X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od przyszłego tygodnia chyba się faktycznie wezmę za pranie i prasowanie ubranek, bo jak przyjdą upały to zdechnę.

W ogóle okazało się, że jednak mamy komunie 28.06... Ksiądz nagle podjął taka dezycje. Wstępnie miała być we wrześniu. Z jednej strony lepiej, bo nie wyobrażam sobie iść na wylocie lub z kilkudniowym lub kilkutygodniowym dzieckiem. Do kościoła nie będą wpuszczac gości. Jedynie dzieci i rodzice.

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam ić. Nawet nie przejrzalam rzeczy po synku, nie zniosła że strychu. Jestem w.l3sie. Zaczynam w lipcu planowanie, kupowanie itp.

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• pap86 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze jak czytam Wasze wpisy o wyprawce to tez czuje sie,ze jestem w lesie. Ja jeszcze w tym miesiacu zamowie dla siebie rzeczy (staniki do karmienia i ze2koszule),w lipcu materac,przewijak i troche rzeczy higienicznych i w sierpniu reszte i pakowabie walizki. Wozek jakos teraz jeszcze w czerwcu musze poogladac na zywo(chce jeszcze xlandera obejrzec i valco snap czy jakos tak).

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Zabka_89 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2020, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz mam troche rzeczy kupione np wozek juz 3 tyg w domu i fotelik tez z baza :) ciuszki i wanienke itp lozeczko mam wybrane i zamowione bedzie w lipcu. Trudno tez myslalam ze to za wczesnie ale z drugiej strony to jak juz mi jest coraz ciezej chodzic po sklepach i w ogole skupic sie to juz wolalam ogarnac to szybciej jak jeszcze w miare mi sie chce. Kolezanka mi mowila ze na ostatnia chwile wozek kupowali i ona sie juz nie skupila nad nim i teraz wolalaby inny a dobry wozek ma anexa m. Dlatego ja juz mam taki jaki mi sie podoba i mam nadzieje ze zalowac nie bede a to junama diamond s lite :)

• Audrey Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, Jak czytam wasze posty to mam wrażenie że jestem daleko w lesie z wyprawką chociaż sporo mam kupione 🤦 w przyszłym tygodniu chce skoczyć do miasta kupić resztę dupereli i sprzecznych rzeczy. Muszę się jeszcze szybko rozejrzeć za jakaś komodą w końcu.

Pogoda, dobrze pamiętam że Ty czaisz się na to większe łóżeczko z woodies? Bo ja chciałam zamawiać już 2 tygodnie temu ale nie było przewijaka ktory chciałam, miał być na koniec czerwca, a dzisiaj patrzę i mojego łóżeczka też nie ma 😠 napisałam do nich kiedy wszystko będzie i na koniec czerwca wszystkie niedostępne rzeczy już mają być.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka91 wrote:
    Ja dziewczyny to już mam łóżeczko złożone w sypialni a w nim już spakowana torbę do szpitala. Nie mam tylko kosmetyków dla siebie. Ja mam 29tc ale wiem jak leżałam na porodówce że czasami to się lezy długo przed terminem, a ile było wcześniaków 32-35tc. Zaraz zaczną się upaly więc to może wywołać wcześniejsze komplikacje więc wolę mieć wszystko gotowe. Tym bardziej że mój mąż sam by tego nie ogarnął 😂

No ja przeraziłam się ostatnio, że jak mnie zostawią w szpitalu to w sumie nie ma nic przygotowanego więc zaczęłam się bardziej organizować; w końcu wchodzimy w trzeci trymestr, niech dzieciaczki siedzą jak najdłużej w brzuchu ale jak zechcą wyjść wcześniej 😵
    Torba do szpitala zamówiona, ubranka się piorą...

Agnieszka mój mąż raczej też by nie ogarnął tematu, chłop stworzony jest po prostu do innych rzeczy 🤣🤪

Jaśmina lubi tę wiadomość

• Agnieszka91 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2020, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to nie rozróżnia śpiochów od body hehe. Teraz jak dziewczynki mają 3lata to byłabym się że miałby problem z doborem ciuchow a co dopiero szykować mi torbę w razie W do szpitala. W poprzedniej ciąży też trafiłam nagle do szpitala w 35tc i miałam za 2dni wyjsc...a kolejnego dnia już miałam CC więc lepiej mieć wcześniej rzeczy 😄

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja część ubranek mam wypranych i uprasowanych. Jakieś tam podkłady, paczkę pieluszek dla dziecka i inne najpotrzebniejsze rzeczy. Torbę pakować będę w sierpniu. No ale ja jestem w "młodszej" ciąży niż Wy. Tyle że druga córka "wyszła" 2 tygodnie przed terminem, więc trzeba być gotowym wcześniej. :)

• joana Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie slucham czy wypada juz kupowac czy nie. Zycie lubi zaskoczyc. A nawet jesli synek wyjdzie w terminie to nie bede chociaz stresowala sie ppd koniec czy mam wszystko.
    Wole zrobic wczesniej i byc spokojna.
    Kurczę co do lozeczka woodies to ja tez musze spojrzec, bo mielismy zamowic w tym tyg a tu dupa, zeby nie byla, ze nie ma...
    Chcialam je zlozyc jak tylko będzie gotowy pokoj, czyt. Poloza podlogi i zainstaluja drzwi. Chcialam, zeby troche odetchnelo swiezym powietrzem.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Jaśmina Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ancys85 wrote:
    No ja przeraziłam się ostatnio, że jak mnie zostawią w szpitalu to w sumie nie ma nic przygotowanego więc zaczęłam się bardziej organizować; w końcu wchodzimy w trzeci trymestr, niech dzieciaczki siedzą jak najdłużej w brzuchu ale jak zechcą wyjść wcześniej 😵
    Torba do szpitala zamówiona, ubranka się piorą...

Agnieszka mój mąż raczej też by nie ogarnął tematu, chłop stworzony jest po prostu do innych rzeczy 🤣🤪

Mój to samo, też nie wie co jest co i cały czas za mną chodzi i prosi abym wcześniej wszystko przygotowała, żeby on wiedział co ma brać.

ancys85 lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weźcie, mój przy dwójce dzieci ogarnął co to body. I to by było na tyle. Haha.
    Ale co się dziwić, przecież to ogry są. ;)

Na wybranie ze szpitala do domu ubranie dla dziecka przygotowywałam w domu wcześniej, wkładałam do nosidełka i taki gotowy zestaw brał gdy przyjeżdżał po nas do szpitala. :)
    Teraz zrobię tak samo.

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey wrote:
    Boże, Jak czytam wasze posty to mam wrażenie że jestem daleko w lesie z wyprawką chociaż sporo mam kupione 🤦 w przyszłym tygodniu chce skoczyć do miasta kupić resztę dupereli i sprzecznych rzeczy. Muszę się jeszcze szybko rozejrzeć za jakaś komodą w końcu.

Pogoda, dobrze pamiętam że Ty czaisz się na to większe łóżeczko z woodies? Bo ja chciałam zamawiać już 2 tygodnie temu ale nie było przewijaka ktory chciałam, miał być na koniec czerwca, a dzisiaj patrzę i mojego łóżeczka też nie ma 😠 napisałam do nich kiedy wszystko będzie i na koniec czerwca wszystkie niedostępne rzeczy już mają być.

Nie, ja chce star cot 120x60

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • erre Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mojego wysłałam kilka dni po porodzie do sklepu, żeby kupił 2 pajace, bo nam zabrakło małych rozmiarów. Kupił po 70zł za sztukę, jakieś z cekinkami, no litości... :D

Krokodylica, ancys85, Pogoda, Leeila26, AHope lubią tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha standardowo, siedze i śmieje się z Twojego wpisu 😁😂
    Krokodylica ja taki sam zestaw zawsze szykuje, po co stresować chłopa i siebie 😂

Jaśmina, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha 😂 pomijając te 70zl, za cekiny bym udusiła haha 😂

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • joana Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey ja chcialam te wieksze z woodies. Ale teraz stwierdzilismy, ze jednak bierzemy te 120×60. Na szczęście nasz model jest dostępny i dzis go zamowimy razem z materacem.

No i po moich ostatnich strasznych snach, ze nie mam walizki dzis maz wrocil do domu z prezentem 😁 walizka. Smial sie, ze moge sobie znalezc nowy pomysl na szalone sny 🤣
    Ale moje serio ostatnio sa szalone. A dzis to przysiegam rano, ze jakbym miala orgazm przez sen 🤣🤣🤣🤣🤣 az sama sie zawstydzilam przed sobą samą 🤣🤣🤣🤣

Co do mezow to moj jest identyczny. Nic nie rozumie z rzeczy wyprawkowych hihi. I wola, ze ja mam decydowac i wybierac bo on sie nie zna.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu pewnie też ciężko byłoby ogarnąć, ale w razie czego pewnie jakaś życzliwa kobieta by mu pomogła :)
    Rozmowa z teściową zaliczona. Pokazałam wózek w internecie. Mało komentowała, więc liczę na to, że jej milczenie jest złotem w tym wypadku :D
    Nic się nie odezwała, że nam da na wózek czy dołoży, ale w sumie to ja się z tego cieszę i mąż w końcu też do tego doszedł, że lepiej jak kupimy sami. Nie będziemy musieli słuchać gadania, że ona dołożyła czy cos. Także cieszę się z takiego rozwoju sprawy :)
    Spróbujemy zagadać z gościem, żeby mam podmienił fotelik z czarnego na szary jak tylko przyjdzie, może się uda :)

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • joana Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dawania na wozek. To wlasnie u nas tescie rzucili, ze doloza nam tysiaka. Moja tato mowil, ze ogolnie da nam w prezencie 1.5 tys.
    Na szczescie zadna strona nie wstraca sie na co i jak mamy kupowac 😊

Pogoda lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• Nadzieja Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca 2020, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki materac polecacie do łóżeczka?

• Ounai Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2020, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wiem, że będę w razie czego mogła liczyć na męża. Ma na onedrive listę z wyprawką i cenami. Poza tym mam przenośny internet, jak będzie trzeba to zamówię przez neta wszystko a moja mama wypierze i wyprasuje. No i nie zakładam że będę mieć wczesniaka.

age.png

age.png
‹‹ 615 616 617 618 619 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ