!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Maddelainen wrote:Czyli mogę mieć wcześniej przygotowaną wodę i normalnie mleko się w niej rozpuści? A potem po prostu ewentualnie w podgrzewaczu lekko podgrzać?
Dobrze wiedzieć, teściowa mówiła, że wrzątkiem i potem pod zimną wodą ewentualnie studzić ..
Może niezrozumiale napisałam. Wlewasz wodę przegotowaną do butelki i wsadzasz do podgrzewacza. Dzięki temu ona całą noc ma odpowiednią temperaturę i w każdej chwili możesz dosypać proszek bo podgrzewacz trzyma stałą temperaturęMaddelainen, ancys85 lubią tę wiadomość
-
Tam gdzie chodze do ginekolog to na szczęście jest opcja pobrania krwi itd, więc jak będę szła na krzywa cukrową to za jednym zamachem zrobię badania krwi i moczu, a po tym wizyta od razu. Ta opcja mi bardzo odpowiada.
Mamy już wózek w domu, ale na razie w pudle. Fotelik zamówiony, zapłaciliśmy więc jak dojdzie ten kolor który chcemy nawet w sierpniu, to cena będzie dzisiejszatakże cieszę się
Któraś z Was chciala maxi cosi szary, więc można się dogadać w sklepie, że zapłacić i odebrać jak przyjdzieKrokodylica, joana, ktosiowa lubią tę wiadomość
-
Maddelainen wrote:Mi głupio tak skorzystać z tego, że jestem w ciąży jak czekam w aptece czy do lekarza.. Bo przede mną są starsi ludzie i mimo, że czasami aż mi słabo jest to uparcie dalej stoję...
W sumie, jak to jest z tymi podgrzewaczami do mleka, jeżeli nie miałabym mleka i karmiłabym MM, to mogę sobie przygotować wcześniej mleko, albo gdy dziecko nie wypije całego to mogę np. schować do lodówki i potem w podgrzewaczu podgrzać? Czy wgl. można sobie przygotować mleko wcześniej a potem tylko podgrzewać? Bo należy zalewać je wrzątkiem tak? Zastanawiałam się nad tym z mężem, ale oboje nie wiemy jak takie tłuki trochę... Bo oglądam te podgrzewacze w internecie np. z lovi i tam piszę, że tylko aby podgrzać mleko odciągnięte nic nie ma o MM...Maddelainen lubi tę wiadomość
-
Ja kupuję taki materac https://allegro.pl/oferta/materac-pianka-mata-lniano-konopna-3d-120x60x10cm-8899802830
Moje samopoczucie jest w sumie bardzo dobre, gdyby nie migreny co miesiąc to byłoby super. W sumie od soboty czuję się w ciążyWcześniej jakoś tak normalnie było. Od 3 dni bolą mnie trochę piety i w nocy ciężej się przekręcić.
Do szpitala też zabieram walizkę chociaż niby w Niemczech nic nie potrzebujesz dla dziecka a dla siebie piżamę, kosmetyki i jakiś dres bo podkłady i majtki są w szpitalu. -
Kojarzycie materace firm Fiki Miki i Rucken ?
Jaki wkład polecacie
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Mnie wogole piersi nic nie bolą, sutki też. Boli mnie ciągle tylko brzuch zaraz pod piersią prawa. Mała ma tam nóżki ale myślicie że może to być powód że się tam rozpycha? Zaczynam panikować że może to coś złego się dzieje:-( w nocy miałam już pierwsze skurcze
-
Ja z dziewczynkami jak karmiłam mm to kupiłam termos gdzie miałam wrzątek, w szklance wlewalam przegotowaną zimna wodę i jak wstawały w nocy to lalam.troche tej.trocje tej. Po pewnym czasie wiedziałam już że muszę tyle ml dać jednej i drugiej żeby było idealne 😂
-
Ounai wrote:Mnie też już nie bolały a teraz sutki są tak wrażliwe, że dotknąć się nie da. Skurcze mam już jakiś czas. Dziś było 5 albo 6, ale prawie wszystkie po zakupach 4-rogodzinnych.
Ja w sumie miałam około 21 tc ze dwa skurcze, takie leciutkie okresowe. Myślę, że to chyba nie jest normalne, aby aż 6 jednego dnia...?👩+🧔♂️+👱+🐶
2020 👶 💙
30.12.2024 ⏸️
https://www.tickerfactory.com] -
Gratuluję zdrowych dzieciaczków 😁
Jaśmina wrote:... Jedna pani zasugerowała, że może jako ciężarna wejdę pierwsza, facet, który był pierwszy jak to usłyszał, to myślałam, że się na schodach zabije tak pędził żeby stanąć przy samych drzwiach...
Jaśmina ale się uśmiałam z tego fragmentu 😂 chyba nic innego nie pozostaje, starzy na nas narzekają a sami uczą takich zachowań...szkoda słów.
Według mnie prędzej przywileje dla ciężarnych są na NFZ niż w prywatnych laboratoriach, ludzie uważają, że jak płacą to im się należy a z empatią niestety coraz ciężej u ludzi.
Maddelainen ja bym pojechała nad morze, jeśli oczywiście czujesz się na siłach.
Ja będę pakowała się do torby, poprzednimi razy też miałam torbę i nie ciążyła mi 😉
Piersi mnie nie bolą ale mam wrażliwe sutki.Jaśmina lubi tę wiadomość
-
Materace fiki miki ja polecam. Sprawdzony mam pianka lateks kokos.
Ja w pierwszej ciąży miałam bóle pod prawa piersią, czasami miałam wrażenie że mnie tam piecze. U mnie się po ciąży okazało że dziecko się tak ułożyło że zatkało jakieś drogi zolciowe czy coś. Po kilku miesiącach po porodzie miałam straszne bóle po kilka godzin. Poszłam na usg jamy brzusznej i okazało się że woreczek zolciowy cały zakamieniony i do usunięcia. Nie chce nikogo straszyć ale warto się sprawie przyjzec żeby się potem nie męczyć.Dave87 lubi tę wiadomość
Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Jasmina moja odpowiedz kochana nie byla fo Ciebie skierowana zle. Zwyczajnie odpisalam jak jest u mnie, bo wiadome, ze co punkt to obyczaj. I duzo zalezy od ludzi.
Leila bardzo chetnie napisalabym Ci ile ma litrow ale podane mam tylko wymiary. Maz jak cos kupil mi srednia teraz sa w biedrze w promce. Wyszla taniutko.
Sutki mnie bola i sa wrazliwe. Dzis mam fatalny dzien brzuchowy... tak mnie boli.. jakby twardnienia czy jakies spiecia 😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2020, 22:17
Jaśmina lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Mnie ani suty ani cyce nie bolą, ale zauważyłam coś niepokojącego na jednej brodawce... Nie dość że jest płaska od zawsze, to wyszedł mi na niej jakby pieprzyk, taka ciemniejsza plamka z czarnymi kropkami... Muszę to pokazać lekarce na wizycie, bo mi się to nie podoba. Już jednego podejrzanego pieprzyka na nodze wycinałam. Ale na brodawce jeszcze w ciąży to wiele nie zdziałam
-
ktosiowa wrote:Pogoda, ja chce szaraka
)).
Co do piersi to ja sie wypowiem, bo ja dalej kp. O mamusiu!
No to kupuj -
Maddelainen wrote:Ja w sumie miałam około 21 tc ze dwa skurcze, takie leciutkie okresowe. Myślę, że to chyba nie jest normalne, aby aż 6 jednego dnia...?
Maddelainen lubi tę wiadomość