X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Jakie wkładki laktacyjne polecacie ? ja kupuję wielorazowe z woreczkiem do prania.
    Jaka butelka najlepsza przy KP? Miałam Madela teraz kupuję MIMIJUMI
    Ile podpasek kupujecie ? 1 opakowanie dużych a później zobaczę. Ogólnie od lat nie stosowałam podpasek tylko kubeczek więc jeśli będzie cc to chyba po ustaniu tych najgorszych założę kubek.
    Jaki smoczek polecacie? ja kupuję Havea kauczukowe

Monitor oddechu kupujemy Baby sens 7 i mamy psa w domu nie spi z nami w sypialni.

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

A wczoraj miałam studniówkę :) Dziś już liczba dwucyfrowa :)

joana, Chmurka, Jaśmina, Jaśmina, Leeila26, Krokodylica, ancys85, Ounai, Dave87 lubią tę wiadomość

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciata nie jestem ale butelki kupilam dwie avent natural. Smoczki kupilam 2 bibsa tylko rozne kolory. A wkladki lensinoh 2 opakowania od razy.
    Podklady poporodowe wzielam canpol, bo duzo osob pisze zle o belli.
    Jeszcze planuje kupic majciochy z canpol siateczkowe wielorazowe.

Ja od dwoch dni tez znow mam okropne bole brzucha, spinanie. Na szczescie w srode wizyta.
    Nie wiem czy ten antybiotyk nie pomogl czy co, ale wrocily.
    Pomogl mi magnes i nospa wczoraj wieczorem, bo juz myslelismy o szpitalu. A szczerze mielismy wczoraj grill i kazdy w domu byl po piwku. Tylko ja trzezwa 🙄 a do szpitala 40 km.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2020, 12:02

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Oooo dzięki z tymi wkładkami :) jutro zmienię w zamówieniu na lansinoh. Dobrze, że nie opłaciłam jeszcze.

Twardnienia dzisiaj cały dzień co 1-1,5h ale wieczorem już zaczęły ustawać więc najwidoczniej to z przemęczenia. Plus taki, że zebrałam siec do zakupów, mam w koszyku produktów na 750zł a to jeszcze nie koniec. Od teraz codziennie ogarniam jedną rzecz, bo w zasadzie zostały mi 2 miesiące, a to zleci ani się obejrzę.

Ja właśnie siedzę na allegro, koszyk +1000 ale jeszcze sprawdzam czy coś mi nie potrzeba. Mąż jedzie w lipcu do Polski to przywiezie :)

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • Asia000 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, ja kupuję butelki Avent Natural - te najlepiej sprawdziły się nam przy córci, a przetestowaliśmy tego sporo zanim trafiliśmy w jej gust :P Jeśli chodzi o smoczki to wzięłam lovi 0-2 i bibsy. Zobaczymy czy drugie będzie smoczkowe, bo córcia nie bardzo - smoczki pomagały właściwie tylko w wózku i w foteliku w czasie jazdy. Na razie kupiłam 2 opakowania podkładów Canpol, jak będzie trzeba to dokupię więcej po porodzie, pamiętam, że poprzednio sporo mi ich poszło zanim się uspokoiło na tyle, że mogłam korzystać ze zwykłych podpasek. Z tym, że ja nie muszę mieć swoich podkładów w szpitalu, bo oni zapewniają. Poprzednio mieli Absorgyn i były ok, ale mimo wszystko chyba wrzucę do torby jedną paczkę swoich. Poprzednio próbowałam też te Bella Mama, ale w ogóle mi nie podeszły.

f2wl3e5ea81pmlq9.png
    f2wldf9hkvs7szme.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 29 tygodniu 😊
    Dziś u nas żar się z nieba leje. I okazuje się, że na taką pogodę to ja nie mam co na siebie włożyć! Już przejrzałam olx ale nic nie ma 😯
    Wstawiłam pierwsza pralkę z praniem i okazało się, że w sumie same tetrowe pieluchy , bo mam po Synku ze 3 reklamówki. Na słońcu szybciutko wyschnie.

Leeila26, maja2024, ancys85 lubią tę wiadomość

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2020, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie wiedziałam, ze monitor oddechu trzeba skalibrowac, muszę o tym poczytać.
    I również kupiliśmy dostawkę, jeszcze się nie zastanawiałam, ale chyba da się to jakoś tam zamontować?
    Co do upałów to u nas są od wczoraj i jest ciężko właśnie przez duchotę. Ja też uwielbiam ciepło i gdybym nie musiała się ruszać to byłoby super. Ale biegam za synkiem, spacerujemy, no teraz ratują nas trochę płace zabaw, ale ogólnie łatwo nie jest. W ciąży z synem (porod we wrześniu tez) puchlam okrutnie, zwłaszcza na końcówce. W sierpniu wygladalam jak balon. Ale ja bardzo mało się ruszalam, czasem jakiś spacerek, a teraz może jednak ten ruch pomoże. I zaczęłam szczotkowanie ciała, od tygodnia dopiero, ale wydaje mi się, że dla moich nóg to jest zbawienie. Chyba fajnie pomaga na zastój wody, także polecam.

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o monitor oddechu i dostawkę, to w grę wchodzi podobno tylko taki zapinany do pieluszki.. 🤷 i teraz zastanawiam się czy to faktycznie zda egzamin, czy warto kupować 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2020, 13:20

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Maddelainen Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiedziałam, że monitor nie współgra ze zwierzętami. My mamy psiaka, więc w takim razie odpada... Poza tym mamy dostawkę więc faktycznie tylko te pieluszkowe, a z tego co czytałam to nie mają aż tak dobrych opinii.

👩+🧔‍♂️+👱+🐶
    2020 👶 💙
    30.12.2024 ⏸️

https://www.tickerfactory.com]age.png
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze byłam osobą wybitnie ciepłolubną, więc póki co upały znoszę dobrze, obrzeków brak. No, ale zobaczymy jak będzie dalej.

Dziewczyny, które już rodziły, ile takich wkładek laktacyjnych schodzi w szpitalu? Ja wiem, ze to pewnie sprawa indywidualna, ale tak mniej więcej.

• erre Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w szpitalu laktacyjnych w ogóle nie potrzebowałam, natomiast dziewczynie z łóżka obok ciekło dużo.

Jaśmina lubi tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam psa i monitor oddechu, szukałam informacji o tym czemu nie może być monitor i zwierzak i nic nie znalazłam. Dziwne to dla mnie co ma jedno i drugie wspólnego.

Krokodylica lubi tę wiadomość

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśmin. Ja wzięłam sobie kilka par, może z 10 par. Wzięłam tez stanik do karmienia, mimo, że na liście do szpitala nie było. Ale ja byłam 6 dni. I chyba w 4 dobie mleko zaczęło lecieć jak szalone i dobrze, że dołożyłam te rzeczy do szpitalnej torby. Może faktycznie jak jest pobyt 2 dniowy to nie zdąży się jeszcze na tyle rozkręcić, ale lepiej zapakować 😊

Jaśmina lubi tę wiadomość

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ale mam zaległości 🤦 przeprowadzka, mąż wczoraj miał urodziny i sprosiliśmy gości więc dzień wcześniej robiłam ciasta. Dostaliśmy trochę kaski na nowy dom więc zamówiliśmy piekarnik i mikrofalówkę i dzisiaj jedziemy odebrać. Potem was nadrobię 😍

joana, Krokodylica, Pogoda, Ounai lubią tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • to_tylko_ja Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam też na drugim temacie, ale tu też się udzielam, więc zapytam i tu.

Kokon - kupujecie? Macie/polecacie? Czy uważacie, że to zbyteczny gadżet?

Na rożek na pewno się zdecyduję, bo mąż nie miał do czynienia z niemowlakami, więc pewniej mu się będzie trzymało. Myślę kupić taki usztywniany. Ale właśnie nie wiem, co z kokonem. Czy to tylko strata pieniędzy, czy może się przydaje? Podobać mi się podoba bardzo, ale trochę kosztuje (90zł) i sama nie wiem.

08.05.2020 - 24+1 - 620g <3
    04.06.2020 - 28+0 - 1110g <3
    02.07.2020 - 32+0 - 1800g <3
    30.07.2020 - 36+0 - 2780g <3
    20.08.2020 - 39+0 - 3300g <3
    w57v3e3krsc08o95.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy pierwszym dziecku moja mama się uparła, że sprezentuje nam kokon, mimo że się opierałam. Użyłam może 3 razy. Za to dla kota idealne gniazdko 🤩

W ogóle zaczynam dziś 28tc, wg jednej apki wchodzę w 3 trymestr, a wg innej za tydzień 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2020, 18:56

to_tylko_ja, maja2024, Chmurka lubią tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie kupiłam kokon, z pierwszym dzieckiem miałam wałeczki dla noworodka bo nie było kokonu teraz zobaczymy jak się sprawdzi. Siostra i bratowa używały długo więc może i u nas się sprawdzi.

to_tylko_ja lubi tę wiadomość

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśmina wrote:

Dziewczyny, które już rodziły, ile takich wkładek laktacyjnych schodzi w szpitalu? Ja wiem, ze to pewnie sprawa indywidualna, ale tak mniej więcej.

Ja polecam wziąć kilka sztuk wkładek laktacyjnych, nie zajmują wiele miejsca a w razie "W" będziesz miała i nie musiała pożyczać.

to_tylko_ja wrote:
    Pytałam też na drugim temacie, ale tu też się udzielam, więc zapytam i tu.

Kokon - kupujecie? Macie/polecacie? Czy uważacie, że to zbyteczny gadżet?

Na rożek na pewno się zdecyduję, bo mąż nie miał do czynienia z niemowlakami, więc pewniej mu się będzie trzymało. Myślę kupić taki usztywniany. Ale właśnie nie wiem, co z kokonem. Czy to tylko strata pieniędzy, czy może się przydaje? Podobać mi się podoba bardzo, ale trochę kosztuje (90zł) i sama nie wiem.

Ja już mam zakupiony kokon, wcześniej nie było takich gadżetów, więc przy baby nr 3 chcę mieć 🤪 czy się sprawdzi to się okaże ale znam osoby, które sobie chwaliły, że można położyć dziecko na kanapie i nie trzeba podkładać poduszek żeby nie spadło.

to_tylko_ja lubi tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja2024 wrote:
    Ja właśnie siedzę na allegro, koszyk +1000 ale jeszcze sprawdzam czy coś mi nie potrzeba. Mąż jedzie w lipcu do Polski to przywiezie :)
    Ja myślę, że jak dorzucę jeszcze 3-cia koszulę i pozostałe rzeczy to spokojnie wyjdzie ponad 1000zl. A jeszcze rzeczy, które będę kupować poza allegro. Ale w sumie i tak się bałam, że wyjdzie więcej.

age.png

age.png
  • Maddelainen Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ja myślę, że jak dorzucę jeszcze 3-cia koszulę i pozostałe rzeczy to spokojnie wyjdzie ponad 1000zl. A jeszcze rzeczy, które będę kupować poza allegro. Ale w sumie i tak się bałam, że wyjdzie więcej.

Kupujecie wszystko u jednego sprzedawcy na allegro? Jak tak to polećcie takiego co ma wszystko :)

👩+🧔‍♂️+👱+🐶
    2020 👶 💙
    30.12.2024 ⏸️

https://www.tickerfactory.com]age.png
‹‹ 621 622 623 624 625 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ