Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mańka- moja tesciowa miała tak samo, jak się dowiedziała, że będzie wnuk. Potem jeszcze wiele razy dopytywała jakie jest prawdopodobieństwo, że lekarz się pomylił i po każdej wizycie czy płeć potwierdzona. Na początku było mi przykro, ale potem to trochę odwróciłam i zaczęłam jej robić ironiczne przytyki. Że płeć bez zmian, więc pewnie ją to i tamto nie interesuje i takie tam. Chyba pomyślała i zrobiło jej się głupio. Przestała.synuś
28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml -
Karola9316 wrote:Wiem też że dziecko na rota napewno zaszczepie. Chociaż jedyne dziecko z jakim teraz miałam styczność jest właśnie zaszczepione, a prawdopodobnie od niego się zarazilam tym cholerstwem
A dawno było szczepione? Bo to żywa szczepionka i przy braku zachowania higieny można się zarazić szczepionka.
Ja córkę szczepilam na Rota a druga już nie dostanie. Czytałam w necie ze nie tylko u nas, właśnie po tej szczepionce wyszła alergia na bmk i bj. Niby lekarze twierdzą ze to bzdura, nikt tego nie udowodnił. Ale ta szczepionka trawi jelitka, może moja mała to słabszy egzemplarz i tak faktucznie wypadło. Zamierzam sprawdzić na drugiej i tego Rota jej odpuszczę albo zaszczepie później.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Dzień dobry,
Dziękuję wszystkim za miłe słowa, uśmiałam się z bliźniaka na plecach.
Współczuję problemów z puchnieciem, u mnie na razie brak. Czekam też na koleżankę zgagę i resztę ciążowej ekipy
Jestem zła na moją klinikę, bo przełożyli mi wizytę z wtorku na czwartek. Co prawda z wieczora na rano, więc tak naprawdę 1,5 dnia, ale i tak... W ogóle ciągle jestem poirytowana, wszyscy mnie wkurzają. Masakra, taki babol wredny się że mnie zrobił ostatnio. Nie mogę nad tym zapanować, mam nadzieję że moje dzieci nie odziedziczą tej wredności
Generalnie ciągle bym spała, wstawiam Wam mojego towarzysza w tej czynności
Miłego dnia!
[/url
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2019, 11:30
Mańka, pola0909 lubią tę wiadomość
-
Co, jak co, ale fochami starego pryka nie zamierzam się przejmować. Koleżanka również spodziewa się dziecka i jej teść na wieść (uu nie czuję, że rymuję), że będzie chłopak skiwtował oschle "jeśli byłaby to dziewucha, to ja dziadkiem zostałbym dopiero, gdy będzie wnuk". Za to durniem jest już teraz. 🤦♀️
Ostatnio, gdy się budzę, strasznie bolą mnie dłonie. Każdy staw, czy któraś też tak ma? Po chwili dochodzę do siebie, ale zastanawiam się, czy może w nocy nie przekręcam się tak, że uciskam (lub młoda) na jakiś nerw.
A dzisiaj taka piękna pogoda a mąż w pracy. Wyleguję się więc w ogródku a Mała tak się kręci, że szok. Bardzo podbudowuje mnie, że w tej maliźnie tyle siły ❤️
Pom-pon, ostatnio zostałam okrzyknięta Człowiekiem-Skurw*elem 😂 A ja myślę, że wszyscy się przyzwyczaili, że jestem taka milusia i potulna. Tymczasem faktem jest, że z okazji ciąży nie tracę energii na wyrozumiałość dla głupich sytuacji i mówię, to co myślę. Wszyscy przypisują to hormonom a to czyste wyrahowanie, ot moja słodka tajemnica 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2019, 12:56
-
A czy wam zdarzyło się wykorzystywać ciążę w niecnych planach? 😁
Ja czasami wbijam do rodziców na obiadki, żeby mama coś dobrego mi ugotowała 🙈 Mówię wtedy, że mam na coś ochotę, chociaż z ręką na sercu, przez całą ciążę nie miałam ani jednej zachcianki 😂Aster4n, stayaway, marchev, andziaxs, Annie80, manda21 lubią tę wiadomość
-
Manka, wokół mnie wszyscy chodzą na paluszkach. Mama przywozi mi co jakiś czas coś dobrego do jedzenia, ostatni raz sprzątałam w grudniu, teraz tylko mąż
no i wystarczy, ze wspomnę, ze mam na coś ochotę to leci do sklepu
ale żeby nie było tak różowo to jednak do urządzenia pokoju dziecięcego zmusić go nie mogę. Najwyżej będzie to robił sam
Mańka lubi tę wiadomość
Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Dzien dobry! Witam sie w koncu z magiczna 3 z przodu!
Manka uwielbiam Twoje poczucie humoru i ciete riposty! Ale serio jak bym cos takiego uslyszala od kogokolwiek to bym w morde strzelila durnego jelopa! 😡
Dziekuje za gratulacje i zyczenia. Bardzo fajnie spedzilismy wczorajsze popoludnie i wieczor. Zalaczam zdjecie mojego dania, ktore zamowilam w restauracji - oto legendarne amerykanskie porcje (1/3 i tak juz zjedzona z talerza).
Mnie nikt nie rozpieszcza, ale maz jakis bardziej dla mnie wyrozumialy w tej ciazy niz w przeszlosci.
Korzystajcie, poki mozecie, bo jak sie juz jest mama malego dziecka, to rzadko kiedy mozna wyczarowac nawet chwile dla siebie.miczitanka, Mańka lubią tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Gomerka ale super, mi nikt nie proponował prezentów "za urodzenie dziecka"
A powinno się należeć każdej prawda ?
Laski powiedzcie mi czy ją mogę się jeszcze zapisać do szkoły rodzenia czy za późno się obudziłam ? Cała ja, haha 🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2019, 14:42
-
No właśnie, halo! Trzeba korzystać, bo teraz wszyscy pytają sie, jak się czujemy, czy nie pomóc itd. A jak pojawią się maluchy, to brutalnie zostaniemy zdegradowane do roli służących naszym książątkom i królewnom 😁 Oczywiście wszystko będzie nam wynagradzał uśmiech "bombelków" 🙈😂
Stayaway, my szkołę rodzenia zaczynamy od 1 sierpnia i przy zapisie nikt nic nie mówił, że za późno. Najważniejsze, że nie ma przeciwwskazań 😉 -
To Wam zazdroszczę. U mnie odległość robi swoje. Byłam na trochę u rodziców to skakali wokół nas i tyle. Wykorzystywać mogę tylko męża ale staram się tego nie robić bo zwykłej pracy na która nie mam siły jest tyle ze on i tak się narobi. Czasami tylko hipetbolizuje ze mnie boli noga i żeby wstał zamiast mnie i coś zrobił wokół dziecka...
A prezenty. Po porodzie teść zapytał co bym chciała ale między Pieluchą a cycem nie wiedziałam nawet co powiedzieć. Dostałam złota bransoletkę a małej kupili łańcuszek. A np przepuszczanie w kolejce to się bardziej przydaje przy maluchu, bo w tej ciazy - oczywiście nie zawsze - ale jakos się człowiek kula. A jak małe ryczy w wózku albo próbuje z niego zwiać i pozrzucac wszystko z półek to jest naprawdę ciężko.
Schowaliśmy aI przed ulewa w lodziarni a tu sala zabaw... młoda szaleje w kulkach xDCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Karola super, że już wychodzisz. Już lepiej się czujesz?
Stayaway jak znajdziesz miejsce w jakiejś szkole to czemu niew niektórych nawet nie chcą przyjmować przed 30 tygodnia
Laurka co to za danie? No porcja spora
A po suwaczku widzę, że niedługo impreza się szykuje? Jakieś Kinder party
No i 30 tydzień. Ile tym razem jeszcze obstawiasz? :d
Cieszcie się, że Wam tak dogadzają. Może później też wezmą wnuczka a Wy odpoczniecieczasem się przydaje
U mnie mama spoko, zawsze pomoże jak ją poproszę, sama zapyta co tam pomóc. O teściach już Wam pisałam... Nawet nie chcę żeby mi pomogli, robili coś za mnie, ale żeby starszaka czymś zająć. Pójść z nim na plac. Szkoda mi dziecka bo ma wakacje a tak na prawdę nudzi się w domu. Jak pyta babcię, czy wyjdzie z nim na plac, która ma np na 13 do pracy to nigdy nie ma czasu. Bo zawsze jest coś. Teraz jest już tydzień na urlopie i pojechała sobie na (naszą) działkę. Wzięła go aż w piątek. No i np jak w sobotę moja mama go bierze do kulek to ona do niego z tekstem że ma fajnie i w końcu ktoś się nad nim zlitował ... Nawet mi się nie chce denerwować na samą myśl
Dziewczyny gdzie się reszta podziewa? Szpitalne, szyjkowe, z plamieniami. Jak sytuacja u Was? -
U nas druga enuczkau teściów a dla mojej mamy 5 wnuk. Teściowa widziałam.ze trochę liczyła na chłopca ale szybko się zamkla bo widziała moja minę na jej gadanie. Teraz cały czas mnie wnerwia gadaniem że na pewno mała będzie długa bo przecież my wysocy i opowiada jak to wnuki znajomych są male....no i u nas jest bardzo ciężki temat chrzestnych.... Tzn dla nas z mężem nie ma.problemu ale ona ma problem w swojej głowie. Choć już ostatnio przestała przy każdej okazji o tym gadać...
Kompletnie nie obchodzi jej wyprawka,czy coś potrzeba,jak przy oli nic nie mogłam zrobić bo leżałam to i tak miała to gdzieś i nawet nie zapytała czy coś pomoc. Mój mąż wszystko ogarnął z moją mamą i siostrą. Generalnie mój mąż uwielbia się z moją mamą natomiast że swoja mama nie za bardzo ma kontakt i wogole ma niezbyt dobre zdanie o niej niestety:(