X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Maddelainen Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi co do mleka MM, w takim razie tak czy siak kupie podgrzewacz i będę w niej wodę na mleko podgrzewać, aby temperatura była już idealna. :)

👩+🧔‍♂️+👱+🐶
    2020 👶 💙
    30.12.2024 ⏸️

https://www.tickerfactory.com]age.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maddelainen wrote:
    Czyli mogę mieć wcześniej przygotowaną wodę i normalnie mleko się w niej rozpuści? A potem po prostu ewentualnie w podgrzewaczu lekko podgrzać?
    Dobrze wiedzieć, teściowa mówiła, że wrzątkiem i potem pod zimną wodą ewentualnie studzić ..

Może niezrozumiale napisałam. Wlewasz wodę przegotowaną do butelki i wsadzasz do podgrzewacza. Dzięki temu ona całą noc ma odpowiednią temperaturę i w każdej chwili możesz dosypać proszek bo podgrzewacz trzyma stałą temperaturę :)

Maddelainen, ancys85 lubią tę wiadomość

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tam gdzie chodze do ginekolog to na szczęście jest opcja pobrania krwi itd, więc jak będę szła na krzywa cukrową to za jednym zamachem zrobię badania krwi i moczu, a po tym wizyta od razu. Ta opcja mi bardzo odpowiada.
    Mamy już wózek w domu, ale na razie w pudle. Fotelik zamówiony, zapłaciliśmy więc jak dojdzie ten kolor który chcemy nawet w sierpniu, to cena będzie dzisiejsza :) także cieszę się :)
    Któraś z Was chciala maxi cosi szary, więc można się dogadać w sklepie, że zapłacić i odebrać jak przyjdzie

Krokodylica, joana, ktosiowa lubią tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maddelainen wrote:
    Mi głupio tak skorzystać z tego, że jestem w ciąży jak czekam w aptece czy do lekarza.. Bo przede mną są starsi ludzie i mimo, że czasami aż mi słabo jest to uparcie dalej stoję...
    W sumie, jak to jest z tymi podgrzewaczami do mleka, jeżeli nie miałabym mleka i karmiłabym MM, to mogę sobie przygotować wcześniej mleko, albo gdy dziecko nie wypije całego to mogę np. schować do lodówki i potem w podgrzewaczu podgrzać? Czy wgl. można sobie przygotować mleko wcześniej a potem tylko podgrzewać? Bo należy zalewać je wrzątkiem tak? Zastanawiałam się nad tym z mężem, ale oboje nie wiemy jak takie tłuki trochę... Bo oglądam te podgrzewacze w internecie np. z lovi i tam piszę, że tylko aby podgrzać mleko odciągnięte nic nie ma o MM...
    Mleko może stać bodajże godzinę. Nie możesz go później podać. Na każdej puszce jest napisane jak długo może stać. Ja robiłam tak. Miałam 4 butelki. Do każdej wieczorem wlewalam wodę, ustawiałam podgrzewacz na taką temp żeby woda była od razu do picia. Do tego miałam pojemnik z baby ono dzielony na 4 do mleka modyfikowanego. Do każdej przegródki wsypywałam tyle miarek ile wchodziło na butelkę. Jak syn wstawał to wyciągałam ciepła wodę, wkładałam druga butelkę, wsypywałam MM i mieszałam i od razu jadł. Butelki myłam rano.

Maddelainen lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuję taki materac https://allegro.pl/oferta/materac-pianka-mata-lniano-konopna-3d-120x60x10cm-8899802830

Moje samopoczucie jest w sumie bardzo dobre, gdyby nie migreny co miesiąc to byłoby super. W sumie od soboty czuję się w ciąży :P Wcześniej jakoś tak normalnie było. Od 3 dni bolą mnie trochę piety i w nocy ciężej się przekręcić.

Do szpitala też zabieram walizkę chociaż niby w Niemczech nic nie potrzebujesz dla dziecka a dla siebie piżamę, kosmetyki i jakiś dres bo podkłady i majtki są w szpitalu.

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bolą Was sutki?

maja2024 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaaaak, są strasznie wrażliwe i twarde.

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • Dave87 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kojarzycie materace firm Fiki Miki i Rucken ?
    Jaki wkład polecacie

iv09mg7yx1wzcbqx.png

Starania od 2013 r
    Za wysokie amh 13 i Pcos .

1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn

2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle

Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
    08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić

10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
    12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA

10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍

21/22.01 krwawienie :(
    06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
    27.04 ❤️🧒
    5.05 Połówkowe 👍
    24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
    Walczymy dalej 💪
  • Agnieszka91 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wogole piersi nic nie bolą, sutki też. Boli mnie ciągle tylko brzuch zaraz pod piersią prawa. Mała ma tam nóżki ale myślicie że może to być powód że się tam rozpycha? Zaczynam panikować że może to coś złego się dzieje:-( w nocy miałam już pierwsze skurcze

• Agnieszka91 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2020, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z dziewczynkami jak karmiłam mm to kupiłam termos gdzie miałam wrzątek, w szklance wlewalam przegotowaną zimna wodę i jak wstawały w nocy to lalam.troche tej.trocje tej. Po pewnym czasie wiedziałam już że muszę tyle ml dać jednej i drugiej żeby było idealne 😂

• Maddelainen Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Dziewczyny, bolą Was sutki?

Mnie aktualnie nie bolą, wcześniej były bardzo wrażliwe, a piersi nabrzmiałe. od 20 tygodnia ciąży są normalne.

👩+🧔‍♂️+👱+🐶
    2020 👶 💙
    30.12.2024 ⏸️

• Ounai Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też już nie bolały a teraz sutki są tak wrażliwe, że dotknąć się nie da. Skurcze mam już jakiś czas. Dziś było 5 albo 6, ale prawie wszystkie po zakupach 4-rogodzinnych.

age.png

age.png
  • Maddelainen Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Mnie też już nie bolały a teraz sutki są tak wrażliwe, że dotknąć się nie da. Skurcze mam już jakiś czas. Dziś było 5 albo 6, ale prawie wszystkie po zakupach 4-rogodzinnych.

Ja w sumie miałam około 21 tc ze dwa skurcze, takie leciutkie okresowe. Myślę, że to chyba nie jest normalne, aby aż 6 jednego dnia...?

👩+🧔‍♂️+👱+🐶
    2020 👶 💙
    30.12.2024 ⏸️

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję zdrowych dzieciaczków 😁
    Jaśmina wrote:
    ... Jedna pani zasugerowała, że może jako ciężarna wejdę pierwsza, facet, który był pierwszy jak to usłyszał, to myślałam, że się na schodach zabije tak pędził żeby stanąć przy samych drzwiach...

Jaśmina ale się uśmiałam z tego fragmentu 😂 chyba nic innego nie pozostaje, starzy na nas narzekają a sami uczą takich zachowań...szkoda słów.

Według mnie prędzej przywileje dla ciężarnych są na NFZ niż w prywatnych laboratoriach, ludzie uważają, że jak płacą to im się należy a z empatią niestety coraz ciężej u ludzi.

Maddelainen ja bym pojechała nad morze, jeśli oczywiście czujesz się na siłach.
    Ja będę pakowała się do torby, poprzednimi razy też miałam torbę i nie ciążyła mi 😉

Piersi mnie nie bolą ale mam wrażliwe sutki.

Jaśmina lubi tę wiadomość

• Ptysio Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Materace fiki miki ja polecam. Sprawdzony mam pianka lateks kokos.

Ja w pierwszej ciąży miałam bóle pod prawa piersią, czasami miałam wrażenie że mnie tam piecze. U mnie się po ciąży okazało że dziecko się tak ułożyło że zatkało jakieś drogi zolciowe czy coś. Po kilku miesiącach po porodzie miałam straszne bóle po kilka godzin. Poszłam na usg jamy brzusznej i okazało się że woreczek zolciowy cały zakamieniony i do usunięcia. Nie chce nikogo straszyć ale warto się sprawie przyjzec żeby się potem nie męczyć.

Dave87 lubi tę wiadomość

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda, ja chce szaraka :))).

Co do piersi to ja sie wypowiem, bo ja dalej kp. O mamusiu!

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmina moja odpowiedz kochana nie byla fo Ciebie skierowana zle. Zwyczajnie odpisalam jak jest u mnie, bo wiadome, ze co punkt to obyczaj. I duzo zalezy od ludzi.

Leila bardzo chetnie napisalabym Ci ile ma litrow ale podane mam tylko wymiary. Maz jak cos kupil mi srednia teraz sa w biedrze w promce. Wyszla taniutko.

Sutki mnie bola i sa wrazliwe. Dzis mam fatalny dzien brzuchowy... tak mnie boli.. jakby twardnienia czy jakies spiecia 😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2020, 22:17

Jaśmina lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ani suty ani cyce nie bolą, ale zauważyłam coś niepokojącego na jednej brodawce... Nie dość że jest płaska od zawsze, to wyszedł mi na niej jakby pieprzyk, taka ciemniejsza plamka z czarnymi kropkami... Muszę to pokazać lekarce na wizycie, bo mi się to nie podoba. Już jednego podejrzanego pieprzyka na nodze wycinałam. Ale na brodawce jeszcze w ciąży to wiele nie zdziałam

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktosiowa wrote:
    Pogoda, ja chce szaraka :))).

Co do piersi to ja sie wypowiem, bo ja dalej kp. O mamusiu!

No to kupuj :)

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2020, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maddelainen wrote:
    Ja w sumie miałam około 21 tc ze dwa skurcze, takie leciutkie okresowe. Myślę, że to chyba nie jest normalne, aby aż 6 jednego dnia...?
    W sobotę mam ślub, byłam 4h na nogach i wtedy zaczął twardnieć brzuch. Ale lekarz mówił, że nie mam się przejmować, bo nie skraca się szyjka. Problem byłby gdyby skurcze powodowały skracanie szyjki właśnie.

Maddelainen lubi tę wiadomość

age.png

age.png
‹‹ 618 619 620 621 622 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ