X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jak mi dziś niedobrze :( ogólnie w każdej ciąży jest masakrycznie .... Ale dziś strasznie cierpię... od rana nawet zastrzyku nie miałam siły zrobić. A jak już zrobiłam to od godziny z tego miejsca leje się krew ... cudowna trombofilia :(((( do tego jednak nadal plamię .... jak sobie myślę o mojej koleżance która w 6 miesiącu ciąży poleciała do Tajlandii, a inna do Stanów na takim samym etapie ciąży to mi się to w głowie nie mieści. Ja mam problem żeby dojechać cało do lekarza i wrócić do łóżka...

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Britty Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2020, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka nikt tu na pewno nie będzie się śmiał ;) ja też mam jakieś dziwne ciągnięcia w podbrzuszu czasami nawet się martwie czy wszystko w porządku z blizna po cc ale ból przechodzi więc stwierdziłam że po prostu macica się rozciąga
    Blanka współczuję ja biorę prenatal uno one są z imbirem trochę pomaga na mdłości

Blanka85 lubi tę wiadomość

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2020, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Chmurka nikt tu na pewno nie będzie się śmiał ;) ja też mam jakieś dziwne ciągnięcia w podbrzuszu czasami nawet się martwie czy wszystko w porządku z blizna po cc ale ból przechodzi więc stwierdziłam że po prostu macica się rozciąga
    Blanka współczuję ja biorę prenatal uno one są z imbirem trochę pomaga na mdłości
    Mi na mdłości jeszcze nigdy nic nie pomogło :(

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2020, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka ja non stop rzygam.
    Mam dość naprawdę.
    Jeszcze do tego mąż się rozchorowała i trzyma się od nas z daleka żeby nas nie pozarażać więc jestem sama na placu boju.
    Wczoraj wieczorem była moja mama żeby mi pomóc przy dzieciach, dzisiaj po południu też ma przyjść, dzięki Bogu.

• Monia91:) Koleżanka

Wysłany: 15 lutego 2020, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo wiesz musiałaby się przyznać, że to był błąd a on ją olał. Napisałaś, że ona ma zawsze rację no to pewnie ciężko jej się przyznać. No nic to nie nasza broszka, każdy robi jak uważa 🙂

m3sx9jcg1il1smj8.png
    l22n6iyey7o7hzpx.png
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka, Krokodylica łączę się w bólu. Mnie na mdłości też nic nie pomaga. Niektórzy radzą żeby nie dopuszczać do głodu, ale mój żołądek inaczej do tego podchodzi, jak jest pełny to znaczy, że się tego trzeba pozbyć. Dostałam nawet kropelki od lekarki, ale na mnie nie działają.

• Baletnica Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2020, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj musialam zasnac zeby sie nie zarzygac.Nie wiem jak wy ale ja mam wievzorne mdlosci.Rzygam wszysykiim.i niczym,jestem glodna ale w gardle gula a potem wiszę nad porcelana bo tak mnie drze.I tak poki nie zasnę.Za to rano czuje sie super.

Co do umowy to niestety smievowka ale mam oplacane chorobowe.Wiekszy problem z szefowa ktora zmienia zdanie jak choragiewka.

skała lubi tę wiadomość

13.01 - ||❤
    10.03 💖🙏prenatalne
    7v8rs65gc1o2128z.png
  • Lola. Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baletnica wrote:
    Ja wczoraj musialam zasnac zeby sie nie zarzygac.Nie wiem jak wy ale ja mam wievzorne mdlosci.Rzygam wszysykiim.i niczym,jestem glodna ale w gardle gula a potem wiszę nad porcelana bo tak mnie drze.I tak poki nie zasnę.Za to rano czuje sie super.

Co do umowy to niestety smievowka ale mam oplacane chorobowe.Wiekszy problem z szefowa ktora zmienia zdanie jak choragiewka.

Jeśli miałaś opłacane składki to niczym się nie martw idź na l4 i nawet jeśli nie przedłuży ci umowy do dnia porodu (nie wiem jak to wygląda właśnie z umowami zlecenie) to wtedy przejmuje Cię ZUS i płaci ci do porodu a później macierzyńskie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2020, 14:04

Mikołaj❤
    lprk20mmo9qhkrvb.png
    3× aid nieudane abovo Lublin
    Rok 2019 0% morfologia
    InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
    18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
    6 zapłodnionych-5 blastek
    23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
    Czekają ❄❄❄
    10.01 transfer 4AB
    5dpt kreska na teście
    10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
    21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
    7.02-28dpt 0.62mm ❤
    13.02- 7t4d 1.3cm😍
    26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
    10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙

MTHFR 6777C-T hetero
    PAI- 1 4G homo
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2020, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam mdłości wieczorne i faktycznie głód je nasila. Ja się najczęściej ratuje owocami. Ale z tego co piszecie to moje mdłości są niczym w porównaniu do Waszych i mam wrażenie, że z dnia na dzień maleją. Współczuje Wam tego rzygania :(
    Najgorsze są dla mnie zapachy wszelakiego rodzaju, od mięsa aż po moje (kiedyś) ulubione perfumy... Co te hormony potrafią zrobić z czlowiekiem

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2020, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai przypomnę się nieśmiało z moją prośbą o zmierzenie długości nogawek po wewnętrznej stronie ( od kroku) tych jeansów z Lidla ;-)

• Annia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2020, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśmina wrote:
    Ounai przypomnę się nieśmiało z moją prośbą o zmierzenie długości nogawek po wewnętrznej stronie ( od kroku) tych jeansów z Lidla ;-)
    Podbijam i też proszę! Jestem dość niska (160 cm w kapeluszu) i dużo spodni jest na mnie za długich. :(

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Annia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2020, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Rozmiar 38, długość nogawki po stronie wewnętrznej: 77cm. Ja mam 160cm i nie są idealne na wymiar, ale nie marszczą się jakoś bardzo na dole. Za tą cenę są super.
    Dziękuję. 😘 Chyba też kupię i najwyżej dam do skrócenia bo za tą cenę to i tak się opłaca.

Ounai lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Annia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2020, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje, ja właśnie pewnie będę potrzebować niedługo takich spodni, bo zwykłe jeansy mnie cisną w brzuchu - mam wrażenie że troszkę przytyłam, a nie jest to jeszcze brzuch ciążowy, ale niedługo pewnie już coś zacznie być widać. A ile mogę chodzić w sukienkach/spódnicach czy poza pracą w legginsach. 🙄

U nas na szczęście nie szykuje się na razie żadne wesele w tym sezonie, więc poszukiwanie ciążowej sukienki mnie ominie.

U mnie znowu nudności w pełnym natarciu, bleeee... Mam wrażenie, że wszystko co dzisiaj zjadłam, nawet woda znajduje się kilka milimetrów od gardła. 😥

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2020, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam te spodnie i ogrodniczki z lidla, mam 163 i na pewno będę skracać, bo jak dla mnie meeega za długie :)

Tez mam wesele, tylko, ze w maju i zastanawiam się co ubrać 😛

I pytanie do was. Zaczął mi się właśnie 12 tc i dzisiaj tak mi wywaliło brzuch, kilka osób pytało się czy na pewno jestem w 3 miesiącu ciąży, a nie wyżej 😂😂 tez tak macie?

• Jaśmina Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2020, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Rozmiar 38, długość nogawki po stronie wewnętrznej: 77cm. Ja mam 160cm i nie są idealne na wymiar, ale nie marszczą się jakoś bardzo na dole. Za tą cenę są super.

Dziękuję :-) czyli na mnie będą za krótkie. Ja natomiast jestem wysoka a do tego mam długie nogi, więc na mnie kupić jeansy to masakra. Na górę będę miała w co się ubrać, z dołem gorzej.

Widzę, że brzuszek zaczyna się pojawiać, a jak wczoraj wieczorem pojawił się jeszcze wzdęciowy to musiałam szybko ściągnąć getry w których chodzę na codzień po cisnęły.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2020, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśmina mam to samo, może nie jestem jakoś bardzo wysoka, 171cm ale mam długie nogi i zawsze mam problem z kupieniem spodni, leginsow, bo zawsze mam nogawki jak bym miała wodę w piwnicy.

Współczuję tym które mają mdłości, moje samopoczucie jest na poziomie dno, nie dość że rzygam ciągle to jeszcze mam nadal ten cholerny katar (pewnie już ze 3 tygodnie) plus od kilku dni dusi mnie okropny kaszel. W nocy dzieci wybudzam tak kaszle.
    Ma-sa-kra!

Na szczęście moja starsza córka to bardzo mądra dziewczynka, czasem mnie szokuje, sama mówi do siostry, mama wymiotuje bo ma dzidziusia w brzuszku itd.
    Nawet już imiona zaczęła wymyślać dla siostry lub brata haha niestety niezbyt zgodne z moimi typami. ;)

Jaśmina lubi tę wiadomość

• katwie27 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2020, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica masz bardzo mądra córeczkę. Dzieci są naprawdę mądrzejsze niż nam się wydaje. Mnie też mój synek bardzo zaskakuje, widzę jak obserwuje mój nastrój, to co się dzieje w domu, widzę jak tęskni do taty, aż dziwne że niespełna trzylatek może tak wiele rzeczy wychwycic.
    Ja dzisiaj miałam fatalną noc. Śpię z synem i muszę myśleć chyba już o łóżku dla niego. On spał bardzo długo sam, ale jeszcze do września budził się kilka razy w nocy i powi3dzialam basta... Za każdym razem i tak lądował u nas w łóżku, więc w końcu zaczął zasypiać z nami. Ale dzisiaj dał mi w kość. Łóżko 160 cm na nas dwoje A on kręci się tak, że mam wrażenie że śpimy na łóżku jednoosobowym. Przyjmuje wszystkie możliwe pozycje, co to przesunie bliżej ściany to i tak zaraz leży prawie na mnie :D
    Współczuję wam wymiotow. U mnie już orz3szlo. Wczoraj przed śniadaniem i oo śniadaniu było mi niedobrze, ale przeszlo. U mnie co chwila powraca za to niepokój czy oby wszystko jest w porządku. Obsesyjnie obserwuje brzuch czy pod tą faldka jest na pewno ciążowy brzuszek :D Chciałabym żeby mój organizm dawał mi więcej symptomów że wszystko się dobrze rozwija. W środę mam USG może to mnie uspokoi.
    A dzisiaj witam się z 11 tygodniem:)

Krokodylica lubi tę wiadomość

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Ounai Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2020, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2020, 20:29

age.png

age.png
  • Dave87 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2020, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zamawialyscie ciuchy z Lidla powiedzcie mi jak to jest jak zamówię i coś będzie za małe za duże to mogę normalnie oddać w sklepie stacjonarnym tak ? Bo z innych firm tak robię

iv09mg7yx1wzcbqx.png

Starania od 2013 r
    Za wysokie amh 13 i Pcos .

1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn

2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle

Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
    08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić

10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
    12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA

10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍

21/22.01 krwawienie :(
    06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
    27.04 ❤️🧒
    5.05 Połówkowe 👍
    24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
    Walczymy dalej 💪
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2020, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica współczuję złego samopoczucia:( ale też wow, masz mega mądra córeczkę. W ogóle dziewczyny jak tu czasem piszecie o swoich dzieciach które już macie to mam takie pozytywną zazdrość że ja też już chce takiego szkraba:D
    Jasmina ja tez mam problem ze spodniami. Niby jestem niższa sporo bo mam 165 cm ale jakąś mam nienaturalna sylwetkę bo ja spodnie są dobre szerokością w biodrach i udach to nogawki mam do połowy łydki a lubię takie dłuższe raczej niż krótsze;P

Co do brzucha to ja jestem ogólnie dość szczupła bo ważyłam 55 kg i nawet bez ciąży jak zjadłam więcej to wyskakiwał mi brzusio jakbym była w 3 miesiącu:P taka figura. Więc teraz to już w ogóle mam wrażenie że ten brzuch u mnie jest spory choć to przecież nie pasuje do tego etapu ciąży:P

Krokodylica, Jaśmina lubią tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ