X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna na zaparcia zawsze polecam sie nie lniane, a konkretnie kisiel z siemienia. Zalać wrzątkiem i wypić. Jeżeli nie pasuje Ci smak, to polecam zetrzeć jabłko, zagotować z wodą tak by przeszła smakiem jabłka i dodać sie nie lniane, najlepiej to w proszku. Ni bardzo to pomagało, ale i uratowało nie raz mojego synka przy zaparciach.

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Jaśmina Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :) wpadam tu na chwilę, żeby powiedzieć, że dostałam sms z poradni, w której robiłam genetyczne z informacją, że wyniki Pappy w porządku :)

Zmykam bo dzisiaj dzień z mdłościami i wymiotami :(

Pogoda, joana, Ounai, Natikka123, Krokodylica, darika, Monia91:), Totoro lubią tę wiadomość

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    Dokładnie... A używałaś igły z tym wymiarem która jest podana w ulotce ? Ja kupiłam mniejsze w aptece i 3 razy się wkłówalam i lek nie chciał lecieć bo igła za cienka była :( I niestety dziś będę musiała już robić tą wielką igłą... Ale skoro nie plamię ... to muszę to jakoś przejść ...

Pamiętam że miałam duży problem żeby kupić takie igły jak w ulotce... Farmaceuci nie znali tych oznaczeń... Ale napewno używałam cieńszej niż ta która pobierałam lek bo tamta byla turbo gruba... Ale napewno nie tak cienka jak w neoparinie

Blanka85 lubi tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • joana Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za rady..😊
    Nie próbowałam sliwek.. kurcze nie lubie tego smaku. A co do zaparc to zaczely mi sie w ciazy dopiero... eh..
    Dzis udalo sie wczorajszymi 3 jablkami ale bylam po nich tak pelna, ze myslalam ze pekne..

Spróbuję tego kisielu z siemnienia bo pilam go i na sluz plodny. Jakos go przelykalam..

A mam jeszcze pytanie: mowilam Wam juz ze chce usunac te dwa zabki.. i mialyscie taki problem w ciazy zeby znalezc dentyste, ktory sie zgodzi w ciazy? Mi juz 4 odmowilo choc dodaje, ze lekarz wpisal mi w karcie ciazy ze mozna usuwac......

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Annia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana przecież chore ząbki trzeba bezwzględnie usunąć. Szukaj jakiejś większej kliniki stomatologicznej, żeby takich cyrków nie było, że odmawiają leczenia. Któraś z dziewczyn tutaj pisała, że miała normalnie leczenie kanałowe i zdjęcia rtg ząbków w ciąży.
    Ja też odczuwam zwolnienie perystaltyki w ciąży, na razie nie są to zaparacia ale na pewno wszystko to nie idzie tak łatwo jak kiedyś. 😂

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • fasolka86 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na zaparcia bardzo pomaga gerber suszone śliwki co 2 dzień .
    U mnie mdłości i nudności w tym tyg osiągają chyba swoj szczyt. Ledwo żyje. Miałam nadzieje ze to już końcówka, ale jednak nie. Czasami mam wrażenie ze dzieciak w brzuchu tez ma skoki rozwojowe, stad raz czuje się dobrze, a gdy fasolka rośnie to odczuwam wzmożone dolegliwości. Nadal zmuszam się do jedzenia i picia. Za tydzień mam kolejna wizytę, mam nadzieje, ze uda się sprawdzić wyrostek płciowy. 🙂

ae88538f61.png
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lililove wrote:
    Podobno lekarz anioł 😊 delikatny, kulturalny. Ja póki co chodzę do G. Zobacz opinie na znanym lekarzu. Za prenatalne bierze 250 zł.
    Tak znam też tego lekarza . I jest dobry oczywiście :) ale jednak profesor Pietryga ma bardzo dobre oko...no i ultrasonografia to jego konik więc wolę jednak żeby to on robił prenatalne. On lata po całym świecie i uczy ginekologów właśnie ultrasonografi

Lililove lubi tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Długo się nie odzywałam, pewnie o mnie zapomnialyscie:) miałam bardzo dużo na głowie... nadrobilam Was :) trzymam kciuki za udane testy i wyniki ale również gratuluję tym które mają to z głowy.
    Ktoś pytał co na rozwolnienue w ciąży. Ja w poprzedniej dostałam smecte i elektrolity.
    Prenatalnych nie robię. Mam niecałe 29 lat i nikt mi nawet nie proponował.
    Chustowanie mi się podoba u kogoś. Chyba jestem na to za mało cierpliwa. Marzy mi się nosidlo tula.
    Wizytę mam dopiero 9 marca więc chyba jajo zniose.
    Ogólnie zrobiłam badani krwi i moczu. Wszystko idealnie w normie poza glukoza. Miałam 93,7 A norma do 92 W ciąży. W poniedziałek muszę iść na krzywą. I strasznie się boję. Tzn nie samego badania A raczej wyników. Boję się że będzie ta cukrzyca ciążowa, a czytałam że wtedy jest ryzyko zwykłej cukrzycy w późniejszych latach. Płakać się chce na sama myśl...

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ptysio. W jakim sensie nie robisz prenatalnych? W sensie robisz samo USG genetyczne bez pappy tak? Ja też mam niecałe 29 lat;)

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam że teraz to taki standard i każda kobieta ma robione. Stąd moje pytanie.

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Miszka89 Debiutantka

Wysłany: 21 lutego 2020, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jest to standard bo nie każda kobieta prowadzi ciąże prywatnie, a te które prowadzą też nie wszystkie się decydują. W ogóle mam strasznie gorzkie refleksje co do naszego NFZ, człowiek płaci ogromne pieniądze w składkach a jak przychodzi co do czego to nawet podstawowych rzeczy nie może się doprosić... Wiadomo jak jest ale i tak to przykre.

• joana Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgodnie z rada zadzwonilam do najdroższej kliniki w miescie obok. Inni dentysci odmowili. I wiecie co? Nie zrobiliby tego w ciazy, ale na szczescie mam ten wpis w karcie, ze wolno. I dzieki moim prosbom. Podobno nie podejmuja sie tego, poniewaz to nie jest bezpieczne w ciazy, bo moze wystąpić krwotok, bo jest inna krzepliwosc w ciazy.
    No ale wzielam i tak wizyte, bo bardziej ufam ginekologowi, ze trzeba to zrobic..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2020, 12:11

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• Annia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana jak mnie denerwuje to traktowanie ciężarnej jak trędowatej. 😠 To co masz dostać infekcji na cały organizm bo jesteś w ciąży i stomatolog boi się Ciebie dotknąć? Bez sensu, może ciąża zwięlsza ryzyko powikłań, więc niech robi to ktoś bardziej doświadczony, niech skasuje więcej, a nie że najlepiej niech się dalej psują. Sorki, tak mi się ulało. Dobrze, że łaskawie zrobią Ci te zęby. 🙄

Miszka mam przyjaciółkę w ciąży w UK. po t co od niej się nasłuchałam, to chociaż nie chodzę na NFZ to i tak mamy luksus. Tam lekarza w niepowikłanej ciąży prawie się nie widzi, jak najmniej badań, zero zwolnień...

Ounai a pobierałaś już Pappę?

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • joana Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia uwierz, ze mi tez podniesli cisnienie....
    Tym bardziej, ze nie dzwonilam po byle jakich dentystach tylko takich naprawde dobrych ze swietnymi gabinetami. A tu okazuje sie, ze nawet klinika, ktora chwali sie takim doswiadczeniem inwiedza, boi sie pomoc ciezarnej. Pewnie gdyby nie ten wpis do karty to nie zgodziliby sie. A tak to wiecie podkładka gdyby cos bylo nie tak, ze to nie ich wina.....
    A jeszcze najgorzej, ze jak nie balam sie tego wyrwania i wiedzialam, ze wreszcie bede miala to zglowy i dla dobra dziecka. Tak teraz trzese sie ze strachu. Kiedys juz mialam wyrywana 7ke i byly komplikacje..... a tu jeszcze jak beda w ciazy..
    Ale trudno.. ufam ginekologowi. Jeszcze z nim pogadam na wizycie teraz 26.02. Powiem co mowili..

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• erre Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana, a może gin Ci wskaże taki gabinet, w którym na pewno zrobią zęby?

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Lililove Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja po wizycie. Dzidziuś ma już 2,57 cm :-) serduszko bije 174 wszystko pięknie, nawet glukoze na poziomie 91,8 odpuścił choć myślałam że wyśle mnie na krzywą. Jest tylko jedno ale, mam w szyjce polipa na 1 cm...i z niego są te krwawienia. Niby za duży żeby sam się oderwal ale się boję i tak. Dr kazał odstawić duphaston i teraz nie wiem czy przy tym polipie to dobry pomysł.

Anika, Chmurka, darika, Blanka85, maja2024, erre, Krokodylica, edka85, Ounai, Monia91:), Annia, joana, Pogoda, Asia000, Natikka123, Ptysio lubią tę wiadomość

w5wqjw4ztew8tr3m.png
    8p3ougpjn79q0i9u.png
  • Lola. Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lililove wrote:
    Dziewczyny, ja po wizycie. Dzidziuś ma już 2,57 cm :-) serduszko bije 174 wszystko pięknie, nawet glukoze na poziomie 91,8 odpuścił choć myślałam że wyśle mnie na krzywą. Jest tylko jedno ale, mam w szyjce polipa na 1 cm...i z niego są te krwawienia. Niby za duży żeby sam się oderwal ale się boję i tak. Dr kazał odstawić duphaston i teraz nie wiem czy przy tym polipie to dobry pomysł.

Dodaj zdjęcie usg 😍 dziewczyny od którego tygodnia dzidzia na usg zaczyna się ruszać ?

Mikołaj❤
    lprk20mmo9qhkrvb.png
    3× aid nieudane abovo Lublin
    Rok 2019 0% morfologia
    InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
    18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
    6 zapłodnionych-5 blastek
    23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
    Czekają ❄❄❄
    10.01 transfer 4AB
    5dpt kreska na teście
    10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
    21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
    7.02-28dpt 0.62mm ❤
    13.02- 7t4d 1.3cm😍
    26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
    10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙

MTHFR 6777C-T hetero
    PAI- 1 4G homo
  • Lililove Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2020, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bd4d0c999f69.jpg

Udało mi się wkleić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2020, 13:14

erre, Krokodylica, Ounai, Totoro, Pogoda, darika, Miszka89, Natikka123, skała, Ptysio lubią tę wiadomość

w5wqjw4ztew8tr3m.png
    8p3ougpjn79q0i9u.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2020, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wyrywane zęby w ciąży. Ogólnie w ciąży z Amela miałam bardzo dużo problem z zębami. Odezwały mi się wszystkie bolące. Jednego miałam kanałowego leczonego, a usuwane miałam ósemki. No i zwykle.leczenie też i mało tego- wszystko ze znieczuleniem bo taki ze mnie cykor 🙂. RTG zęba też miałam robione (przed usuwaniem). I nic niepokojącego się nie działo. Zresztą mi powiedzieli że bardziej niebezpieczna jest dla dziecka infekcja od zęba niż powikłania, które generalnie zdążają się tak samo jak powikłania u człowieka nie w ciąży 🙂. Ostatniego zęba robiłam jakoś miesiąc przed porodem 😁. Ogólnie gabinet poleciła mi właśnie moja gin. Fakt, że przyjmują tylko prywatnie i ceny mają dość wysokie ale poleczyli mi tak zęby, że od tamtej pory nic. Tylko czyszczenie, na którym swoją drogą byłam wczoraj 🙂. No i plombę będę miała do wymiany, jadę za tydzień. Ale to jeszcze z wcześniejszego leczenia. Także polecam właśnie zaoytac gin o stomatologa. Ewentualnie właśnie jakieś koleżanki, które być może leczyły zęby w ciąży/miały wyrywane.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Lililove Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyrwalam 3 zęby planując obecna ciążę. Mialam pod nimi torbiele a zęby wcześniej samoistnie obumarly o czym nie wiedziałam. Także joanna współczuję Ci że teraz musisz się z tym borykać. Zepsute zebyvwydzielaja dużo bakterii które mogą zasiedlac pochwe i to takie dziwne np. Bakterie kałowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2020, 13:24

w5wqjw4ztew8tr3m.png
    8p3ougpjn79q0i9u.png
‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ