!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja od przyszłego tygodnia chyba się faktycznie wezmę za pranie i prasowanie ubranek, bo jak przyjdą upały to zdechnę.
W ogóle okazało się, że jednak mamy komunie 28.06... Ksiądz nagle podjął taka dezycje. Wstępnie miała być we wrześniu. Z jednej strony lepiej, bo nie wyobrażam sobie iść na wylocie lub z kilkudniowym lub kilkutygodniowym dzieckiem. Do kościoła nie będą wpuszczac gości. Jedynie dzieci i rodzice. -
A ja nie mam ić. Nawet nie przejrzalam rzeczy po synku, nie zniosła że strychu. Jestem w.l3sie. Zaczynam w lipcu planowanie, kupowanie itp.
-
Zawsze jak czytam Wasze wpisy o wyprawce to tez czuje sie,ze jestem w lesie. Ja jeszcze w tym miesiacu zamowie dla siebie rzeczy (staniki do karmienia i ze2koszule),w lipcu materac,przewijak i troche rzeczy higienicznych i w sierpniu reszte i pakowabie walizki. Wozek jakos teraz jeszcze w czerwcu musze poogladac na zywo(chce jeszcze xlandera obejrzec i valco snap czy jakos tak).Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt
-
Ja juz mam troche rzeczy kupione np wozek juz 3 tyg w domu i fotelik tez z baza
ciuszki i wanienke itp lozeczko mam wybrane i zamowione bedzie w lipcu. Trudno tez myslalam ze to za wczesnie ale z drugiej strony to jak juz mi jest coraz ciezej chodzic po sklepach i w ogole skupic sie to juz wolalam ogarnac to szybciej jak jeszcze w miare mi sie chce. Kolezanka mi mowila ze na ostatnia chwile wozek kupowali i ona sie juz nie skupila nad nim i teraz wolalaby inny a dobry wozek ma anexa m. Dlatego ja juz mam taki jaki mi sie podoba i mam nadzieje ze zalowac nie bede a to junama diamond s lite
-
Boże, Jak czytam wasze posty to mam wrażenie że jestem daleko w lesie z wyprawką chociaż sporo mam kupione 🤦 w przyszłym tygodniu chce skoczyć do miasta kupić resztę dupereli i sprzecznych rzeczy. Muszę się jeszcze szybko rozejrzeć za jakaś komodą w końcu.
Pogoda, dobrze pamiętam że Ty czaisz się na to większe łóżeczko z woodies? Bo ja chciałam zamawiać już 2 tygodnie temu ale nie było przewijaka ktory chciałam, miał być na koniec czerwca, a dzisiaj patrzę i mojego łóżeczka też nie ma 😠 napisałam do nich kiedy wszystko będzie i na koniec czerwca wszystkie niedostępne rzeczy już mają być.
-
Agnieszka91 wrote:Ja dziewczyny to już mam łóżeczko złożone w sypialni a w nim już spakowana torbę do szpitala. Nie mam tylko kosmetyków dla siebie. Ja mam 29tc ale wiem jak leżałam na porodówce że czasami to się lezy długo przed terminem, a ile było wcześniaków 32-35tc. Zaraz zaczną się upaly więc to może wywołać wcześniejsze komplikacje więc wolę mieć wszystko gotowe. Tym bardziej że mój mąż sam by tego nie ogarnął 😂
No ja przeraziłam się ostatnio, że jak mnie zostawią w szpitalu to w sumie nie ma nic przygotowanego więc zaczęłam się bardziej organizować; w końcu wchodzimy w trzeci trymestr, niech dzieciaczki siedzą jak najdłużej w brzuchu ale jak zechcą wyjść wcześniej 😵
Torba do szpitala zamówiona, ubranka się piorą...
Agnieszka mój mąż raczej też by nie ogarnął tematu, chłop stworzony jest po prostu do innych rzeczy 🤣🤪
Jaśmina lubi tę wiadomość
-
Mój to nie rozróżnia śpiochów od body hehe. Teraz jak dziewczynki mają 3lata to byłabym się że miałby problem z doborem ciuchow a co dopiero szykować mi torbę w razie W do szpitala. W poprzedniej ciąży też trafiłam nagle do szpitala w 35tc i miałam za 2dni wyjsc...a kolejnego dnia już miałam CC więc lepiej mieć wcześniej rzeczy 😄
-
Ja część ubranek mam wypranych i uprasowanych. Jakieś tam podkłady, paczkę pieluszek dla dziecka i inne najpotrzebniejsze rzeczy. Torbę pakować będę w sierpniu. No ale ja jestem w "młodszej" ciąży niż Wy. Tyle że druga córka "wyszła" 2 tygodnie przed terminem, więc trzeba być gotowym wcześniej.
-
Ja nie slucham czy wypada juz kupowac czy nie. Zycie lubi zaskoczyc. A nawet jesli synek wyjdzie w terminie to nie bede chociaz stresowala sie ppd koniec czy mam wszystko.
Wole zrobic wczesniej i byc spokojna.
Kurczę co do lozeczka woodies to ja tez musze spojrzec, bo mielismy zamowic w tym tyg a tu dupa, zeby nie byla, ze nie ma...
Chcialam je zlozyc jak tylko będzie gotowy pokoj, czyt. Poloza podlogi i zainstaluja drzwi. Chcialam, zeby troche odetchnelo swiezym powietrzem.Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
ancys85 wrote:No ja przeraziłam się ostatnio, że jak mnie zostawią w szpitalu to w sumie nie ma nic przygotowanego więc zaczęłam się bardziej organizować; w końcu wchodzimy w trzeci trymestr, niech dzieciaczki siedzą jak najdłużej w brzuchu ale jak zechcą wyjść wcześniej 😵
Torba do szpitala zamówiona, ubranka się piorą...
Agnieszka mój mąż raczej też by nie ogarnął tematu, chłop stworzony jest po prostu do innych rzeczy 🤣🤪
Mój to samo, też nie wie co jest co i cały czas za mną chodzi i prosi abym wcześniej wszystko przygotowała, żeby on wiedział co ma brać.ancys85 lubi tę wiadomość
-
Weźcie, mój przy dwójce dzieci ogarnął co to body. I to by było na tyle. Haha.
Ale co się dziwić, przecież to ogry są.
Na wybranie ze szpitala do domu ubranie dla dziecka przygotowywałam w domu wcześniej, wkładałam do nosidełka i taki gotowy zestaw brał gdy przyjeżdżał po nas do szpitala.
Teraz zrobię tak samo.ancys85 lubi tę wiadomość
-
Audrey wrote:Boże, Jak czytam wasze posty to mam wrażenie że jestem daleko w lesie z wyprawką chociaż sporo mam kupione 🤦 w przyszłym tygodniu chce skoczyć do miasta kupić resztę dupereli i sprzecznych rzeczy. Muszę się jeszcze szybko rozejrzeć za jakaś komodą w końcu.
Pogoda, dobrze pamiętam że Ty czaisz się na to większe łóżeczko z woodies? Bo ja chciałam zamawiać już 2 tygodnie temu ale nie było przewijaka ktory chciałam, miał być na koniec czerwca, a dzisiaj patrzę i mojego łóżeczka też nie ma 😠 napisałam do nich kiedy wszystko będzie i na koniec czerwca wszystkie niedostępne rzeczy już mają być.
Nie, ja chce star cot 120x60 -
Haha 😂 pomijając te 70zl, za cekiny bym udusiła haha 😂
ancys85 lubi tę wiadomość
-
Audrey ja chcialam te wieksze z woodies. Ale teraz stwierdzilismy, ze jednak bierzemy te 120×60. Na szczęście nasz model jest dostępny i dzis go zamowimy razem z materacem.
No i po moich ostatnich strasznych snach, ze nie mam walizki dzis maz wrocil do domu z prezentem 😁 walizka. Smial sie, ze moge sobie znalezc nowy pomysl na szalone sny 🤣
Ale moje serio ostatnio sa szalone. A dzis to przysiegam rano, ze jakbym miala orgazm przez sen 🤣🤣🤣🤣🤣 az sama sie zawstydzilam przed sobą samą 🤣🤣🤣🤣
Co do mezow to moj jest identyczny. Nic nie rozumie z rzeczy wyprawkowych hihi. I wola, ze ja mam decydowac i wybierac bo on sie nie zna.Adaś
-
Mojemu pewnie też ciężko byłoby ogarnąć, ale w razie czego pewnie jakaś życzliwa kobieta by mu pomogła
Rozmowa z teściową zaliczona. Pokazałam wózek w internecie. Mało komentowała, więc liczę na to, że jej milczenie jest złotem w tym wypadku
Nic się nie odezwała, że nam da na wózek czy dołoży, ale w sumie to ja się z tego cieszę i mąż w końcu też do tego doszedł, że lepiej jak kupimy sami. Nie będziemy musieli słuchać gadania, że ona dołożyła czy cos. Także cieszę się z takiego rozwoju sprawy
Spróbujemy zagadać z gościem, żeby mam podmienił fotelik z czarnego na szary jak tylko przyjdzie, może się uda -
Co do dawania na wozek. To wlasnie u nas tescie rzucili, ze doloza nam tysiaka. Moja tato mowil, ze ogolnie da nam w prezencie 1.5 tys.
Na szczescie zadna strona nie wstraca sie na co i jak mamy kupowac 😊Pogoda lubi tę wiadomość
Adaś
-
A ja wiem, że będę w razie czego mogła liczyć na męża. Ma na onedrive listę z wyprawką i cenami. Poza tym mam przenośny internet, jak będzie trzeba to zamówię przez neta wszystko a moja mama wypierze i wyprasuje. No i nie zakładam że będę mieć wczesniaka.