!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ogólnie kiepski dzisiaj mam dzień jak narazie. Wam też tak szaleją hormony i płaczecie o byle co? Ja dziś lekka spina z mężem, o pierdoły - no prawie jak zawsze.. ale nie byłam w stanie się pohamowac, usiąść normalnie do stołu i zjeść ciepły obiad. Jadłam zimny. Trochę miałam wrażenie, że ,,robię szopkę" ale musiałam wyjsc się wybeczeć. I teraz oczywiście cisza. Żadnego przepraszam, nic.. ehhh 😢
-
Qunai - super kiecka!
Dave87 - ja chcę kupić Babysense7 i Xblitz Kinder
Maddelainen - tylko właśnie przy zmianie dziecka trzeba skalibrować, więc chyba nieistotne ile czasu był używany i czy jest gwarancja, bo tego gwarancja na pewno nie obejmuje. Ja też się zastanawiałam nad używanym, ale właśnie to jest 100-150zł różnicy, bo te z gwarancją są droższe, a chodzi tu o bezpieczeństwo, więc jak już wydaję te 200zł to 350zł też przeżyję. Najwyżej później spróbuję szybko sprzedać.
Ounai, Maddelainen lubią tę wiadomość
08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
Dziewczyny dzieciate, mam kilka pytań. W związku z twardnieniami brzucha co godzinę prawie zestresowałam się i kompletuję wyprawkę. Mam kilka pytań:
Jakie wkładki laktacyjne polecacie?
Jaka butelka najlepsza przy KP?
Ile podpasek kupujecie?
Jaki smoczek polecacie? -
Leeila, też mam czasem zły dzień. Ostatnio jak mąż pojechał do sklepu, to ja ryczałam w kącie na podłodze, jaką to beznadziejną matką jestem, aż młody przebiegł i mnie pocieszał 😪
Ounai, z butelek polecam Medelę ze smoczkiem Calma.
Wkładki laktacyjne miałam Bella Mamma. Nie są pakowane pojedynczo. Były dni, że mi totalnie nasiąknęły mlekiem, ale nie mam porównania z innymi czy po prostu mają małą pojemność.
Podkłady też miałam Bella Mamma i kupiłam od razu 10 paczek (po 10 szt.) i połowa została, bo mnie irytowało, że są za duże w porównaniu do obfitości krwawienia i przeszłam na podpaski.
Ze smoczkiem nie podpowiem, bo młody nie chciał.
-
Ounai jak skurcze?!
Jak Cię stresują te twardnienia, to może jedź do swojego szpitala, podepną Cię pod KTG i sprawdzą czy wszystko jest ok.
- polecam cienkie wkładki laktacyjne, mnie grube (np.Johnsons) wkurzały aczkolwiek na wyszczypane sutki i czas ich leczenia były ok.
Ja kupiłam BabyOno, każda z nich jest oddzielnie pakowana więc można wrzucić ją do torebki i dalej zachowa swoją higienę 😉
- Butelkę kup jedną awaryjnie;
ja przy synu miałam avent natural (smoczek przypomina pierś), teraz kupiłam nuka- kubek z ustnikiem, który można przerobić na butelkę, gdyby zaszła taka potrzeba.
- Podpaski kupiłam bella mama jedną paczkę- 10 szt., potem przeszłam od razu na podpaski.
- Smoczek miałam nuka latex.
-
Maddelainen wrote:Ja widziałam różne ogłoszenia i są też takie, że używany był tylko pół roku plus jeszcze gwarancja jest, więc jakby coś takiego się trafiło to z chęcią kupię. A jeżeli nie, to wtedy po prostu nowy.
02.16 jest z nami nasze szczescie
wrzesień 2019 powrót po rodzeństwo beta 2,3
11.12.2019 punkcja 10 oocytów, zapłodniło się 7, 4 doszły do blastki. 16.12.2019 transfer 2AA, mamy 3 mrozaczki
5dpt beta 17,39,
8dpt beta 72,89
14dpt beta 1067, prog 73,9
19dpt mamy pęcherzyk 10mm i pęcherzyk żółtkowy 2,5m
27dpt jest ❤ -
Ounai wrote:Dziewczyny dzieciate, mam kilka pytań. W związku z twardnieniami brzucha co godzinę prawie zestresowałam się i kompletuję wyprawkę. Mam kilka pytań:
Jakie wkładki laktacyjne polecacie?
Jaka butelka najlepsza przy KP?
Ile podpasek kupujecie?
Jaki smoczek polecacie?
Wkladki polecam lansinoh sa cieniutkie, na prawde super.
Z synem mialam butelki avent z tym smoczkiem co przypomina piers. Teraz tez chce na poczatek jedna taka kupic przy czym teraz kupie szklana (poprzednio mialam plastikowa).
Co do smoczka to wlasnie robie rozeznanie ktory najlepszy.
Podklady poporodowe kupuje 1 paczke i podpaski takie duze na noc 1. Po poprzedniej cc krotko bardzo sie oczyszczalam wiec nie potrzebowalam tego za wiele
02.16 jest z nami nasze szczescie
wrzesień 2019 powrót po rodzeństwo beta 2,3
11.12.2019 punkcja 10 oocytów, zapłodniło się 7, 4 doszły do blastki. 16.12.2019 transfer 2AA, mamy 3 mrozaczki
5dpt beta 17,39,
8dpt beta 72,89
14dpt beta 1067, prog 73,9
19dpt mamy pęcherzyk 10mm i pęcherzyk żółtkowy 2,5m
27dpt jest ❤ -
Oooo dzięki z tymi wkładkami
jutro zmienię w zamówieniu na lansinoh. Dobrze, że nie opłaciłam jeszcze.
Twardnienia dzisiaj cały dzień co 1-1,5h ale wieczorem już zaczęły ustawać więc najwidoczniej to z przemęczenia. Plus taki, że zebrałam siec do zakupów, mam w koszyku produktów na 750zł a to jeszcze nie koniec. Od teraz codziennie ogarniam jedną rzecz, bo w zasadzie zostały mi 2 miesiące, a to zleci ani się obejrzę. -
Ouinai ja nie podpowiem bo nigdy w sumie sie nie zastanawialam za specjalnie nad tymi produktami. Butelke mialam z avent po urodzeniu dzircka i taką teraz tez kupie, reszta bez roznicy. Smoczek wzielam jakis taki rozmiar 0+ i bez bpa(czy czegos tam hehe), widzialam se moda na bibsy ale ja nie kumam tego ich ksztaltu. Na te twardnienia to bierz troche magnezu a jak wiecej sie spina to i nospe seby miesnie sie rozkurczyly(zreszta dopytaj gina).
Wczoraj taki upal(dzis tez sie zapowiada) i w nocy tak mi sie zle spalo przez dusznosci..nie mam pomysl juz na ten ciezki oddech-spie na kilku poduszkach ale niewygodnie 😅 najlepiej a siedzaco haha. I te niespokojne nogi tez mnie meczą.
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Mnie też ostatnio twardnienia mecza. Nie są regularne, głównie dopadają mnie po spacerze lub nawet niewielkim wysiłku. Lekarka zalecila mi magnez 3x2 i polegiwać jak najwięcej. Zobaczę w czwartek czy mi się przypadkiem szyjka nie skraca. Oby nie...
-
Wow! Wg aplikacji dziś wskakuje w 3 trymestr 😱 czas leci jak wariat... Pamiętacie jak na początku wiele z nas martwiło się o plamienia itp i nasze dzieciątka miały zaledwie po kilka mm?
To jest niesamowite i będzie dla mnie zawsze największym cudem ❤️maja2024, ancys85, joana, Jaśmina, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Byłam ostatnio na wizycie i mój maluszek ma już 713 g, twardnienia brzucha nie powodują u mnie na szczęście na razie żadnych konsekwencji, biorę magnez i tyle. Na początku się oszczędzałam mocno a potem mój facet skręcił kostkę i już nie było mowy ooszczedzaniu, cały dzień na nogach ale cóż zrobić. Na szczęście szyjka ładnie trzyma więc jestem spokojniejsza.
U mnie jak narazie wyprawki brak, jeszcze nie zaczęłam nic kupować, ale też nie mam takiego ciśnienia bo jednak sporo mam po synku rzeczy więc zdecydowanie mniej tym razem trzeba.
Jak to dobrze, że piszecie o tym czujniku oddechu i kalibracji, nie przyszło by mi wogole do głowy żeby to sprawdzać, a teraz zastanawiam się czy wysyłać do kalibracji mam babysens5 czy kupić nowymaja2024, Jaśmina, ancys85 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Jak znosicie upały? Powiem szczerze że ja ciężko. Wczoraj miałam fajny dzień, brat zaprosił mnie do siebie, dzieciaki szalaly na golasa w baseniku, ja mogłam posiedzieć w spokoju , ale powiem szczerze że strasznie smupchly mi łydki, stopy i palce u rąk. Boję się jak będę wyglądać w sierpniu... Bratowa rodziła córeczkę 29 sierpnia, pod koniec ciąży ciężko było ja poznać tak spuchla...
Ounai piszesz się że się już boisz i komleptujesz wyprawkę. Ja mam to samo... Mąż miał wrócić w ten weekend i znowu mu orzesuneli termin powrotu że statku. Prawdipodbnie wróci w lipcu... Czy na początku czy w środku tego nie wiem. Przyjęłam to w spokoju, Chcoiaz on już też pada że zmęczenia bo jest 2 miesiące dłużej niż zwykle... Ale dziś się obudziłam i gdyby nie syn to bym siedziała i ryczała dosłownie. Nie wiem jakiś jak się zabrać za to wszystko. Może to chwilowa panika. Muszę kupić komode dla syna, żeby jego zabrać dla maluszka bo do jej mam przewijak. Powiem szczerze z e Nie potrafię się nawet na nic zdecydować, bo problem z podjęciem decyzji w ciazy am okropnyAle dzisiaj ruszam z synem w miasto i może uda mi się wejść do jakiegoś meblowego i znaleźć jakąś komode dla syna.
-
A ja mam pytanie do dziewczyn, które będą korzystać z dostawek - jak rozwiązałyscie sprawę z monitorem oddechu? 🧐
Wczoraj miałam beznadziejny dzień, dzisiaj już staram się nastroić pozytywnie - zrobiłam sobie taką prawdziwą kawę z kawiarki, która zawsze uwielbiałam. Pierwszy raz w ciąży 👍
Ja póki co tak wszystko na luzaku, ale czasu faktycznie coraz mniej.. już połowa czerwca, kiedy to zleciało?! 😁 -
Ja upaly znosze bardzo dobrze uwielbiam jak jest cieplo
siedze wtedy caly dzien na tarasie i jest mi tak dobrze. Kolezanki ni mowia ze bedzie latem coraz gorzej a ja dopiero od niedawna zaczelam sie wkoncu dobrze czuc wiec dla mnie jest coraz lepiej
Czytalam ze te monitory oddechu nie sprawdzaja sie przy zwierzetach a ja mam psa i kota wiec nie bede kupowac chyba ze za mocno sie bede denerwowac i co chwile sprawdzac czy oddycha to wtedy sobie kupie. Lozeczko bede miala w sypialni wiec moze jakos bede ogarniac bez tego monitora. -
Ja przy upałach najbardziej boję się duchoty, bo sama temperatura mi nie przeszkadza, wręcz wolę ciepło niż zimno.
Teraz siedzimy na plaży, jest jakieś 17 stopni, ma być max 20, a w miejscu zamieszkania 30, więc się cieszę, że jednak pojechałam nad morze
Leeila26, Krokodylica, Dave87 lubią tę wiadomość
-
Ja mam dokładnie tak samo. Moje samopoczucie bardzo zależy od pogody 😁 nigdy nie cierpiałam w upały, wręcz tryskałam energią, dzisiaj jest podobnie 😂
Z nami też mieszka pies i kot, kurcze nie wiedziałam, że to ma związek z działaniem monitora 🧐
Zauważyłam, że zaczynam mieć coraz większy problem z ułożeniem się w nocy. Nie wyleze długo w jednej pozycji, a takie kręcenie się w kółko zaczyna się robić problematyczne.. 😉 -
erre wrote:Ja przy upałach najbardziej boję się duchoty, bo sama temperatura mi nie przeszkadza, wręcz wolę ciepło niż zimno.
Teraz siedzimy na plaży, jest jakieś 17 stopni, ma być max 20, a w miejscu zamieszkania 30, więc się cieszę, że jednak pojechałam nad morze
Ale ci zazdroszczę .. 🙆
Miłego wypoczynku!erre lubi tę wiadomość