X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola gratuluję udanej wizyty, super zdjęcie. :)

Asia Tobie również gratuluję udanej wizyty. Duży synuś. :)

Ja też po wizycie, Maksiu waży 770g, u mnie wszystko w porządku, jedynie infekcja grzybicza której za nic nie mogę wyleczyć. Dostałam znowu globulki dopochwowe plus tabletki dla męża.
    Synek nadal ułożony główką do dołu, zdjęcia nie dało się zrobić bo odwrócił się plecami i dupą w stronę świata, plus zasłonił twarz ręką, więc było widać jedynie ucho. A że uparty po ojcu to się nie pokazał.

erre, Chmurka, Jaśmina, Leeila26, Pogoda, AHope, Natalii, Ptysio, pap86, maja2024, ancys85 lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio ja mam termin na 24 września i czuję się beznadziejnie. Niskie ciśnienie, jak się okazało niskie cukry na czczo, mdłości non stop, czasem jeszcze wymioty. Szybko się męczę i w ogóle taka jestem bez siły.

Ja ubranek mam mało ale właśnie wczoraj pisała do mnie żona szwagra żebym nie kupowała bo ona mi przekaże. Więc myślę że wystarczy. :) Materac jest nowy, łóżeczko po córkach, wózek i wanienka po córkach. Beciki mam dwa, jeden na zamki po córce plus drugi nowy, wiązany. Butelka, smoczek, paczka pieluszek. Chyba z grubsza wszystko jest. :)

• Maddelainen Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio wrote:
    Pytanie do dziewczyn z terminem na połowę wrzesnia lub później. Jak się czujecie? Bo ja kiepsko w sensie bardzo ciężko mi jest. Wiem że każda ciążę przechodzi się inaczej ale mimo wszystko w pierwszej czułam się tak znacznie później. Dodam że w pierwszej ciąży miałam już plus kilka kg A teraz pomiędzy 1-2kg
    Ja mam termin na 30 września, i nie czuję się jakbym była w ciąży, fakt jak sprzątam to troszkę szybciej się męczę, a także gdy wchodzę na to 4 piętro. Ale tak to bez zmian w sumie.
    Gratuluję udanych wizyt, duże już wasze maluszki, my dopiero 18 czerwca idziemy.
    Dziewczyny jak myślicie, bo mamy rocznice ślubu 20 czerwca i mamy jechać nad morze, mamy bezpłatne odwołanie wizyty do 12 czerwca. Mamy około 4h jazdy, tyle że ma być około 30 stopni. Jechałybyście?
    A i tak zastanawiam się, a czytałam że już niektóre z Was mają już przygotowane torby do szpitala, w co się pakujecie? W walizkę czy torbę? Jakaś specjalną kupiłyście? Ja kompletnie nie wiem w co się spakować i w co wygodniej. Wiecie to moja pierwsza ciąża i kompletnie nie wiem. Myślę, że walizka na kółkach byłaby wygodna ale tak trochę głupio z walizką do szpitala :D

👩+🧔‍♂️+👱+🐶
    2020 👶 💙
    30.12.2024 ⏸️

https://www.tickerfactory.com]age.png
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też ciężko. Dzisiaj byłam w laboratorium na badaniach: morfologia, mocz itp.
    Masakra. Byłam 20 minut przed otwarciem lab to byłam 5, przed nami 8 osób na badanie cukrzycy. Wszyscy stoją pod przychodnią, wpuszczani pojedynczo. W laboratorium do którego mam chodzić jest tak, że pierwszeństwo mają tylko Ci co na krzywą, pozostali, w tym ciężarne muszą czekać. Jedna pani zasugerowała, że może jako ciężarna wejdę pierwsza, facet, który był pierwszy jak to usłyszał, to myślałam, że się na schodach zabije tak pędził żeby stanąć przy samych drzwiach. Na początku jeszcze jakoś mi się stało, potem zaczęły mnie już boleć nogi to zaczęłam chodzić, po godzinie takiego stania zaczął mi brzuch dołem twardnieć. Na szczęście w między czasie pielęgniarka wyniosła kilka krzeseł, to skorzystałam i sobie usiadłam. No i oczywiście komentarze jakiś dwóch młodych dziewczyn między sobą ( ja choć mam 38 lat, to wyglądam sporo młodziej), że one to do do końca ciąży pracowały, a te młode ( sic ;) to teraz takie delikatne, że od razu na zwolnienie lecą :( Także jak się nic nie zmieni to chyba kolejne badania zrobię prywatnie, bo nie uśmiecha mi się w 9 miesiącu tak stać.

Maddelainen lubi tę wiadomość

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super wieści! 😍 Niech nasze maluszki rosną dalej wzorowo! 😊

Maddelainen ja osobiście, jakbym miała nad morze 4 godziny to bym się nawet nie zastanawiała. Bardzo marzy mi się morze, ale w tym roku trzeba odpuścić. Wszystko zależy od Twojego samopoczucia 👍

Głupio, nie głupio - ja wybrałam walizkę 😁. Nie wyobrażam sobie dźwigać torby, zwłaszcza jeśli nic się nie zmieni i przyjdzie mi rodzić samej. Nie uważam, że to jakieś nie miejscu, w czym walizka jest gorsza od torby? Spakować trzeba się tak, żeby było wygodnie i mieć ze sobą to, co jest potrzebne 👍

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapomniałam, gratuluję udanych wizyt, śliczne maluszki :)

Ja na pewno biorę walizkę, kto mi będzie taszczył torby, gdy będę zdana tylko na siebie, ewentualnie salowa, ale jej też chyba będzie wygodniej z walizką.

Przymierzałam się do małej kabinówki, ale włożyłam pieluchy, chusteczki ( u mnie w szpitalu tylko to trzeba mieć dla dziecka), moje podpaski i już się miejsce skończyło ;)
    Dlatego kupiłam średnią walizkę, ja przyjdzie to Wam zdam recenzje.

Liczę, się z tym, że w sierpniu czy początkiem września mogą być dalej problemy z odwiedzinami czy doniesieniem rzeczy, dlatego lepiej mieć więcej, ale oczywiście tylko to co niezbędne.

Chcę też uniknąć kilku toreb, dlatego to co bezpośrednio do porodu i pod prysznic po będę miała w osobnej siatce na wierzchu walizki ( w razie czego mogę ją szybko wyjąć i zabrać na porodówkę).

A z walizką wcale nie głupio. Jak leżałam na patologi ciąży w szpitalu, w którym chcę rodzić to przyjechała na poród dziewczyna właśnie z walizką.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2020, 15:28

Maddelainen, Lola. lubią tę wiadomość

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja napewno się spakuje to walizki i ewentualnie podpaski, pampersy itp zapakuje do jakiejś dużej siaty na ramię. Walizki nie trzeba dźwigać przynajmniej

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z walizka jadę, bo tak najwygodniej. Albo duża albo średnia zalezy co będę musiała wziąć.

Co do samopoczucia, ja co prawda zaczynam w sobotę 30 tc ale jest lepiej niż w 1 ciąży. Choć dziś byłam 4h na zakupach i ledwo żyję. Na razie zamiast obiadu zjadłam kabanosy bo nie mam sił nic przyrządzić, ale zbiorę się w sobie, mam nadzieję ;) Faktycznie te pięty bolą, nie mam już siły żeby robić tyle rzeczy co wcześniej i muszę częściej odpoczywać. Ale myślałam, że będzie gorzej. Na razie widzę, że jeśli będę miała jechać stacjonarnie na zakupy to max na 2h, bo nie dam rady dłużej.

age.png

age.png
  • Maddelainen Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśmina wrote:
    U mnie też ciężko. Dzisiaj byłam w laboratorium na badaniach: morfologia, mocz itp.
    Masakra. Byłam 20 minut przed otwarciem lab to byłam 5, przed nami 8 osób na badanie cukrzycy. Wszyscy stoją pod przychodnią, wpuszczani pojedynczo. W laboratorium do którego mam chodzić jest tak, że pierwszeństwo mają tylko Ci co na krzywą, pozostali, w tym ciężarne muszą czekać. Jedna pani zasugerowała, że może jako ciężarna wejdę pierwsza, facet, który był pierwszy jak to usłyszał, to myślałam, że się na schodach zabije tak pędził żeby stanąć przy samych drzwiach. Na początku jeszcze jakoś mi się stało, potem zaczęły mnie już boleć nogi to zaczęłam chodzić, po godzinie takiego stania zaczął mi brzuch dołem twardnieć. Na szczęście w między czasie pielęgniarka wyniosła kilka krzeseł, to skorzystałam i sobie usiadłam. No i oczywiście komentarze jakiś dwóch młodych dziewczyn między sobą ( ja choć mam 38 lat, to wyglądam sporo młodziej), że one to do do końca ciąży pracowały, a te młode ( sic ;) to teraz takie delikatne, że od razu na zwolnienie lecą :( Także jak się nic nie zmieni to chyba kolejne badania zrobię prywatnie, bo nie uśmiecha mi się w 9 miesiącu tak stać.
    Ja robiłam morfologię kontrolną prywatnie w alabie. Byłam 5 w kolejce, po mnie ciąży nie widać więc się nie pcham do przodu. Ale ta babka jest taka wolna, że stałam na zewnątrz 1,5 godziny. Także, nawet prywatnie możesz stać, w zależności jak to u was wygląda...

👩+🧔‍♂️+👱+🐶
    2020 👶 💙
    30.12.2024 ⏸️

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w labu nigdy nie czekam. U nas podchodzi się do okienka i dostaje numerek. Zawsze dostaje jako ciężarna taki ,,VIP'owski" który wyświetla się na ekranie dosłownie po chwili 😉👍

Wiele razy zdarzyło mi się już, że ktoś mnie przepuścił w sklepie czy coś. Raz się tylko wepchałam sama w dluugiej kolejce do apteki 😉

Maddelainen, Pogoda lubią tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• Jaśmina Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maddelainen wrote:
    Ja robiłam morfologię kontrolną prywatnie w alabie. Byłam 5 w kolejce, po mnie ciąży nie widać więc się nie pcham do przodu. Ale ta babka jest taka wolna, że stałam na zewnątrz 1,5 godziny. Także, nawet prywatnie możesz stać, w zależności jak to u was wygląda...

Ja prywatnie robię badania też w Alabie, ale w takiej małej miejscowości. Byłam tam już kilka razy to albo była jedyna, a maksymalnie trzecia, ale szybko sz ło.

Leeila każda przychodnia ma swoje zasady co do pierwszeństwa. U mnie brzuch już wyraźnie widać i jako, że jestem szczupła to nie ma wątpliwości, że to ciąża. Ja do tej pory z prawa pierwszeństwa skorzystałam tylko raz w aptece, bo była długa kolejka. A w
    sklepach to najczęściej popadam, że nie ma kolejki albo jak są ze trzy osoby to nic mi się nie stanie jak chwilę postoję.

• joana Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze do alabu i niestety ciezarne nie maja piereszenstwa... więc prywatnie nie oznacza, ze nie czekasz. Ostatnio robilam badania w poniedzialek i dobrze ze punkt otwierali wczesniej to weszlam i czekalam. Pobieranie zaczynaja o 7.30 a tam bylo juz 10 osob za mna po kilku minutach.

Do szpitala wczoraj maz kupil mi srednia walizke.
    Gratki za udane wizyty 😘😘😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2020, 17:03

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana a kojarzysz ile litrów ma walizka? Mam już wybraną, na dniach będę zamawiać, tylko zastanawiam się jeszcze nad wielkością bo są rozne 🧐

A dzisiaj moja tesciowa, widząc mój odsłonięty brzuch i rozstępy: ale Ci się zrosty porobiły 😃

- chyba jest już bardzo źle 🤦🏻‍♀️😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2020, 17:11

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

• Maddelainen Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi głupio tak skorzystać z tego, że jestem w ciąży jak czekam w aptece czy do lekarza.. Bo przede mną są starsi ludzie i mimo, że czasami aż mi słabo jest to uparcie dalej stoję...
    W sumie, jak to jest z tymi podgrzewaczami do mleka, jeżeli nie miałabym mleka i karmiłabym MM, to mogę sobie przygotować wcześniej mleko, albo gdy dziecko nie wypije całego to mogę np. schować do lodówki i potem w podgrzewaczu podgrzać? Czy wgl. można sobie przygotować mleko wcześniej a potem tylko podgrzewać? Bo należy zalewać je wrzątkiem tak? Zastanawiałam się nad tym z mężem, ale oboje nie wiemy jak takie tłuki trochę... Bo oglądam te podgrzewacze w internecie np. z lovi i tam piszę, że tylko aby podgrzać mleko odciągnięte nic nie ma o MM...

Ounai lubi tę wiadomość

👩+🧔‍♂️+👱+🐶
    2020 👶 💙
    30.12.2024 ⏸️

• Jaśmina Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana ja wiem, że w Alabie nie ma pierwszeństwa, tylko przecież piszę wyraźnie, że w mojej miejscowości nie ma kolejek.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas normalnie trzeba się naczekać w prywatnym laboratorium. Teraz w czasie epidemii zapisują na godziny więc jest spoko.

Do szpitala idę z torbą, walizki nawet nie mam, zawsze szłam z torbą.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maddelainen wrote:
    Mi głupio tak skorzystać z tego, że jestem w ciąży jak czekam w aptece czy do lekarza.. Bo przede mną są starsi ludzie i mimo, że czasami aż mi słabo jest to uparcie dalej stoję...
    W sumie, jak to jest z tymi podgrzewaczami do mleka, jeżeli nie miałabym mleka i karmiłabym MM, to mogę sobie przygotować wcześniej mleko, albo gdy dziecko nie wypije całego to mogę np. schować do lodówki i potem w podgrzewaczu podgrzać? Czy wgl. można sobie przygotować mleko wcześniej a potem tylko podgrzewać? Bo należy zalewać je wrzątkiem tak? Zastanawiałam się nad tym z mężem, ale oboje nie wiemy jak takie tłuki trochę... Bo oglądam te podgrzewacze w internecie np. z lovi i tam piszę, że tylko aby podgrzać mleko odciągnięte nic nie ma o MM...

Mleka nie możesz zalewać wrzątkiem bo traci wszystkie witaminy. Zalewasz wodą o takiej temperaturze jak do picia.
    Mleko nie dopite trzeba wylać, nie można zostawiać na później. I tak samo nie możesz sobie mkeka przygotować wcześniej, bo podaje się na świeżo. Po prostu jeśli chcesz mieć przygotowane na noc to masz w butelce przegotowaną wodę która ma odpowiednią temperaturę a obok odmierzony proszek w odpowiedniej ilości i tylko wsypujesz, mieszasz i gotowe. :)

• Maddelainen Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Mleka nie możesz zalewać wrzątkiem bo traci wszystkie witaminy. Zalewasz wodą o takiej temperaturze jak do picia.
    Mleko nie dopite trzeba wylać, nie można zostawiać na później. I tak samo nie możesz sobie mkeka przygotować wcześniej, bo podaje się na świeżo. Po prostu jeśli chcesz mieć przygotowane na noc to masz w butelce przegotowaną wodę która ma odpowiednią temperaturę a obok odmierzony proszek w odpowiedniej ilości i tylko wsypujesz, mieszasz i gotowe. :)
    Czyli mogę mieć wcześniej przygotowaną wodę i normalnie mleko się w niej rozpuści? A potem po prostu ewentualnie w podgrzewaczu lekko podgrzać?
    Dobrze wiedzieć, teściowa mówiła, że wrzątkiem i potem pod zimną wodą ewentualnie studzić ..

👩+🧔‍♂️+👱+🐶
    2020 👶 💙
    30.12.2024 ⏸️

• Ptysio Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie. Nie podgrzewa się w ten sposób MM.
    Ja polecam kupić termos i przygotować tam wodę ciepła ale nie wrzątek i wtedy rozrabiac tuż przed podaniem

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2020, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie uważam, że powinnyśmy się wstydzić korzystac z pierwszeństwa. Owszem, dużo zależy od sytuacji. Też mi się zdarzyło stać, czasami w długich kolejkach, nawet ostatnio w Leroy do informacji. Ale czułam się akurat dobrze. Jeśli byłoby mi słabo, coś by mnie bolało nie miałabym problemu, żeby podejść na przód. Może to zabrzmi źle, ale w obecnej sytuacji nie będę się przejmowac tym, co sobie pomyślą stare baby, tylko sobą i dzieckiem. Jestem wychowana tak, że zawsze puszczałam starszych przodem, w autobusie zawsze wstawałam, żeby ustąpić miejsca. Ale trzeba przyznać, że to starsze pokolenie to trochę niewdzięczne, no bo przecież w tamtych czasach w ciąży to w pole się chodziło.. i nikt nie marudził. Niech się później nie dziwią, że tradycja np. ustępowania im miejsca pójdzie w zapomnienie..

Maddelainen, Jaśmina lubią tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

‹‹ 617 618 619 620 621 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ