak było wygodnie, że jak pomyślałam o noworodku to mi się słabo robiło. 3 już bym nie chciała (chyba, że się trafi ;)) i teraz to nie wiem co stosować. Chyba abstynencja :D zresztą po porodzie to mi się i tak nie chciało. Psychika nie pozwała

Lenka właśnie co u Ciebie?

Ja apetyt mam za co później przyplacam mega zgagą. No ale staram się jeść zdrowo i nie jem słodyczy że względu na cukier w górnej granicy.

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkle z tym karmieniem i brakiem owulacji też różnie bywa. Moja znajoma nie miała okresu, karmiła i po 2 miesiącach była w kolejnej ciąży :O no i dodam, że wcale nie chciała

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Lenka82 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę leżę i leżę. Nadal pod pompą. Brzuch nadal boli mała napiera ale skurcze i napinanie brzucha póki co mniejsze. Czekamy dalej. Weekend jak to weekend w szpitalach. Nic się nie dzieje. Tylko standardowe badania krew ciśnienie ktg.
    Mało pisze bo ograniczone ruchy mam przez tą pompę. Ale czytam i przesyłam pozdrowionka dla wszystkich
    3majcie się kochane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2019, 10:29

Ula_Lbn lubi tę wiadomość

bl9cjw4z4bshjmmh.png

08.2018 - 6tc poronienie chybione
    08.2019 - ur. Joanna (córka)
  • Lenka82 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i ta dieta szpitalna. Tj ja nie mam diety ale jakby mnie rodzina nie dokarmiania byłoby ciężko. Chyba że to ja mam zbyt duze zapotrzebowanie ale chyba nie. Chyba z czegoś jakaś siła by się przydała. A teraz to chyba nie czas na odchudzanie.

bl9cjw4z4bshjmmh.png

08.2018 - 6tc poronienie chybione
    08.2019 - ur. Joanna (córka)
  • Ula_Lbn Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka trzymaj się. Właśnie się zastanawiałam jak wygląda pobyt w szpitalu z cukrzycą ciążową 🤔 mam nadzieję że jeśli już trafię do szpitala to tylko na planowane cc, a nie wcześniej.

Ja mam dzisiaj spotkanie z ludźmi ze studiów z mojej grupy. Z niektórymi nie widziałam się od skończenia w 2007 r. Martwię się tylko bo moja Martynka jedzie pierwszy raz beze mnie na działkę z moją siostrą i to będzie w sumie pierwszy raz od zdiagnozowana u niej ukrzycy typu 1. Boję się o jej glikemie bo będą chodzić się kąpać w jeziorze, a cukry wtedy mocno jej spadają, no i czy siostra ogarnie wyliczanie wymienników dla niej.
    Milego dnia dziewczyny!

atdc8rib6ftl2y14.png
    l22nhdgekp03t7xa.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka82 wrote:
    A i ta dieta szpitalna. Tj ja nie mam diety ale jakby mnie rodzina nie dokarmiania byłoby ciężko. Chyba że to ja mam zbyt duze zapotrzebowanie ale chyba nie. Chyba z czegoś jakaś siła by się przydała. A teraz to chyba nie czas na odchudzanie.

O tak pamiętam to wstrętne jedzenie. U mnie się go jeść nie dało. Do tego kolacja jakoś mega wcześnie.

Ula w razie czego niech siostra dzwoni do Ciebie i będziesz jej mówić co i jak. Teraz to i tak dobrze, są telefony i można się kontaktować. Ile córka ma lat?

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo dzisiaj 29 tydzień. Jeszcze chociaż 2 miesiące :)

Mańka, pola0909, Annie80 lubią tę wiadomość

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodki Jezu w morelach, jak rypie mnie w biodrze. 🙈 Od kilku dni coś mnie tam zakuło, gdy nieodpowiednio postawiłam nogę, ale teraz momentami nawet leżenie jest wyzwaniem. Wizyta w piątek, mam nadzieję, że nie odgryzę sobie tyłka do tego czasu.

Przy ostatnich upałach była mowa o tym, że seniorzy i ciężarne powinny szczególnie o sobie zadbać. Zastanawiam się coraz częściej, czy aby czasami nie należę do tej pierwszej grupy. 😂 Czuje się ok, ale skłamałabym, gdybym powiedziała, że i mnie ten słodki ciężar coraz bardziej nie jest dokuczliwy.

W ogóle napaliłam się na kocyk dzianinowy/bambusowy. Impreza nie jest tania, ale zdecydowania warta uwagi. Zastanawiam się między:
    - dzianinowym od Mama Ginekolog
    - bambusowy od Lullalove
    - bambusowym od Fun with Mum
    - bambusowy od Memi

Czy któraś jest bardziej w temacie i może coś polecić?

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• Ula_Lbn Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka - na pewno będzie dzwonić. Martynka ma 9 lat więc spokojnie sobie radzi z samokontrolą i zastrzykami. Problem jest tylko taki, że jak normalnie jej spada cukier to już przy 65 mówi, że ma niedocukrzenie, ale jak jest pochłonięta zabawą, pływaniem, ganianiem się to już wtedy nie kontroluje za bardzo niedocukrzeń i ostatnio dopiero powiedziała, że się źle czuje jak miała 37 cukru :/ Na pewno wszystko będzie ok tylko ja jak zwykle panikuje 😊

atdc8rib6ftl2y14.png
    l22nhdgekp03t7xa.png
  • andziaxs Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio kupiłam od mamy ginekolog "Mój pierwszy kocyk" i jest super mięciutki, bardzo polecam 😊

Mańka lubi tę wiadomość

w4sqsek2g9u4d7mg.png
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bambusowy z kapturkiem z firmy bolo, jest cudny, mega mięciutki i tez mogę polecić.

Mańka, cytrynówka lubią tę wiadomość

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt mam dość regularne cykle a poza tym ja bardzo dokładnie prowadziłam te obserwacje bo i temp i śluz i badanie szyjki także wiedziałam co i jak. Byliśmy z mężem na specjalnym kursie nawet.

201512131765.png

201909081765.png
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mańka, dostaliśmy w prezencie akurat bambusowe z Le Pampuch czy coś takiego. Fajne, miłe w dotyku, ale sama nie wydalanym ponad 100 zł za kocyk 80x80cm. Wg mnie te od mojej babci fajniejsze 😉

Dzień dobry bardzo!
    Po nocy mam tak skopane wnętrzności, że wszystko mnie boli. Moi synowie chyba mieli mega awanturę w brzuchu, jeszcze nigdy tak nie było, ała.

Mańka lubi tę wiadomość

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon wrote:
    Dzień dobry bardzo!
    Po nocy mam tak skopane wnętrzności, że wszystko mnie boli. Moi synowie chyba mieli mega awanturę w brzuchu, jeszcze nigdy tak nie było, ała.

Może o zabawki się pokłócili :D :D :D

k878, Laurka lubią tę wiadomość

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż zawsze się śmieje jak młoda się tak rusza mocno i kopie że meble chyba w brzuchu przestawia😂

Laurka, cytrynówka lubią tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • Komunikacja24 Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stayaway wrote:
    Komunikacja, przejrzalam dziś ciuszki i spakowałam paczuszke dla Ciebie, ale wyśle dopiero po weekendzie. Ogólnie mam dla Ciebie:
    - 12 spioszkow/ pajacykow
    - 10 bluzek z długim rękawem
    - 3 czapeczki
    - 2 body z długim rękawem
    - 2 body z krótkim rękawem
    - 2 polspiochy
    - 1 bluzeczka z krótkim rękawem
    - 1 bluza na zasuwak z kapturem
    - 1 rampersik
    Niektóre rzeczy są większe niż 62, ale mam nadzieję, że Ci się przydadzą.
    Przepraszam resztę, że piszę na forum, a nie w wiadomości prywatnej, ale nie ogarniam tego dodawania do przyjaciółek :/

W ogóle- najbardziej to podobają mi się komplety ubrań :D maluszki muszą w nich wyglądać tak słodko!! Te wędrują do Ciebie:
    2ef107e555a4.jpg

Leksi ja o 14, więc pierwsza trzymam kciuki za Ciebie :)
    Kochana, nie wiem co mam powiedzieć. Tak strasznie się cieszę. Przeprasza, am, że nie odpisałam. Byłam wczoraj we Wrocławiu, przywiozłam ojczyma który właśnie kończy składać komode. Jest na prawdę duża i masywna, z pewnością zmieszczą się wszystkie rzeczy maleństwa. A dzisiaj od rana wróciliśmy tutaj i jestem padnięta strasznie. A jutro znów z rana muszę go odwieźć 370km do Wrocławia. Eh... Ale cieszę się że mam wsparcie ogromne w mamie i ojczymie.

Mikołaj-2010
    Marcel-2014
    w57v3e3kt83osyox.png
  • Komunikacja24 Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899 wrote:
    Komunikacja- czy masz przewijak???? Albo nie masz i chciałabyś???
    Mam dostać nowy od Martynki,dziewczyny która zalozyla konto aby do mnie napisać. Dziękuję ☺️

Mikołaj-2010
    Marcel-2014
    w57v3e3kt83osyox.png
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś mam dzień.. byliśmy na spacerze w parku i zaczepił mnie jakiś facet z hasłem "Ale wielki brzuch, od razu widać, że 9 miesiąc!" Ja na to, że nie, jeszcze trochę czasu do rozwiązania to my mamy. A on "No chyba nie więcej niż 2 tygodnie bo brzuch ogromny!".. zdaje sobie sprawę, że przez ostatni miesiąc brzuch mi wyskoczył bardzo, do tego nie poszło mi w biodra ani nigdzie indziej, tylko sam brzuch tak mega do przodu, przez co moze sie wydawac mega duzy, ale takie hasła do obcej ciężarnej kobiety to chyba nie na miejscu co nie? Jak tylko odeszlismy rozplakalam się i to tak, że jakby męża obok nie było to nie wiem czy sama dałabym radę się uspokoić :(

3jgx3e3koyqms61s.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stayaway- no proszę cię żeby obcym chłopem się tak przejąć, szkoda czasu i nerwów;)

Mama_Staszka lubi tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
‹‹ 852 853 854 855 856 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ