!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny które spodziewają się dziewczynki, na jednej z grup z licytacjami charytatywnymi na fb wskoczył dziś śliczny komplecik do gondoli dla dziewczynki, o taki:
Nowiuśki, licytacja od 60zł i póki co nikt nie licytuje
Jak by któraś była zainteresowana piszcie na priv, podam namiary.ancys85 lubi tę wiadomość
-
ktosiowa wrote:Tez się czaje na pebble pro (ewentualnie rock) i mam nadzieje na szary kolor, żeby pasował do różowych ciuszków 🤣. Tylko ka chce jeszcze zobaczyć czy ten następny fotelik na tej bazie będzie dobrze u nas leżał.
W Krakowie z 3 sklepach nie ma szaregono właśnie trzeba jeszcze sprawdzić kolejny fotelik czy będzie pasował. Dzięki za podpowiedź
-
Audrey wrote:Totoro, jak macie z mężem rh-to dziecko też będzie miało rh-wiec konfliktu nie będzie ☺
No niby tak, ale ponoć zdarza się też konflikt grup głównych 🤔 no ale 2x coombsa robiłam, wynik ok, gin nic nie mówi, to się problemów doszukiwać nie będę, wystarczą mi te co mam 😅
Co do cukrzycy to ja bardzo mocno ograniczyłam pieczywo, jem tylko 1 kromeczke na śniadanie takiego gliniastego żytniego chleba paczkowanego z biedry, bo po 2 już miałam cukier tak rzutem na taśmę.. Jeszcze w normie, ALE...
Do obiadu jadam kasze, ale tylko 3 łyżki ugotowanej.. Drugą kromeczke żytniego jem albo do kolacji albo jako ten ostatni posiłek przed spaniem. Pożeram orzechy i masło orzechowe, chyba jako rekompensatę mojej chcicy na słodkie, staram się jeść więcej warzyw i tyle.. 🙄 A, no i serki wiejskie, bieluchy i jogurty, bo to zawsze lubiłam i jadałam, a teraz też się sprawdza. I jajka! Jak mogłam zapomnieć 😁 jajka jem codziennie, jedno albo 2 ale muszą być i tak mam od dawna.
Czyta się, że przy cukrzycy powinno się też ograniczać tłuszcze, bo usposledzaja pracę trzustki no i często też że względu na konieczność redukcji masy, ale rozmawiałam z moją diabetolog i powiedziała, że nie muszę tłuszczu ograniczać. Z racji tego, że przed ciążą miałam prawidłową wagę (jakoś w okolicach BMI 21), w ciąży do tej pory przytyłam niecałe 5kg no i pierwsze dziecko było nieduże, tzn takie przeciętnej wagi - 3300g, powiedziała, że tłuszczami mam się nie przejmować. Chociaż tyle, bo nie wiem co bym żarła 🙄
Polecam też sklepy dla diabetyków, oczywiście czytając składy - ja dzis zamówiłam slodziwo - erytrol i cukierki takie a'la michałki, bo o ile przed ciążą prawie nie jadłam słodkiego tak teraz mimo, że już któryś tydzień nic słodkiego w ustach nie miałam to nadal mam taką ochotę, że za kawałek czekolady czy właśnie cukierka Michałka byłabym gotowa zabić 😵Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2020, 20:28
-
Audrey, myślę, że nieważne jaki gin wypisze receptę. Ważne, żeby była od tego z NFZ.
Co do cukrów, ja w poprzedniej ciąży miałam na czczo 68,ale po 1h aż 196 i wpisano mi cukrzycę. Teraz znowu mam taki sam wynik po godzinie, tj. 196. Aż dziwne. No i dostałam obowiązek kontroli glikemii i dieta. -
A tak poza tym jestem po usg III trymestru. Zdrowa dziewucha, prawie 1,2 kg 😁 Nawet szyjka wydłużyłam się do 3,6 cm (a miała 3 cm). Jedyny minus to to, że mała obróciła się głową do góry i teraz jest miednicowo ułożona. Mam nadzieję, że się to jeszcze zmieni. A oto moja okruszynka 🙃
Chmurka, Krokodylica, ktosiowa, erre, Natalii, Leeila26, Audrey, Totoro, Pogoda, ancys85, Zabka_89, Jaśmina, Asia000, pap86, joana, Ounai, maja2024, AHope, Szczęśliwa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa też dzisiaj po wizycie, ale Wasze dzieciaczki już duże 😍 moja malutka waży 609 g 🙂 i też jest dziwnie ułożona, poprzecznie.
Ale wszystko jest ok, muszę tylko podciągnąć hemoglobinę, bo jak nie, to bedzie żelazo, a wolałabym uniknąć, bo juz mam zaparcia.
Leeila26, Krokodylica, edka85, erre, Pogoda, ancys85, Asia000, pap86, joana, maja2024, Chmurka, AHope lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyW temacie fotelików, mam po synku Maxi Cosi Pebble Plus z 2016 r. Wtedy nie kupowalismy bazy pod isofix, ale teraz stwierdziliśmy, ze kupimy, bo nie musimy kupować fotelika, to akurat będzie na bazę.
I mam takie pytanie, czy Wy byście kupily używaną bazę? Bo fotelika używanego nie kupilabym nigdy, wiadomo, może być nawet po lekkiej stluczce i już nie zapewni ochrony. Nie wiem jak to się ma do samej bazy. -
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i samych dobrych wiadomości 😃 Duże te Wasze dzieciaczki 😊 mój lekarz nie ma w zwyczaju podawać wagi (nawet nie wiem czy nfz'owski sprzęt mu na to pozwala 🙄) i dowiem się dopiero na USG trzeciego trymestru pod koniec miesiąca.
Edka piękne zdjęcie -
Natalii wrote:W temacie fotelików, mam po synku Maxi Cosi Pebble Plus z 2016 r. Wtedy nie kupowalismy bazy pod isofix, ale teraz stwierdziliśmy, ze kupimy, bo nie musimy kupować fotelika, to akurat będzie na bazę.
I mam takie pytanie, czy Wy byście kupily używaną bazę? Bo fotelika używanego nie kupilabym nigdy, wiadomo, może być nawet po lekkiej stluczce i już nie zapewni ochrony. Nie wiem jak to się ma do samej bazy.08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
Ja też uważam, że baza powinna być nowa. Chyba, że masz z pewnego źródła to ok. Ale do końca czerwca jest 20% rabatu, więc myślę, że warto skorzystać
-
Na Smyku -50% na niektóre rzeczy, można wypatrzeć coś fajnego
Tym sposobem kupiłam 6 pajacyków za 100zł
Pogoda, joana lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, jestem po wizycie. Synek waży 960 gram. Wszystko wygląda pholnie dobrze. Lekarz stwierdził że stanowczo za mało pije wody (i się nie mylił), więc zalecił mi conajmniej 3 litry wody dziennie. Poza tym synek ułożył się poprzecznie. Ma czas na odwrócenie się, ale trochę mnie lekarz najstarszyl. Trochę się że mnie śmiał że weszłam jak stara babcia, ale jak przy synu napraede słowem nie narzekalam i trzeba było mnie stopowac ze wszystkim to teraz mam problem z chodzeniem, mówiłam lekarzowi o tym.to stwierdził że spojenir lonowe się rozszerza, boli mnie kręgosłup i mały mi naprawdę dokucza ruchami przez większość dnia. Doszła dzisiaj do tego mega zgaga na wieczór... Upał mi nie pomaga. Ale dzisiaj kupiłam sukienkę i dwi3 pary krótkich spodenek w hm. Dupy nie urywaja ale mogę już chodzić jak człowiek w upał...
Nie mam zdjęcia z USG bo mały nie chciał się pokazać, ale oto nasze wspólne zdjecie:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2020, 23:10
Ptysio, Leeila26, Totoro, ktosiowa, Jaśmina, Asia000, erre, Krokodylica, Chmurka, pap86, Zabka_89, Pogoda, edka85, joana, ancys85, maja2024, Natalii, Maddelainen, Audrey, AHope, Domi1995 lubią tę wiadomość