!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Joanna na zaparcia zawsze polecam sie nie lniane, a konkretnie kisiel z siemienia. Zalać wrzątkiem i wypić. Jeżeli nie pasuje Ci smak, to polecam zetrzeć jabłko, zagotować z wodą tak by przeszła smakiem jabłka i dodać sie nie lniane, najlepiej to w proszku. Ni bardzo to pomagało, ale i uratowało nie raz mojego synka przy zaparciach.
-
Witajcie dziewczyny
wpadam tu na chwilę, żeby powiedzieć, że dostałam sms z poradni, w której robiłam genetyczne z informacją, że wyniki Pappy w porządku
Zmykam bo dzisiaj dzień z mdłościami i wymiotamiPogoda, joana, Ounai, Natikka123, Krokodylica, darika, Monia91:), Totoro lubią tę wiadomość
-
Blanka85 wrote:Dokładnie... A używałaś igły z tym wymiarem która jest podana w ulotce ? Ja kupiłam mniejsze w aptece i 3 razy się wkłówalam i lek nie chciał lecieć bo igła za cienka była
I niestety dziś będę musiała już robić tą wielką igłą... Ale skoro nie plamię ... to muszę to jakoś przejść ...
Pamiętam że miałam duży problem żeby kupić takie igły jak w ulotce... Farmaceuci nie znali tych oznaczeń... Ale napewno używałam cieńszej niż ta która pobierałam lek bo tamta byla turbo gruba... Ale napewno nie tak cienka jak w neoparinieBlanka85 lubi tę wiadomość
-
Dzieki za rady..😊
Nie próbowałam sliwek.. kurcze nie lubie tego smaku. A co do zaparc to zaczely mi sie w ciazy dopiero... eh..
Dzis udalo sie wczorajszymi 3 jablkami ale bylam po nich tak pelna, ze myslalam ze pekne..
Spróbuję tego kisielu z siemnienia bo pilam go i na sluz plodny. Jakos go przelykalam..
A mam jeszcze pytanie: mowilam Wam juz ze chce usunac te dwa zabki.. i mialyscie taki problem w ciazy zeby znalezc dentyste, ktory sie zgodzi w ciazy? Mi juz 4 odmowilo choc dodaje, ze lekarz wpisal mi w karcie ciazy ze mozna usuwac......Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Joana przecież chore ząbki trzeba bezwzględnie usunąć. Szukaj jakiejś większej kliniki stomatologicznej, żeby takich cyrków nie było, że odmawiają leczenia. Któraś z dziewczyn tutaj pisała, że miała normalnie leczenie kanałowe i zdjęcia rtg ząbków w ciąży.
Ja też odczuwam zwolnienie perystaltyki w ciąży, na razie nie są to zaparacia ale na pewno wszystko to nie idzie tak łatwo jak kiedyś. 😂Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
U mnie na zaparcia bardzo pomaga gerber suszone śliwki co 2 dzień .
U mnie mdłości i nudności w tym tyg osiągają chyba swoj szczyt. Ledwo żyje. Miałam nadzieje ze to już końcówka, ale jednak nie. Czasami mam wrażenie ze dzieciak w brzuchu tez ma skoki rozwojowe, stad raz czuje się dobrze, a gdy fasolka rośnie to odczuwam wzmożone dolegliwości. Nadal zmuszam się do jedzenia i picia. Za tydzień mam kolejna wizytę, mam nadzieje, ze uda się sprawdzić wyrostek płciowy. 🙂
-
Lililove wrote:Podobno lekarz anioł 😊 delikatny, kulturalny. Ja póki co chodzę do G. Zobacz opinie na znanym lekarzu. Za prenatalne bierze 250 zł.
ale jednak profesor Pietryga ma bardzo dobre oko...no i ultrasonografia to jego konik więc wolę jednak żeby to on robił prenatalne. On lata po całym świecie i uczy ginekologów właśnie ultrasonografi
Lililove lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Długo się nie odzywałam, pewnie o mnie zapomnialyscie:) miałam bardzo dużo na głowie... nadrobilam Was
trzymam kciuki za udane testy i wyniki ale również gratuluję tym które mają to z głowy.
Ktoś pytał co na rozwolnienue w ciąży. Ja w poprzedniej dostałam smecte i elektrolity.
Prenatalnych nie robię. Mam niecałe 29 lat i nikt mi nawet nie proponował.
Chustowanie mi się podoba u kogoś. Chyba jestem na to za mało cierpliwa. Marzy mi się nosidlo tula.
Wizytę mam dopiero 9 marca więc chyba jajo zniose.
Ogólnie zrobiłam badani krwi i moczu. Wszystko idealnie w normie poza glukoza. Miałam 93,7 A norma do 92 W ciąży. W poniedziałek muszę iść na krzywą. I strasznie się boję. Tzn nie samego badania A raczej wyników. Boję się że będzie ta cukrzyca ciążowa, a czytałam że wtedy jest ryzyko zwykłej cukrzycy w późniejszych latach. Płakać się chce na sama myśl...
Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Nie jest to standard bo nie każda kobieta prowadzi ciąże prywatnie, a te które prowadzą też nie wszystkie się decydują. W ogóle mam strasznie gorzkie refleksje co do naszego NFZ, człowiek płaci ogromne pieniądze w składkach a jak przychodzi co do czego to nawet podstawowych rzeczy nie może się doprosić... Wiadomo jak jest ale i tak to przykre.
-
Zgodnie z rada zadzwonilam do najdroższej kliniki w miescie obok. Inni dentysci odmowili. I wiecie co? Nie zrobiliby tego w ciazy, ale na szczescie mam ten wpis w karcie, ze wolno. I dzieki moim prosbom. Podobno nie podejmuja sie tego, poniewaz to nie jest bezpieczne w ciazy, bo moze wystąpić krwotok, bo jest inna krzepliwosc w ciazy.
No ale wzielam i tak wizyte, bo bardziej ufam ginekologowi, ze trzeba to zrobic..Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2020, 12:11
Adaś
-
Joana jak mnie denerwuje to traktowanie ciężarnej jak trędowatej. 😠 To co masz dostać infekcji na cały organizm bo jesteś w ciąży i stomatolog boi się Ciebie dotknąć? Bez sensu, może ciąża zwięlsza ryzyko powikłań, więc niech robi to ktoś bardziej doświadczony, niech skasuje więcej, a nie że najlepiej niech się dalej psują. Sorki, tak mi się ulało. Dobrze, że łaskawie zrobią Ci te zęby. 🙄
Miszka mam przyjaciółkę w ciąży w UK. po t co od niej się nasłuchałam, to chociaż nie chodzę na NFZ to i tak mamy luksus. Tam lekarza w niepowikłanej ciąży prawie się nie widzi, jak najmniej badań, zero zwolnień...
Ounai a pobierałaś już Pappę?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia uwierz, ze mi tez podniesli cisnienie....
Tym bardziej, ze nie dzwonilam po byle jakich dentystach tylko takich naprawde dobrych ze swietnymi gabinetami. A tu okazuje sie, ze nawet klinika, ktora chwali sie takim doswiadczeniem inwiedza, boi sie pomoc ciezarnej. Pewnie gdyby nie ten wpis do karty to nie zgodziliby sie. A tak to wiecie podkładka gdyby cos bylo nie tak, ze to nie ich wina.....
A jeszcze najgorzej, ze jak nie balam sie tego wyrwania i wiedzialam, ze wreszcie bede miala to zglowy i dla dobra dziecka. Tak teraz trzese sie ze strachu. Kiedys juz mialam wyrywana 7ke i byly komplikacje..... a tu jeszcze jak beda w ciazy..
Ale trudno.. ufam ginekologowi. Jeszcze z nim pogadam na wizycie teraz 26.02. Powiem co mowili..Adaś
-
Dziewczyny, ja po wizycie. Dzidziuś ma już 2,57 cm
serduszko bije 174 wszystko pięknie, nawet glukoze na poziomie 91,8 odpuścił choć myślałam że wyśle mnie na krzywą. Jest tylko jedno ale, mam w szyjce polipa na 1 cm...i z niego są te krwawienia. Niby za duży żeby sam się oderwal ale się boję i tak. Dr kazał odstawić duphaston i teraz nie wiem czy przy tym polipie to dobry pomysł.
Anika, Chmurka, darika, Blanka85, maja2024, erre, Krokodylica, edka85, Ounai, Monia91:), Annia, joana, Pogoda, Asia000, Natikka123, Ptysio lubią tę wiadomość
-
Lililove wrote:Dziewczyny, ja po wizycie. Dzidziuś ma już 2,57 cm
serduszko bije 174 wszystko pięknie, nawet glukoze na poziomie 91,8 odpuścił choć myślałam że wyśle mnie na krzywą. Jest tylko jedno ale, mam w szyjce polipa na 1 cm...i z niego są te krwawienia. Niby za duży żeby sam się oderwal ale się boję i tak. Dr kazał odstawić duphaston i teraz nie wiem czy przy tym polipie to dobry pomysł.
Dodaj zdjęcie usg 😍 dziewczyny od którego tygodnia dzidzia na usg zaczyna się ruszać ?Mikołaj❤
3× aid nieudane abovo Lublin
Rok 2019 0% morfologia
InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
6 zapłodnionych-5 blastek
23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
Czekają ❄❄❄
10.01 transfer 4AB
5dpt kreska na teście
10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
7.02-28dpt 0.62mm ❤
13.02- 7t4d 1.3cm😍
26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙
MTHFR 6777C-T hetero
PAI- 1 4G homo -
Ja miałam wyrywane zęby w ciąży. Ogólnie w ciąży z Amela miałam bardzo dużo problem z zębami. Odezwały mi się wszystkie bolące. Jednego miałam kanałowego leczonego, a usuwane miałam ósemki. No i zwykle.leczenie też i mało tego- wszystko ze znieczuleniem bo taki ze mnie cykor 🙂. RTG zęba też miałam robione (przed usuwaniem). I nic niepokojącego się nie działo. Zresztą mi powiedzieli że bardziej niebezpieczna jest dla dziecka infekcja od zęba niż powikłania, które generalnie zdążają się tak samo jak powikłania u człowieka nie w ciąży 🙂. Ostatniego zęba robiłam jakoś miesiąc przed porodem 😁. Ogólnie gabinet poleciła mi właśnie moja gin. Fakt, że przyjmują tylko prywatnie i ceny mają dość wysokie ale poleczyli mi tak zęby, że od tamtej pory nic. Tylko czyszczenie, na którym swoją drogą byłam wczoraj 🙂. No i plombę będę miała do wymiany, jadę za tydzień. Ale to jeszcze z wcześniejszego leczenia. Także polecam właśnie zaoytac gin o stomatologa. Ewentualnie właśnie jakieś koleżanki, które być może leczyły zęby w ciąży/miały wyrywane.29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Ja wyrwalam 3 zęby planując obecna ciążę. Mialam pod nimi torbiele a zęby wcześniej samoistnie obumarly o czym nie wiedziałam. Także joanna współczuję Ci że teraz musisz się z tym borykać. Zepsute zebyvwydzielaja dużo bakterii które mogą zasiedlac pochwe i to takie dziwne np. Bakterie kałowe.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2020, 13:24