Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Matka_zona kciuki mocno zaciśnięte ! Czekamy na dobre wieści Ja jak miałam we wtorek wizytę to gin założył kartę ciąży i wpisał tętno fasolki 150, mówił że ok. Ale nie jestem specjalistką , czytałam tylko że powinno być ok 2x szybsze od naszego.
matka _ zona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMorwa powiem tak. Są 2 wersje:
Optymistyczna: źle wyczułaś owu, była 10 dni później, czyli początek stycznia, przez to @ się spóźnia kilka dni i wynik jest ok. Ja tak mam w tym cyklu - wszystkie dzieciaki są z owu w 12-14dc, a teraz miałam owu 21dc
Pesymistyczna: ja miałam owu 28.12, beta sprzed 3 dni to prawie 3200. Więc u ciebie albo coś się kończy albo biochem albo pozamaciczna.
Nieważne która to opcja, jeżeli tak wyglądają u Ciebie daty to MUSISZ sprawdzić wg mnie bete w pon I we środę. Żeby mieć 100% pewności czy to zdrowa tylko młodsza ciąża czy to poronienie czy pozamaciczna. Bo w tym ostatnim typie beta potrafi raz rosnąć ładnie, raz słabo, a raz spadać.
Trzymam kciuki, żeby to była młodsza ciąża jak u mnie -
Lami wrote:Morowa, ja 2 tygodnie po owulacji miałam betę 100, ale mi wtedy rosła 100% w 24h. Koniecznie beta w poniedziałek jeszcze jedna.
Często owulacja jest dzień/dwa po kurzym jajku, często wtedy, gdy już wydaje się, że po okresie płodnym. No i mogłaś implantację mieć 12 dnieć po owu. Więc koniecznie powtórka.
Aniołek 6/7tc 21.01.2019 [*]
[/url] -
Matka_zona czekam na dobre wieści.
Dzięki za słowa otuchy. Koniecznie powtórzę betę w poniedziałek. Będę wiedziała na czym stoję. Tyle że brzuch mnie pobolewa. Jak już ma być źle to niech się samo rozkręci. Aż mi ciężko uwierzyć w tak późną owu. Zawsze miałam wcześnie, ale to było przed porodem, ehhhhhmatka _ zona lubi tę wiadomość
Aniołek 6/7tc 21.01.2019 [*]
[/url] -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2019, 10:02
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
NOo troszke niska ta beta, ale ja też miałam moment kiedy zwolniła, oby tak było u Ciebie! Trzymam kciuki
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
nick nieaktualny
-
Lubieswieczki wrote:Jesteś dokładnie tydzień młodsza ciąża niż ja. Ja miałam om 29.11. Byłam na usg tak samo jak Ty 6+1 (domyślam się że wizytę miałaś wczoraj) i też miałam pęcherzyk i ciałko. Lekarz powiedział że na ten etap jest ok. 5dni później na wizycie był już zarodek i serduszko. Tyle że u mnie cykle równo 28dni. Więc za tydzień na pewno będzie dobrze. Bety nie badalam żeby właśnie nie przejmować się tymi przyrostami.
Trzymam kciuki aby właśnie tak było Jak masz długie cykle to może będziesz potrzebowała więcej czasu:) -
morowa wrote:Matka_zona czekam na dobre wieści.
Dzięki za słowa otuchy. Koniecznie powtórzę betę w poniedziałek. Będę wiedziała na czym stoję. Tyle że brzuch mnie pobolewa. Jak już ma być źle to niech się samo rozkręci. Aż mi ciężko uwierzyć w tak późną owu. Zawsze miałam wcześnie, ale to było przed porodem, ehhhhh -
Kochane,
Właśnie byłam wkurzona po wizycie i dopiero do mnie potem wszystko doszło. Gość o nic nie pytał, nic nie pozwolił powiedzieć, włożył głowice i wyjął. Nie sprawdził dokładnie, a ja nie zdążyłam powiedzieć o podejrzeniu ciąży bliźniaczej. Mam niedosyt ogromny, wiadomo przyjęcie taśmowe na IP...
Ale właśnie rozmawiałam z mamą, która ma znajomą położna w szpitalu. Dzwoniła do niej i kazała mi przyjechać jutro rano do szpitala. Zbada mnie z lekarzem na spokojnie. Może będę wiedzieć coś więcej? Oby...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2019, 11:13
speakyourmind93, Arashe lubią tę wiadomość
4.03. 6,67 cm szczęścia, 175u/min
BhCG:
31.12.2018 | 12 dpo 179,50
02.01.2019 | 14 dpo 693,20
04.01.2019 | 16 dpo 2028,00
08.01.2019 | 20 dpo 11931,00 -
nick nieaktualnym0nika wrote:Kochane,
Właśnie byłam wkurzona po wizycie i dopiero do mnie potem wszystko doszło. Gość o nic nie pytał, nic nie pozwolił powiedzieć, włożył głowice i wyjął. Nie sprawdził dokładnie, a ja nie zdążyłam powiedzieć o podejrzeniu ciąży bliźniaczej. Mam niedosyt ogromny, wiadomo przyjęcie taśmowe na IP...
Ale właśnie rozmawiałam z mamą, która ma znajomą położna w szpitalu. Dzwoniła do niej i kazała mi przyjechać jutro rano do szpitala. Zbada mnie z lekarzem na spokojnie. Może będę wiedzieć coś więcej? Oby...m0nika lubi tę wiadomość
-
Ja już po wizycie. Wszystko idealnie. Jest serduszko, widzieliśmy i słyszeliśmy co za ulga.
Betika, VianEthel2, Lami, k878, Agusia_pia, aannkka, Mamadwojki, Bunia86, Juusti69, zwichrowana, Mama_Zuzia, kark, speakyourmind93, Lucy, Arashe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny