Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2019, 16:34
pola0909, stayaway, Ula_Lbn, Jusi 28 lubią tę wiadomość
Lena: 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g
-
Ja też mało jem, co nie skubnę to mnie tak rozpycha od środka, że pękam. Jutro idziemy na wesele i trochę żartuję sobie, że będę siedzieć i patrzeć na te pyszności i cierpieć, bo niewiele co zmieszczę. Poza tym chodzę jak pingwin, mam nadzieję, że wykrzeszę z siebie trochę gracjiCórka 02.2017 ❤️
Córka 11.09.2019 ❤️ -
Witam się dziewczyny kolejny raz znad morza
postanowiliśmy znowu wykorzystać kilka dnia tutaj
pogoda piękna, idealna dla ciężarnych- słońce na plaży, ale nie gorącą patelnia.
Po wczorajszym gorszym samopoczuciu nie ma śladu, dzisiaj nawet jakoś mniej mi brzuch ciąży
Widziałam, że poruszylyscie temat auta... My kupiliśmy kombi w maju rok temu, ale specjalnie z myślą o .... psieteraz mój mąż szuka bagażnika dachowego, bo z bliźniakami i sporym psiskiem to i kombi będzie mało
dodatkowo mąż przeszukuje już olx w poszukiwaniu wózka biegowego- przyczepki do roweru. Zaczepił jakiś ludzi na plaży, pogadaliśmy i nawet wiemy czego szukać, a czasu jest sporo bo to dopiero dla siedzących dzieci.
Apetyt i u mnie mniejszy, to chyba faktycznie ucisk na żołądek.
Miłego wieczoru!cytrynówka, Leksi lubią tę wiadomość
-
Właśnie Lenka jak u Ciebie?
My w grudniu zmieniliśmy samochód. Kupiliśmy Passata w kombi i cały czas mówiłam, że wolałabym w sedanie bo przecież nie musimy wózka wozić, a tu za chwilę pozytywny test 😁 Wszyscy myślą że już kupowalismy z zamiarem powiększenia rodziny, a ja zaszłam w ciążę z wkładką i dla nas to była wielka niespodzianka 😁 -
Ja po wizycie. Blizna ok. Trzyma jakos ledwo ale trzyma. Maly ma juz 2 kg. Rosnie ksiazkowo ale kilka dni wyprzedza termin z OM.
Ula_Lbn, k878, manda21, pola0909, Kaska, Laurka, Leksi, stayaway, andziaxs, Pom-pon, cytrynówka, monkle, magda.g85 lubią tę wiadomość
-
Ula_Lbn wrote:Właśnie Lenka jak u Ciebie?
My w grudniu zmieniliśmy samochód. Kupiliśmy Passata w kombi i cały czas mówiłam, że wolałabym w sedanie bo przecież nie musimy wózka wozić, a tu za chwilę pozytywny test 😁 Wszyscy myślą że już kupowalismy z zamiarem powiększenia rodziny, a ja zaszłam w ciążę z wkładką i dla nas to była wielka niespodzianka 😁
Matko Ula jak to z wkładką? I jak tu wierzyć antykoncepcji
Pom pon udanego wypoczynku
Agusia super wieści!Pom-pon lubi tę wiadomość
-
Pompa z lekiem idzie czekamy na efekty czy zadziała.
Szyjki nie udało się zmierzyć wczoraj tyle tylko że krótka ale zamknięta.
Mała nadal nisko w kanale napiera głowa bardzo.
Waga przybliżona ostatnio 1500-1600.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2019, 20:40
08.2018 - 6tc poronienie chybione
08.2019 - ur. Joanna (córka)
-
Kaśka - ja już po nocach nie śpię co to będzie później. Chyba zostanie tylko wstrzemięźliwość 😁. Ja to w ogóle jestem niezły przypadek bo od urodzenia mam jeden jajnik i bardzo nieregularne cykle od 40 do 70 dni. Moja ginekolog śmieje się że tą ciąże trzeba w kategoriach cudu rozpatrywać 😜
stayaway lubi tę wiadomość
-
k878 wrote:Pom pon, przyhamuj męża ze z maluchami nie od razu wolno biegać/jeździć. Ja mam wózek do biegania i pisali w instrukcji ze można biegac jak dziecko ma rok po konsultacji z pediatrą.
Ten, który my chcemy niby można od początku, ma nawet wkładkę dla niemowląt, ale znajomy fizjo mowi, że muszą do przyczepki przynajmniej stabilnie siedzieć.
Ula, ja też chcę wkładkę właśnie hormonalną jeśli gin pozwolijak wspominasz miesiączki przy spirali? Potoki czy do zniesienia?
Kaśka, dzięki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2019, 21:07
-
Karola9316 wrote:Matko zwariowalam już totalnie. Niby miałam już wózek na oku, ale przemyślałam sprawę i jednak wolę później kupić lepsza spacerowke. I teraz pytanie czy któraś z Was miała doczynienia z firmą bexa? https://allegro.pl/oferta/bexa-fresh-fr18-producent-koncowka-kolekcji-8240729556?reco_id=b77f2919-a425-11e9-9c84-000af7f5ffd0&sid=1147bbb04b955b96a226cab2e664258d9124ef0862320b2d7366fdd6604cf017
Siemka tak troche was podczytuje i ja mam wózek Bexa ultra kupiłam uzywany ok 7msc i sama uzywam juz ponad pół rokui jak dla mnie super . Dobra amortyzacja gondola dosc duza wygodna:) długi daszek w spacerówce. Jest to cieżki wózek ale to tak samo jak bebbeto czy adamex. Można kupic tanio uzywany
a nowy tez nie jest super drogi . My teraz bedziemy go uzywac dla drugiej córki
mimo ze go nie oszczedzam drogi leśne dziury krawężniki wszystko sprawne:)
Karola9316 lubi tę wiadomość
-
Ula, to faktycznie psikus! Ale uwierz, że lepsza wpadka w nieodpowiednim momencie, byle z odpowiednim facetem:)
niż lata starań, walka, płacz i zgrzytanie zębami
Dziewczyny z KRK, wybiera się jutro któraś na warsztaty bezpieczny Maluch? Jakbym wiedziała wcześniej, sama bym przejechala.. godzina drogi, a podobno super sprawa te warsztaty. -
Pom-pon do zniesienia. Używałam kubeczka menstruacyjnego i nigdy nie zdarzyła mi się żadna awaria.
Stayaway masz rację. Mam mnóstwo znajomych, które mają problemy z zajściem. Moja szwagierka adoptowała swoje córki bo próbowali 10 lat bezskutecznie. Bardzo przykre historie.
Ja się bardzo cieszę, że wkładka zawiodła, bo po pierwszej ciąży nie byłam w stanie psychicznie świadomie się zdecydować na drugie dziecko. A okazało się, że tę ciążę mimo, że przybyło mi prawie 10 lat przechodzę (odpukać) niemal bezproblemowo.